Καλησπέρα εδώ και λίγο καιρό περίπου 1 μήνα έχω λίγο πίεση είμαι 49 χρονών έχω 14.5 με 15 περίπου και 8 με 9 η μικρή βεβαίως μέσα σε αυτές τις 10 μέρες που την παρακολουθώ έχω και 16 με 17 ...αλλά το πρωί 2 φορές μέτρησα και είχα αυτή την πίεση την μετράω πρωί και βράδυ...τις άλλες μέρες όπως σας είπα έχω 14.5 με 8.2 και 15.5 με 9 εκεί σε αυτά τα επίπεδα κυμαίνεται...με έναν γιατρό που μίλησα μου είπε να ελαττώσω το αλάτι λίγες μέρες να την μετράω και να πάω να με δει ....είχα κάνει κάποιες γενικές εξετάσεις αίματος και είναι λίγο η χοληστερίνη μου ανεβασμένη όχι πολύ λίγο πάνω από το όριο...όλες οι άλλες ήταν καλές...θα ήθελα να σας επισημάνω πως γενικά είμαι ένας αγχώδης άνθρωπος από το πρωί μέχρι το βράδυ με το άγχος ζω ....είχα ξανα θέμα με την πίεση μου όταν γέννησα την κόρη μου ...τις πρώτες 40 μέρες είχα 18 με 19 ...πήγα σε καρδιολόγο και μου είπε πως είναι νευροπίεση λόγω στρες και άγχους...εσείς τι μου λέτε να κάνω,?
Καλημέρα σας,
καταλαβαίνω ότι αυτή η διακύμανση στις τιμές της πίεσης μπορεί να σας έχει ανησυχήσει, ιδιαίτερα έχοντας στο παρελθόν μια εμπειρία με πολύ υψηλές τιμές μετά τη γέννα. Όταν υπάρχει τέτοιο ιστορικό, είναι φυσικό το σώμα να «ξυπνά» και μαζί του να ενεργοποιείται και το άγχος.
Από τη στιγμή που έχετε ήδη επικοινωνήσει με γιατρό και βρίσκεστε σε διαδικασία παρακολούθησης, το ιατρικό κομμάτι αξιολογείται αρμοδίως. Εφόσον στο παρελθόν ο καρδιολόγος είχε αποδώσει την αυξημένη πίεση σε στρες, αξίζει να θυμόμαστε ότι το χρόνιο άγχος μπορεί πράγματι να επηρεάζει τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Όταν ο οργανισμό...ς λειτουργεί διαρκώς σε κατάσταση εσωτερικής έντασης, το καρδιαγγειακό σύστημα επιβαρύνεται.
Το γεγονός ότι περιγράφετε τον εαυτό σας ως άνθρωπο που «ζει με το άγχος» δείχνει πως ίσως αυτό δεν είναι κάτι περιστασιακό, αλλά ένα σταθερό μοτίβο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η υπέρταση δεν είναι απλώς ένα σωματικό σύμπτωμα, αλλά μπορεί να συνδέεται με έναν γενικότερο τρόπο που βιώνεται η καθημερινότητα.
Εφόσον έχει επιβεβαιωθεί ιατρικά ότι η αυξημένη πίεσή σας οφείλεται σε στρες, τότε η ουσιαστική δουλειά γύρω από το άγχος σε ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο θα μπορούσε να λειτουργήσει υποστηρικτικά — όχι μόνο για την πίεση, αλλά και για τη συνολική αίσθηση εσωτερικής έντασης που περιγράφετε. Εύχομαι σύντομα να νιώσετε καλύτερα.
Διάβασε περισσότερα
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής | Ηράκλειο Κρήτης
Το ήξερες ότι μπορείς να κάνεις live chat με γενικό γιατρό και να βρεις τις απαντήσεις που θέλεις; Κάνε chat τώρα με το DO+
Live chat
Το απάντησες ήδη το άγχος σου τα δημιουργείς έχουν σωματοποιηθει τα συμπτώματα και τα συναισθήματα σου δοκίμασε την ψυχοθεραπεία κ οι ομάδες βοηθούν στην εκφόρτιση
Σύμβουλος Ψυχικής Ευεξίας - Ψυχοθεραπεύτρια
Πολλές φορές το έντονο και παρατεταμένο στρες επηρεάζει βαθιά το νευρικό σύστημα και μπορεί να εκφραστεί μέσα από σωματικά συμπτώματα, ακόμη κι όταν οι ιατρικές εξετάσεις είναι φυσιολογικές. Το σώμα συχνά «μιλά» όταν η ψυχική πίεση, οι φόβοι ή η καθημερινή επιβάρυνση δεν έχουν βρει χώρο να εκφραστούν ή να υποστηριχθούν με τον κατάλληλο τρόπο. Σε αυτό το πλαίσιο, συμπτώματα όπως σφίξιμο, αίσθημα παλμών ή δυσφορία μπορεί να λειτουργούν σαν ένα σήμα αφύπνισης, που μας καλεί να δώσουμε προσοχή στις εσωτερικές μας ανάγκες και στις πιέσεις που βιώνουμε.
Η ψυχοθεραπευτική υποστήριξη μπορεί να βοηθήσει στη σύνδεση των σωματικών αισ...θήσεων με το άγχος και τα συναισθήματα που τις συνοδεύουν, ώστε να αναπτυχθούν πιο αποτελεσματικοί τρόποι διαχείρισης του στρες και αυτορρύθμισης. Φυσικά, κάθε νέο ή επίμονο σύμπτωμα χρειάζεται πάντα και ιατρική αξιολόγηση σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό σας.
Διάβασε περισσότερα
Ψυχοθεραπεύτρια - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας | Παγκράτι
Καλησπέρα σας ενδεχομενως να υπαρχει άγχος ασθένειας. Μις ενέργεια που μπορεί να σας βοηθήσει είναι η έναρξη ψυχοθεραπειας
Ψυχολόγος | Εύοσμος
Καλησπερα!
Σίγουρα οι στρεσογόνες καταστάσεις επηρεάζουν τον μεταβολισμό και την ρύθμιση ή απορρύθμιση του νευρικού (συμπαθητικού/παρασυμπαθητικού) με αποτέλεσμα να έχουμε την λεγόμενη νευροπίεση. Αλλά πριν καταλήξουμε σε τέτοια συμπεράσματα, καλό είναι να αποκλείσουμε και δευτερογενείς αιτίες αρτηριακής υπέρτασης, όπως άλλωστε προκύπτει και από τον αλγοριθμο της υπερτασιολογικης εταιρείας. Και αφού καταλήξουμε σε διάγνωση να προχωρήσουμε και στην αντίστοιχη θεραπεία.
Νέος συνεργάτης |
Καρδιολόγος | Θεσσαλονίκη
Εφόσον αποκλείσατε τα οργανικά αίτια θα ήταν ουσιώδες να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία ώστε να επεξεργαστείτε αυτά που σας αγχώνουν.
Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής | Αμπελόκηποι
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 22:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.
Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.