- Visit : Περιλαμβάνει κλινική εξέταση και αξιολόγηση του περιστατικού. VIEW PRICE
-
Ο Κούτσικας Κωνσταντίνος είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, διατηρεί το ιδιωτικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη παρέχοντας εξατομικευμένες διατροφολογικές υπηρεσίες, τόσο στον έλεγχο βάρους όσο και σε νοσήματα που σχετίζονται με την διατροφή. Ταυτόχρονα, παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες σε θέματα χορτοφαγίας και γενικότερα μιας plant-based διατροφής. Για τον λόγο αυτό, έγραψε το πρώτο επιστημονικό βιβλίο που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα με τίτλο «Κρέας; Όχι ευχαριστώ!» από τις εκδόσεις mednutrition publications, το 2013. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης ενώ στην πτυχιακή του εργασία, μελέτησε τα φυτοχημικά συστατικά, τις ευεργετικές τους δράσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό και τον εμπλουτισμό αυτών στα «Λειτουργικά Τρόφιμα». Ακολούθως ολοκλήρωσε διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή», με κατεύθυνση την Κλινική Διατροφή. Στην μεταπτυχιακή του διατριβή μελέτησε την κατάσταση των επιπέδων βιταμίνης D, σε μεταεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, μετά από μελέτη διατροφικής παρέμβασης. Έκανε πρακτική άσκηση στο διαιτολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Ευαγγελισμού, σε περιστατικά βαριατρικής χειρουργικής ενώ ταυτόχρονα, συμμετείχε στην σύνταξη διατροφικών προγραμμάτων σε συνεργασία με το τμήμα “Αύξηση και Ανάπτυξη” του νοσοκομείου Παίδων “Π. Α. Κυριακού”. Έχει πάρει μέρος σε σημαντικά ερευνητικά ακαδημαικά προγράμματα, υπήρξε έμμισθος επιστημονικός συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου στο Ερευνητικό Πρόγραμμα HELENA (Healthy Lifestyle in Europe by Nutrition in Adolescence) ενώ γράφει άρθρα συστηματικά και δίνει διαλέξεις σε θέματα διατροφής, που σχετίζονται με θέματα όπως την χορτοφαγία, την κλινική και αθλητική διατροφή, την διατροφή στα διάφορα στάδια ζωής κ.α. Τέλος, καθώς η διατροφή είναι μια επιστήμη, όπου διαρκώς νέα δεδομένα έρχονται στο προσκήνιο, συμμετέχει ενεργά σε ημερίδες και συνέδρια από το 2001.