Anxiety and Stress
227

Health professionals with experience in Anxiety and Stress

  • Anxiety and Stress 50€
    ανά συνεδρία και διαρκεί 45 λεπτά.
Description
Πραγματοποιείται ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική και αντιμετωπίζονται οι αγχώδεις διαταραχές.

Alkmanos 15, (plision metro Megaro Mousikis), Ilisia, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability Book appointment
  • Anxiety and Stress From €45 up to €55
    Κόστος Συνεδρίας
Description
Όλοι οι άνθρωποι βιώνουν άγχος! Είναι μια φυσιολογική άμυνα του μυαλού μας... Ο φόβος είναι το συναίσθημα που ενεργοποιεί την ψυχοσωματική άμυνα του άγχους! Μπορούμε να πούμε επομένως ότι, δεν υπάρχει άγχος, χωρίς να προϋπάρχει κάποιος φόβος, συχνά κρυμμένος από το συνειδητό μας... Αυτό σημαίνει ότι αν μάθουμε να επεξεργαζόμαστε τους φόβους μας, μπορούμε να σταματάμε το άγχος μας... Υπάρχει από τη δημιουργία μας ως όπλο παλης ή φυγής ενάντια σε θηρία ή φυσικούς κινδύνους... Ενεργοποιείται όμως και από ότιδήποτε ο εαυτός μας νιώσει ότι μας απειλεί, αυτοεκτίμηση, μοναξιά, εργασία, ντροπή... Συχνά λέμε για παράδειγμα "ντρέπομαι" και όχι φοβάμαι... Κι όμως η ντροπή κρύβει ένα φόβο για το πώς θα φανούμε στους άλλους, τον οποίο μπορεί να αγνοούμε... Παρόμοια, η συμπεριφορά ενός προσώπου μπορεί να μειώνει την προσωπική μας αξία, και να βιώνουμε φόβο για αυτό, και επομένως, άγχος! Σαν μια τίγρη που θα στεκόταν μπροστά μας, ένας φόβος, ενεργοποιεί τα "καλώδια" του νευρικού μας συστήματος, αυτή την ενεργοποίηση, την ονομάζουμε άγχος!Μια και τα "καλώδια" αυτά, φτάνουν σε κάθε μέρος του σώματός μας, μπορούμε να βιώσουμε ψυχοσωματικά συμπτώματα και επιδράσεις του άγχους σε αμέτρητα πεδία όπως κρίσεις πανικού, ψυχοσεξουαλικές λειτουργίες, αύξηση-μείωση της όρεξης, αλλαγές της συναισθηματικής διάθεσης, κόπωση, στενοχώρια, υπνηλία, και γενικότερα επιδράσεις σε κάθε έκφανση της καθημερινής μας συμπεριφοράς και λειτουργικότητας... Συχνά οι άνθρωποι ερμηνεύουν αυτές τις επιδράσεις λανθασμένα ως προσωπική αδυναμία, και όχι ως κάτι το οποίο δείχνει τη δυναμη του μυαλού μας, μέσα από μία "κάπως αρνητική έκφρασή της", η οποία όμως πολυ εύκολα και σύντομα, μπορεί να την αλλάξει..

Γρηγορίου Λαμπράκη 58, Glyfada, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability Book appointment
  • Anxiety and Stress 50€
    ανά συνεδρία και διαρκεί 45 λεπτά.
Description
Για τη θεραπεία χρησιμοποιείται η μέθοδος της Γνωσιακής - Συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας. Αντιμετωπίζονται οι αγχώδεις διαταραχές (άγχος υγείας, κοινωνική φοβία, κρίσεις πανικού, γενικευμένη αγχώδης διαταραχή, ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή, ειδικές φοβίες).

Panepistimiou 59, Omonoia, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability Book appointment
Description
Ψυχολόγος για ενήλικες – CBT & υποστήριξη σε άγχος, κατάθλιψη, ΔΕΠΥ, σχέσεις, εργασία, αυτοεκτίμηση

Διγενή 18, Voula, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability Book appointment
  • Anxiety and Stress From €40 up to €45
    ανά συνεδρία.
Description
Ψυχολόγος ΕΚΠΑ, Msc Διασυνδετική Ψυχιατρική, Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, ενηλίκων εφήβων

Λακωνίας 16 Λακωνίας 16, Panormou, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability Book appointment
Description
Οικογενειακή Συστημική Ψυχοθεραπεία

Mihalakopoulou 99, Ilisia, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability Book appointment
  • Anxiety and Stress 50€
    Κόστος ανά συνεδρία και διάρκειας 50 λεπτών.
Description
Μέσω της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας (CBT) αντιμετωπίζονται ζητήματα όπως η Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή, οι Κρίσεις Πανικού, το Κοινωνικό Άγχος, η Αγοραφοβία, οι Ειδικές Φοβίες, το Μετατραυματικό Στρες, η Διαταραχή Προσαρμογής, καθώς και πραγματοποιείται η Διαχείριση Επαγγελματικού - Προσωπικού Στρες.

Μίσθου 2, Kesariani, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability Book appointment

Αριστοτέλους 24, Thessaloniki, ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Next availability Book appointment
  • Anxiety and Stress 50€
    Συμβουλευτική διαχείρισης άγχους
Description

Η Τουλιάτου Μαρία είναι Ψυχολόγος - Συστημική Υπαρξιακή Θεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στον Πειραιά. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική - Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία και τη Θεραπεία Οικογένειας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες στο εκπαιδευτικό και θεραπευτικό κέντρο "Αντίστιξη Δ & Ε. Καραγιάννη". Έχει παρακολουθήσει εκπαιδεύσεις και βιωματικά σεμινάρια στην Παιγνιοθεραπεία στο Κέντρο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας "Έρμα", στην Ψυχοπαθολογία του Εφήβου στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γ. Γεννηματάς", καθώς και σε τεχνικές επικοινωνίας με ογκολογικούς ασθενείς στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά "Μεταξά". Παράλληλα, έχει ολοκληρώσει επιτυχώς το Μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων, Ανάγκες της οικογένειας, Προαγωγή της ψυχικής Υγείας οικογενειών με παιδιά και εφήβους" στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Αττικής, στην Ψυχιατρική - Ψυχοογκολογική Υπηρεσία του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά "Μεταξά" και στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά "Τζανείο". Τέλος, εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με παιδιά, εφήβους, ενήλικες και ζευγάρια στον ιδιωτικό της χώρο, ενώ διατηρεί συνεργασίες με θεραπευτικά κέντρα και χώρους ψυχικής υγείας, συμμετέχει και οργανώνει ομιλίες - σεμινάρια και ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων.

Zanni kai Lekka 31, (plision Tzaneiou Nosokomeiou kai Nosokomeiou Metaxa), Piraeus, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability Book appointment
Description
Η Σοφία Κουφοπούλου είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια με εκπαίδευση στο ψυχόδραμα.

Krissis 17, Kypseli, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability Book appointment
  • Anxiety and Stress 40€
    Το κόστος είναι ανά συνεδρία και διαρκεί 50 λεπτά.
Description
Με την ψυχοθεραπεία αντιμετωπίζονται θέματα που αφορούν το άγχος και το στρες.

Δεληγιαννη 6, Thessaloniki, ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Next availability Book appointment
  • Anxiety and Stress 50€
    ανά συνεδρία και διαρκεί 45 λεπτά.
Description
Η ειδικός χρησιμοποιεί τη θεραπευτική προσέγγιση της Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας.

Κορυτσάς 7, Kifisia, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability Book appointment
Description
Πραγματοποιείται Κλινική Εκφραστική θεραπεία μέσω Τέχνης. Αντιμετωπίζονται παθήσεις όπως το άγχος, οι κρίσεις πανικού, η κατάθλιψη κλπ.

Dioharous 5 Hilton, Pagrati, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability Book appointment
Description

Η κα Προβή Kαλυψώ είναι Ψυχίατρος με εκτενή εμπειρία στην αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών και τη θεραπεία των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ψυχικές και συναισθηματικές προκλήσεις. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 2008 και η επαγγελματική της πορεία την έχει οδηγήσει σε σημαντικούς σταθμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Αμέσως μετά τις σπουδές της, η κα Προβή εργάστηκε στο νοσοκομείο Falkoping’s Sjukhus της Σουηδίας (2009-2010) και το 2010, επέστρεψε στην Ελλάδα και εντάχθηκε στο ΕΣΥ με αφετηρία το αγροτικό της στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας. Η ειδικότητά της στην ψυχιατρική ξεκίνησε το 2012 στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γ. Παπανικολάου”, και από το 2013 έως το 2018 υπηρέτησε ως ειδικευόμενη ψυχίατρος στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Στο Αιγινήτειο, απέκτησε ιδιαίτερη εμπειρία σε μια ευρεία γκάμα ψυχιατρικών καταστάσεων, όπως ψυχωσικές διαταραχές, αγχώδεις διαταραχές, ψυχολογικές και συναισθηματικές δυσκολίες, διαταραχές προσωπικότητας και ψυχογηριατρικά περιστατικά. Η κλινική της εμπειρία στο Αιγινήτειο περιλάμβανε την αντιμετώπιση σύνθετων περιπτώσεων, την εφαρμογή ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων και την παρακολούθηση ασθενών σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας τους. Από το 2018 έως το 2020, η κα Προβή εργάστηκε ως ειδική ψυχίατρος στο Αιγινήτειο, ενώ παράλληλα συνέχισε την εκπαίδευσή της σε εξειδικευμένες περιοχές της ψυχιατρικής, όπως η θεραπεία των συναισθηματικών διαταραχών, η ψύχωση, και η διαχείριση διαταραχών προσωπικότητας και ύπνου. Η εμπειρία της στο Αιγινήτειο ενίσχυσε τη δυνατότητά της να συνεργάζεται με διάφορες ειδικότητες για την ολοκληρωμένη φροντίδα των ασθενών και την παρακολούθηση της ψυχικής τους υγείας σε συνδυασμό με τη σωματική τους υγεία. Το 2020, η κα Προβή ανέλαβε τη θέση της επικουρικής ψυχιάτρου στο ΓΝΑ “Γ. Γεννηματάς”, όπου υπήρξε υπεύθυνη της διασυνδετικής ψυχιατρικής, συντονίζοντας τη συνεργασία μεταξύ ψυχιατρικής και άλλων ιατρικών ειδικοτήτων για την ολοκληρωμένη φροντίδα ασθενών με σύνθετες ανάγκες.Το 2023, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διασυνδετική Ψυχιατρική: Απαρτιωμένη Φροντίδα Σωματικής και Ψυχικής Υγείας» στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, εμβαθύνοντας στη διαχείριση της σύνδεσης σωματικής και ψυχικής υγείας. Από το 2021, εργάζεται ως Επιμελήτρια Β’ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής “Δαφνί”,συνεχίζοντας να προσφέρει εξειδικευμένη ψυχιατρική φροντίδα και να στηρίζει τους ασθενείς στη διαδικασία της ανάρρωσης ενώ παράλληλα είναι εκπαιδευόμενο μέλος του προγράμματος Συστημικής Θεραπείας Οικογένειας και Ζεύγους στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ). Με ανθρωποκεντρική προσέγγιση και σεβασμό στις μοναδικές ανάγκες του κάθε ατόμου, η κα Προβή προσφέρει μια υποστηρικτική και θεραπευτική σχέση για την αντιμετώπιση των ψυχικών δυσκολιών, εστιάζοντας στην προσωπική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τωνασθενών.

Δημητρακοπούλου 50 Δημητρακοπούλου 50, Koukaki, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability Book appointment
  • Anxiety and Stress 40€
    ανά συνεδρία και διαρκεί 50 λεπτά. (Δυνατότητα μειωμένου κόστους σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Η τιμή καθορίζεται έπειτα από την πρώτη συνεδρία σε συνεννόηση με τον θεραπευόμενο)
Description
Η συνεδρία ψυχοθεραπείας δε χρειάζεται καμία προετοιμασία. Οι πρώτες συναντήσεις έχουν διερευνητικό χαρακτήρα (λήψη ιστορικού), θέτοντας τα θεμέλια για την θεραπευτική διαδικασία. Στα παιδιά, η πρώτη αυτή συνάντηση γίνεται με τους γονείς. Η ειδικός χρησιμοποιεί Ψυχοδυναμική προσέγγιση, η οποία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του άγχος, του στρες και των κρίσεων Πανικού. Πολλές φορές, το άγχος του «σήμερα» συνδέεται με παλιότερα βιώματα ή εσωτερικές συγκρούσεις που κουβαλάμε χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Στόχος της ψυχοθεραπείας είναι, θεραπευόμενος και θεραπευτής να εξερευνήσουν μαζί αυτές τις συνδέσεις, μέσα σε έναν ασφαλή χώρο. Όταν αρχίζουμε να δίνουμε όνομα σε αυτό που μας πιέζει και κατανοούμε τις βαθύτερες αιτίες που πυροδοτούν την ένταση, το σύμπτωμα αρχίζει να υποχωρεί. Στις μικρότερες ηλικίες, το άγχος σπανιότερα περιγράφεται με λέξεις. Συνήθως το βλέπουμε μέσα από αλλαγές στη συμπεριφορά ενός παιδιού (θυμός, επιθετικότητα), δυσκολίες στον ύπνο ή στο φαγητό, άρνηση για το σχολείο, ή σωματικά παράπονα όπως πονόκοιλος και πονοκέφαλος. Επειδή ένα παιδί δεν μπορεί πάντα να εξηγήσει «γιατί νιώθει έτσι», στη θεραπεία χρησιμοποιούμε το παιχνίδι και τη ζωγραφική. Αυτά είναι τα «εργαλεία» του για να μας δείξει τι το απασχολεί. Μέσα από τη θεραπεία, το παιδί μαθαίνει σιγά-σιγά να μετατρέπει την αναστάτωση σε λόγια.

Γρηγορίου Παλαμά 3, Thessaloniki, ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Next availability Book appointment
  • Anxiety and Stress 50€
    Κόστος ανα συνεδρία.
Description
Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT) είναι η θεραπεία επιλογής για όλες τις διαταραχές άγχους

Αλυός 9, Ιλίσια - Μέγαρο Μουσικής, (3ος όροφος με ασανσέρ), Ilisia, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability Book appointment
  • Anxiety and Stress 55€
    ανά συνεδρία και διαρκεί 45 - 50 λεπτά.
Description
Πραγματοποιείται ψυχοθεραπεία στα πλαίσια της Συστημικής προσέγγισης, ενώ γίνεται και χρήση βιωματικών ασκήσεων. Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ ή άλλων ουσιών πριν από τη συνεδρία. Αντιμετωπίζεται το άγχος και το στρες.

Alexandrou Papanastasiou , Neo Psychiko, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability Book appointment
  • Anxiety and Stress 50€
    κόστος ανά συνεδρία και διαρκεί περίπου 50 λεπτά.
Description
Η ειδικός εξιδεικευέται στην αντιμετώπιση αγχωδών διαταραχών, όπως η Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή, οι κρίσεις πανικού και η αγοραφοβία, οι ειδικές φοβίες καθώς και η Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή (OCD). Παράλληλα, υποστηρίζει άτομα που δυσκολεύονται με την αυτοπεποίθηση, τη διεκδικητικότητα και τη θέσπιση προσωπικών ορίων, βοηθώντας τα να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους και να αναπτύξουν πιο λειτουργικούς τρόπους επικοινωνίας. Επιπλέον, ασχολείται με ζητήματα επαγγελματικής εξουθένωσης (burnout), προσφέροντας εργαλεία διαχείρισης στρες και ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας στην καθημερινότητα. Κατά τη διάρκεια των συνεδριών χρησιμοποιούνται μέθοδοι και αρχές της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας (CBT).

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 126, Gizi, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability Book appointment
Anxiety and Stress Psychotherapy Online Art therapy Holistic Psychotherapy Gestalt Therapy Integrated Psychotherapy Body psychotherapy Systemic Therapy Existential Psychotherapy Person-Centered Psychotherapy
  • Anxiety and Stress 55€
    ανά συνεδρία. Διαρκεί 1 ώρα.
Description
Πραγματοποιείται θεραπεία μέσω εκφραστικών τεχνών και εφαρμόζονται τεχνικές χαλάρωσης, αναπνοές, καθοδηγούμενος διαλογισμός, καθοδηγούμενος οραματισμός και κινησιολογικές ασκήσεις σύνδεσης με το σώμα.

Remote availability

Next availability Book appointment

Need help?

Log in or register to continue
Log in or register to continue

Continue with

or register with your email address

The password should contain at least 6 characters and 1 capital letter
Create a new password

Enter the email you used to register in doctoranytime and we'll send you a link to create new password

Your data is in good hands
doctor-graphic doctor-graphic

doctoranytime takes your health as well as your data protection very seriously!

In order to ensure you that:

  • you will continue to get the best possible treatment from the affiliated doctors and diagnostic centers
  • you will continue to book your appointments easily and quickly by having at the same time the right of evaluation
  • we will be able to contact you immediately in case of a change in your appointment
  • you will continue to receive our newsletter and health suggestions that may interest you

it is essential for us to collect and process your personal data to the extent that you allow.

For this reason, we would like to inform you that we take all the necessary measures in order to protect your personal data, according to the New European General Data Protection Regulation (“GDPR”), the terms of the doctoranytime Privacy Policy (that you can read in detail here) and the law requirements.

If you have any questions regarding your privacy protection by doctoranytime or in case you wish to exercise your GDPR rights (information, access, correction, deletion, limitation of processing, portability of your data, objection and right to lodge a complaint with the Personal Data Protection Authority) you can contact the Data Protection Officer of doctoranytime on: [email protected].

Terms of Use

Congratulations!!

Your registration has completed.

Make a Video Consultation with a healthcare practitioner

Book your Video Consultation in 3 clicks and see your practitioner from your mobile, tablet or pc.

home
Consult your practitioner from the comfort of your home
time
Get an appointment immediately
data
Secure your personal data

You only have to select the option book an appointment for a Video Consultation.

BOOK AN APPOINTMENT
Cognitive Behavioral Therapy (CBT)
mental health

What it is

Cognitive Behavioural Therapy (CBT) is a form of psychotherapy applied to problems such as depression, anxiety disorders, abuse, relationship and marriage problems, eating disorders and serious mental illness.The therapist emphasizes what is happening in the current life rather than the past and what led to the difficulties.

Approach

Identifying the distortions in a person's thinking that are causing problems and then examining these in the light of reality. Understanding the behaviour and motivations of others and using problem-solving skills to deal with difficult situations. Dealing with fears rather than avoiding them. Role-playing to better prepare for potentially problematic interactions with others. You become your own self-therapist.

How it could benefit you

Helps the individual to change dysfunctional thought patterns and behaviors. Improves your functioning and quality of life by helping to change patterns and behaviours. Teaches you to be your own self-therapist.

Dialectical Behavioural Therapy (DBT)
mental health

What it is

It is a form of psychotherapy that teaches a person to identify negative thought patterns and change them. DBT reinforces the acceptance that all your thoughts are valid, as they are part of your life experiences and who you are. The person acts by doing the best they can for the moment. It is used for people with suicidal behavior, post-traumatic stress disorder, substance use disorder, bipolar disorder, eating disorders, ADHD, depression, anxiety.

Approach

DBT focuses on acceptance and change. It helps the person to get to know themselves better, to think about why they do what they do, without judgment. Replacing a negative behavior or habit with ones that can improve the quality of life. Dialectic is the idea that two different things can be true at the same time. At the same time as accepting yourself exactly as you are, comes the recognition of your effort to change.

How it could benefit you

It helps you make positive changes in the way you act. It identifies your negative thought patterns and changes them, helping to make positive changes in the way you act. Teaches you ways to manage intense emotions and stressful thoughts when they occur.

Humanistic psychotherapy
mental health

What it is

Humanistic therapy is a form of psychotherapy in which self-awareness and self-acceptance are considered the keys to personal growth. It emphasizes creativity, collaboration and interaction between the individual and the therapist, using techniques such as role-play.

Approach

Each person is a combination of mind, emotions, body and soul with unique experiences and events. No single life event, personality trait or psychological diagnosis defines you.

How it could benefit you

It improves self-awareness and self-confidence, helps you understand how your past affects your present, how to deal effectively with stressful situations, improves human relationships and helps you better manage your emotions.

Psychodynamic psychotherapy
mental health

What it is

Psychodynamic psychotherapy is talk therapy that aims to understand current thoughts and feelings through the behaviours shaped by past experiences and the past. Understanding the past can help you avoid repeating unhelpful patterns that have existed in it and facilitate your quality of life alongside relief from distressing symptoms. It is used in depression, anxiety, interpersonal problems, addictions, trauma, eating disorders, personality disorder.

Approach

Psychodynamic psychotherapy provides a space to explore and understand how unhelpful patterns from the past may be influencing our current difficulties. Defence mechanisms are explored and how our feelings and behaviours in the present are shaped by our past experiences.

How it could benefit you

It helps people to live a healthier life. There may be things in a person's unconscious that they are not aware of that cause them pain or keep them stuck in the past. Identifying these and understanding them can lead you to move forward.

Systemic psychotherapy
mental health

What it is

Systemic psychotherapy is an approach about how the individual acts as part of a wider group or broader system of relationships: family, partner relationship, work, friendships, and social environment. This approach connects communication and interaction patterns with a problem or a difficulty that the individual may be experiencing.

Approach

Systemic psychotherapy identifies behavioral patterns within a persons’ relationships and in the way someone connects with others. It helps the individual understand themselves more effectively, along with their roles and communication style and supports them in developing more functional ways of thinking and communicating within their system.

How it could benefit you

It helps improve understanding of relationship and family dynamics. It can change dysfunctional communication and behavior patterns within the system, strengthen empathy, support the development of stronger relationships and help with managing conflicts and difficulties.

Filters
  • Specialties