ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αιμορροΐδες

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να τις αντιμετωπίσεις οριστικά

Αρχοντοβασίλης Φώτης Hack My Diet by Δρ. Λαμπρινού Χριστίνα - Πωλίνα & Συνεργάτες
Ιωάννης Βασιλάς

Συντάχθηκε από τον Γενικό Χειρουργό Αρχοντοβασίλη Φώτη MD, PhD, cFISS, την Διαιτολόγο - Διατροφολόγο Λαμπρινού Χριστίνα-Πωλίνα και τον Γυναικολόγο - Μαιευτήρα Βασιλά Ιωάννη στις 04 Ιανουαρίου 2018

Ελέγχθηκε από την Ιωάννα Βλάσση και την επιστημονική ομάδα doctoranytime

Συχνές ερωτήσεις που λαμβάνουμε σχετικά με αιμορροΐδες

Τι βοηθάει στις αιμορροΐδες

Τι βοηθάει στις αιμορροΐδες; Τι τις ερεθίζει;

Το πρόβλημα των αιμορροΐδων επιτείνεται όταν υπάρχει δυσκοιλιότητα, πολλαπλές διάρροιες ή όταν καταναλώνεις πικάντικες τροφές, καθώς με τους παραπάνω τρόπους ερεθίζονται και προκαλούν ενόχληση.

Ο κατάλληλος για να σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τα συμπτώματα των αιμορροΐδων είναι ο εξειδικευμένος στις παθήσεις πρωκτού χειρουργός. Μέχρι να απευθυνθείς σε εκείνον, μπορείς να εφαρμόσεις κάποια συντηρητικά μέτρα, τα οποία ωστόσο δεν είναι θεραπευτικά. Θα σε ανακουφίσει αν κάνεις χλιαρά μπάνια και αν εφαρμόσεις τοπικές αλοιφές που μπορείς να προμηθευτείς από το φαρμακείο. Επίσης, βοηθά και η συχνή κατανάλωση φυτικών ινών, ώστε να αντιμετωπιστεί παράλληλα τυχόν πρόβλημα δυσκοιλιότητας.

πόσο καιρό

Για πόσο καιρό θα έχω αιμορροΐδες;

Αυτό δεν είναι σαφές και διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εξαρτάται από το βαθμό και τη βαρύτητα του προβλήματος. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει και η αποτελεσματικότητα της θεραπείας που θα ακολουθήσεις. Για να είναι αποτελεσματική μια θεραπεία πρέπει να εφαρμοστεί τόσο η φαρμακευτική αγωγή όσο και οι συμβουλές που θα σου δώσει ο ιατρός σου για τη διατροφή και τον τρόπο ζωής σου. Όσο νωρίτερα απευθυνθείς σε ιατρό και λάβεις την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή τόσο πιο άμεσο θα είναι το αποτέλεσμα.

πότε φεύγουν εγκυμοσύνη

Οι αιμορροΐδες που βγαίνουν στην εγκυμοσύνη πότε φεύγουν;

Συνήθως οι αιμορροΐδες που δεν προϋπήρχαν της εγκυμοσύνης είναι σχεδόν πάντα πλήρως αναστρέψιμες μετά το πέρας της κύησης. Αν είσαι έγκυος και ταλαιπωρείσαι από αιμορροΐδες, συμβουλεύσου το ιατρό που σε παρακολουθεί και λάβε την αγωγή που θα σε ανακουφίσει.

φόβος

Πότε πρέπει να φοβηθώ τις αιμορροΐδες;

Οι αιμορροΐδες δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σε φοβίζει, είναι όμως κάτι που θα πρέπει να παρακολουθείς. Αν παρατηρήσεις αίμα από το ορθό ή αν νιώσεις ότι τα συμπτώματα επιδεινώνονται και δεν ανακουφίζεσαι παρόλο που λαμβάνεις αγωγή, ενημέρωσε τον ιατρό σου και προχώρησε σε περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

κολονοσκόπηση

Πότε πρέπει να κάνω κολονοσκόπηση;

Η κολονοσκόπηση ενδείκνυται στις περιπτώσεις που δεις αίμα από τον πρωκτό. Ακόμη κι αν είναι εμφανής η διάγνωση των αιμορροΐδων, συνιστάται να γίνει μία κολονοσκόπηση, ώστε να αποκλειστεί οποιαδήποτε άλλη πιθανή αιτία.

Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Πηγές

1. Lorenzo-Rivero, S (August 2009). "Hemorrhoids: diagnosis and current management". Am Surg. 75 (8): 635–42.

2. Beck, David E. (2011). The ASCRS textbook of colon and rectal surgery (2nd ed.). New York: Springer. p. 175. ISBN 978-1-4419-1581-8.

3. Sun, Z; Migaly, J (March 2016). "Review of Hemorrhoid Disease: Presentation and Management". Clinics in colon and rectal surgery. 29 (1): 22–29.

4. 4. Rivadeneira, DE; Steele, SR; Ternent, C; Chalasani, S; Buie, WD; Rafferty, JL; Standards Practice Task Force of The American Society of Colon and Rectal Surgeons(September 2011). "Practice parameters for the management of hemorrhoids (revised 2010)". Diseases of the Colon and Rectum. 54 (9): 1059–64.

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.
Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.