Επίλεξε την περιοχή σου και δες τους γιατρούς που είναι κοντά σου.

Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑΣύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥΕπίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Χρησιμοποίησε τα φίλτρα για να βρεις τον πιο εξειδικευμένο γιατρό για σένα!

Αδυνάτισμα

Χάσε τα περιττά κιλά με τον σωστό τρόπο

ΒΡΕΣ ΕΔΩ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΡΟ
stamp

Η δίαιτα για απώλεια βάρους είναι ένα πρόγραμμα διατροφής που βασίζεται στις ατομικές ανάγκες και στόχους ενός ατόμου και δημιουργείται από ειδικό διαιτολόγο. Ο διαιτολόγος-διατροφολόγος θα καταγράψει το ιστορικό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σου και στη συνέχεια, θα βγάλει ένα διατροφικό πρόγραμμα με συγκεκριμένους στόχους ανά βδομάδα. Μετά την ολοκλήρωσή του, θα χρειαστεί να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα συντήρησης του αποτελέσματος.

Η δίαιτα που θα ακολουθήσεις πρέπει να είναι εξατομικευμένη. Στο διαδίκτυο, κυκλοφορούν αρκετές δίαιτες όπως η dukan- πρωτεϊνική δίαιτα, η κετογονική, η δίαιτα του αστροναύτη, η δίαιτα του στρατιώτη κ.ά., αλλά και πολλές δίαιτες εξπρές, οι οποίες βασίζονται σε ένα κοινό πρόγραμμα για όλους όσοι τις εφαρμόζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν λαμβάνονται υπόψιν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ατόμου, το ιατρικό ιστορικό του αλλά και προσωπικές γευστικές προτιμήσεις ή δυσανεξίες σε τρόφιμα. Καλό θα ήταν για να είναι πιο αποτελεσματική η δίαιτα που θα ακολουθήσεις, να απευθυνθείς σε έναν ειδικό, ο οποίος θα μπορεί να σε παρακολουθεί και να ελέγχει την υγεία σου στο σύνολό της.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης, ο διαιτολόγος πραγματοποιεί λιπομέτρηση και ανάλυση σύστασης σώματος και στη συνέχεια, καταγράφει τις διατροφικές σου προτιμήσεις. Αφού τεθεί ένας εβδομαδιαίος στόχος απώλειας κιλών, ετοιμάζει ένα λεπτομερές διατροφικό πρόγραμμα λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω. .

Ποιος πρέπει να απευθυνθεί σε ειδικό για αδυνάτισμα;

Σε διαιτολόγο μπορούν να απευθυνθούν τα άτομα που επιθυμούν να χάσουν βάρος. Επίσης, σε διαιτολόγο μπορεί να παραπεμφθούν και άτομα με διατροφικές διαταραχές, παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά προβλήματα, ορμονικά προβλήματα, αυτοάνοσα νοσήματα κ.ά. Υπάρχουν ασθένειες που επηρεάζουν το μεταβολισμό σου, αλλά και φάρμακα που μπορεί να έχουν ως συνέπεια την αύξηση του βάρους σου όπως φάρμακα για αρρυθμίες, για κρίσεις πανικού, για σακχαρώδη διαβήτη, για κατάθλιψη κ.ά.

Οι συνεργάτες γιατροί του doctoranytime είναι στη διάθεσή σου για να σου δώσουν περισσότερες πληροφορίες και να ελέγξουν με ασφάλεια την πίεσή σου!

Ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για την περίπτωσή σου; Επισκέψου καλύτερα έναν ειδικό!

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

Επιμέλεια: Ιωάννα, ιατρική συντάκτρια του doctoranytime | Τελευταία ενημέρωση: 30 Σεπτεμβρίου 2017

© 2017 Doctoranytime. All rights reserved.

Σε βοήθησαν αυτές οι πληροφορίες;

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας.Εντάξει