Αντιμετωπίζω πολλά χρόνια έντονο άγχος με κρίσεις πανικού … μου έχουν πει ότι έχω γενικευμένη αγχώδη διαταραχή .. παίρνω αγωγή εδώ και μια βδομάδα … έκανα πλήρη καρδιολογικό έλεγχο και χολτερ 48ωρου μου είπαν είναι όλα άψογα πλην μιας σχετικής ταχυκαρδίας λόγω άγχους … ανεβάζω παλμούς κτλ … μου έδωσε ο καρδιολόγος για κάποιο διάστημα μέχρι να δράσει η αγωγή lopressor 1/4 πρωί και 1/4 βράδυ να παίρνω … ενώ δεν αγχώνομαι έχω αίσθημα παλμών , ζάλαδα , κόπωση , τρέμουλο .. μου έδωσε κ 1/4 πρωί κ βράδυ Traxnene το οποίο νομίζω δεν με βοηθάει σε σχέση με το ζαναξ … γιατί συνέβη αυτό ; Αφού δεν αγχώνομαι
Καλησπερα η αγωγη θελει χρονο για να δρασει.
Εφοσον σας εχει εξετασει καριδιολογος θα ηταν καλο να σας φροντισετε κανοντας και ενα ραντεβου με νευρολογο ή ψυχιατρο. Τελος η CBT ψυχοθεραπεια ειναι η καταλληλότερη για τη διαχείριση του αγχους.
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια
Είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώθεις αυτή την απορία, όμως αυτό που περιγράφεις αποτελεί το κλασικό χαρακτηριστικό της Γενικευμένης Αγχώδους Διαταραχής.
Μετά από χρόνια έντονης πίεσης, το νευρικό σου σύστημα έχει εισέλθει σε μια κατάσταση «αυτόματης υπερδιέγερσης». Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σου συνεχίζει να αντιδρά σαν να βρίσκεται σε κίνδυνο, ακόμη και όταν εσύ συνειδητά δεν κάνεις καμία αγχώδη σκέψη, καθώς πρόκειται για μια σωματική μνήμη που απαιτεί χρόνο για να υποχωρήσει. Παράλληλα, η αγωγή σου βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αφού η μία εβδομάδα δεν αρκεί για να επέλθει η η χημική ισορροπία που απαιτεί συνήθως δύο μ...ε τέσσερις εβδομάδες, ενώ συμπτώματα όπως η ζάλη και η κόπωση μπορεί να οφείλονται στην αρχική προσαρμογή στο Lopressor. Όσο για το Traxnene, η διαφορά του από το Xanax έγκειται στην πιο αργή και σταδιακή του δράση, η οποία στην παρούσα φάση ίσως δεν σου προσφέρει την άμεση ανακούφιση που αναζητάς.
Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι μέσα σε ένα εξειδικευμένο ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο μπορείς να λάβεις ουσιαστική υποστήριξη, καθώς εκεί θα έχεις την ευκαιρία να διδαχθείς σωστά και να εξασκηθείς σε τεχνικές διαχείρισης, όπως η διαφραγματική αναπνοή, οι μέθοδοι γείωσης και η προοδευτική μυϊκή χαλάρωση, ώστε να γίνουν σταδιακά ένα αυτόματο εργαλείο στα χέρια σου για τον έλεγχο των συμπτωμάτων.
Διάβασε περισσότερα
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπεύτρια | Παπάγου
Καλησπέρα σας ενδεχομένως να υπάρχουν συμπτώματα γενικευμένου άγχους. Μια ενέργεια που μπορεί να σας βοηθήσει είναι η έναρξη ψυχοθεραπειας
Ψυχολόγος | Εύοσμος
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 22:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.
Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.