ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αιμορροΐδες

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να τις αντιμετωπίσεις οριστικά

Αρχοντοβασίλης Φώτης
Γενικός Χειρουργός
04 Ιανουαρίου 2018
Δρ. Λαμπρινού Χριστίνα - Πωλίνα & Συνεργάτες
Ελέγχθηκε από την Λαμπρινού Χριστίνα-Πωλίνα
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
04 Ιανουαρίου 2018

Συμβουλές για την πρόληψη των αιμορροΐδων

Ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση, τα κλειδιά για να τις αποφύγεις.

Οι αιμορροΐδες όπως και πολλά άλλα προβλήματα υγείας που οφείλονται στο έντερο θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί αν ακολουθούσες πιο υγιεινές συνήθειες. Τόσο η διατροφή όσο και η ευεξία του σώματος παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση των αιμορροΐδων.

Κάνε συχνά ιατρικές εξετάσεις

Μην αμελείς τον ετήσιο προληπτικό σου έλεγχο. Μέσα σε όλες τις εξετάσεις που συνήθως κάνεις, βάλε και τον έλεγχο του εντέρου σου. Αν διαγνωστεί κάποιο πρόβλημα νωρίς, μπορεί να αντιμετωπιστεί πιο εύκολα.

υγιεινή διατροφή

Πιες άφθονα υγρά και κατανάλωσε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες πρέπει να υπάρχουν απαραιτήτως στο καθημερινό σου διαιτολόγιο. Αν για κάποιο λόγο δεν υπάρχουν, μπορείς να απευθυνθείς σε ένα γιατρό για να σου χορηγήσει συμπλήρωμα διατροφής. Τόσο οι φυτικές ίνες, όσο και τα προϊόντα ολικής άλεσης, θα βοηθήσουν το έντερό σου να λειτουργεί σωστά. Το ίδιο θα συμβεί και με το νερό. Είναι απαραίτητο να πίνεις τουλάχιστον ένα λίτρο νερό την ημέρα.

Άσκηση γυμναστική

Απόφυγε την καθιστική ζωή

Η σωματική άσκηση βοηθά στη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του εντέρου, γι’ αυτό καλό θα ήταν να αποφεύγεις την καθιστική ζωή και να εντάξεις στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα τη μορφή γυμναστικής που σου αρέσει περισσότερο.

Σκέψου θετικά

«Ηθικόν, ακμαιότατον»

Η ψυχολογία σου παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία του πεπτικού συστήματος και στο έντερο. Δεν είναι λίγες οι φορές που λόγω άγχους και στρες προκύπτουν προβλήματα δυσκοιλιότητας, τα οποία μπορούν με τη σειρά τους να ευνοήσουν την ανάπτυξη αιμορροϊδοπάθειας. Κάνε θετικές σκέψεις και προσπάθησε να αντιμετωπίζεις με περισσότερη ηρεμία τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν καθημερινά.

Bonus συμβουλή από το doctoranytime: Μην αναβάλλεις το ραντεβού σου με τη φύση! Όταν νιώθεις πίεση για να πας στην τουαλέτα θα πρέπει να το κάνεις, οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι. Η προσπάθεια αναβολής επιτείνει την πίεση και δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στο έντερο.

Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Πηγές

1. Lorenzo-Rivero, S (August 2009). "Hemorrhoids: diagnosis and current management". Am Surg. 75 (8): 635–42.

2. Beck, David E. (2011). The ASCRS textbook of colon and rectal surgery (2nd ed.). New York: Springer. p. 175. ISBN 978-1-4419-1581-8.

3. Sun, Z; Migaly, J (March 2016). "Review of Hemorrhoid Disease: Presentation and Management". Clinics in colon and rectal surgery. 29 (1): 22–29.

4. 4. Rivadeneira, DE; Steele, SR; Ternent, C; Chalasani, S; Buie, WD; Rafferty, JL; Standards Practice Task Force of The American Society of Colon and Rectal Surgeons(September 2011). "Practice parameters for the management of hemorrhoids (revised 2010)". Diseases of the Colon and Rectum. 54 (9): 1059–64.

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.

Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα.

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.