Mental Health and Counseling
1994

Mental Health and Counseling results

About the specialist
Κλινικός Ψυχολόγος και Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια, αναλαμβάνει ενηλίκους & εφήβους άνω των 13 ετών.

Leof. Marathonos 53, Anoixi, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist

Η Χασιώτη Ζέτα είναι Ψυχολόγος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Χαλάνδρι. Σπούδασε και εργάστηκε σε διαφορετικούς τομείς για ένα μεγάλο διάστημα της ζωής της, κυρίως στο εξωτερικό. Ενώ οι αρχικές της σπουδές ήταν στο τμήμα Ευρωπαϊκών σπουδών, με ειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο, αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στον τομέα της ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του East London. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία (MSc in Applied Positive Psychology), το πρώτο τέτοιο πρόγραμμα στην Ευρώπη από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον έχει εκπαιδευτεί στη Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (PGDip in Integrative Counselling and Psychotherapy). Θεωρεί την διαρκή επιμόρφωση εξέλιξη του εαυτού της και της επαγγελματική της σταδιοδρομίας. Έχει ολοκληρώσει διάφορα σεμινάρια και ημερίδες επιτυχώς, όπως, επίσης, το ετήσιο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο Παναγιώτης Ουλής στην Κλινική Ψυχοπαθολογία και τα δυναμικά ομάδας στην Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας, όπου και συνεχίζει. Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της στο γραφείο συμβουλευτικής κολλεγίου για φοιτητές, ανάπηρους, μειονότητες, έχει βοηθήσει στο συντονισμό ομάδων ανάπτυξης με κυρίως θέμα την επικοινωνία, έχει πραγματοποιήσει ενημερωτικές ομιλίες για γονείς πάνω στον σχολικό εκφοβισμό με καταξιωμένους ψυχολόγους εφήβων και παρέχει μέχρι σήμερα τις υπηρεσίες της στο γηροκομείο το σπίτι της χριστιανικής αγάπης. Στο παρελθόν έχει εργαστεί και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και πλέον συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας & Προσωπικής Ανάπτυξης ''Γαληνός''. Αναλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, μετραταυματικό στρες, άγχος, θέματα σχέσεων, συμπεριφοράς και επικοινωνίας, απώλεια και πένθος, μοναξιά και διατροφικές διαταραχές. Οι υπηρεσίες της αφορούν την ατομική ψυχοθεραπεία η οποία συνδυάζει στοιχεία από διαφορετικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις ακολουθώντας ένα πιο ολιστικό μοντέλο ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης. Παρόλα αυτά η ψυχοδυναμική προσέγγιση παραμένει στο επίκεντρο της δουλειάς της. Πιστεύει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν αρκετές ικανότητες για να πορευθούν στην ζωή τους κάποιοι όμως έχουν αποθαρρυνθεί/τραυματιστεί και χρειάζονται τον χώρο και χρόνο για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες τους. Με κύριο γνώμονα το κλίμα εμπιστοσύνης, αποδοχής και ενδιαφέροντος, δίνει στον θεραπευόμενο την δυνατότητα να “γνωρίσει” τον εαυτό του σ' ένα μεγαλύτερο βάθος, να κατανοήσει τους φόβους του, τις ανησυχίες του και τις λανθασμένες πεποιθήσεις του έτσι ώστε να ανακουφιστεί από τα ψυχολογικά συμπτώματα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής του. Κατόπιν, ο θεραπευόμενος, με την βοήθεια της θεραπείας, αξιοποιεί τις δυνατότητες του για να υλοποιήσει τους στόχους που θέτει για τον εαυτό του φτάνοντας έτσι σε μια ψυχολογική άνθηση. Η θεραπεία πραγματοποιείται σε δυο γλώσσες (ελληνικά-αγγλικά).

Χαϊμαντά 22, Chalandri, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
Lacanian Psychotherapy
About the specialist

H Μαρία Μπανούτα είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια - Παιδοψυχολόγος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Παλαιό Φάληρο. Σπούδασε Ψυχολογία (BSc in Psychology) στο University of Essex και απέκτησε Master Παιδοψυχολογίας από το University of Central Lancashire.

Διαθέτει πιστοποιημένη επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή - Ψυχικές Διαταραχές Παιδιών και Εφήβων από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Σεξουαλική Αγωγή στην εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τέλος, έχει πραγματοποιήσει σπουδές στην Ακαδημία Κλινικών Σπουδών της Αθήνας (ΑΚΣΠΑ).

Tritonos 103, Palaio Faliro, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
Lacanian Psychotherapy Psychoanalytic Psychotherapy Psychodynamic Psychotherapy
About the specialist

Η Καραφύλλη Ελένη είναι Κλινική Ψυχολόγος (MSc), κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική και Ψυχαναλυτική Ψυχοπαθολογία στο Πανεπιστήμιο Rennes 2 (Γαλλία). Έχει εργαστεί στη Γαλλία ως νοσοκομειακή ψυχολόγος (Τμήμα Λοιμωδών νοσημάτων, Αιματολογικό τμήμα, Παθολογικό τμήμα) και ως Κλινική ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια σε δημόσιες ψυχιατρικές δομές ενηλίκων. Από το 2024 εργάζεται στην Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας "Γαλιλαία" και παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα. Αναλαμβάνει περιστατικά από όλο το φάσμα της ψυχοπαθολογίας, υπό το φως μιας εξατομικευμένης προσέγγισης του συμπτώματος. Η πρακτική της προσανατολίζεται από την ψυχαναλυτική θεωρία, την προσωπική ανάλυση και την ψυχαναλυτική εποπτεία. Τα ερευνητικά και κλινικά της ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από την κλινική των άκρων, τις λεγόμενες εμπειρίες "κρίσης", και τον υποκειμενικό αντίκτυπο των σοβαρών ασθενειών. Δέχεται εφήβους (<16 ετών) και ενήλικες, παρέχοντας συνεδρίες στην ελληνική ή τη γαλλική γλώσσα, δια ζώσης ή διαδικτυακά.

Νικηταρά 14, Omonoia, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist

O Κατσαμάς Διονύσης είναι Ψυχολόγος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Αποφοίτησε με BSc (Hons) στην Ψυχολογία και με μεταπτυχιακό MA Counselling and Psychotherapy από το University of East London, ενώ παράλληλα ασκούσε το επάγγελμα στον Συμβουλευτικό Σταθμό Πετρούπολης και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (Medecins Sans Frotieres). Εργάζεται αδιάκοπα στο πεδίο τα τελευταία 10 χρόνια, με ιδιαίτερη έμφαση στη δύσκολη περίοδο της καραντίνας μέσω διαδικτυακών και κατ’ οίκων συνεδριών, ενώ επίσης είναι ενεργός εθελοντής στον Δήμο Αθηναίων. Η περαιτέρω εκπαίδευσή του σε συνθετικό μοντέλο θεωρίας προσέγγισης, ήτοι στους τομείς της 1) προσωποκεντρικής, 2) γνωστικής-συμπεριφορικής και 3) ψυχοδυναμικής θεραπείας, και η πορεία του στον χώρο από το 2013 μέσω ημερίδων και συνεδριών τού έδωσαν τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στις ανάγκες του εκάστοτε θεραπευόμενου, εδραιώνοντας στις συνεδρίες του συνθήκες εμπιστοσύνης και οικειότητας. Παράλληλα συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές του, διευρύνοντας περαιτέρω τις γνώσεις του σε νέους τομείς. Το γραφείο βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από το Μετρό της Πανόρμου και σε αυτόν τον φιλικό χώρο θα έχετε τη δυνατότητα να δεχτείτε τις υπηρεσίες του, οι οποίες βρίθουν με αποδοχή άνευ όρων, ελπίδα, ενσυναίσθηση, θεσμοθέτηση διαλόγου και επιστημοσύνη.

Άχαΐας 17, Panormou, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist

Η Αθανασίου Ελένη BSc, MSc είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, με ιδιωτικό γραφείο στην Κοζάνη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (MSc) στην Κλινική Νευροψυχολογία του τμήματος Ψυχολογίας του ίδιου Ιδρύματος. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στη Ψυχοθεραπεία Gestalt από το Gestalt Foundation Θεσσαλονίκης. Έχει εκτελέσει ερευνητικά καθήκοντα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και έχει πραγματοποιήσει την κλινική της άσκηση ως Νευροψυχολόγος στη Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης "Παπαγεωργίου". H κ. Αθανασίου έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος στο Κέντρο Δυσλεξίας και ως Εκπαιδεύτρια ενηλίκων στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Κ.Δ.Β.Μ. Επιπροσθέτως, έχει εργαστεί για 4 έτη ως Ψυχολόγος στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Νομού Κοζάνης - Γρεβενών, Παιδοψυχιατρικό Τμήμα, ΕΨΥΚΑ και διατελεί Γραμματέας του ΔΣ στη IONOS NGO. Εργάζεται στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία ΔΗΜ.Ω.Σ Κοζάνης .Τέλος, έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων, με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση στον τομέα της ειδίκευσης της και αριθμεί πολλές δημοσιεύσεις. Έχει οργανώσει και συντονίσει πολλές ομάδες για συμβουλευτική γονέων.

Βασιλείου Φορή 1, Kozani, ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Next availability See all
About the specialist

Η Ρογδάκη Χριστίνα είναι Ψυχολόγος - Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στα Πετράλωνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία στο Maastricht University. Ακόμη, έχει εκπαιδευτεί ως Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια στο κλινικό πρόγραμμα στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας "Λόγω Ψυχής". Στο συγκεκριμένο ινστιτούτο, ολοκλήρωσε, επίσης, πλήθος σεμιναρίων που αφορούν σε αφηγηματικά εργαλεία, αλλά και στην αξιολόγηση και παρέμβαση συναισθηματικών δυσκολιών σε παιδιά και εφήβους. Έχει απασχοληθεί στα Παιδικά χωριά SOS και σε ιδιωτικά Κέντρα Ψυχοθεραπείας και Οικογενειακής Θεραπείας .

Remote availability

Next availability See all
About the specialist

Η Ερμιόνη Μαργαρίτη είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια και πραγματοποιεί συνεδρίες στο ιδιωτικό της γραφείο επί της οδού Λαοδικείας 15 (έναντι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών) αλλά και διαδικτυακά.  Είναι απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών – Τμήμα Ψυχολογίας και έχει ειδικευτεί στην Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία (CBT)  Ενηλίκων, Παιδιών κι Εφήβων, στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (Ι.Ε.Θ.Σ. – τετραετές πρόγραμμα σπουδών) που οδηγεί σε ευρωπαϊκή πιστοποίηση από την EABCT.  Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων κι επιμορφώσεων, όπως το Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο στην Κλινική Ψυχοπαθολογία «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΥΛΗΣ» και το Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Κλινικών Δεξιοτήτων στην Ψυχοπαθολογία «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΥΛΗΣ» στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο- Α’ Ψυχιατρική Κλινική. Έχει πραγματοποιήσει κλινικό έργο σε δημοτικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων, σε σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, στο streetwork του Δήμου Αθηναίων και στο Ινστιτούτο Έρευνας & Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Από το 2021 παρέχει ιδιωτικά ψυχοθεραπεία σε εφήβους και ενηλίκους, ενώ παράλληλα συνεχίζει την κλινική της επιμόρφωση. 

Λαοδικείας 15, Ilisia, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist
Ψυχολόγος. Διαθέτει εξειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και τη Συστημική Θεραπεία.

Kallirrois 71, Neos Kosmos, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist

Ο Αλεξόπουλος Αλέξανδρος είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπευτής και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στον Άγιο Δημήτριο. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία (MSc) καθώς και της Μεταπτυχιακής Πιστοποίησης στην Ψυχολογία από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Έχει λάβει την μετεκπαίδευση του στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επιπρόσθετα, έχει πραγματοποιήσει σπουδές στα Οικονομικά. Έχει εργαστεί ως μέλος της εθελοντικής ψυχοθεραπευτικής ομάδας για τον Δήμο Αθηναίων παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες και ψυχολογική υποστήριξη σε ευπαθείς όμαδες πολιτών στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων, "Καλφοπούλειο". Ακόμη, κατά τη διάρκεια του Μεταπτυχιακού, πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος παρέχοντας βραχείες ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις και συμβουλευτικές συνεδρίες στους φοιτητές. Η θεραπευτική προσέγγιση είναι βασισμένη στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία συνδυάζοντας στοιχεία της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας και της Ψυχοδυναμικής προσέγγισης. Τέλος, εξειδικεύεται στις Αγχώδεις διαταραχές, στην Κατάθλιψη και στην Ατομική ψυχοθεραπεία.

Pyrgetou 19, Agios Dimitrios, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist
Γνωστική - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, Ανορεξία, Βουλιμία, Υπερφαγία, Παχυσαρκία, Άγχος, Κατάθλιψη

Μεγάλου Αλεξάνδρου 23, Larissa, ΛΑΡΙΣΑ

Next availability See all
About the specialist

Η Γρηγοριάδου Κατερίνα είναι Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και Ψυχοθεραπεύτρια Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής κατεύθυνσης (CBT). Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ολοκλήρωσε τετραετή μετεκπαίδευσή στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία Ενηλίκων, σύμφωνα με τα κριτήρια της European Association for Behavioral and Cognitive Therapies (EAΒCT), στην Εταιρεία Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Παράλληλα, Έχει παρακολουθήσει ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια Γνωσιακής-συμπεριφοριστικής κατεύθυνσης. Απέκτησε κλινική εμπειρία δουλεύοντας μέσω πρακτικής και εθελοντισμού στο παιδοψυχιατρικό τμήμα του Τζανείου Νοσοκομείου, στην νευροψυχιατρική κλινική «Κασταλία» και στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Ακόμα, έχει εργαστεί σε ιδιωτικά κέντρα ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής. Στους φορείς αυτούς, εκπαιδεύτηκε στην χρήση ψυχομετρικών εργαλείων όπως τα WISC, RORSCHACH, ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 90 ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ SCL- 90, PDQ-4 ,ΒΑΙ, BDI. Παράλληλα, απέκτησε εμπειρία στην διαχείριση και αντιμετώπιση αγχωδών διαταραχών (όπως κρίσεις πανικού, φοβίες, άγχος υγείας), διαταραχών προσωπικότητας, διαταραχών διάθεσης (όπως κατάθλιψη), διαταραχές ύπνου, διαταραχών πρόσληψης τροφής, διαπροσωπικών σχέσεων και θυμού. Κατά την διεξαγωγή της πτυχιακής της εργασίας, επικεντρώθηκε σε ζητήματα αθλητικής ψυχολογίας, όπως η μεγιστοποίηση της απόδοσης, η απόκτηση και βελτίωση δεξιοτήτων και ικανοτήτων (πχ. η συγκέντρωση, η στοχοθεσία, η λήψη αποφάσεων) και η διαχείριση των συναισθημάτων (πχ. το άγχος, ο θυμός, η χαμηλή αυτοπεποίθηση). Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς και του European Association for Behavioural and Cognitive Therapies

Change Of Mind - Κατερίνα Γρηγοριάδου Ζησιμοπούλου 12, Glyfada, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist

Η Παπατουκάκη Κατερίνα είναι Κλινική Κοινωνική Λειτουργός - Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στα Πετράλωνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στις Στρατηγικές Ανάπτυξης Εφηβικής Υγείας στο τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον, διαθέτει πιστοποίηση Παιδαγωγικής Επάρκειας από την Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ενώ εκπαιδεύεται στη Συστημική - Διαλεκτική Προσέγγιση στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). Επαγγελματικά έχει απασχοληθεί σε κλινικά πλαίσια όπως το Πολυδύναμο Κοινοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων, τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, το Σχολείο Ειδικής Αγωγής (ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου) και το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής "Μαργαρίτα". Τα τελευταία 2 χρόνια συνεργάζεται με την Εταιρία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), παρέχοντας ολιστική υποστήριξη σε ανθρώπους με ψυχικά ζητήματα. Επίσης έχει απασχοληθεί ως ψυθεραπεύτρια σε ιδιωτικά Κέντρα Ψυχοθεραπείας και Οικογενειακής Θεραπείας, προσφέροντας συμβουλευτική γονέων και ψυχοθεραπεία σε εφήβους, ενήλικες και οικογένειες. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι έχει δημοσιεύσει  επιστημονική εργασία με θέμα τη σεξουαλική κακοποίηση και τη διαταραχή μετατραυματικού στρες σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος και της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής.

Trion Ierarchon 68, Petralona, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
Chronic pain Systemic Therapy Integrated Psychotherapy
About the specialist

Η Δρ. Γιαννοπούλου Σύλια είναι Ψυχολόγος και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στους Αμπελόκηπους. Είναι κάτοχος BA Psychology, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (MSc Heath Psychology) στο The University of Bath κι ειναι κάτοχος Professional Doctorate in Health Psychology από το Queen Margaret University. Ακολούθως ολοκλήρωσε τετραετές Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. Έχει διατελέσει Lecturer Ψυχολογίας ενώ εργάστηκε και ως βοηθός ερευνητή και εκπαιδευόμενη Ψυχολόγος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ιτέας 13, Ampelokipoi, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist

Η Χαλαμπαλάκη Αντωνία MSc είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στην περιοχή των Ιλισίων. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχολογία της Υγείας του Πανεπιστημίου της Κρήτης, ενώ στο ίδιο Πανεπιστήμιο πραγματοποίησε και τις προπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχολογία. Έχει εκπαιδευτεί στη μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές ψυχικής υγείας, όπου παρείχε ψυχοθεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ενήλικες, παιδιά και εφήβους. Παράλληλα, είναι μέλος της μονάδας ψυχιατρικής περίθαλψης στο Σπίτι του Ασθενούς και συνεργάζεται με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως συγγραφέας και εκπαιδεύτρια σε προγράμματα συμπληρωματικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Τέλος, έχει κάνει εισηγήσεις σε Συνέδρια και Ημερίδες που αφορούν ζητήματα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Ψυχικά Πασχόντων και Χρόνιων Ασθενών.

Alkmanos 15, (plision metro Megaro Mousikis), Ilisia, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist

Η Καραμπίνα Ελευθερία είναι Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Παρέχει ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε ενήλικες, εστιάζοντας σε θέματα άγχους, κατάθλιψης, αυτοεκτίμησης και διαπροσωπικών σχέσεων. Συνεργάζεται ως εξωτερική συνεργάτιδα με το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών "Οικογένεια" πάνω στη συμβουλευτική εφήβων και γονέων, ενώ εργάζεται και στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού. Η προσέγγισή της βασίζεται στην ενσυναίσθηση, τον σεβασμό και τη δημιουργία ενός ασφαλούς θεραπευτικού πλαισίου.

Remote availability

Next availability See all
About the specialist

Η Κεραμιτζή Νέλλη είναι Ψυχολόγος και πραγματοποιεί online συνεδρίες. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του University of East London και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Μέχρι και σήμερα εκπαιδεύεται στη Γνωσιακή Συμπεριφορική θεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής, αλλά και στη Συμβουλευτική LGBTQ+ ατόμων από το Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο "Περί Ψυχής". Παράλληλα, παρακολουθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Παρέμβαση στη Ψύχωση" στις "Πνοές" ΕΠΑΨΥ - Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας. Έχει αποκομίσει σημαντική εργασιακή εμπειρία, καθώς έχει εργαστεί ως βοηθός ερευνών στο Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής & Υπερκινητικότητας ADHD Hellas. Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει δημιουργική απασχόληση σε παιδιά προσφύγων στη "ΜετάΔραση" και παρείχε συμβουλευτική στη γραμμή βοήθειας 1145 του ΚΕΘΕΑ. Τέλος μέχρι και σήμερα, πέραν της ιδιωτικής άσκησης, είναι Ψυχολόγος στο "Μίλα μου".

Σαλαμίνος 10, Thessaloniki, ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Next availability See all
About the specialist

Η Γιαχνή Μαριάντζελα είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Κηφισιά. Είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου του Middlesex και μετεκπαιδεύτηκε στην Ανάπτυξη των Παιδιών από το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης στο Λονδίνο. Εξειδικεύεται στην Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία και τη Λογο - θυμική Ψυχοθεραπεία κατόπιν εκπαίδευσης στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και το Ινστιτούτο Albert Ellis στην Αθήνα. Σήμερα, είναι συνεργάτης του Κέντρου "Λογοπαίγνιο" και επιστημονική συνεργάτιδα της ομάδας αυτισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία". Η εργασιακή και εκπαιδευτική της εμπειρία εστιάζει στα παιδιά όλων των ηλικιών ασχολούμενη με αναπτυξιακά προβλήματα και μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και στους ενήλικες για ζητήματα που αγγίζουν όλο το φάσμα της ψυχοσύνθεσης τους. Τέλος, παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια και είναι ενημερωμένη για τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου της, με στόχο να βοηθάει τους ασθενείς της σφαιρικά, αλλά και να προτείνει τη βέλτιστη λύση στα προβλήματά τους.

Grigoriou Lampraki 4, Kifisia, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
Psychotherapy Online Psychoanalytic Psychotherapy
About the specialist

Ο Γιάννης Χριστόπουλος είναι Ψυχοθεραπευτής - Ψυχαναλυτής Ομάδας και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στους Αμπελόκηπους, στο οποίο παρέχει ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία.

Σπούδασε Κοινωνιολογία και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε για πέντε έτη στην Εκπαίδευση Ψυχαναλυτών Ομάδας, στο Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών του Ανοικτού Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου (E.G.A.T.I.N., Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδας), στο οποίο παραμένει ως συνεργάτης μέχρι και σήμερα.

Διαθέτει πολυετή εργασιακή εμπειρία ως ψυχοθεραπευτής, ενώ παράλληλα έχει συντονίσει πλήθος θεραπευτικών ομάδων, παρέχοντας συνεδρίες σε ενήλικες.

Παρακολουθεί και συμμετέχει σε σημαντικό αριθμό συνεδρίων, σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων προκειμένου να εμπλουτίζει συνεχώς τα εργαλεία της δουλειάς του. Στο ιδιωτικό του γραφείο παρέχει ατομικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες σε ενήλικες και ομαδικές συνεδρίες μέσω της Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας

Ξηρομέρου 3, Ampelokipoi, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist

H Μηλιόρδου Κρίστη MBA, MSc, MBPsS είναι Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια - Αθλητική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Μαρούσι. Είναι Απόφοιτη Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με Μετεκπαίδευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Αιγηνήτειο Νοσοκομείο και στην Ψυχολογία Υγείας, Certificate in Psychology for High Performance Sports και Professional Diploma in Neurobiology and Psychology in Team Sports - Barca Innovation Hub, Universitas. Παράλληλα, έχει ειδικευτεί και σε Διοίκηση Μονάδων Υγείας, Διοίκηση Αθλητισμού αλλά και σε Marketing. Αυτή την περίοδο εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας ψυχολόγος στο γραφείο της στο Μαρούσι, ως Αθλητική Ψυχολόγος στην Ακαδημία της ΚΑΕ Ολυμπιακός και ως εξωτερικός συνεργάτης-ψυχολόγος σε εργαζόμενους μέσω της εταιρείας Hellas EAP. Επιπλέον συμμετέχει σε συνέδρια σχετικά με την Ψυχική Υγεία και έχει δημιουργήσει το ασύγχρονο σεμινάριο "Μικρές Κινήσεις - Μεγάλες Αλλαγές, η Αρχή για μια νέα ζωή" με θέμα την ένταξη της άσκησης και της κίνησης στην καθημερινότητα.

Μαζί με τους συνεργάτες της στο γραφείο λειτουργούν ως Ομάδα με συνεχή συνεργασία και εποπτεία, προσφέροντας επιστημονικά τεκμηριωμένη και υψηλού επιπέδου φροντίδα.

Eleutheriu Venizelu 1, Marousi, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all

Log in or register to continue
Log in or register to continue

Continue with

or register with your email address

The password should contain at least 6 characters and 1 capital letter
Create a new password

Enter the email you used to register in doctoranytime and we'll send you a link to create new password

Your data is in good hands
doctor-graphic doctor-graphic

doctoranytime takes your health as well as your data protection very seriously!

In order to ensure you that:

  • you will continue to get the best possible treatment from the affiliated doctors and diagnostic centers
  • you will continue to book your appointments easily and quickly by having at the same time the right of evaluation
  • we will be able to contact you immediately in case of a change in your appointment
  • you will continue to receive our newsletter and health suggestions that may interest you

it is essential for us to collect and process your personal data to the extent that you allow.

For this reason, we would like to inform you that we take all the necessary measures in order to protect your personal data, according to the New European General Data Protection Regulation (“GDPR”), the terms of the doctoranytime Privacy Policy (that you can read in detail here) and the law requirements.

If you have any questions regarding your privacy protection by doctoranytime or in case you wish to exercise your GDPR rights (information, access, correction, deletion, limitation of processing, portability of your data, objection and right to lodge a complaint with the Personal Data Protection Authority) you can contact the Data Protection Officer of doctoranytime on: [email protected].

Terms of Use

Congratulations!!

Your registration has completed.

Make a Video Consultation with a healthcare practitioner

Book your Video Consultation in 3 clicks and see your practitioner from your mobile, tablet or pc.

home
Consult your practitioner from the comfort of your home
time
Get an appointment immediately
data
Secure your personal data

You only have to select the option book an appointment for a Video Consultation.

BOOK AN APPOINTMENT
Unfortunately, no specialists are available now...
 doctor

Share your email and we will contact you if a practitioner is available for an instant consultation.

