ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αιμορροΐδες

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να τις αντιμετωπίσεις οριστικά

Αρχοντοβασίλης Φώτης
Γενικός Χειρουργός
04 Ιανουαρίου 2018
Δρ. Λαμπρινού Χριστίνα - Πωλίνα & Συνεργάτες
Ελέγχθηκε από την Λαμπρινού Χριστίνα-Πωλίνα
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
04 Ιανουαρίου 2018

Κόστος θεραπείας αιμορροΐδων

Το κόστος της διάγνωσης και της θεραπείας των αιμορροΐδων εξαρτάται από το γιατρό που θα επιλέξεις να πας αλλά και από τη διάρκεια της θεραπείας. Δες παρακάτω τιμές για θεραπεία αιμορροΐδων σε γενικό χειρουργό και για τις εξετάσεις που μπορεί να χρειαστεί να κάνεις. Λάβε υπόψιν ότι το συνολικό κόστος της θεραπείας θα καθοριστεί και από το κόστος της φαρμακευτικής αγωγής που θα χρειαστεί να λάβεις.

cost icon

Μέσο κόστος και εύρος τιμών

Μέσο κόστος επίσκεψης

41€

από

55

γιατρούς

ΠεριοχήΜέσο κόστος
Αττική 41€
Κρήτη 40€

Ποιος είναι ο κατάλληλος γιατρός

Ο αρμόδιος γιατρός για να σε βοηθήσει να ανιχνεύσεις και να αντιμετωπίσεις τις αιμορροΐδες είναι ο γενικός χειρουργός. Για να επιλέξεις ποιος γιατρός είναι ο κατάλληλος για εσένα θα πρέπει να λάβεις υπόψιν την εμπειρία του στην εν λόγω πάθηση και να διαλέξεις αυτόν που νιώθεις ότι εμπιστεύεσαι και μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ότι είσαι σε καλά χέρια. Διάβασε τις αξιολογήσεις άλλων ασθενών που έκλεισαν ραντεβού με το γιατρό που θες πριν από εσένα και μάθε τι εντυπώσεις αποκόμισαν.

Αρχοντοβασίλης Φώτης
Ο Αρχοντοβασίλης Φώτης - Γενικός Χειρουργός λέει:

“Μην ξεχνάτε ότι ο κατάλληλος ιατρός για αυτή τη νόσο δεν είναι απλά ένας γενικός χειρουργός, αλλά ένας ιατρός εξειδικευμένος στις παθήσεις και τη χειρουργική του πρωκτού. Είναι ο χειρουργός που γνωρίζει όλες τις μεθόδους αντιμετώπισης της αιμορροϊδοπάθειας και θα επιλέξει την καλύτερη και αποτελεσματικότερη για εσάς.”

Ειδική προετοιμασία για την εξέταση

Αν έχεις σημεία και συμπτώματα αιμορροΐδοπάθειας, κλείσε ένα ραντεβού με έναν εξειδικευμένο στις παθήσεις πρωκτού γενικό χειρουργό. Για να είσαι προετοιμασμένος για την εξέταση μπορείς να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας:

Τι μπορείς να κάνεις;

 • Μάθε τους περιορισμούς πριν από το ραντεβού. Ρώτα από πριν το γιατρό σου αν πρέπει να σου πει κάτι για την εξέταση.
 • Κατάγραψε όλα τα συμπτώματα που νιώθεις και πόσο καιρό τα βιώνεις.
 • Συγκέντρωσε όλο το ιατρικό ιστορικό σου και σημείωσε τις εντερικές και διατροφικές σου συνήθειες, ειδικά την πρόσληψη φυτικών ινών.
 • Φτιάξε μια λίστα με τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνεις, τις βιταμίνες ή τα συμπληρώματα διατροφής ανεξαρτήτως αν σχετίζονται ή όχι με τις αιμορροΐδες.
 • Σημείωσε ό,τι θέλεις να ρωτήσεις το γιατρό σου.

Μερικές από τις ερωτήσεις που πιθανόν να σου κάνει κατά την επίσκεψη ο γιατρός και θα πρέπει να είσαι σε θέση να απαντήσεις είναι οι εξής:

 • Πότε ξεκίνησαν τα συμπτώματα και πόσο έντονα είναι;
 • Έχεις ιστορικό με προβλήματα στο έντερο;
 • Πόσο συχνά πηγαίνεις τουαλέτα;
 • Καταναλώνεις φυτικές ίνες;
 • Τι σε ανακουφίζει και τι επιδεινώνει τα συμπτώματα;
 • Υπάρχει οικογενειακό ιστορικό με αιμορροΐδες, καρκίνο ορθού ή στο παχύ έντερο;
 • Έχεις παρατηρήσει αν βγάζεις αίμα όταν πηγαίνεις στην τουαλέτα;
Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Πηγές

1. Lorenzo-Rivero, S (August 2009). "Hemorrhoids: diagnosis and current management". Am Surg. 75 (8): 635–42.

2. Beck, David E. (2011). The ASCRS textbook of colon and rectal surgery (2nd ed.). New York: Springer. p. 175. ISBN 978-1-4419-1581-8.

3. Sun, Z; Migaly, J (March 2016). "Review of Hemorrhoid Disease: Presentation and Management". Clinics in colon and rectal surgery. 29 (1): 22–29.

4. 4. Rivadeneira, DE; Steele, SR; Ternent, C; Chalasani, S; Buie, WD; Rafferty, JL; Standards Practice Task Force of The American Society of Colon and Rectal Surgeons(September 2011). "Practice parameters for the management of hemorrhoids (revised 2010)". Diseases of the Colon and Rectum. 54 (9): 1059–64.

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.

Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα.

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.