Άλλαξε την ψυχολογία σου! Μίλα online με σύμβουλο ψυχικής υγείας.
Άλλαξε την ψυχολογία σου! Μίλα online με σύμβουλο ψυχικής υγείας.
Γιατροί Εξετάσεις Εξειδίκευση

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

Χρειάζεσαι γιατρό; Βρες γιατρούς με βιντεοκλήση ή άμεσα διαθέσιμους μέσω chat
Χοληστερίνη

Μάθε τα πάντα για τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Ζησιμόπουλος Κωνσταντίνος
Ελέγχθηκε από τον Ζησιμόπουλο Κωνσταντίνο
Παθολόγος
25 Σεπτεμβρίου 2018
Σακελλαρίου Θεόδωρος
Ελέγχθηκε από τον Σακελλαρίου Θεόδωρο
Καρδιολόγος
25 Σεπτεμβρίου 2018
Διαιτολογικό γραφείο
Ελέγχθηκε από την Ρίτσου Μαρία & Συνεργάτες
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
25 Σεπτεμβρίου 2018

Κόστος επίσκεψης για χοληστερίνη

Το κόστος της θεραπείας εξαρτάται από το σύνολο των επισκέψεων που θα χρειαστεί να γίνουν, καθώς και από το κόστος της φαρμακευτικής αγωγής. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο κόστος επίσκεψης, αλλά εξαρτάται από τον ειδικό που θα επιλέξεις.

Πώς να βρεις τον κατάλληλο γιατρό

Για να αντιμετωπίσεις την υψηλή χοληστερίνη- δυσλιπιδαιμία μπορείς να απευθυνθείς κατά περίπτωση σε παθολόγο, γενικό ιατρό, καρδιολόγο και διαιτολόγο. Ο κατάλληλος γιατρός θα πρέπει να είναι εξειδικευμένος στην αντιμετώπιση της εν λόγω πάθησης.

Για να επιλέξεις τον καλύτερο γιατρό, θα πρέπει να λάβεις υπόψιν την εμπειρία του στην αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών, αλλά και να μπορείς να τον εμπιστευθείς και να νιώσεις ότι είσαι σε καλά χέρια.

Μπορείς να διαβάσεις τις αξιολογήσεις άλλων ασθενών που επισκέφθηκαν το γιατρό πριν από εσένα για να αποφασίσεις σε ποιον θέλεις να απευθυνθείς.

Ειδική προετοιμασία για την εξέταση της χοληστερίνης

Δεν υπάρχει κάποια ειδική προετοιμασία για την εξέταση. Θα πρέπει όμως κατά την επίσκεψή σου να έχεις μαζί σου και τις αιματολογικές σου εξετάσεις, καθώς και το πλήρες ιατρικό ιστορικό σου. Πριν από τον αιματολογικό έλεγχο θα πρέπει να έχεις μείνει νηστικός για 12 ώρες. Επιτρέπεται το νερό και ο καφές χωρίς ζάχαρη. Τις τελευταίες 3 βδομάδες πριν την προγραμματισμένη εξέταση συνιστάται ένα σταθερό διαιτολόγιο και αποχή από το αλκοόλ για 3 μέρες πριν.

Διάρκεια θεραπείας χοληστερίνης και παρακολούθηση

Επειδή πρόκειται για μία χρόνια πάθηση, δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος αποθεραπείας. Ο κάθε ασθενής αναλόγως με το ιστορικό και την κατάσταση της υγείας του γενικότερα, θα χρειαστεί διαφορετικό χρόνο αποθεραπείας.

Απαιτείται επανεξέταση του ασθενή με βιοχημικό έλεγχο του ήπατος σε 1 μήνα από την έναρξη της θεραπείας. Σε 3 μήνες από την αρχή της λήψης οποιασδήποτε μορφής θεραπείας ή υγιεινοδιαιτητικής παρέμβασης θα χρειαστεί επανέλεγχος του λιπιδαιμικού προφίλ του ασθενή.

Κατ’ εξαίρεση, εργαστηριακός έλεγχος που θα περιλαμβάνει μέτρηση των επιπέδων της CPK, πραγματοποιείται νωρίτερα σε περίπτωση που ο ασθενής παρουσιάσει μυαλγίες μετά την έναρξη της φαρμακευτικής αγωγής. Σε περίπτωση αυξημένων επιπέδων CPK (δείκτης ραβδομυόλυσης) θα πρέπει να επαναξιολογηθεί η χορήγηση αγωγής.

Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Πηγές

1. Med Princ Pract. 2014;23(2):99-11doi: 10.1159/000356856. Epub 2013 Dec 1“Cholesterol: the good, the bad, and the ugly - therapeutic targets for the treatment of dyslipidemia”.

2. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24334831

3. Jefferson Baer, MD, MPH. “AACE and EAS Lipid Guidelines”. Aug 11, 2017

4. 2016 ESC/EAS Guidelines for the Management of DyslipidaemiasEuropean Heart Journal, Volume 37, Issue 39, 14 October 2016, Pages 2999–3058,, https://academic.oup.com/eurheartj/article/37/39/2999/2414995

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.
Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα.

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.

Μοιράσου την εμπειρία σου ανώνυμα

Μέσα στην ιστορία σου θα μπορούσες να συμπεριλάβεις πράγματα όπως: τα αποτελέσματα από την θεραπεία/ες που δοκίμασες, αν βίωσες πόνο ή φοβίες και πώς το αντιμετώπισες, τι θα πρότεινες σε κάποιον/α για να τον/την βοηθήσεις.

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει