Anxiety and Stress
227

Health professionals with experience in Anxiety and Stress

  • Anxiety and Stress 50€
    ανά συνεδρία και διαρκεί 60 λεπτά.
Description

Συνδυάζοντας την επιστημονική ακρίβεια με τη βαθιά ανθρώπινη προσέγγιση και αξιοποιώντας δημιουργικά τις αρχές διαφορετικών ψυχοθεραπευτικών σχολών, το Hoperapia αποτελεί ένα πρότυπο και καινοτόμο διεπιστημονικό κέντρο ψυχοθεραπείας ενηλίκων.

Κάθε θεραπευόμενος επιλέγει τη μέθοδο ψυχοθεραπείας που ανταποκρίνεται καλύτερα στις προσωπικές του ανάγκες και στόχους, ενώ μέσα από τακτικές ομαδικές εποπτείες και κλινικές συναντήσεις, οι θεραπευτές συνεργάζονται και εμπλουτίζουν τη θεραπευτική διαδικασία με πολλαπλές θεωρητικές οπτικές.

Το κέντρο στεγάζεται στην καρδιά του Πειραιά, σε έναν σύγχρονο και προσεγμένο χώρο που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει αίσθηση ηρεμίας, ιδιωτικότητας και εσωτερικής γαλήνης. Το φυσικό φως, η ισορροπημένη αισθητική και οι απαλές αποχρώσεις δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που ενισχύει τη θεραπευτική σχέση και καλλιεργεί εμπιστοσύνη, ασφάλεια και σύνδεση.

Η Ομάδα του Κέντρου Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων Hoperapia:

Μάνια Κούρου, BSc, MSc(c)

Η Μάνια Κούρου είναι Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό «Άριστα» (9,03/10) και παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Έγκαιρη Παρέμβαση στην Ψύχωση» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Ειδικεύεται στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT) μέσω του πιστοποιημένου από την European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT) τετραετούς Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Ιωάννης Παπακώστας» της Ελληνικής Εταιρείας Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.), καθώς και την Α’ και Β’ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ.

Έχει ολοκληρώσει τα Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια Κλινικής Ψυχοπαθολογίας και Κλινικών Δεξιοτήτων στην Ψυχοπαθολογία “Παναγιώτης Ουλής” του Ε.Π.Ι.Ψ.Υ., ενώ έχει πραγματοποιήσει τριετή κλινική άσκηση στο Νοσοκομείο Ημέρας της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όπου συντόνισε ομάδες ψυχοεκπαίδευσης ασθενών στο φάσμα της ψύχωσης.

Παράλληλα, έχει ολοκληρώσει ετήσια κλινική άσκηση στα Εξωτερικά Ιατρεία του Αιγινητείου Νοσοκομείου και έχει συνεργαστεί εθελοντικά με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Ε.Π.Ι.Ψ.Υ., την Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας σε ατομικές και ομαδικές θεραπευτικές διαδικασίες.

Συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικό έργο του Αιγινητείου Νοσοκομείου που αφορά τη στάθμιση νευροψυχολογικής δοκιμασίας στον ελληνικό πληθυσμό και συνεχίζει να επιμορφώνεται μέσα από σεμινάρια, συνέδρια και προγράμματα κλινικής εξειδίκευσης.

Εφαρμόζει τεχνικές Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας (CBT) και αναλαμβάνει περιστατικά που αφορούν αγχώδεις και καταθλιπτικές διαταραχές, κρίσεις πανικού, φοβίες, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και ψυχοσωματικά συμπτώματα, παρέχοντας θεραπευτική υποστήριξη με σεβασμό, ενσυναίσθηση και επιστημονική συνέπεια.

Ειρήνη Εξεζίδου Δούμου, BSc, MSc(c)

Η Ειρήνη Ε. Δούμου είναι Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με βαθμό 8,1/10 και παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Κοινωνικές Επιστήμες και Ανθρωπιστικές Σπουδές στην Εκπαίδευση» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Ειδικεύεται στη Συστημική Προσέγγιση Ψυχοθεραπείας (Systemic Therapy) μέσω του πιστοποιημένου από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Οικογενειακών Θεραπευτών (EFTA) και την Ευρωπαϊκή Ένωση Ψυχοθεραπευτών (EAP) τετραετούς Προγράμματος Συστημικής Θεραπείας και Συμβουλευτικής Ατόμων, Οικογενειών, Ζευγαριών, Ομάδων και Συστημικής – Θεσμικής – Κοινωνικής Παρέμβασης “Εντροπία”.

Έχει ολοκληρώσει Μετεκπαίδευση Εξειδίκευσης Θεραπευτών στη Συστημική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων και στη Συμβουλευτική Γονέων (Εντροπία), καθώς και επιμορφώσεις από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM) σχετικά με την Εμπορία Ανθρώπων και την Πρόληψη της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης και Κακοποίησης. Έχει, επίσης, παρακολουθήσει εξειδικευμένο σεμινάριο στην Ψυχοθεραπεία ΛΟΑΤΚΙ+.

Κατά την επαγγελματική της πορεία έχει εργαστεί σε Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (οικοτροφείο χρόνιων ψυχιατρικών ασθενών), σε Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πρόγραμμα εθελοντικής άσκησης του Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα στο χώρο της Ψυχικής Υγείας.

Πραγματοποιεί ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής γονέων, εφαρμόζοντας μια ολιστική και συνεργατική προσέγγιση που εστιάζει στις σχέσεις, τα ανθρώπινα συστήματα και τη δυναμική της αλλαγής. Διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση οικογενειακών και συντροφικών δυσκολιών, ψυχοσωματικών διαταραχών και συναισθηματικών θεμάτων όπως κατάθλιψη, πένθος, χαμηλή αυτοεκτίμηση, στοχοθεσία και αυτογνωσία, ενώ υποστηρίζει και εφήβους που αντιμετωπίζουν προκλήσεις κατά τη μεταβατική αυτή περίοδο της ζωής τους. Προσεγγίζει κάθε θεραπευόμενο με σεβασμό, ενσυναίσθηση και αυθεντικότητα, δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο προσωπικής εξέλιξης και ενδυνάμωσης.

Ειρήνη Δημοπούλου, BSc, MSc

Η Ειρήνη Δημοπούλου είναι Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με βαθμό 8,28/10 και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου με έπαινο (cum laude) στην Κλινική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης (Utrecht University) στην Ολλανδία.

Ειδικεύεται στην Ψυχοδυναμική και Ψυχαναλυτική Προσέγγιση Ψυχοθεραπείας (Psychodynamic and Psychoanalytic Therapy) μέσω του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας (European Institute of Counselling and Psychotherapy – EICP).

Έχει ολοκληρώσει το Εισαγωγικό Σεμινάριο Ψυχανάλυσης του Ινστιτούτου Κλασικής Ψυχανάλυσης, καθώς και πιστοποιημένα προγράμματα επιμόρφωσης στη Νοητική Ενδυνάμωση, τις Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας και στο Πρόγραμμα Προσωπικής Ανάπτυξης “Συλλογικό Ευ Ζην” (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.).

Κατά την επαγγελματική της πορεία έχει συνεργαστεί με φορείς ψυχικής υγείας και κοινωφελείς οργανισμούς, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη και ενδυνάμωση σε άτομα με χρόνιες ψυχικές δυσκολίες και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, δίνοντας έμφαση στη συνέπεια, την εμπιστοσύνη και την ενσυναίσθηση ως βασικά στοιχεία της θεραπευτικής σχέσης.

Συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά προγράμματα του Κλινικού Εργαστηρίου του ΕΚΠΑ και του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, που μελετούν τις ψυχικές διεργασίες και τους μηχανισμούς συναισθηματικής ρύθμισης σε διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια.

Πραγματοποιεί συνεδρίες με ενήλικες που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές δυσκολίες, αγχώδεις και καταθλιπτικές διαταραχές, χαμηλή αυτοεκτίμηση, δυσκολίες στις σχέσεις, πένθος ή τραυματικές εμπειρίες, προσφέροντας έναν ασφαλή και σταθερό θεραπευτικό χώρο για εξερεύνηση και ουσιαστική προσωπική ανάπτυξη. Η θεραπευτική της εργασία βασίζεται στη ψυχοδυναμική κατανόηση των εσωτερικών διεργασιών και των ασυνείδητων συγκρούσεων που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο το άτομο σκέφτεται, νιώθει και σχετίζεται με τους άλλους. Προσεγγίζει κάθε θεραπευόμενο με ενσυναίσθηση, αυθεντικότητα και σεβασμό, ενθαρρύνοντάς τον να κατανοήσει βαθύτερα τον εαυτό του και να κινηθεί προς μια πιο ελεύθερη και ισορροπημένη ψυχική ζωή.

Αρναουτάκη Εριέττα Χριστίνα, BSc, MSc, PhDc - Ιδρύτρια & Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου

Το Hoperapia ιδρύθηκε από την Αρναουτάκη Εριέττα Χριστίνα, BSc, MSc, PhDc, Κλινική Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια. Ως Επιστημονικά Υπεύθυνη, η κυρία Αρναουτάκη επιμελείται τη συνολική λειτουργία του κέντρου, συντονίζοντας τις τακτικές εποπτείες και την επιστημονική καθοδήγηση της θεραπευτικής ομάδας.

Με πολυετή εμπειρία στην ψυχοθεραπευτική πράξη και ακαδημαϊκή δραστηριότητα στον χώρο της Κλινικής Ψυχολογίας, διασφαλίζει την ποιότητα, τη συνέπεια και την επιστημονική εγκυρότητα όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών. Υποστηρίζει ενεργά τη διεπιστημονική συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσης μεταξύ των διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων, ώστε κάθε θεραπευόμενος να επωφελείται από μια ολιστική, σύγχρονη και βαθιά ανθρώπινη φροντίδα.

Γρηγορίου Λαμπράκη 98-100 & Καραολή Δημητρίου 67-69 (5ος όροφος) (είσοδος από Καραολή και Δημητρίου 67-69), Piraeus, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
  • Anxiety and Stress 50€
    η εξέταση και διαρκεί 20 - 30 λεπτά.
Description
Γίνεται λήψη του ιστορικού του ασθενούς και πραγματοποιείται εξειδικευμένη θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή. Αντιμετωπίζονται οι νευρολογικές παθήσεις.

Σοφίας Βέμπο 35, Γλυφάδα, Ελλάδα, Glyfada, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
Description

Η κα Προβή Kαλυψώ είναι Ψυχίατρος με εκτενή εμπειρία στην αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών και τη θεραπεία των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ψυχικές και συναισθηματικές προκλήσεις. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 2008 και η επαγγελματική της πορεία την έχει οδηγήσει σε σημαντικούς σταθμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Αμέσως μετά τις σπουδές της, η κα Προβή εργάστηκε στο νοσοκομείο Falkoping’s Sjukhus της Σουηδίας (2009-2010) και το 2010, επέστρεψε στην Ελλάδα και εντάχθηκε στο ΕΣΥ με αφετηρία το αγροτικό της στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας. Η ειδικότητά της στην ψυχιατρική ξεκίνησε το 2012 στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γ. Παπανικολάου”, και από το 2013 έως το 2018 υπηρέτησε ως ειδικευόμενη ψυχίατρος στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Στο Αιγινήτειο, απέκτησε ιδιαίτερη εμπειρία σε μια ευρεία γκάμα ψυχιατρικών καταστάσεων, όπως ψυχωσικές διαταραχές, αγχώδεις διαταραχές, ψυχολογικές και συναισθηματικές δυσκολίες, διαταραχές προσωπικότητας και ψυχογηριατρικά περιστατικά. Η κλινική της εμπειρία στο Αιγινήτειο περιλάμβανε την αντιμετώπιση σύνθετων περιπτώσεων, την εφαρμογή ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων και την παρακολούθηση ασθενών σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας τους. Από το 2018 έως το 2020, η κα Προβή εργάστηκε ως ειδική ψυχίατρος στο Αιγινήτειο, ενώ παράλληλα συνέχισε την εκπαίδευσή της σε εξειδικευμένες περιοχές της ψυχιατρικής, όπως η θεραπεία των συναισθηματικών διαταραχών, η ψύχωση, και η διαχείριση διαταραχών προσωπικότητας και ύπνου. Η εμπειρία της στο Αιγινήτειο ενίσχυσε τη δυνατότητά της να συνεργάζεται με διάφορες ειδικότητες για την ολοκληρωμένη φροντίδα των ασθενών και την παρακολούθηση της ψυχικής τους υγείας σε συνδυασμό με τη σωματική τους υγεία. Το 2020, η κα Προβή ανέλαβε τη θέση της επικουρικής ψυχιάτρου στο ΓΝΑ “Γ. Γεννηματάς”, όπου υπήρξε υπεύθυνη της διασυνδετικής ψυχιατρικής, συντονίζοντας τη συνεργασία μεταξύ ψυχιατρικής και άλλων ιατρικών ειδικοτήτων για την ολοκληρωμένη φροντίδα ασθενών με σύνθετες ανάγκες.Το 2023, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διασυνδετική Ψυχιατρική: Απαρτιωμένη Φροντίδα Σωματικής και Ψυχικής Υγείας» στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, εμβαθύνοντας στη διαχείριση της σύνδεσης σωματικής και ψυχικής υγείας. Από το 2021, εργάζεται ως Επιμελήτρια Β’ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής “Δαφνί”,συνεχίζοντας να προσφέρει εξειδικευμένη ψυχιατρική φροντίδα και να στηρίζει τους ασθενείς στη διαδικασία της ανάρρωσης ενώ παράλληλα είναι εκπαιδευόμενο μέλος του προγράμματος Συστημικής Θεραπείας Οικογένειας και Ζεύγους στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ). Με ανθρωποκεντρική προσέγγιση και σεβασμό στις μοναδικές ανάγκες του κάθε ατόμου, η κα Προβή προσφέρει μια υποστηρικτική και θεραπευτική σχέση για την αντιμετώπιση των ψυχικών δυσκολιών, εστιάζοντας στην προσωπική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τωνασθενών.

Δημητρακοπούλου 50 Δημητρακοπούλου 50, Koukaki, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
Description
Για τη θεραπεία χρησιμοποιείται η μέθοδος της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και αντιμετωπίζονται παθήσεις όπως οι αγχώδεις διαταραχές, η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και η μετατραυματική διαταραχή.

Mavromichali Petrompei 166, Piraeus, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
  • Anxiety and Stress From €50 up to €60
    ανά συνεδρία και διαρκεί 60 λεπτά.
Description
Κατά την επίσκεψη στο ιατρείο, ο ασθενής θα πρέπει να έχει μαζί του προηγούμενο ιατρικό ιστορικό, τυχόν φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει και τον ΑΜΚΑ του. Αντιμετωπίζονται οι αγχώδεις διαταραχές, οι συναισθηματικές διαταραχές και οι ψυχωτικές διαταραχές.

Remote availability

Next availability See all
  • Anxiety and Stress 50€
    Κόστος ανά συνεδρία και διάρκειας 60 λεπτών.
Description
Μέσω της Συστημικής ψυχοθεραπείας αντιμετωπίζονται ζητήματα όπως οι αγχώδεις διαταραχές.

Φιλίππου 31, Thessaloniki, ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Next availability See all
  • Anxiety and Stress 110€
    ανά επίσκεψη και διαρκεί περίπου 50 λεπτά.
Description

My name is Giorgos Mylonas, I am a Psychiatrist-Psychotherapist and a specialist in Acupuncture. I maintain a private practice in Trikala and offer online psychotherapy sessions. BRIEFLY - Graduated from medical school at the University of Ioannina - Residency at the University Hospital of Thessaloniki AHEPA - Postgraduate training at Fountain Way Hospital, UK - Specialization in Cognitive Behavioural Therapy (CBT) - Certification in Acupuncture (ICMART). I studied at the medical school of the University of Ioannina from where I graduated in 2011. In 2012, I gained clinical experience as a psychiatric liaison at Chelsea and Westminster Hospital in London. In 2013, I served as a community doctor at Kos General Hospital. In 2014 I started my speciality in psychiatry at the Leros State Infirmary, where I participated in the acute patient department, psychosocial rehabilitation structures and PIKPA (cases with autism, neurodevelopmental syndromes, mental retardation). At the same time, my training in psychotherapy began. I then worked at Fountain Way Hospital in England, a psychiatric hospital with numerous clinics such as psychogeriatrics and adult and psychiatric intensive care units. I completed my specialisation at the University Hospital of Thessaloniki, AHEPA, in the 3rd Psychiatric Clinic. During my speciality, I was trained in psychodynamic psychotherapy while conducting psychotherapeutic sessions with outpatients. During the same period, I additionally attended a multi-year Cognitive-Behavioural Psychotherapy (CBT) programme. Later, I participated in a 2-year medical acupuncture programme (traditional-western) and received certification (ICMART). I worked as a Consultant Psychiatrist in the psychiatric clinic of the University Hospital of Larissa for three years. I was in charge of the psychogeriatric department. In 2023, I started my Master's degree at the Aristotle University of Thessaloniki titled Neurosciences and Neurodegenerative Diseases. My surgery provides services for the entire spectrum of mental health (psychotherapy, pharmacotherapy, or combination). Additional acupuncture sessions for smoking cessation and pain conditions (migraines, back pain, gonalgia, cervical syndromes, etc.). The surgery has easy access to a parking area and provides easy access to the elderly and people with mobility problems and disabilities. There is the possibility of home visits and online sessions.

Άννης Κομνηνής1-3, Trikala, ΤΡΙΚΑΛΑ

Next availability See all
994

Health professionals for Anxiety and Stress

About the specialist

Η Λουκογιαννάκη Σουζάνα - Human kinetics είναι Φυσικοθεραπεύτρια - ειδικός βελονισμού και διατηρεί ιδιωτικό κέντρο φυσικοθεραπείας και βιοϊατρικού βελονισμού στην Πεύκη. Είναι πτυχιούχος φυσικοθεραπεύτρια από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών και πραγματοποίησε ερευνητικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Άσκηση και Ποιότητα Ζωής στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Επίσης, εκπαιδεύτηκε στη Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία με τη μέθοδο McKenzie από το Ελληνικό Ινστιτούτο McKenzie και έχει αποκτήσει και πιστοποίηση στην μέθοδο Scenar - Cosmodic από τη LET Medical Research Lab στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατόπιν, ειδικεύτηκε στον Βιοϊατρικό Βελονισμό στο Εργαστήριο Μυοσκελετικής και Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Ακολούθως, μετεκπαιδεύτηκε στον Παραδοσιακό Κινέζικο Βελονισμό στο Shanghai University of Traditional Chinese Medicine στην Κίνα. Επιπλέον, έχει λάβει πιστοποίηση στην Θεραπευτική Άσκηση Health Qigong Ba Duan Jin και Taiji Eight Routines & Five Steps στο πρόγραμμα εκπαίδευσης που έλαβε χώρα στο Tai Ji Health Center του Εργαστηρίου Μυοσκελετικής και Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Shanghai Qiging Research Institute του Πανεπιστημίου Shanghai University of Traditional Chinese Medicin, καθώς και στη μέθοδο Humantecar - Synergistic Healthcare Methodology. Στο παρελθόν είχε εργαστεί ως Φυσικοθεραπεύτρια στο Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης Ενηλίκων στον Κορυδαλλό και ως καθηγήτρια παιδαγωγικής και προπονητικής στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΩΜΕΓΑ. Στο κέντρο της αναλαμβάνει περιστατικά που άπτονται όλου του φάσματος του βελονισμού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εξειδικεύεται στον ιατρικό βελονισμό, στις αθλητικές κακώσεις και στην μυοσκελετική αποκατάσταση.

Polemiston 37, Pefki, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist

Η Πούλιου Νικολέττα είναι MSc Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, υποψήφια PhD, μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στον Βύρωνα. Εκπαιδεύτηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο την Ψυχοθεραπεία: Θεωρητικά πλαίσια, Κλινικές εφαρμογές και Συγκριτικές προσεγγίσεις. Διαθέτει πτυχίο Ψυχολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών και μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία της Υγείας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στη Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας κι εκπαιδεύτηκε ψυχοθεραπευτικά στο Γνωσιακό - Συμπεριφορικό μοντέλο CBT. Παρακολούθησε μια σειρά εκπαιδεύσεων πάνω σε προβολικά τεστ προσωπικότητας και ψυχομετρικά εργαλεία, στην ψυχοεκπαίδευση, στην ψυχολογική υποστήριξη και θεραπεία, στην αντιμετώπιση τραύματος μέσω EMDR και στη διαχείριση άγχους, κρίσεων πανικού και κατάθλιψης, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Παράλληλα με το ιδιωτικό της γραφείο, είναι επιστημονικός συνεργάτης στην ιατρική ομάδα του Dr. Γ. Σωτηρόπουλου και στην κλινική του Ι. Καλογήρου. Έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΚΑΙ), στο Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΕΠΑΨΥ), στη ΜΚΟ "Δώσε Ελπίδα" και στη ΜΚΟ Αγκαλιά. Έχει παρακολουθήσει ένα μεγάλο αριθμό σεμιναρίων , διαλέξεων και εκπαιδεύσεων της ευρωπαϊκής και αμερικανικής σχολής ψυχολογίας. Εισηγείται σε συνέδρια και ομιλίες ενώ πολλά από τα άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο ή σε έντυπη μορφή. Αναλαμβάνει ενήλικες και εφήβους, ατομικά ή ομαδικά, ζευγάρια - οικογένειες για ψυχολογική υποστήριξη, ψυχοθεραπεία, ψυχική ενδυνάμωση, συμβουλευτική, τραυματοθεραπεία, διαχείριση κρίσεων άγχους και πανικού, αντιμετώπιση φοβιών, θεραπεία κατάθλιψης, διαχείριση σχέσεων, επίλυση οικογενειακών θεμάτων μεταξύ των μελών της κι ενίσχυση της επικοινωνίας τους, επίλυση προβλημάτων συμπεριφοράς, διαχείριση θυμού, διαχείριση διαζυγίου - διατήρηση σωστής επικοινωνίας, αντιμετώπιση σχολικού εκφοβισμού και συμβουλευτική γονέων, υποστήριξη στην απώλεια και στην αντιμετώπιση δυσκολιών. Συνεργάζεται στο ιδιωτικό της γραφείο, με την Ψυχολόγο CBT Δέσποινα Μπαρμπαλιά, την Ψυχολόγο και Οικογενειακή θεραπεύτρια Χριστιάνα Βλάρα και την Παιδοψυχολόγο M.Sc. Ειρήνη Κορασίδη, στα πλαίσια της παροχής υπηρεσιών ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους, αντιμετωπίζοντας όλα τα θέματα που τα αποσχολούν (ΔΕΠΥ- bulling- ενίσχυση αυτοεκτίμησης- διαπροσωπικές σχέσεις, οριοθέτηση- συμπεριφορά- εθισμός) με στόχο την επίτευξη της θεραπευτικής οικογενειακής "αγκαλιάς" .. Μαζί ΑγκαλιάΖούμε την ευτυχία. 

Syvrissariou 12, Vironas, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist

H Ζάγκα Δέσποινα είναι Ψυχολόγος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στους Αγίους Αναργύρους. Κατέχει εμπειρία ιδιωτικού γραφείου αλλά και δημόσιων και ιδιωτικών δομών, όπου έχει συνεργαστεί με ενήλικες, εφήβους και ηλικιωμένους μέσα από συνεδρίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής. Έχει επίσης συντονίσει και υποστηρίξει βιωματικές ομαδικές συνεδρίες, τόσο ψυχοεκπαιδευτικού όσο και θεραπευτικού χαρακτήρα, δίνοντας έμφαση στη δύναμη της ομάδας και της αλληλεπίδρασης. Ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Ψυχοθεραπεία: Θεωρητικά Πλαίσια, Κλινικές Εφαρμογές και Συγκριτικές Προσεγγίσεις» , ενώ έχει ειδικευθεί στη MI Therapy (Μουσικοθεραπευτική Τεχνική). Τέλος, έχει ολοκληρώσει το μετεκπαιδευτικό σεμινάριο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με τίτλο "Ψυχική Υγεία και Ευεξία Παιδιών και Εφήβων" καθώς και Online Course από το Yale University με τίτλο "The Science Of Well-Being". Η θεραπευτική της θεώρηση βασίζεται σε στοιχεία συνθετικών και προσωποκεντρικών προσεγγίσεων, δίνοντας έμφαση στη σχέση, την αυθεντικότητα και την εξατομίκευση: κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, και στόχος μου είναι να δημιουργώ έναν ασφαλή χώρο όπου μπορεί να εκφραστεί, να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό του και να βρει νέους τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών του.

Διστόμου 8, Agioi Anargiri, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist

Ο Αγγελίδης Ιωάννης είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας, της σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πραγματοποίησε την πρακτική άσκησή του στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου ασχολήθηκε με περιστατικά ψυχώσεων και διαταραχών της διάθεσης (σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή, κατάθλιψη κ.α). Επίσης, εργάστηκε ως ψυχολόγος στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μυλοποτάμου, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Εκεί παρείχε υπηρεσίες υποστηρικτικής και συμβουλευτικής θεραπείας σε δημότες καθώς επίσης συμμετείχε σε παρεμβάσεις για ευάλωτες ομάδες (ομάδες ατόμων τρίτης ηλικίας στο πλαίσιο του Κ.Α.Π.Η του δήμου). Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε σε ιδιωτικό κέντρο συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας παρέχοντας υπηρεσίες ατομικής συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε πλήθος κλινικών περιστατικών που αφορούσαν διαταραχές της διάθεσης, αγχώδεις διαταραχές, διαταραχές διατροφής, συμβουλευτική ζεύγους κ.α. Σήμερα εργάζεται ως ψυχολόγος στο ιδιωτικό του γραφείο. Η ψυχοθεραπευτική του ειδίκευση βασίζεται στο Γνωσιακό Συμπεριφορικό μοντέλο θεραπείας.

Dimokratias 3, Rethymno, ΚΡΗΤΗ

Next availability See all
About the specialist

H Δένη Χριστίνα Χρυσούλα είναι Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, όπου αναλαμβάνει την υποστήριξη ενηλίκων και εφήβων και τη συμβουλευτική γονέων, δια ζώσης και διαδικτυακά. Είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία από το ίδιο πανεπιστήμιο. Η κλινική της εμπειρία έχει αποκτηθεί μέσα από τη συνεργασία με το κέντρο ημέρας "Εστία", τη Μονάδα Παιδιού-Εφήβου του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε.), το Ψυχιατρικό Τμήμα Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης 424. Υπήρξε επιστημονική συνεργάτης του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχει συνεργαστεί με κέντρα ειδικών θεραπειών, αναλαμβάνοντας την ομαδική και ατομική συμβουλευτική γονέων. Παράλληλα, ασχολείται εθελοντικά με την ψυχοεκπαίδευση και την επιμόρφωση του κοινού σε ζητήματα ψυχικής υγείας. Συνεχίζει την επιμόρφωσή της μέσα από την συμμετοχή σε εποπτικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρίας. Ειδικεύεται σε δυσκολίες ψυχικής υγείας, όπως άγχος, φοβίες, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές, διαταραχές προσωπικότητας, προβλήματα σχέσεων, πένθος. Στην ψυχοθεραπευτική της πρακτική ακολουθεί την ψυχοδυναμική προσέγγιση και εργάζεται με συνεχή εποπτεία και προσωπική θεραπεία. Στην εργασία της με τους ανθρώπους, αφιερώνει ειδική προσοχή και προσφέρει ένα περιβάλλον ασφάλειας, εχεμύθειας και αποδοχής. Στόχος της είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν τις δυνατότητες που κρύβουν μέσα τους και να αναπτύξουν στρατηγικές που θα τους επιτρέψουν να αντιμετωπίσουν με αυτοπεποίθηση τις προκλήσεις της ζωής τους.

Εγνατία 30, Thessaloniki, ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Next availability See all
About the specialist
Η Αγγελική Τρύφωνα είναι ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στη ΓΣΘ

Παμφίλης 21, Mytilene, ΛΕΣΒΟΣ

Next availability See all
About the specialist

Η Λιακάκη Χαριέττα είναι Ψυχολόγος MSc - Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικά γραφεία στην Αθήνα και στην Καλαμάτα. Διαθέτει πτυχίο Ψυχολογίας (BSc in Psychology (Hons)) από το University of Bedfordshire της Αγγλίας και ολοκλήρωσε επιτυχώς το τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (MSc in Couselling Psychology (Hons)), στο University of Roehampton της Αγγλίας. Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της μεθόδου Gestalt, του τετραετούς μετεκπαιδευτικού προγράμματος του Gestalt Foundation της Αθήνας και έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων πάνω στις μεθόδους θεραπείας ψυχικού τραύματος EMDR, DBR, CRM και Brainspotting. Τέλος έχει εκπαιδευτεί στο Life Coaching με niche στο Relationship Coaching (ICF accredited) δίπλα στην Jill Douka (MCC). Έχει διατελέσει συνεργάτης Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας στο Kingston Women’s Centre και στο Wandsworth Prison Counselling Centre στο Λονδίνο, καθώς και στο Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης και στο κέντρο για παιδιά και εφήβους "Κιναίσθηση" στην Αθήνα. Είναι εξωτερική συνεργάτης της Hellas EAP, όπου προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης του ρίσκου που συνδέεται με τον ανθρώπινο παράγοντα και επηρεάζουν την υγεία, την ασφάλεια, την ευεξία, αλλά και την αποτελεσματικότητα στον εργασιακό χώρο. Τις παρεμβάσεις αυτές πραγματοποιεί κυρίως σε ατομικό επίπεδο με στόχο την υποστήριξη, την πρόληψη και τη διαχείριση του συμπεριφοριστικού ρίσκου. Στο ιδιωτικό της γραφείο που διατηρεί από το 2010, προσφέρει υπηρεσίες -μέσα από την πολυετή πλέον εμπειρία της- που είναι εξατομικευμένες στις ανάγκες του εκάστοτε ενδιαφερομένου, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Vasilissis Olgas 2, Kalamata, ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Next availability See all
About the specialist

Η Δακτυλίδη Φλώρα MSc είναι Κλινική Ψυχολόγος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Μαρούσι. Είναι απόφοιτη του προπτυχιακού προγράμματος της ψυχολογίας και του μεταπτυχιακού προγράμματος της κλινικής ψυχολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, απέκτησε πολύτιμη εμπειρία μέσα από την πρακτική της άσκηση στο Τμήμα Προσφυγών του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και περισσότερες από 1000 ώρες πρακτικής στο Ίδρυμα Τοξότης και τις Ψυχιατρικές Υπηρεσίες Κύπρου. Παράλληλα, έχει εμπλουτίσει τις γνώσεις της μέσω σεμιναρίων και εξειδικεύσεων, όπως η θεραπεία ζεύγους. Στόχος της είναι η παροχή ολοκληρωμένων ψυχολογικών υπηρεσιών, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε ατόμου ή ομάδας. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε διάφορες επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και της επαγγελματικής ευημερίας. Πιστεύει στη δύναμη της ψυχοθεραπείας ότι μπορεί να φέρει ουσιαστικές αλλαγές και είναι αφοσιωμένη στο να βοηθά τους ανθρώπους να ξεπεράσουν προκλήσεις και να ανακαλύψουν τη δική τους δύναμη.

Φλώρα Δακτυλίδη- Ψυχολόγος - Κλινική ψυχολόγος Πεντέλης 120, Marousi, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist

Το Harmonylife είναι ένα φιλόξενο και σύγχρονο κέντρο αυτογνωσίας και ψυχικής υγείας στον Άλιμο, αφιερωμένο στην προσωπική εξέλιξη και την ολιστική θεραπεία. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών για ενήλικες, εφήβους, ζευγάρια και γονείς, συνδυάζοντας επιστημονικές μεθόδους ψυχοθεραπείας με σύγχρονες εναλλακτικές θεραπευτικές πρακτικές. Η θεραπευτική προσέγγιση του Harmonylife βασίζεται στη συνθετική ψυχοθεραπεία, με στοιχεία από τη γνωσιακή-συμπεριφορική, την ψυχοδυναμική και τη συστημική θεωρία. Παράλληλα, ενσωματώνονται τεχνικές όπως η κλινική ύπνωση, το breathwork, ο διαλογισμός mindfulness, το sound healing και η θετική ψυχολογία, δημιουργώντας ένα πραγματικά ολιστικό μοντέλο θεραπείας που αγγίζει το νου, το σώμα, τα συναισθήματα και το πνεύμα. Η επιστημονική ομάδα του κέντρου απαρτίζεται από έμπειρους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, όπως ο Ψυχολόγος Ζαχαριάς Λουκάς-Ίαν, και εξειδικευμένους συνεργάτες που εργάζονται με συνέπεια και ευαισθησία για τη δημιουργία εξατομικευμένων θεραπευτικών πλάνων. Κοινός στόχος είναι η ουσιαστική υποστήριξη του κάθε ανθρώπου στο ταξίδι της αυτογνωσίας και της εσωτερικής μεταμόρφωσης. Στο Harmonylife προσφέρονται υπηρεσίες όπως Ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής, Συνεδρίες υπνοθεραπείας & κλινικής ύπνωσης, Συμβουλευτική γονέων και θεραπεία ζευγαριών, Ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας, Βιωματικά εργαστήρια και retreats, καθώς και Ομάδες χαλάρωσης και ψυχικής ενδυνάμωσης με διαλογισμό, ήχο, αναπνοή και σωματική έκφραση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συνεργατική προσέγγιση, όπου διαφορετικές ειδικότητες συνυπάρχουν αρμονικά, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία θεραπείας και προσωπικής ενδυνάμωσης. Το Harmonylife αξιοποιεί επίσης θεραπευτικό υλικό και βιβλία που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ομάδες αυτογνωσίας και βιωματικής μάθησης. Το κέντρο έχει αναπτύξει και εταιρικά προγράμματα ψυχικής ενδυνάμωσης, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ευεξίας και της παραγωγικότητας των εργαζομένων, εντός ενός πιο ισορροπημένου και υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος. Με βαθιά πίστη στη δια βίου μάθηση και τη συνεχή εξέλιξη, η ομάδα του Harmonylife παρακολουθεί συστηματικά εκπαιδεύσεις, συνέδρια και διεθνή σεμινάρια, φροντίζοντας να παραμένει στην αιχμή της επιστήμης και της θεραπείας. Στο Harmonylife, κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Και για κάθε άνθρωπο, αξίζει μια πορεία θεραπείας που να του ταιριάζει πραγματικά.

Leoforos Mesogeion 468, Alimos, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
Gestalt Therapy
About the specialist
Η Ξηραδάκη Κατερίνα είναι Ψυχολόγος - Κλινική Υπνοθεραπεύτρια - Απ. Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt.

Eλλαδίου 5, Volos, ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Next availability See all
About the specialist

Η Αθανασίου Ελένη BSc, MSc είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, με ιδιωτικό γραφείο στην Κοζάνη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (MSc) στην Κλινική Νευροψυχολογία του τμήματος Ψυχολογίας του ίδιου Ιδρύματος. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στη Ψυχοθεραπεία Gestalt από το Gestalt Foundation Θεσσαλονίκης. Έχει εκτελέσει ερευνητικά καθήκοντα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και έχει πραγματοποιήσει την κλινική της άσκηση ως Νευροψυχολόγος στη Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης "Παπαγεωργίου". H κ. Αθανασίου έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος στο Κέντρο Δυσλεξίας και ως Εκπαιδεύτρια ενηλίκων στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Κ.Δ.Β.Μ. Επιπροσθέτως, έχει εργαστεί για 4 έτη ως Ψυχολόγος στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Νομού Κοζάνης - Γρεβενών, Παιδοψυχιατρικό Τμήμα, ΕΨΥΚΑ και διατελεί Γραμματέας του ΔΣ στη IONOS NGO. Εργάζεται στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία ΔΗΜ.Ω.Σ Κοζάνης .Τέλος, έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων, με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση στον τομέα της ειδίκευσης της και αριθμεί πολλές δημοσιεύσεις. Έχει οργανώσει και συντονίσει πολλές ομάδες για συμβουλευτική γονέων.

Βασιλείου Φορή 1, Kozani, ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Next availability See all
About the specialist

Η Καφούνη Ευαγγελία είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια με ιδιωτικό γραφείο στο Χαλάνδρι. Είναι πτυχιούχος του τμήματος ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στη Γνωσιακή και Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής. Έχει ειδικευτεί στις "Δυσλειτουργίες πρόσληψης τροφής" στο Πρόγραμμα Διατροφικών Διαταραχών και Παχυσαρκίας στο Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ), καθώς και στη Συστημική Θεραπεία στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). Έχει υπάρξει επί 3 χρόνια συνεργάτης Ψυχολόγος στη Μονάδα έγκαιρης παρέμβασης για έφηβους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Πλεύση" και στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Επιπλέον, είναι μέλος του British Association for Counselling & Psychotherapy και έχει πάρει μέρος σε πολλές ημερίδες και σεμινάρια σε θέματα Ψυχικής Υγείας.Τέλος, στο γραφείο της αντιμετωπίζει καταστάσεις όπως η αγοραφοβία, η κατάθλιψη, η ανορεξία, η βουλιμία, η απώλεια και το πένθος, η αϋπνία, οι διαπροσωπικές δυσκολίες, οι διαταραχές άγχους, διάθεσης, προσωπικότητας και σεξουαλικής ζωής.

Andrea Papandreou 99, Chalandri, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all
About the specialist

Η Κουρκούλη Νέλλη είναι πτυχιούχος ψυχολόγος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει 4ετή εξειδίκευση στη συστημική-ομαδική ψυχοθεραπεία από το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων, το οποίο είναι πιστοποιημένο από την EFTA (European Family Therapy Association).

Με πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στην ψυχοθεραπευτική πράξη, έχει εργαστεί τόσο ιδιωτικά όσο και σε φορείς - δομές ψυχικής υγείας με πλήθος ενηλίκων στα πλαίσια παροχής ατομικών συνεδριών ψυχοθεραπείας. Τα τελευταία 12 χρόνια εργάζεται σε Κοινωνική Υπηρεσία στην τοπική αυτοδιοίκηση, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη.

Σήμερα, στο ιδιωτικό της γραφείο, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες ατομικής συμβουλευτικής, οικογενειακής ομαδικής ψυχοθεραπείας, θεραπείας ζεύγους και θεραπείας οικογένειας. Απευθύνεται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις συντροφικές ή/και τις οικογενειακές τους σχέσεις, δυσκολίες στη διαχείριση των συναισθημάτων τους, αλλά και σε εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο απόρρητο, την ασφάλεια και την ελευθερία έκφρασης μέσα στο θεραπευτικό πλαίσιο. Μέσα από την ψυχοθεραπευτική διαδικασία, σκοπός είναι ο θεραπευόμενος, μέσα από την αμοιβαία σχέση του με τον θεραπευτή, να αποκτήσει επίγνωση των δυναμικών των προσωπικών του σχέσεων, να αναγνωρίσει τη μοναδικότητά του, να ανακαλύψει την προσωπική του δύναμη και να εξελιχθεί.

Συνεχίζει πάντα να συμμετέχει ενεργά σε επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια, με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Μεσσηνίας 5, Galatsi, ΑΤΤΙΚΗ

Next availability See all

Need help?

Log in or register to continue
Log in or register to continue

Continue with

or register with your email address

The password should contain at least 6 characters and 1 capital letter
Create a new password

Enter the email you used to register in doctoranytime and we'll send you a link to create new password

Your data is in good hands
doctor-graphic doctor-graphic

doctoranytime takes your health as well as your data protection very seriously!

In order to ensure you that:

  • you will continue to get the best possible treatment from the affiliated doctors and diagnostic centers
  • you will continue to book your appointments easily and quickly by having at the same time the right of evaluation
  • we will be able to contact you immediately in case of a change in your appointment
  • you will continue to receive our newsletter and health suggestions that may interest you

it is essential for us to collect and process your personal data to the extent that you allow.

For this reason, we would like to inform you that we take all the necessary measures in order to protect your personal data, according to the New European General Data Protection Regulation (“GDPR”), the terms of the doctoranytime Privacy Policy (that you can read in detail here) and the law requirements.

If you have any questions regarding your privacy protection by doctoranytime or in case you wish to exercise your GDPR rights (information, access, correction, deletion, limitation of processing, portability of your data, objection and right to lodge a complaint with the Personal Data Protection Authority) you can contact the Data Protection Officer of doctoranytime on: [email protected].

Terms of Use

Congratulations!!

Your registration has completed.

Make a Video Consultation with a healthcare practitioner

Book your Video Consultation in 3 clicks and see your practitioner from your mobile, tablet or pc.

home
Consult your practitioner from the comfort of your home
time
Get an appointment immediately
data
Secure your personal data

You only have to select the option book an appointment for a Video Consultation.

BOOK AN APPOINTMENT
Cognitive Behavioral Therapy (CBT)
mental health

What it is

Cognitive Behavioural Therapy (CBT) is a form of psychotherapy applied to problems such as depression, anxiety disorders, abuse, relationship and marriage problems, eating disorders and serious mental illness.The therapist emphasizes what is happening in the current life rather than the past and what led to the difficulties.

Approach

Identifying the distortions in a person's thinking that are causing problems and then examining these in the light of reality. Understanding the behaviour and motivations of others and using problem-solving skills to deal with difficult situations. Dealing with fears rather than avoiding them. Role-playing to better prepare for potentially problematic interactions with others. You become your own self-therapist.

How it could benefit you

Helps the individual to change dysfunctional thought patterns and behaviors. Improves your functioning and quality of life by helping to change patterns and behaviours. Teaches you to be your own self-therapist.

Dialectical Behavioural Therapy (DBT)
mental health

What it is

It is a form of psychotherapy that teaches a person to identify negative thought patterns and change them. DBT reinforces the acceptance that all your thoughts are valid, as they are part of your life experiences and who you are. The person acts by doing the best they can for the moment. It is used for people with suicidal behavior, post-traumatic stress disorder, substance use disorder, bipolar disorder, eating disorders, ADHD, depression, anxiety.

Approach

DBT focuses on acceptance and change. It helps the person to get to know themselves better, to think about why they do what they do, without judgment. Replacing a negative behavior or habit with ones that can improve the quality of life. Dialectic is the idea that two different things can be true at the same time. At the same time as accepting yourself exactly as you are, comes the recognition of your effort to change.

How it could benefit you

It helps you make positive changes in the way you act. It identifies your negative thought patterns and changes them, helping to make positive changes in the way you act. Teaches you ways to manage intense emotions and stressful thoughts when they occur.

Humanistic psychotherapy
mental health

What it is

Humanistic therapy is a form of psychotherapy in which self-awareness and self-acceptance are considered the keys to personal growth. It emphasizes creativity, collaboration and interaction between the individual and the therapist, using techniques such as role-play.

Approach

Each person is a combination of mind, emotions, body and soul with unique experiences and events. No single life event, personality trait or psychological diagnosis defines you.

How it could benefit you

It improves self-awareness and self-confidence, helps you understand how your past affects your present, how to deal effectively with stressful situations, improves human relationships and helps you better manage your emotions.

Psychodynamic psychotherapy
mental health

What it is

Psychodynamic psychotherapy is talk therapy that aims to understand current thoughts and feelings through the behaviours shaped by past experiences and the past. Understanding the past can help you avoid repeating unhelpful patterns that have existed in it and facilitate your quality of life alongside relief from distressing symptoms. It is used in depression, anxiety, interpersonal problems, addictions, trauma, eating disorders, personality disorder.

Approach

Psychodynamic psychotherapy provides a space to explore and understand how unhelpful patterns from the past may be influencing our current difficulties. Defence mechanisms are explored and how our feelings and behaviours in the present are shaped by our past experiences.

How it could benefit you

It helps people to live a healthier life. There may be things in a person's unconscious that they are not aware of that cause them pain or keep them stuck in the past. Identifying these and understanding them can lead you to move forward.

Systemic psychotherapy
mental health

What it is

Systemic psychotherapy focuses on the interactions and relationships between the group to help them deal with any problems and move forward. It gives all group members the opportunity to explore their feelings and say what they think in a safe, non-judgmental environment. It is applicable to family conflict/problems, family dynamics, child and adolescent behaviour problems, addictions, anger management, mood disorders, anxiety, eating disorders.

Approach

Therapy seeks to identify deep-rooted patterns within the individual's relationships and with group members. The process helps to uncover the ways in which members communicate and behave within a system, based on beliefs about their respective roles. Circular questions, narrative techniques, reframing and restructuring are used.

How it could benefit you

It helps to understand and improve the dynamics within the family and relationships. Changes dysfunctional patterns of communication and behaviour in the system, enhances empathy, helps build stronger relationships and pushes the team to overcome their problems.

Filters
  • Specialties