• Δίαιτα και διατροφή
  • Υποβλήθηκε 26/01/2023

Αν βράσω νερό και κρυώσει τελείως και το βράσω ξανα, είναι κακό για την υγεία μου; Έχει κάποιο κίνδυνο για τη υγεία μου;

18 ειδικοί απάντησαν

  • Όχι

    Λεβέντη Ελένη

    Παθολόγος

    Νέο Ψυχικό

  • Καλησπέρα σας, δεν βλέπω κάτι το επικίνδυνο σε αυτό που γράφετε. Αν το βράζετε σκέτο και μετά κρυώσει χωρίς να έχετε βράσει κάτι μέσα τότε μπορείτε να το ξαναβράσετε

    Κουβάτσος Φίλιππος

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Κορωπί

  • Καλησπέρα σας. Ο κίνδυνος σε βρασμένο νερό υπάρχει σε περίπτωση που το βράσουμε και μετά το διατηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η πρακτική αυτή ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Εφόσον το ξαναβράσουμε οι μικροοργανισμοί (τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος) καταστρέφονται.

    Γάτσιου Αικατερίνη

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Αγία Παρασκευή

  • Όχι, όσες φορές και να βράσετε το νερό και να το κρυώσετε δεν κινδυνεύετε από κάτι. Αν παρατηρήσετε ωστόσο στον πάτο λευκά σωματίδια, θα είναι τα άλατα του νερού που είναι ακίνδυνα!

    Μπουραζάνης Διονύσιος

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Νέα Σμύρνη

  • Καλησπέρα σας. Το κάνω προσωπικά πολλές φορές. Δεν έχει κάποιο κίνδυνο.

    Κωνσταντίνου Κρήνη

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Βούλα

  • Όχι, το βράσιμο του νερού δεν ¨χαλάει¨ την ποιότητα του, όσες φορές και να βραστεί.. αρκεί φυσικά ο βραστήρας ή οποιοδήποτε συσκευή βρασμού χρησιμοποιείται να είναι καθαρή και να μην επιμολύνει το νερό.

    Καρδάτου Θάλεια & Συνεργάτες

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Άλιμος

  • Όταν βράζει το νερό στους 100βαθμούς σκοτώνονται τα μικροβια. Και όταν το ξανα βράζεται, δεν δημιουργείτε κύνδινος στην υγεία σας.

    Κογκόλη Μαρία MSc

    Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Πάτρα

  • Όχι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία σας !!!

    Πετράκου Μαριλένα

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Κερατσίνι

  • Είναι καλό να μην διπλοβράζετε τρόφιμα.

    Κουτσουφλιανιώτης Κωνσταντίνος

    Παθολόγος

    Θεσσαλονίκη

  • Με το βρασμό αποστειρώνεται το νερό. Αν το βράσατε για αν το αποστειρώσετε και το αφήσατε να κρυώσει, το επαναφέρετε σε μια κατάσταση όπου πάλι μπορούν να αναπτυχθούν παθογόνοι μικροοργανισμοί. Αυτό όμως κάτω από πολλές προϋποθέσεις

    Μανώλης Μανωλαράκης

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Άλιμος

  • Το βράσιμο βοηθάει στα να καταστρέψουμε παθογόνους μικροοργανισμούς ! Ένα μειονέκτημα όταν βράζουμε το νερό αρκετές φορές αυξάνει την περιεκτικότητα του σε ουσίες όπως το αρσενικό, νιτρώδη που μπορει να βλάψει την υγεία σας !!

    Ζέρβας Νικόλαος

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Κιάτο

  • Χαίρετε
    Εξαρτάται από την προέλευση και την περιεκτικότητα του νερού σε επιμολυντές και πρόσθετα, όπως νιτρικά άλατα, αρσενικό, φθόριο και χλώριο. Βράζοντας και ξαναβράζοντας το νερό μπορεί να αυξήσετε τη συγκέντρωση τέτοιων συστατικών, μέσω εξάτμισης. Επίσης με τον βρασμό (και ιδίως νερών με υψηλό βαθμό "σκληρότητας") προκαλείται καθίζιση των αλάτων ανθρακικού ασβεστίου και ανθρακικού μαγνησίου και συνεπώς μειώνετε την διατροφική σας πρόσληψη σε ασβέστιο και μαγνήσιο.

    Τρεσίνης Αναστάσιος

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Έδεσσα

  • Καταρχάς θα πρέπει να γνωρίζουμε γιατί το κάνετε αυτό. Μετά μπορούμε να συζητήσουμε τα υπέρ και κατά

    Κοντογιάννης Λάμπρος

    Διαιτολόγος - Παιδοδιατροφολόγος

    Αθήνα

  • Όχι εφόσον δεν έχει ήδη εκτεθεί σε κάποιο παθογόνο μικρόβιο

    Καραμανίδης Βασίλειος,Msc(Cand), RD - VK Nutrition

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Άγιος Δημήτριος

  • Σε περιπτώσεις, οπου το νερό βράζει πάρα πολύ ή ειναι ήδη βρασμένο, συστήνεται να αποφευγεται η κατανάλωση του καθως οι χημικές ενώσεις αλλάζουν προς το χειρότερο. Αυτο σημαινει οτι στην ποσότητα που απομένει στο σκεύος συγκεντρώνονται περισσότερες βλαβερές χημικές ουσίες, οπως αρσενικό, νιτρικά άλατα και φθόριο. Ακόμη και μέταλλα που ενω είναι υγιή για τον οργανισμό μπορεί να γίνουν επικίνδυνα όταν καταναλωνονται σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις.

    Μακρή Αφροδίτη (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Γέρακας

  • Απ' όσα γνωρίζω, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτήν την πρακτική.

    Μίλεσης Γιώργος (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Αμπελόκηποι

  • Ο ΕΠΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ , ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΥΚΟΛΑ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΒΡΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ -ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΒΡΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΥΧΟΝ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ ή ΑΛΛΟΙ ΩΦΕΛΙΜΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΕΣ, [ΑΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ή ΑΛΛΑ ΩΦΕΛΙΜΑ]
    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΤΑ ΦΙΛΤΡΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ή ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ, (ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ, ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ, ΕΠΙΒΛΑΒΕΙ
    ... Διάβασε περισσότερα

    Γούλιαρης Αντώνιος

    Παθολόγος

    Γλυκά Νερά

  • Όταν βράσει το νερό, η χημεία του αλλάζει και αυτό είναι καλό για τον οργανισμό. Δεν είναι κάτι επικίνδυνο, μπορεί να καταναλωθεί άφοβα, διότι όταν βράζει το νερό σκοτώνονται επιβλαβή μικρόβια. Όταν όμως το ήδη βρασμένο νερό κρυώσει και ξανά βράσει δεν είναι ασφαλές για κατανάλωση διότι οι χημικές ουσίες του νερού αλλάζουν προς το χειρότερο. Εκκρίνονται διάφορες βλαβερές χημικές ουσίες όπως αρσενικό, νιτρικά άλατα και φθόριο όπου σε μεγάλες συγκεντρώσεις τους μπορούν να γίνουν επικίνδυνες για τον οργανισμό.

    Φιλιππόνη Βίντια

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Μαρούσι

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
  • Επιτρέπονται

    • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

    • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

  • Δεν επιτρέπονται

    • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

    • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

    • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime