Online chat με γιατρό. Δες τις νέες ειδικότητες! Δοκίμασέ το τώρα!
Online chat με γιατρό. Δες τις νέες ειδικότητες! Δοκίμασέ το τώρα!
Γιατροί Εξετάσεις Εξειδίκευση

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

Χρειάζεσαι γιατρό; Βρες γιατρούς με βιντεοκλήση ή άμεσα διαθέσιμους μέσω chat
Κνίδωση

Η φαγούρα και οι ερεθισμοί εμφανίζονται συχνότερα σε γυναίκες

Νάνου Άννα
Ελέγχθηκε από την Νάνου Άννα
Αλλεργιολόγος
25 Ιανουαρίου 2018
Οικονόμου Γεώργιος
Ελέγχθηκε από τον Οικονόμου Γεώργιο
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
25 Ιανουαρίου 2018
Ταπάκης Λευτέρης
Ελέγχθηκε από τον Ταπάκη Λευτέρη
Ομοιοπαθητικός
25 Ιανουαρίου 2018

Συχνές ερωτήσεις σε γιατρούς για την κνίδωση

κνίδωση κρύο ζέστη

Μπορώ να πάθω κνίδωση από το πολύ κρύο ή την πολλή ζέστη;

Ναι, είναι δυνατό να εμφανιστούν συμπτώματα κνίδωσης όταν υπάρχουν ακραίες θερμοκρασίες. Έχουν αναφερθεί συχνά περιστατικά όπου μετά από έκθεση στον ήλιο εκδηλώθηκε κνίδωση. Όπως επίσης, και μετά από έκθεση σε ακραία χαμηλή θερμοκρασία και κρύο μπορεί να εμφανιστούν τα σημάδια της κνίδωσης.

άγχος κνίδωση

Μπορεί το άγχος να μου προκαλέσει κνίδωση;

Το συναισθηματικό στρες είναι μία από τις αιτίες της χρόνιας κνίδωσης. Άλλα αίτια είναι η ζέστη και το κρύο, η έκθεση στον ήλιο, το οικογενειακό ιστορικό αγγειοοιδήματος και άλλες χρόνιες συνυπάρχουσες παθήσεις.

κνίδωση κολλητική

Μπορεί η κνίδωση να μεταδοθεί; Είναι κολλητική νόσος;

Όχι, δεν μεταδίδεται. Δεν πρόκειται για μία μολυσματική νόσο, αλλά για απόρροια έκθεσης σε κάποια αλλεργιογόνα, λήψης ορισμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων, κατανάλωσης αλκοόλ ή έκθεσης σε ακραίες θερμοκρασίες. Επίσης, η κνίδωση μπορεί να ακολουθήσει μία ίωση και να εκδηλωθεί στον οργανισμό μετά από αυτήν.

κνίδωση παιδί σοκολάτα

Μπορεί ένα παιδί να εμφανίσει κνίδωση όταν καταναλώσει σοκολάτα;

Ναι, είναι δυνατό να εκδηλωθεί όταν υπάρχει αλλεργία. Επίσης, μπορεί να εμφανιστεί αν υπάρχει αλλεργία σε τρόφιμα όπως οι ξηροί καρποί, η ντομάτα, το αβγό ή το ψάρι.

κνίδωση αίτια παιδιά

Ποια είναι η πιο συχνή αιτία εμφάνισης κνίδωσης στα παιδιά;

Στα παιδιά η βασική αιτία εμφάνισης κνίδωσης είναι μια ιογενής λοίμωξη (σε ποσοστό 80-90% των περιπτώσεων). Πολλά παιδιά όταν ο οργανισμός τους αντιμετωπίζει μια λοίμωξη που οφείλεται σε ιό, μπορεί να εμφανίσουν αυτά τα κόκκινα σημάδια στο δέρμα τους. Είναι σημαντικό, αν αντιληφθείς κάτι τέτοιο να ενημερώσεις αμέσως τον παιδίατρο, ώστε να εξετάσει το παιδί σου και να σου δώσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, αν κρίνει ότι χρειάζεται.

ανακούφιση συμπτώματα κνίδωση

Τι να κάνω για να ανακουφιστώ από τα συμπτώματα;

Μέχρι να απευθυνθείς στο γιατρό, μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα για να νιώσεις για λίγο καλύτερα και να απαλλαγείς από τη φαγούρα. Μπορείς για παράδειγμα να κάνεις ένα δροσερό μπάνιο και να αποφύγεις να χρησιμοποιήσεις αρωματικά σαπούνια. Προτίμησε ένα χωρίς άρωμα με ουδέτερο ph και μη χρησιμοποιείς σφουγγάρι.

Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Πηγές

1. Zuberbier T, et al. The EAACI/GA²LEN/EDF/WAO guideline for the definition, classification, diagnosis and management of urticaria, Allergy, 73, 7, (1393-1414), (2018).

2. Allen P. Kaplan, 'Chronic Spontaneous Urticaria: Pathogenesis and Treatment Considerations', Allergy, Asthma & Immunology Research, 9, 6, (477), (2017).

3. K. Rutkowski , et al. 'How to manage chronic urticaria ‘beyond’ guidelines: a practical algorithm', Clinical & Experimental Allergy, 47, 6, (710-718), (2017).

4. Bernstein JA, et al. 'The diagnosis and management of acute and chronic urticaria: 2014 update', J Allergy Clin Immunol. 2014 May;133(5):1270-7.

5. Van Wassenhoven M., “Clinical verification in homeopathy and allergic conditions”, Homeopathy. 2013 Jan;102(1):54-8.

6. Itamura R, “Effect of homeopathic treatment of 60 Japanese patients with chronic skin disease” Complement Ther Med. 2007 Jun;15(2):115-20.

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.
Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα.

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.

Μοιράσου την εμπειρία σου ανώνυμα

Μέσα στην ιστορία σου θα μπορούσες να συμπεριλάβεις πράγματα όπως: τα αποτελέσματα από την θεραπεία/ες που δοκίμασες, αν βίωσες πόνο ή φοβίες και πώς το αντιμετώπισες, τι θα πρότεινες σε κάποιον/α για να τον/την βοηθήσεις.

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει