ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Δίαιτα και διατροφή

Διαχειρίσου το βάρος σου με αποτελεσματικότητα

Βρες τον Δείκτη Μάζας Σώματός σου και δες πού πρέπει να απευθυνθείς

ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Δρ. Λαμπρινού Χριστίνα - Πωλίνα & Συνεργάτες
Ελέγχθηκε από την Λαμπρινού Χριστίνα-Πωλίνα
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
21 Μαΐου 2018

Κόστος

Το κόστος της επίσκεψης στο διαιτολόγο για λιπομέτρηση ή ανανέωση διατροφικού προγράμματος εξαρτάται από τις ανάγκες σου, από τους στόχους βάρους που θα θέσεις και από τον ειδικό που θα επιλέξεις.

cost icon

Μέσο κόστος και εύρος τιμών

Μέσο κόστος επίσκεψης

39€

από

292

γιατρούς

ΠεριοχήΜέσο κόστος
Αττική 40€
Κρήτη 38€
Κύπρος 60€

Πώς να επιλέξεις τον κατάλληλο ειδικό

Ο κατάλληλος ειδικός για να σε βοηθήσει να ακολουθήσεις το σωστό και εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής που χρειάζεσαι είναι ο διαιτολόγος - διατροφολόγος. Με τη δική του βοήθεια θα μπορέσεις να ακολουθήσεις ένα διαιτολόγιο που θα είναι βασισμένο στις δικές σου ανάγκες και στις δικές σου προτιμήσεις. Αυτό θα σε κάνει πιο πρόθυμο να ακολουθήσεις πιστά τις υποδείξεις του και έτσι, θα βελτιστοποιήσεις το αποτέλεσμα.

Για να επιλέξεις τον καλύτερο διαιτολόγο μπορείς να μελετήσεις τις αξιολογήσεις άλλων ασθενών που τον επισκέφθηκαν πριν από εσένα και τι εντυπώσεις αποκόμισαν.

Ειδική προετοιμασία για την εξέταση

Πριν από την προγραμματισμένη σου επίσκεψη στο διαιτολόγο, θα πρέπει να προσέξεις δύο συγκεκριμένους κανόνες, ώστε να γίνουν σωστά οι μετρήσεις από τον ειδικό και να μην αλλοιωθεί το αποτέλεσμα.

  • 3-4 ώρες πριν το ραντεβού δεν επιτρέπεται να φας ή να πιείς κάτι
  • 12 ώρες πριν το ραντεβού δεν επιτρέπεται η άσκηση

Επίσης, πριν το ραντεβού φρόντισε να φορέσεις κάτι ανάλαφρο (ρούχο και παπούτσια) που θα μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα αν χρειαστεί.

Διάρκεια δίαιτας

Η διάρκεια της κάθε δίαιτας εξαρτάται από το στόχο του κάθε ατόμου. Σε γενικές γραμμές, η μέση απώλεια βάρους είναι 2-4 κιλά ανά μήνα. Στην περίπτωση που κάποιος ακολουθεί ειδική διατροφή για να αυξήσει το βάρος του, ο στόχος είναι εξατομικευμένος και καθορίζεται από τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο σε συνεργασία πάντα με το διαιτολόγο ή και το θεράποντα ιατρό του ασθενή.

Σε κάθε περίπτωση μετά την ολοκλήρωση του διατροφικού προγράμματος, ακολουθεί και ειδικό πρόγραμμα συντήρησης, κατά το οποίο ο οργανισμός προσλαμβάνει πλέον θερμίδες για τη διατήρηση του νέου βάρους και όχι λιγότερες, όπως θα ήταν απαραίτητο κατά την απώλεια. Σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι οι νέες μας ανάγκες είναι μικρότερες όταν χάνουμε βάρος και επομένως, αν επανέλθουμε στις παλιές μας ποσότητες, το βάρος θα αυξηθεί.

Άλλες θεραπείες σχετικές με το αδυνάτισμα

Τιμές και πληροφορίες για Κρυολιπόλυση

Τιμές και πληροφορίες για Αντιμετώπιση Κυτταρίτιδας

Τιμή επίσκεψης για Βελονισμό

Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Πηγές

1. WHO Consultation on Obesity (‎1999: Geneva, Switzerland)‎ & World Health Organization. (‎2000)‎. Obesity : preventing and managing the global epidemic : report of a WHO consultation. World Health Organization, last accessed 18 June 2021

2. https://www.truthaboutweight.global/gr/el/support/whats-your-body-mass-index-bmi.html

3. https://www.truthaboutweight.global/gr/el/science/do-not-weigh-it.html

4. https://www.truthaboutweight.global/gr/el/science/do-not-weigh-it.html

5. https://www.reamaternity.gr/pachysarkia-amp-ypogonimotita/

6. https://www.eiep.gr/%CF%80%CE%B1%CF%87%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B1%CE%BA%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%8E%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82

7. Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα 2008, https://www.moh.gov.gr

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.
novo nordisk

Μια πρωτοβουλία της Novo Nordisk Ελλάς Ε.Π.Ε.

Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου επαγγελματία υγείας.

GR21CO00015

Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα.

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.