• Αθλητικές κακώσεις
 • Υποβλήθηκε 07/03/2023

Επιτρέπεται όσοι έχουν δισκοκηλη να κάνουν άρση βαρων; ως μορφή γυμναστικής Αν ναι, σε ποιον ειδικο πρέπει να απευθυνθώ ώστε να με συμβουλευσει για τις ασκήσεις που πρέπει

31 ειδικοί απάντησαν

 • Στον Ορθοπεδικό φυσικά.

  Στατήρης Σπυρίδων

  Ορθοπαιδικός Χειρουργός

  Αμπελόκηποι

 • Καλησπέρα σας και συγνώμη για την καθυστερημένη μου απάντηση. Όχι σε καμία περιπτώση διότι πιθανόν να προήλθε εξαρχής απο άρση βαρών η δισκοκήλη και αν συνεχισετε με αυτη δραστηριότητα, θα επιδείνωσετε την κατάσταση.
  Εμπειρικά θα σας μιλήσω ότι οι ασκήσεις δεν φτάνουν σε τέτοιου είδους παθήσεις, χρείαζεται να κανετε εναν κυκλο φυσικοθεραπευτικών συνεδριών για αρχή και μετα να βαλετε στην καθημερηνότητα σας κινηθεραπείες (θεραπευτικές ασκήσεις - όχι για μυική ενδυνάμωση απαραίτητα) για να προστατεύεστε και να προλαμβάνετε μελλοντικούς τραυματισμούς. Συνήθως ο ορθοπεδικός μπορεί να σας γραψει μια μαγνητική τομογραφια για να κανετε στην οσφ
  ... Διάβασε περισσότερα

  Καλαφάτης Δομίνικος

  Φυσικοθεραπευτής

  Ρόδος

 • Εξαρτάται από την κλινικη σας εικονα κι την παθολογία. Η ενδυνάμωση του κορμού που ειναι ζητούμενο σε περίπτωσης συντηρητικής αντιμετώπιση της δίσκο παιδείας γίνετε υπο προϋποθέσεις και με άρσεις

  Δρ. Πισκοπάκης Νικόλαος & Συνεργάτες

  Ορθοπαιδικός Χειρουργός

  Μαρούσι

 • Σε εξειδικευμένο φυσιοθεραπευτή, φυσίατρο ή αθλίατρο.

  Πνακά Κωνσταντίνα

  Φυσικοθεραπευτής

  Ίλιον

 • Επιτρεπεται νει-φυσικοθεσαπεια και σωστη τεχνικη βοηθαει

  Ξενοφών Χατζησαράντος

  Φυσικοθεραπευτής

  Άνοιξη

 • Οι διαταραχές που αφορούν την οσφυϊκή μοίρα αποτελούν μια διαγνωστική και θεραπευτική πρόκληση . Η οσφυαλγία αποτελεί συχνό πρόβλημα υγείας στο γενικό πληθυσμό και πρωτη επιλογη για την αντιμετωπιση του πόνου μεσω της άσκησης είναι ο φυσικοθεραπευτης . Ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα άσκησης είναι σχεδόν πάντα μια θεμελιώδης συνιστώσα των υπηρεσιών φυσικοθεραπείας.
  Η επιλογή της θεραπείας εξαρτάται από την κλινική εικόνα του ασθενή, τα ευρήματα της φυσικής εξέτασης, την κρίση του θεραπευτή και τις προσωπικές ανάγκες του ασθενή
  Η θεραπευτική άσκηση ως θεραπευτικό μέσο παρέμβασης περιλαμβάνει την εφαρμογή προσεκτικά διαβαθμισμ
  ... Διάβασε περισσότερα

  Γρηγοριάδης Ιωάννης

  Φυσικοθεραπευτής

  Καλλιθέα

 • Εξαρταται απο το μεγεθος και την εντόπιση της κήλης καθώς και απο την κλινικη εικονα του ασθενη
  Καλο θα ηταν να υπαρχει ενα εξατομικευμένο προγραμμα ενδυνάμωσης και με βαρη σχεδιασμένο κατάλληλα απο φυσιατρο

  Τακβοριάν Μαρία

  Φυσίατρος

  Άλιμος

 • Δε συνίσταται γενικά η άρση βαρών σε ασθενείς με δίσκοκήλη, χρειάζεται διατατικές ασκήσεις οσφύος( μέσης) , που μπορείτε να κάνετε σ ένα φυσικοθεραπευτήριο .

