Άντρας 44 ετών με ζαλάδες, ίλιγγο και αδυναμία στα πόδια παρά φυσιολογικές εξετάσεις και αγωγή για ά

Άντρας ηλικίας 44 χρονών. Εδώ και 6 μήνες νιώθω ζαλάδες (λες και είμαι σε καράβι που κουνάει) ίλιγγο (όταν σηκωθώ από το κρεβάτι ή καναπέ είναι σαν κάποιος να με σπρώχνει πίσω να μην σηκωθώ) και αδυναμία στα πόδια (λες και έχω βάλει βάρη στα πόδια και περπατώ). Έχω κάνει διάφορες αναλύσεις βιοχημικές, αιματολογικές και ορμόνες οι οποίες όλες είναι φυσιολογικές. Έχω εξεταστεί από νευρολόγο ο οποίος τα βρήκε όλα φυσιολογικά. Έχω κάνει mri αυχένα το οποίο έδειξε ευθιασμό (έχω κάνει αρκετές φυσιοθεραπείες) και mri εγκεφάλου το οποίο ήταν φυσιολογικό. Έχω εξεταστεί και από ΩΡΛ που και αυτός τα βρήκε όλα φυσιολογικά. Με τον γενικό ιατρό που με παρακολουθεί με έστειλε σε ψυχίατρο για θεραπεία άγχους. Εδώ και 3 μήνες παίρνω αγωγή για άγχος seropram 20mg. Έχουν μειωθεί λίγο τα συμπτώματα αλλά εξακολουθούν να με επηρεάζουν στην καθημερινότητά μου. Ο ψυχίατρος που με παρακολουθεί μου λέει ότι χρειάζεται ακόμη λίγο χρόνο για να φύγουν εντελώς τα συμπτώματα. Επίσης μου έδωσε 0,5 mg xanax μόνο για το βράδυ. Ποια είναι η γνώμη σας για την περίπτωσή μου? Να σας ενημερώσω ότι παίρνω αγωγή για διαβήτη 2 glucophage 750mg X1, για ταχυκαρδία betaloc 50mg X2 και για υπερλιπιδαιμία cholip 145mg/20mg X1. Η αρτηριακή πίεση μου είναι σε φυσιολογικά όρια. Τι μπορώ να κάνω άλλο?

4 ειδικοί απάντησαν

  • Παράλληλα με τη φαρμακευτική αγωγή, θα σας βοηθούσε πολύ η ψυχοθεραπεία, ώστε να εντοπίσετε ποιες ασυνείδητες αιτίες δημιουργούν όλα αυτά τα συμπτώματα.

    Καλοβάδης Γιώργος

    Ψυχολόγος - Ψυχοσεξολόγος - Ψυχοθεραπευτής | Κυψέλη

  • Άμεσα αποτελέσματα
    Σχεδιασμένο από επιστήμονες
    Πιστοποιημένη μέθοδος

    Πιστοποιημένος έλεγχος για την ψυχική σου υγεία

    Κάνε δωρεάν το πιστοποιημένο Τεστ Άγχους (GAD-7) και δες αν έχεις συμπτώματα, απαντώντας σε 7 απλές ερωτήσεις

    Κάνε το τεστ Μάθε περισσότερα
  • Καλησπέρα σας μια ενέργεια που μπορεί να σας βοηθήσει είναι ο συνδυασμός ψυχοθεραπείας και φαρμακευτικής αγωγής

    Παπαδόπουλος Ανδρέας

    Ψυχολόγος | Εύοσμος

  • Το Seropram συνήθως χρειάζεται αρκετούς μήνες για πλήρη βελτίωση, ενώ το Xanax βοηθά βραχυπρόθεσμα. Χρήσιμα επίσης είναι η σταθερή σωματική δραστηριότητα,, η ψυχοθεραπεία και ο σωστός ύπνος. Μίλησε με τον ιατρό σου

    Νταϊλάκης Παναγιώτης

    Κλινικός Ψυχολόγος | Θεσσαλονίκη

  • Καλησπερα σας, καλο θα ηταν να ξεκινησετε cbt ψυχοθεραπεια η οποία ειναι η καταλληλη για τη διαχείριση του αγχους.

    Σφονδύλη Βάσω

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας

Σχετικά Βίντεο

Έχεις απορία; Ρώτα τους ειδικούς μας

Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν

Ρώτα τους ειδικούς μας

Θα σου στείλουμε email εδώ μόλις ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων

Περίγραψε με σαφήνεια και λεπτομέρεια το ζήτημα που σε απασχολεί
Κάνε σύντομες και συγκεκριμένες ερωτήσεις ώστε να πάρεις στοχευμένες απαντήσεις
Απόφυγε προσβλητικό ή ακατάλληλο περιεχόμενο καθώς και ονομαστικές αναφορές
Μη ζητάς τιμές για υπηρεσίες, συνταγογράφηση ή διάγνωση
Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Χρειάζεσαι να δεις έναν επαγγελματία υγείας άμεσα;

Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά

Mobile Image
success envelop

Λάβαμε την ερώτησή σας!

Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.

docontime

Δεν έχεις χρόνο να περιμένεις; Κανένα πρόβλημα.

Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 22:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.

docontime

Αναζητάς εξατομικευμένες συμβουλές;

Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.