Panic attacks, Pedion tou Areos
106

Health professionals for Panic attacks near Pedion tou Areos

About the specialist

Η Μαρία Χαλεπλή είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στους Αμπελόκηπους. Είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει τετραετή εξειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία ενηλίκων (CBT) από την Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφορικών σπουδών. Παράλληλα, έχει εκπαιδευτεί από τον ίδιο τον φορέα στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία Παιδιών και Εφήβων. Ακόμη, έχει λάβει πιστοποίηση στη "Σχολική ψυχολογία" από το ΕΚΕΚ Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στο Κέντρο Ημέρας Αστέγων Δήμου Αθηναίων παρέχοντας ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες. Εργάζεται σε ιδιωτικά κέντρα ψυχοθεραπείας παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε ενήλικες και εφήβους. Ακόμη, στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης εργάστηκε ως ψυχολόγος στο συμβουλευτικό σταθμό δήμου Πετρούπολης όπου λάμβανε αιτήματα για θεραπεία τόσο ενηλίκων και εφήβων όσο και για συμβουλευτική γονέων. Τέλος, στο γραφείο της αναλαμβάνει περιστατικά που αφορούν τις διαπροσωπικές σχέσεις, τις αγχώδεις διαταραχές, τις φοβίες, την κατάθλιψη , την αντιμετώπιση ιδεοψυχαναγκασμών και άλλα.

Leof. Alexandras 156, Ampelokipoi, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
Integrated Psychotherapy
About the specialist

Ο Κοσμίδης Κωνσταντίνος είναι ψυχολόγος με προπτυχιακές σπουδές στο Marconi University της Ρώμης και μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία στο Derby University της Αγγλίας. Έχει ολοκληρώσει εκτενή πρακτική άσκηση και έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια με έμφαση στην επικοινωνία και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Πλατεία Αμερικής, στο κέντρο της Αθήνας, και διαθέτει άδεια άσκησης επαγγέλματος. Στόχος του είναι η ουσιαστική και εξατομικευμένη υποστήριξη του ατόμου, μέσα από μια σύγχρονη και συνθετική θεραπευτική προσέγγιση, ενώ συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γνώσεις του μέσω διαρκούς επιμόρφωσης.

Κύπρου 23-25, Patisia, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
Systemic Therapy Family Therapy
About the specialist

Η Τσώνη Σεβαστή είναι Ψυχολόγος (MSc) – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην περιοχή του Γκύζη, όπου παρέχει συνεδρίες ψυχοθεραπείας σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στην Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπαιδεύεται στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και έχει εξειδικευτεί περαιτέρω στη θεραπεία σεξουαλικών διαταραχών, ενώ έχει ολοκληρώσει πλήθος μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων. Η επαγγελματική της εμπειρία είναι εκτενής και περιλαμβάνει εργασία σε ποικίλα θεραπευτικά και εκπαιδευτικά πλαίσια. Έχει προσφέρει ατομική και ομαδική ψυχοθεραπευτική στήριξη σε πληθυσμούς με σύνθετες ψυχοκοινωνικές ανάγκες, όπως πρόσφυγες, ασυνόδευτοι ανήλικοι και οικογένειες σε κρίση, μέσα από ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως η PRAKSIS, η ΜΕΡΙΜΝΑ και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης. Παράλληλα, έχει διατελέσει σχολική ψυχολόγος στο πλαίσιο δράσεων του Υπουργείου Παιδείας και έχει συνεργαστεί με Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα.  Έχει παρουσιάσει επιστημονικές εισηγήσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει δώσει διαλέξεις και σεμινάρια σε σχολεία, συλλόγους διδασκόντων και δομές ψυχικής υγείας.  Με πυλώνες την επιστημονική τεκμηρίωση, την ενσυναίσθηση και τον σεβασμό στη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, προσεγγίζει το θεραπευτικό έργο μέσα από ένα ολιστικό και βιωματικό πρίσμα, ενισχύοντας την ψυχική ανθεκτικότητα και των θεραπευομένων της.

Καλλιγά 3, Gizi, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist
Ψυχολόγος MSc -Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

Efpatorias 8, Ampelokipoi, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
Integrated Psychotherapy
About the specialist
Η Βαλέρια Κουδουμογιαννάκη είναι ψυχολόγος και θεραπεύτρια μέσω τεχνών με σκοπό τη ψυχική άνθιση

Βαλέρια Κουδουμογιαννάκη Ζωοδόχου Πηγής 33 , Exarcheia, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist

Ο Σακάλογλου Νίκος είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής και διατηρεί ιδιωτικά γραφεία στο Κερατσίνι και στα Ιλίσια. Σπούδασε Ψυχολογία (BA in Psychology) στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ολοκλήρωσε το τετραετές κλινικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία "Λόγω Ψυχής". Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου και τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. Έχει συνεργαστεί με διάφορες δομές ψυχικής υγείας, ιδιωτικές και δημόσιες. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε ενήλικες, ζευγάρια, οικογένειες και θεραπευτικές ομάδες.

Semitelou 4, Platia Mavili, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist

Η Μπουσμπουρέλη Στεφανία είναι Ψυχολόγος - Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, με μεταπτυχιακές σπουδές στις Νευροεπιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Sydney. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχολογία στο University of Surrey και μέχρι και σήμερα εκπαιδεύεται στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Πολυδύναμο Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο "Συνηχήσεις". Η ειδικός έχει εργαστεί ως Βοηθός Έρευνας στο University of Surrey και ως Σύμβουλος Εταιρικής Ευεξίας στην Εταιρεία Travelgems. Μέχρι και σήμερα, είναι εθελόντρια Ψυχολόγος στο milamou.gr και Ψυχολόγος - Συντονίστρια Retreat στο Διεθνή "Enrich Global". Ιδιωτικά, παρέχει ψυχοθεραπευτική υποστήριξη σε ενήλικες, εφήβους και ζευγάρια, εστιάζοντας στις σχέσεις, το άγχος, την αυτογνωσία και τη βελτίωση της επικοινωνίας. Στόχος της είναι η κατανόηση των προσωπικών και οικογενειακών δυναμικών μέσα από ένα ασφαλές και υποστηρικτικό πλαίσιο.

Λεωφόρος Μεσογείων 15, Ampelokipoi, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist

Η Γεωργακοπούλου Σταυρούλα είναι Ψυχολόγος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στη περιοχή των Αμπελοκήπων.Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εξειδικευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, τη Θεραπεία Σχημάτων - Standard level με εποπτεία και τη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης. Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί στην Κλινική Ψυχοπαθολογία και στη Διαταραχή του Μετατραυματικού Στρες. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν τη Νευροψυχιατρική και Ψυχοπαθολογία του παιδιού και του εφήβου, τις μαθησιακές δυσκολίες, τις ομάδες αυτογνωσίας και τα θετικά συναισθήματα. Είναι Υπεύθυνη Διεύθυνσης του Ελληνικού site Ψυχολογίας Psychopedia.gr και ασχολείται με την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας και την εισήγηση σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία. Τέλος, εξειδικεύεται σε περιστατικά που αφορούν αγχώδεις διαταραχές, κρίσεις πανικού, κοινωνικό άγχος, άγχος υγείας, κατάθλιψη, συμβουλευτική ζεύγους, συμβουλευτική γονέων και την αυτοεκτίμηση παιδιού και εφήβου.

L. Alexandras 209, (dipla sto metro), Ampelokipoi, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist
Ψυχολόγος, Κλινική Σεξολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια σε Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT), EMDR και ACT

Κηφισίας 87, Ampelokipoi, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist

Η Χριστίνα Κουλουριώτη είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια και πραγματοποιεί δια ζώσης και διαδικτυακές συνεδρίες. Είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Κλινική Ψυχολογία και Συμβουλευτική από το Πανεπιστήμιο Derby.

Έχει πολυετή εμπειρία στην ψυχοθεραπεία ενηλίκων και εφήβων, καθώς και στη συμβουλευτική γονέων. Συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς και με ηλεκτρονικές πλατφόρμες ψυχοθεραπείας.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως σχολική ψυχολόγος στα ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Γείτονα και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ψυχιατρική κλινική «Άγιος Γεώργιος».

Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT) από την Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών και συνεχίζει την εξειδίκευσή της στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων που παρέχεται από την ίδια εταιρεία.

Επιπλέον, έχει σπουδάσει Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Κλινική Υπνοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας, ενισχύοντας το θεραπευτικό της έργο με σύγχρονες, ειδικευμένες τεχνικές.

Διακρίνεται για τη βαθιά ενσυναίσθηση, τον σεβασμό και την ουσιαστική παρουσία της, δημιουργώντας έναν χώρο όπου κάθε άνθρωπος μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα και να νιώσει ότι ακούγεται και κατανοείται.

Lakonias 16, Ampelokipoi, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist

Dionysiadou Antigoni Maria is a Psychologist and Group Psychotherapist, maintaining private offices in the Gkazi area and in Ilisia. She offers sessions in both Greek and English. She holds a degree in Psychology from the National and Kapodistrian University of Athens and is a candidate group psychotherapist at the S.H. Foulkes Institute of Group Analysis. In her private practice, she provides psychotherapy services for adults with a psychoanalytic approach, addressing issues of identity and self-esteem, personal and professional deadlocks, managing difficult emotions (e.g., anger, grief, addiction), trauma therapy, anxiety disorders (e.g., generalized anxiety, panic attacks), and personality and mood disorders (e.g., depression, bipolar disorder). She works with adolescents presenting psychiatric symptoms at the "Telemachos" adolescent hostel of the Regional Development and Mental Health Company as a group psychotherapist. She has volunteered at the Franco Basaglia Day Center of the Regional Development and Mental Health Company, providing counseling and psychotherapy services to adults with a wide diagnostic spectrum, as well as at the General Hospital Elena Venizelou, where she served as a counseling psychologist for women with high-risk pregnancies. She has been an instructor in psychopathology at the Vocational Training Institute of Elliniko-Argyroupoli. Lastly, as part of her ongoing professional development, she has attended numerous educational programs, workshops, and seminars organized by the Hellenic Psychoanalytic Society and the Hellenic Society of Psychoanalytic Psychotherapy.

Μπουκουβάλα 22Α, Gizi, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist

Η Φακίτσα Ιωάννα είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, διατηρώντας ιδιωτικό γραφείο στο Γκύζη. Ολοκλήρωσε της σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και την μεταπτυχιακή της ειδίκευση στο πρόγραμμα "Ψυχοθεραπεία: Θεωρητικά Πλαίσια, Κλινικές Εφαρμογές και Συγκριτικές Προσεγγίσεις" της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε πλαίσια ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, υποστηρίζοντας ανθρώπους σε επισφαλείς ή μεταβαλλόμενες συνθήκες ζωής και σχεδιάζοντας παρεμβάσεις που ενισχύουν την ψυχική ανθεκτικότητα και την προσωπική ανάπτυξη. Εντάσσοντας τη συστημική θεώρηση στον πυρήνα της θεραπευτικής της προσέγγισης, εστιάζει στην κατανόηση του ατόμου μέσα από τα πλαίσια στα οποία ζει και σχετίζεται. Επιδίωξη της είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς θεραπευτικού πλαισίου όπου το άτομο θα δύναται να επαναδιαπραγματευτεί τις σχέσεις του, να επανερμηνεύσει τις εμπειρίες του και να ανακαλύψει νέες δυνατότητες για νόημα και προσωπικές επιλογές.

Καλλιγά 3 , Gizi, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist

Η Κούρκουλου Νεφέλη είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα. Διαθέτει πτυχίο ψυχολογίας από το University of Wales στην Αγγλία και εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία, στο Κέντρο Γνωσιακής Ψυχοθεραπείας και Θεραπείας Σχημάτων. Επιπλέον εκπαιδεύτηκε στη Σχολική Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Μέθοδο EAGALA (Equine Assisted Growth and Learning Association) στο Hippolysis Equine Therapy. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στο Τμήμα Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” και πραγματοποιούσε ατομικές και ομαδικές θεραπείες ενηλίκων και παίδων στο Hippolysis Equine Therapy. Τέλος, είναι συνεργάτης ψυχολόγος και συντάσσει άρθρα για την ψυχολογία παιδιού και γονιών στο mytwins.gr.

Nikotsara 3 - 5, Ampelokipoi, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
Integrated Psychotherapy
About the specialist

Η Βέρρου Μαρία είναι Ψυχολόγος και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στους Αμπελόκηπους. Είναι πτυχιούχος του Κρατικού Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες με κατεύθυνση την Ψυχολογία, έχοντας παράλληλα συμβάλει στην Ακαδημαϊκή Έρευνα με δημοσίευσή της στο επιστημονικό περιοδικό Applied Psychology Research, της ποσοτικής ερευνητική της μελέτης με θέμα τη "Η Σχέση του Βirdnesting με την Ψυχική Ανθεκτικότητα των Γονέων" που αφορούσε χωρισμένους γονείς που εφαρμόζουν αυτή την μορφή συμβίωσης και ανατροφής των παιδιών τους, βάζοντας το πρώτο σχετικό ερευνητικό λιθαράκι στην Ελλάδα. Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στη Σχολική Ψυχολογία και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Πατρών και έχει ολοκληρώσει τριετές πρόγραμμα Συμβουλευτικής στο Κέντρο Θεραπευτικής Συμβουλευτικής παιδιών και ενηλίκων. Επιπλέον, η κλινική της κατάρτιση βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Κλινική Ψυχολογία - με ειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT) στο Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος. Έχει πιστοποιηθεί ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από το Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς και ως Χορηγήτρια Ψυχομετρικών Εργαλείων για την αξιολόγηση παιδιών και εφήβων όπως: WISC-V, ΕΔΑΛΦΑ και ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ. Έχει πληθώρα εμπειρίας σε παιδιά και εφήβους, σε άτομα με αναπηρία, οικογένειες και πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα καθώς έχει εργαστεί στην εκπαίδευση σε Ιταλία και Γαλλία αλλά και στην Ελλάδα στον τομέα του Μεταναστευτικού και στην Παραγωγή Εκπαιδευτικού Λογισμικού (Intelearn). Ενημερώνεται διαρκώς σχετικά με τις εξελίξεις στον κλάδο της και τους τομείς που την ενδιαφέρουν συμμετέχοντας σε ημερίδες και επιστημονικές δράσεις, όπως (ενδεικτικά): το "1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία της Γυναίκας" και "Η Ψυχική Υγεία του Παιδιού και του Εφήβου Σήμερα και Αύριο". Απολαμβάνει τη συνεργασία μέσα σε διεπιστημονικές ομάδες, την αναστοχαστική πρακτική και την ανάπτυξη καινοτόμων ψυχοεκπαιδευτικών προσεγγίσεων.

Στο ιδιωτικό της γραφείο προσφέρει Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με τον Νίκο Τσιλιβαράκο, Κλινικό Κοινωνικό Λειτουργό, Ειδ. Ψυχοθεραπευτή- Δραματοθεραπευτή.

Έβρου 102 - 104 , Ampelokipoi, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
Gestalt Therapy Humanistic Therapy
About the specialist

H Γαλαζούλα Γεωργία είναι Ψυχολόγος και εκπ. Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, με εξειδίκευση στην ατομική ψυχοθεραπεία ενηλίκων και εφήβων. Μέσα από τη θεραπευτική σχέση, δίνει χώρο στον άνθρωπο να εκφραστεί, να αποκτήσει μεγαλύτερη επίγνωση του εαυτού του και να ενδυναμωθεί, ώστε να μπορεί να προσεγγίζει με μεγαλύτερη σαφήνεια και ελευθερία τις προσωπικές του επιλογές και προκλήσεις. Στη θεραπευτική της πορεία έχει συνοδεύσει άτομα που αντιμετωπίζουν άγχος, κρίσεις πανικού, ζητήματα αυτοεκτίμησης, ψυχοσωματικές δυσκολίες, προκλήσεις στις σχέσεις, καθώς και περιόδους υπαρξιακής αναζήτησης ή προσωπικών μεταβάσεων. Στο πλαίσιο της επαγγελματικής της πορείας, συμμετέχει τακτικά σε ατομική και ομαδική εποπτεία, με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας και της ηθικής της θεραπευτικής διαδικασίας. Παράλληλα, κάνει η ίδια ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, θεωρώντας τη συνεχή προσωπική εργασία βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη και την αυθεντικότητά της ως ψυχοθεραπεύτρια. Η προσέγγισή της είναι βιωματική και επικεντρωμένη στο εδώ και τώρα, δίνοντας έμφαση στην αυθεντική επαφή και στον σεβασμό του ρυθμού κάθε θεραπευόμενου. Στόχος της είναι η καλλιέργεια μιας θεραπευτικής σχέσης εμπιστοσύνης, στην οποία το άτομο μπορεί να νιώσει αποδοχή και ασφάλεια, ώστε να συνδεθεί βαθύτερα με τον εαυτό του και να καλλιεργήσει νέους τρόπους κατανόησης και αντιμετώπισης της ζωής του.

Καποδιστρίου 18, Exarcheia, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist

Η Καράμπαλη Ελένη MSc είναι Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στα Εξάρχεια. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Καρόλου της Πράγας, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ.πρωτ. 8234) και πολυετή εμπειρία στην υποστήριξη ενηλίκων, εφήβων και παιδιών. Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT) και στην Art Therapy, καθώς και σε πρωτόκολλα παρέμβασης σε τραύμα και ψυχολογική παρέμβαση σε κρίση. Στην πορεία της καριέρας της έχει εργαστεί σε διαφορετικά περιβάλλοντα ψυχικής υγείας στην Ελλάδα (Παιδικά Χωριά SOS, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός) και στο εξωτερικό, υποστηρίζοντας κυρίως ευάλωτες ομάδες. Σήμερα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας και εργάζεται στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, αναλαμβάνοντας την ψυχολογική στήριξη παιδιών, εφήβων και γονέων. Εξειδικεύεται στη διαχείριση άγχους, κατάθλιψης, μετατραυματικού στρες, πένθους, φοβιών, κακοποίησης και δυσκολιών στις διαπροσωπικές σχέσεις. Παράλληλα, έχει εμπειρία στη διάγνωση ψυχοπαθολογίας και στη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων, προσφέροντας εξατομικευμένες παρεμβάσεις με σεβασμό στις ανάγκες του κάθε ατόμου. Στη θεραπευτική της προσέγγισης αξιοποιεί κυρίως τη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT), μια επιστημονικά τεκμηριωμένη μέθοδο που βοηθά το άτομο να αναγνωρίσει και να τροποποιήσει τις σκέψεις και τα μοτίβα συμπεριφοράς που ενισχύουν τη δυσφορία του. Η CBT δίνει πρακτικά εργαλεία, ενδυναμώνει και καλλιεργεί νέες, πιο υγιείς οπτικές απέναντι στη ζωή. Παράλληλα, ενσωματώνει στοιχεία Θεραπείας μέσω Τέχνης (Art Therapy), ειδικά όταν δουλεύει με παιδιά, εφήβους ή ενήλικες που δυσκολεύονται να εκφραστούν λεκτικά. Η δημιουργία γίνεται ένα ασφαλές “κανάλι” έκφρασης συναισθημάτων, αναμνήσεων και εσωτερικών συγκρούσεων, χωρίς τη χρήση λόγου. Δεν ακολουθεί μία αυστηρή “συνταγή”. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, και κάθε συνεδρία προσαρμόζεται στις ανάγκες του - με σεβασμό στον ρυθμό του, στην ιστορία του και στις αντοχές του. Οταν δουλεύει με παιδιά, δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία με τους γονείς. Ο στόχος δεν είναι μόνο η “αντιμετώπιση” μιας δυσκολίας, αλλά η ενδυνάμωση της σχέσης γονιού - παιδιού, ώστε το ίδιο το σπίτι να γίνει χώρος θεραπείας, εμπιστοσύνης και ανάπτυξης. Τέλος, προσφέρει συνεδρίες και στα αραβικά και στα τσεχικά.

Χαριλάου Τρικούπη 14, Exarcheia, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist

Ο Κουκόπουλος Δημήτρης είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής και διατηρεί το ιδιωτικό του γραφείο στους Αμπελόκηπους.Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας. Στο ιδιωτικό του γραφείο αναλαμβάνει πλήθος περιστατικών έχοντας πάντα στο επίκεντρο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των εξατομικευμένων αναγκών κάθε ανθρώπου.

Alexandras 192A, Ampelokipoi, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist
PhD(c), MSc Ψυχολογία Παιδιού Εφήβου KCL, BSc Ψυχολογία ΑΠΘ, Γνωστική Συμπ/κη Ψυχοθεραπεία
  • Αντιμετώπιση κρίσεων πανικού

Τζήμα Ευαγγελίνα Χατζηκώστα 8Β , Platia Mavili, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
Anxiety and Stress Psychoanalytic Psychotherapy
About the specialist
Η Μαρία Σταυρακάκη είναι Κλινική Ψυχολόγος Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων

Δουκίσσης Πλακεντίας 16, Ampelokipoi, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist

Η Μαρία Θεριανού είναι πιστοποιημένη κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια με γραφεία στους Αμπελόκηπους και την Ηλιούπολη, προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπεία. Υποστηρίζει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν διαπροσωπικές δυσκολίες, άγχος, στρες, κατάθλιψη και πένθος, ενώ παράλληλα βοηθά τους ανθρώπους να ανακαλύψουν το προσωπικό τους νόημα ζωής.

Έχει εκπαιδευτεί στο Ιατρείο Ψυχοσωματικών στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία στο Groningen, ενώ έχει εξειδικευτεί στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο "Λόγω Ψυχής", όπου εξειδικεύτηκε στη θεραπεία ατόμων, οικογενειών και ζευγαριών. Εκτός από τις ατομικές συνεδρίες, συντονίζει ομάδες ψυχοθεραπείας με θέμα την αυτογνωσία, δίνοντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να εξερευνήσουν βαθύτερες πτυχές του εαυτού τους.

Παράλληλα, παρέχει σεμινάρια ψυχικής υγείας σε εταιρείες, συμβάλλοντας στην ψυχολογική ευημερία των εργαζομένων, ενώ αναλαμβάνει παρεμβάσεις σε κρίσεις, προσφέροντας άμεση υποστήριξη σε δύσκολες καταστάσεις. Με επιστημονική κατάρτιση, ολιστική προσέγγιση και ανθρώπινη ματιά, δημιουργεί ένα ασφαλές θεραπευτικό περιβάλλον, βοηθώντας κάθε άτομο να κάνει το επόμενο βήμα προς την ισορροπία και την εξέλιξη.

Στο γραφείο των Αμπελοκήπων συνεργάζεται με εξειδικευμένη παιδοψυχολόγο, η οποία παρέχει γονεϊκή ενδυνάμωση και συμβουλευτική γονέων, προσφέροντας κατευθύνσεις και πρακτικές λύσεις σε ζητήματα διαπαιδαγώγησης, επικοινωνίας και σχέσεων μέσα στην οικογένεια. Μέσα από μια εξατομικευμένη και υποστηρικτική προσέγγιση, ενισχύει τη σύνδεση γονέα-παιδιού, προάγοντας ένα σταθερό και υγιές συναισθηματικό περιβάλλον.

Χρήστου Βουρνάζου 29, Ampelokipoi, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all

Panic attacks

How to deal with them, what causes them and how to anticipate/ prevent relapses


Need help?

Log in or register to continue
Log in or register to continue

Continue with

or register with your email address

The password should contain at least 6 characters and 1 capital letter
Create a new password

Enter the email you used to register in doctoranytime and we'll send you a link to create new password

Your data is in good hands
doctor-graphic doctor-graphic

doctoranytime takes your health as well as your data protection very seriously!

In order to ensure you that:

  • you will continue to get the best possible treatment from the affiliated doctors and diagnostic centers
  • you will continue to book your appointments easily and quickly by having at the same time the right of evaluation
  • we will be able to contact you immediately in case of a change in your appointment
  • you will continue to receive our newsletter and health suggestions that may interest you

it is essential for us to collect and process your personal data to the extent that you allow.

For this reason, we would like to inform you that we take all the necessary measures in order to protect your personal data, according to the New European General Data Protection Regulation (“GDPR”), the terms of the doctoranytime Privacy Policy (that you can read in detail here) and the law requirements.

If you have any questions regarding your privacy protection by doctoranytime or in case you wish to exercise your GDPR rights (information, access, correction, deletion, limitation of processing, portability of your data, objection and right to lodge a complaint with the Personal Data Protection Authority) you can contact the Data Protection Officer of doctoranytime on: [email protected].

Terms of Use

Congratulations!!

Your registration has completed.

Make a Video Consultation with a healthcare practitioner

Book your Video Consultation in 3 clicks and see your practitioner from your mobile, tablet or pc.

home
Consult your practitioner from the comfort of your home
time
Get an appointment immediately
data
Secure your personal data

You only have to select the option book an appointment for a Video Consultation.

BOOK AN APPOINTMENT
Cognitive Behavioral Therapy (CBT)
mental health

What it is

Cognitive Behavioural Therapy (CBT) is a form of psychotherapy applied to problems such as depression, anxiety disorders, abuse, relationship and marriage problems, eating disorders and serious mental illness.The therapist emphasizes what is happening in the current life rather than the past and what led to the difficulties.

Approach

Identifying the distortions in a person's thinking that are causing problems and then examining these in the light of reality. Understanding the behaviour and motivations of others and using problem-solving skills to deal with difficult situations. Dealing with fears rather than avoiding them. Role-playing to better prepare for potentially problematic interactions with others. You become your own self-therapist.

How it could benefit you

Helps the individual to change dysfunctional thought patterns and behaviors. Improves your functioning and quality of life by helping to change patterns and behaviours. Teaches you to be your own self-therapist.

Dialectical Behavioural Therapy (DBT)
mental health

What it is

It is a form of psychotherapy that teaches a person to identify negative thought patterns and change them. DBT reinforces the acceptance that all your thoughts are valid, as they are part of your life experiences and who you are. The person acts by doing the best they can for the moment. It is used for people with suicidal behavior, post-traumatic stress disorder, substance use disorder, bipolar disorder, eating disorders, ADHD, depression, anxiety.

Approach

DBT focuses on acceptance and change. It helps the person to get to know themselves better, to think about why they do what they do, without judgment. Replacing a negative behavior or habit with ones that can improve the quality of life. Dialectic is the idea that two different things can be true at the same time. At the same time as accepting yourself exactly as you are, comes the recognition of your effort to change.

How it could benefit you

It helps you make positive changes in the way you act. It identifies your negative thought patterns and changes them, helping to make positive changes in the way you act. Teaches you ways to manage intense emotions and stressful thoughts when they occur.

Humanistic psychotherapy
mental health

What it is

Humanistic therapy is a form of psychotherapy in which self-awareness and self-acceptance are considered the keys to personal growth. It emphasizes creativity, collaboration and interaction between the individual and the therapist, using techniques such as role-play.

Approach

Each person is a combination of mind, emotions, body and soul with unique experiences and events. No single life event, personality trait or psychological diagnosis defines you.

How it could benefit you

It improves self-awareness and self-confidence, helps you understand how your past affects your present, how to deal effectively with stressful situations, improves human relationships and helps you better manage your emotions.

Psychodynamic psychotherapy
mental health

What it is

Psychodynamic psychotherapy is talk therapy that aims to understand current thoughts and feelings through the behaviours shaped by past experiences and the past. Understanding the past can help you avoid repeating unhelpful patterns that have existed in it and facilitate your quality of life alongside relief from distressing symptoms. It is used in depression, anxiety, interpersonal problems, addictions, trauma, eating disorders, personality disorder.

Approach

Psychodynamic psychotherapy provides a space to explore and understand how unhelpful patterns from the past may be influencing our current difficulties. Defence mechanisms are explored and how our feelings and behaviours in the present are shaped by our past experiences.

How it could benefit you

It helps people to live a healthier life. There may be things in a person's unconscious that they are not aware of that cause them pain or keep them stuck in the past. Identifying these and understanding them can lead you to move forward.

Systemic psychotherapy
mental health

What it is

Systemic psychotherapy focuses on the interactions and relationships between the group to help them deal with any problems and move forward. It gives all group members the opportunity to explore their feelings and say what they think in a safe, non-judgmental environment. It is applicable to family conflict/problems, family dynamics, child and adolescent behaviour problems, addictions, anger management, mood disorders, anxiety, eating disorders.

Approach

Therapy seeks to identify deep-rooted patterns within the individual's relationships and with group members. The process helps to uncover the ways in which members communicate and behave within a system, based on beliefs about their respective roles. Circular questions, narrative techniques, reframing and restructuring are used.

How it could benefit you

It helps to understand and improve the dynamics within the family and relationships. Changes dysfunctional patterns of communication and behaviour in the system, enhances empathy, helps build stronger relationships and pushes the team to overcome their problems.

Filters
  • Specialties