  Καλδής Παναγιώτης

  Ορθοπαιδικός - Ορθοπαιδικός Χειρουργός

  Παλλήνη

 • Κάθε πρόβλημα εναι εξατομικευμένο ακόμα και μια πάθηση στον δίσκο της ΣΣ .Τα προγράμματα θεραπευτικής άσκησης αναλαμβάνονται από τον φυσικοθεραπευτή μετά από αξιολόγηση !

  Περιβάνη Αγιούλα - Σπύρος Νικόλαος

  Φυσικοθεραπευτής

  Νέα Χαλκηδόνα

 • Ορθοπεδικό η Νευροχειρουργο

  Αντωνιάδης Γεώργιος

  Ορθοπαιδικός - Ορθοπαιδικός Χειρουργός

  Πάφος

 • Σε ύπτια θέση θα ήταν εφικτό , αλλά αν δεν είναι απαραίτητο τότε καλύτερα όχι. Σίγουρα τον ορθοπαιδικό σας

  Φλώρος Ευάγγελος

  Ορθοπαιδικός - Ορθοπαιδικός Χειρουργός

  Θεσσαλονίκη

 • Άνθρωποι με δισκοκήλες συνεχίζουν την ζωή τους φυσιολογικά, καθώς επίσης και τα οποιαδήποτε χόμπυ και αθλητικές δραστηριότητες. Το τι είδους ασκήσεις,την ένταση καθώς και το πρόγραμμα της ενδυνάμωσης θα το καθορίσει ο φυσικοθεραπευτής σας (έπειτα από την κλινική σας αξιολόγηση και τον έλεγχο της μυϊκής σας δύναμης) και σε συνδυασμό με τις συμβουλές από έναν έμπειρο γυμναστή θα μπορέσετε να κάνετε οποιαδήποτε άσκηση επιθυμείτε. Τελικός κριτής και υπεύθυνος για την ένταση, ακόμη και το είδος της άσκησης θα είστε εσείς και τα συμπτώματα σας τα οποία δεν πρέπει να σας φοβίζουν.... Αλλά να σας προφυλάσσουν από επερχόμενες υποτροπές.

  FYSIOSOLUTION Φουφόπουλος Νικόλαος (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Φυσικοθεραπευτής

  Μοσχάτο

 • Να θυμίσουμε ότι όσοι έχουν δισκοκήλη δεν σημαίνει ότι η κήλη καθεαυτή είναι η κύρια αίτια πόνου, μουδιάσματος κλπ. Οι κήλες μπορούν να χαλάνε την βιομηχανική του σώματος (και να δημιουργεί ευαισθησία) αλλά το 85% των ανθρώπων με ή χωρίς κήλες που πονάει η μέση τους, οφείλεται σε μυικό σπασμό και όχι σε μια αμιγώς φλεγμονή του νεύρου.
  Μπορούμε να κάνουμε γυμναστική εφόσον είμαστε εκτός πόνου και ενοχλήσεων, πάντα με ασφάλεια και σωστή καθοδήγηση είτε φυσικοθεραπευτών είτε γυμναστών.
  Μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε μορφής γυμναστικής πχ.άρση βαρών, μπάσκετ, μηχανήματα γυμναστηρίου, ποδόσφαιρο, τρέξιμο, αλτικά, motocros κλπ. αρκεί να
  ... Διάβασε περισσότερα

  Κουράκος Βασίλης

  Φυσικοθεραπευτής

  Κερατσίνι

 • Γεια σας επιτρέπεται να γίνονται ασκήσεις με βάρη αλλά υπο προυποθέσεις ,υπάρχουν ασκησεις που απαγορέυονται ΄με υψηλά φορτία αν το ζήτημα τησ δισκοκήλης δεν επιλυθεί μέσα απο θεραπευτική προσέγγιση . Σε κάθε περίπτωση θα πρεπει να συμβουλευτειτε ειδικο Φυσικοθερπευτη

  Βογιατζής Χαρίλαος

  Φυσικοθεραπευτής

  Θεσσαλονίκη

 • Καλημέρα όχι η άρση βαρών είναι αντένδειξη για την δισκοκηλη ,εξαρτάται εάν είναι σε οξύ η χρόνιο στάδιο θα πρέπει να αντιμετωπισθεί πρώτα συντηρητικά (φυσιοθεραπεία )η χειρουργικά και μετά θα ακουλουθησετε τις οδηγίες του θεράποντα φυσιοθεραπευτή η γιατρού αντιστοίχως

  Βαγιώνης Παναγιώτης

  Φυσικοθεραπευτής

  Θεσσαλονίκη

 • Καλημέρα σας, η απάντηση στην ερώτηση σας εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους όπως σε τι κατάσταση είναι η δισκοκήλη σας, εάν είστε σε έξαρση πόνου ή όχι κ.α. Το καλύτερο θα ήταν να συμβουλευτείτε ΄φυσικοθεραπευτή , να σας κάνει μία κλινική αξιολόγηση και να σας κατευθύνει για το είδος των ασκήσεων. Ο φυσικοθεραπευτής με τον γυμναστή σας καλό θα ήταν να έρθουν σε επικοινωνία. Το σίγουρο είναι ότι οι ασκήσεις που θα ακολουθήσετε δεν πρέπει να αναπαράγουν τη συμπτωματολογία σας. Το Κέντρο μας είναι στη διάθεσή σας για μία δωρεάν κλινική αξιολόγηση.

  Κτησίας Αποκατάσταση

  Κέντρο Φυσικοθεραπείας Αποκατάστασης & Ολιστικής Θεραπείας

  Ηράκλειο Κρήτης

 • Η ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΩΣ ΜΟΡΦΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΕ ΔΙΣΚΟΚΗΛΗ ΠΡΟΫΠΟΘΈΤΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟ ΣΎΣΤΗΜΑ, ΠΡΑΓΜΑ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΑΡΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ.

  Τριανταφυλλόπουλος Γεώργιος

  Ορθοπαιδικός Χειρουργός

  Περιστέρι

 • Ανάλογα με το πρόβλημα χρειάζεται να συμβουλευτείτε Ορθοπαιδικό Χειρουργό για να σας δώσει σωστές οδηγίες...

  Ηλίας Απόστολος

  Ορθοπαιδικός - Ορθοπαιδικός Χειρουργός

  Γλυφάδα

 • Εξαρτάται από τις θέσεις που θα ληφθούν, κατά κανόνα θα πρέπει να γίνει συνάντηση με τον φυσικοθεραπευτή ώστε να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες.... !

  Δημητρόπουλος Γεώργιος

  Φυσικοθεραπευτής

  Νέα Μάκρη

 • Καλημέρα σας. Οι ασθενείς με δισκοπάθεια δέν πρέπει να σηκώνουν βάρη. Μπορούν να κάνουν ελαφριές ασκήσεις άρσης βαρών αλλά μετά από σωστές συμβουλές από ορθοπαιδικό εξειδικευμένο σε αυτό το θέμα.

  Μυλωνάς Χρύσανθος

  Ορθοπαιδικός Χειρουργός - Τραυματιολόγος

  Ανάβυσσος

 • Καλησπέρα σας,
  Η άρση βαρών είναι μια πολύ απαιτητική γυμναστική που σίγουρα θέλει μια υγιή σπονδυλική στήλη που να στηρίζει τον αθλούμενο. Για να δώσουμε καλύτερες συμβουλές ως προς ένα σωστό ασκησιολόγιο σχετικά με μια πάθηση της μέσης θα πρέπει να πάρουμε ένα πλήρες ιστορικό και να κάνουμε μια καλή αξιολόγηση πρώτα, ούτως ώστε να βγει ένα πιο εξειδικευμένο και εξατομικευμένο πρόγραμμα.

  Rebalance - Φυσικοθεραπεία & Αποκατάσταση

  Φυσικοθεραπευτής

  Κουκάκι

 • Καλησπέρα σας. Δισκοκήλες έχουμε όλοι λίγο πολύ. Το θέμα είναι πόσο μεγάλες είναι και εαν πιέζουν κάποιες νευρικές ρίζες. Εαν το άτομο αυτό έχει συμπτώματα από την μέση και ενοχλήσεις, καλό είναι να μην συνεχίσει γιατί θα έχει χρόνια προβλήματα.

  Αναγνώστου Αντώνιος

  Ορθοπαιδικός - Ορθοπαιδικός Χειρουργός

  Θεσσαλονίκη

 • Όχι σε όρθια στάση. Πάντα ανάλογα με την βαρύτητα.

  Δρ. Πεντερίδης Ιωάννης

  Ορθοπαιδικός Χειρουργός - Παιδοορθοπαιδικός

  Ωραιόκαστρο

 • Καλησπέρα σας. Αν η κήλη σας προκαλεί νευρολογική συμπτωματολογία τότε πρέπει να γίνει μαγνητική τομογραφία. Δεν πρέπει να γίνεται άρση βαρών πριν σας δει Ορθοπεδικός Χειρουργός

  Διακάτος Ανδρέας

  Ορθοπαιδικός - Ορθοπαιδικός Χειρουργός

  Ηλιούπολη

 • ακούστε η μηχανική επιβάρυνση με την άρση βάρους είναι δεδομένη. από εκεί καιν περα ο τρόπος που σηκώνει κάποιος τα βάρη έχει μεγάλη σημασία. ένας φυσικουεραπευτης με γνώση στο αντικείμενο. ευχαριστώ πολύ

  Καπετανάκης Στυλιανός

  Ορθοπαιδικός Χειρουργός - Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης

  Μαρούσι

 • Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.Ο ασθενής έχει χειρουργηθεί?Σε ποιά φάση είναι ο πόνος- οξεία ή χρόνια?Η φυσική κατάσταση του ασθενή?Πριν να ξεκινήσετε την άρση βαρών ρωτήστε τον ορθοπεδικό / νευρολόγο και τον φυσικοθεραπευτή σας.Αυτοί οι δυο επαγγελματίες υγείας θα δώσουν τις κατευθυντήριες οδηγίες στον γυμναστή / προπονητή για τον τρόπο εκγύμνασης με βάρη.

  Ραφαηλίδης Δημήτρης

  Φυσικοθεραπευτής

  Πτολεμαΐδα

 • Καλησπέρα σας,
  Η άρση βαρών μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα συμπιεστικα φορτία στον δίσκο και να επιδεινωθεί η κατάσταση.

  Ένας έμπειρος Φυσικοθεραπευτης μπορεί να σας κατευθύνει ως προς το είδος και την ποσότητα της άσκησης που πρέπει να εκτελείτε.

  Μιχαλόπουλος Παύλος

  Φυσικοθεραπευτής

  Νέα Σμύρνη

 • Μάλλον οξύμωρο ακούγεται.Η άρση βαρών αυξάνει την πίσεη στη σπονδυλική στήλη και μάλλον χειροτερεύει την κατάσταση.Μπορείτε να απευθυνθείτε σε φυσικοθεραπευτή με τη συμβουλή του γιατρού φυσικά.

  Πανδής Βασίλειος

  Ορθοπαιδικός - Ορθοπαιδικός Χειρουργός

  Κέρκυρα

 • Αν εννοειτε ασκηση με βαρη γενικα επιτρεπεται με σωστη καθοδηγηση (μπορω να σας την προσφερω εφοσον ειμαι φυσικοθεραπευτης με 19 χρονια εμπειριας σε παθησεις δισκοκηλης,εχω μεταπτυχιακες σπουδες στην ασκηση και ειμαι στο τεταρτο ετος της Ιατρικης Σχολης Αθηνων). Αν εννοειτε αρση βαρων το ολυμπιακο αθλημα θεωρω οτι επειδη ειναι μεγαλες οι δυναμεις που ασκουνται στο συστημα του μεσοσπονδυλιου δισκου δεν θα βοηθησει στο να εχετε καλη προγνωση.Για οτιδηποτε αλλο ειμαστε στη διαθεση σας.

  Κέντρα Φυσικοθεραπείας "Εξέλιξη"

  Φυσικοθεραπευτής

  Καλλιθέα

 • Η δισκοκοιλη η αλλιώς δίσκοπαθεια δεν απαγορεύει τις άρσεις βάρους αλλά υπό συγκεκριμένες συνθήκες .
  Πχ αν κάνατε CrossFit θα απαγορεύονταν τα deadlift . Υπό προηποθεσεις μπορείς να κανείς άνετα γυμναστική χωρίς φόβο. Για εξειδικευμένες ασκήσεις θα απευθυνθείς σε εμένα φυσικοθεραπευτή trainer όπως είμαι εγώ.

  Μπουκουβάλας Νικόλαος

  Φυσικοθεραπευτής

  Καλαμαριά

 • ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΙΣΚΟΚΗΛΕΣ Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΒΑΡΟΥΣ. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΩΣ ΑΘΛΗΣΗ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΒΕΒΑΙΑ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ.

  Δημητρακόπουλος Μιχαήλ

  Ορθοπαιδικός

  Εύοσμος

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
 • Επιτρέπονται

  • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

  • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

 • Δεν επιτρέπονται

  • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

  • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

  • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime