Άλλαξε την ψυχολογία σου! Μίλα online με σύμβουλο ψυχικής υγείας.
Άλλαξε την ψυχολογία σου! Μίλα online με σύμβουλο ψυχικής υγείας.
Γιατροί Εξετάσεις Εξειδίκευση

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

Χρειάζεσαι γιατρό; Βρες γιατρούς με βιντεοκλήση ή άμεσα διαθέσιμους μέσω chat
Δίαιτα και διατροφή

Χάσε κιλά εύκολα και μόνιμα

ΔΕΣ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

με 5+1 υγιεινές σαλάτες διαιτολόγων

Λαμπρινού Χριστίνα - Πωλίνα
Ελέγχθηκε από την Λαμπρινού Χριστίνα-Πωλίνα
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
21 Μαΐου 2018

Τι περιλαμβάνει η πρώτη επίσκεψη στο διαιτολόγο

Η πρώτη επίσκεψη στο διαιτολόγο είναι η πιο σημαντική, καθώς εκεί θα καταγραφεί το πλήρες ιατρικό ιστορικό σου, οι επιλογές σου στο φαγητό, τυχόν δυσανεξίες σε τρόφιμα, το ακριβές σωματικό σου βάρος, αλλά και ό,τι άλλο θέλεις να πεις στο διαιτολόγο σου. Επιπλέον, θα έχεις την ευκαιρία να συζητήσεις με τον ειδικό για το διατροφικό πρόγραμμά σου και να συμμετέχεις κι εσύ στη διαμόρφωσή του αναλόγως των γευστικών σου επιλογών ή απορρίψεων.

Λιπομέτρηση Ανάλυση σύστασης σώματος

Λιπομέτρηση & Ανάλυση σύστασης σώματος

Με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων μετράται η ποσότητα λίπους που έχουμε στο σώμα μας είτε τμηματικά είτε στο σύνολό του. Συνήθως γίνεται με τη χρήση δερματοπτυχόμετρου ή βιοηλεκτρικής αντίστασης. Για να είναι ακριβή τα αποτελέσματά της θα πρέπει να μην έχεις φάει τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν, ιδανικά να μην είσαι αδιάθετη (για γυναίκες), να μην έχεις ασκηθεί τις τελευταίες 12 ώρες πριν τη λιπομέτρηση, διότι αλλοιώνεται το αποτέλεσμα.

Καταγραφή ιστορικού διατροφικών επιλογών

Καταγραφή ιστορικού & διατροφικών επιλογών

Η διαδικασία αυτή στοχεύει στο να ληφθεί αναλυτικό ιατρικό ιστορικό, να γίνει καταγραφή πιθανής φαρμακευτικής αγωγής και στο να διαπιστώσει ο ειδικός ποιες είναι οι διατροφικές που προτιμήσεις, ώστε να τις εντάξει στο διαιτολόγιο που θα σχεδιάσει ειδικά για εσένα, με βάση το σύνολο των συλλεχθέντων στοιχείων. Είναι σημαντικό να αναφέρεις τόσο τις τροφές που σου αρέσουν γευστικά όσο και αυτές που δεν σου αρέσουν και δεν θα ήθελες να καταναλώσεις.

Σχεδιασμός διαιτολογίου

Σχεδιασμός διαιτολογίου

Αφού προηγηθούν όλα τα παραπάνω βήματα, ο ειδικός θα σχεδιάσει ένα πρόγραμμα διατροφής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (συνήθως 1-2 βδομάδες). Στη συνέχεια, θα ζητήσει να επανέλθεις στο ιατρείο, ώστε να επαναληφθεί η διαδικασία και να διαπιστωθεί αν το διαιτολόγιο είχε αποτελεσματικότητα.

Λαμπρινού Χριστίνα-Πωλίνα
Η Λαμπρινού Χριστίνα-Πωλίνα - Διαιτολόγος - Διατροφολόγος λέει:

“Εμπιστευτείτε διαιτολόγους με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και μη βασίζεστε σε αμφιβόλου προελεύσεως συμβουλές.”

Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Πηγές

1. Global action plan for the prevention and control of NCDs 2013–2020. Geneva: World Health Organization; 2013.

2. Global status report on noncommunicable diseases 2014. Geneva: World Health Organization; 2014.

3. Global strategy on diet, physical activity and health. Geneva: World Health Organization; 2004.

4. Sian Porter, Food Fact Sheet on Fad Diets, BDA October 2014. Review date October 2017., www.nhs.uk/live-well/healthy-weight/top-diets-review/

5. Diet, nutrition and the prevention of chronic diseases: report of a Joint WHO/FAO Expert Consultation. WHO Technical Report Series, No. 916. Geneva: World Health Organization; 2003.

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.
Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα.

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.

Μοιράσου την εμπειρία σου ανώνυμα

Μέσα στην ιστορία σου θα μπορούσες να συμπεριλάβεις πράγματα όπως: τα αποτελέσματα από την θεραπεία/ες που δοκίμασες, αν βίωσες πόνο ή φοβίες και πώς το αντιμετώπισες, τι θα πρότεινες σε κάποιον/α για να τον/την βοηθήσεις.

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει