ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ίωση: Γρίπη και κρυολόγημα

Γίνε γρήγορα καλά χωρίς πυρετό, βήχα ή συνάχι

Δημητρακοπούλου Ναταλία
Ελέγχθηκε από την Δημητρακοπούλου Ναταλία
Παθολόγος
05 Ιανουαρίου 2018

Κόστος θεραπείας ιώσεων

Το κόστος της επίσκεψης στο γιατρό για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της γρίπης και του κρυολογήματος καθορίζεται από τον εκάστοτε γιατρό. Αν τελικά χρειαστεί περαιτέρω εργαστηριακός έλεγχος, στην τελική τιμή θα συμπεριληφθεί και το κόστος των εξετάσεων αλλά και των φαρμάκων που θα χρειαστεί να λάβεις για να αντιμετωπίσεις την ασθένεια που έχεις.

cost icon

Μέσο κόστος και εύρος τιμών

Μέσο κόστος επίσκεψης

32€

Από

38

γιατρούς

ΠεριοχήΜέσο κόστος
Αττική 33€

Πώς να βρεις τον κατάλληλο γιατρό

Για να βρεις τον κατάλληλο γιατρό πρέπει να έχεις εντοπίσει ακριβώς τα συμπτώματα, ώστε να απευθυνθείς στον πιο αρμόδιο. Αν νιώθεις πόνο στο λαιμό ή στα αφτιά μπορείς να επισκεφθείς έναν ΩΡΛ, ο οποίος είναι ο καταλληλότερος και πιο εξειδικευμένος στα συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Σε κάθε περίπτωση ειδικοί για να διαγνώσουν και να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις με τον καλύτερο τρόπο τις ιώσεις είναι ο παθολόγος, ο γενικός ιατρός και ο παιδίατρος. Ο κατάλληλος ιατρός πρέπει να έχει εμπειρία στις εν λόγω παθήσεις και να είναι πρόθυμος να σου απαντήσει σε κάθε απορία που έχεις. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε χιλιάδες γιατρούς αυτόν που σου εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη, λαμβάνοντας υπόψιν και τις αξιολογήσεις που έχουν δώσει για αυτόν μέχρι σήμερα οι ασθενείς που τον έχουν ήδη επισκεφθεί πριν από εσένα.

Ειδική προετοιμασία για την εξέταση

Δεν υπάρχει κάποια ειδική προετοιμασία για την εξέταση, ωστόσο καλό θα ήταν να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος να απαντήσεις στα ερωτήματα του γιατρού όταν θα πας εκεί, ώστε να διευκολύνεις τη διάγνωση και τη σωστή χορήγηση αγωγής στη συνέχεια. Ο γιατρός θα σε ρωτήσει:

  • Ποια ακριβώς είναι τα συμπτώματα;
  • Πότε ξεκίνησαν και πόσο έντονα ήταν;
  • Ήταν συνεχή ή έρχονταν κι έφευγαν;
  • Τι επιδεινώνει τα συμπτώματα;
  • Τι σε ανακουφίζει όταν νιώθεις αυτά τα συμπτώματα;
  • Ήρθες σε επαφή πρόσφατα με κάποιον με ανάλογα συμπτώματα;

Παράλληλα, καλό θα ήταν να καταγράψεις κι εσύ αυτά που θέλεις να τον ρωτήσεις όταν θα φτάσεις εκεί. Μερικές ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντηθούν από τον ειδικό κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σου σε αυτόν είναι:

  • Πού οφείλονται αυτά τα συμπτώματα;
  • Πρέπει να κάνω κι άλλες εξετάσεις (π.χ. αιματολογικές);
  • Πώς αντιμετωπίζονται; Πρέπει απαραιτήτως να λάβω φαρμακευτική αγωγή;
  • Τι να κάνω στο σπίτι για να ανακουφιστώ μόνος μου από τα συμπτώματα;
Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Πηγές

1. "Κατευθυντήριες Οδηγίες για τη Διάγνωση και Θεραπεία των Λοιμώξεων", Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, 2η έκδοση, 2015.

2. Harrison΄s Principles of Internal Medicine, Manual of Medicine, 16th edition.

3. Robert M. Kliegman, Bonita M.D. Stanton, Joseph St. Geme, Nina F Schor, Richard E. Behrman. 'Nelson Textbook of Pediatrics', 19th Edition Elsevier

4. Committee on Infectious Diseases; American Academy of Pediatrics; David W. Kimberlin, MD, FAAP; Michael T. Brady, MD, FAAP; Mary Anne Jackson, MD, FAAP; Sarah S. Long, MD, FAAP. 'Red Book 2018', 31st Edition

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.

Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.