Your email has been submitted successfully

We will notify you by email if a practitioner becomes available. Meanwhile, feel free to search for other specialists available today or in the coming days.

Cognitive Behavioral Therapy (CBT)
mental health

What it is

Cognitive Behavioural Therapy (CBT) is a form of psychotherapy applied to problems such as depression, anxiety disorders, abuse, relationship and marriage problems, eating disorders and serious mental illness.The therapist emphasizes what is happening in the current life rather than the past and what led to the difficulties.

Approach

Identifying the distortions in a person's thinking that are causing problems and then examining these in the light of reality. Understanding the behaviour and motivations of others and using problem-solving skills to deal with difficult situations. Dealing with fears rather than avoiding them. Role-playing to better prepare for potentially problematic interactions with others. You become your own self-therapist.

How it could benefit you

Helps the individual to change dysfunctional thought patterns and behaviors. Improves your functioning and quality of life by helping to change patterns and behaviours. Teaches you to be your own self-therapist.

Dialectical Behavioural Therapy (DBT)
mental health

What it is

It is a form of psychotherapy that teaches a person to identify negative thought patterns and change them. DBT reinforces the acceptance that all your thoughts are valid, as they are part of your life experiences and who you are. The person acts by doing the best they can for the moment. It is used for people with suicidal behavior, post-traumatic stress disorder, substance use disorder, bipolar disorder, eating disorders, ADHD, depression, anxiety.

Approach

DBT focuses on acceptance and change. It helps the person to get to know themselves better, to think about why they do what they do, without judgment. Replacing a negative behavior or habit with ones that can improve the quality of life. Dialectic is the idea that two different things can be true at the same time. At the same time as accepting yourself exactly as you are, comes the recognition of your effort to change.

How it could benefit you

It helps you make positive changes in the way you act. It identifies your negative thought patterns and changes them, helping to make positive changes in the way you act. Teaches you ways to manage intense emotions and stressful thoughts when they occur.

Humanistic psychotherapy
mental health

What it is

Humanistic therapy is a form of psychotherapy in which self-awareness and self-acceptance are considered the keys to personal growth. It emphasizes creativity, collaboration and interaction between the individual and the therapist, using techniques such as role-play.

Approach

Each person is a combination of mind, emotions, body and soul with unique experiences and events. No single life event, personality trait or psychological diagnosis defines you.

How it could benefit you

It improves self-awareness and self-confidence, helps you understand how your past affects your present, how to deal effectively with stressful situations, improves human relationships and helps you better manage your emotions.

Psychodynamic psychotherapy
mental health

What it is

Psychodynamic psychotherapy is talk therapy that aims to understand current thoughts and feelings through the behaviours shaped by past experiences and the past. Understanding the past can help you avoid repeating unhelpful patterns that have existed in it and facilitate your quality of life alongside relief from distressing symptoms. It is used in depression, anxiety, interpersonal problems, addictions, trauma, eating disorders, personality disorder.

Approach

Psychodynamic psychotherapy provides a space to explore and understand how unhelpful patterns from the past may be influencing our current difficulties. Defence mechanisms are explored and how our feelings and behaviours in the present are shaped by our past experiences.

How it could benefit you

It helps people to live a healthier life. There may be things in a person's unconscious that they are not aware of that cause them pain or keep them stuck in the past. Identifying these and understanding them can lead you to move forward.

Systemic psychotherapy
mental health

What it is

Systemic psychotherapy focuses on the interactions and relationships between the group to help them deal with any problems and move forward. It gives all group members the opportunity to explore their feelings and say what they think in a safe, non-judgmental environment. It is applicable to family conflict/problems, family dynamics, child and adolescent behaviour problems, addictions, anger management, mood disorders, anxiety, eating disorders.

Approach

Therapy seeks to identify deep-rooted patterns within the individual's relationships and with group members. The process helps to uncover the ways in which members communicate and behave within a system, based on beliefs about their respective roles. Circular questions, narrative techniques, reframing and restructuring are used.

How it could benefit you

It helps to understand and improve the dynamics within the family and relationships. Changes dysfunctional patterns of communication and behaviour in the system, enhances empathy, helps build stronger relationships and pushes the team to overcome their problems.

Filters
  • DO+ exclusive
  • Availability
  • Profession
  • Payment methods
  • Additional filters
  • Languages
  • Services
  • Insurances
  • Gender
  • Experience
  • Theoretical Approaches
  • Therapeutic Techniques