Πριν δυόμισι μήνες χειρουργήθηκα για κάταγμα έξω σφυρό..πριν 6 μέρες σχεδόν πλήρη φόρτιση μπι..σήμερα μ μια πατερίτσα αγκώνα κ 4 η φυσικοθεραπεία. Αυτές τις 3 μέρες πρήστηκε αρκετά για πρώτη φορά είναι φυσιολογικό κ έως πότε θα γίνεται ευχαριστώ
Καλησπέρα σας.
Πιθανόν να χρειάζεται να κρατήσετε για λίγες μέρες ακόμη την μία πατερίτσα, εφόσον αντέδρασε έτσι το πόδι σας. Εκτός αν θεωρείτε ότι ζορίστηκε κατά την διάρκεια της φυσικοθεραπείας από ασκήσεις ή διατάσεις κλπ.
Συζητήστε το με τον φυσικοθεραπευτή σας.
Καλή συνέχεια και περαστικά σας.
Φυσικοθεραπευτής | Αμπελόκηποι
Το ήξερες ότι μπορείς να κάνεις live chat με γενικό γιατρό και να βρεις τις απαντήσεις που θέλεις; Κάνε chat τώρα με το DO+
Live chat
Ναι είναι φυσιολογικό καθώς υπάρχει ακόμη οίδημα να συνεχίσετε φυσικοθεραπεία
Φυσικοθεραπευτής | Θεσσαλονίκη
Αν υποθεσουμε οτι το χειρουργειο πηγε καλα,ειναι λογικο να πρηζεται ακομα. Ισως παρει αρκετο καιρο ακομα μεχρι να επανελθει ακομα και αν βαδιζετε με πληρη φορτιση και χωρις πατεριτσα. Να κανετε το follow up με βαση τις οδηγιες του χειρουργου σας
Νέος συνεργάτης |
Ορθοπαιδικός - Ορθοπαιδικός Χειρουργός | Κορωπί
Είναι αναμενόμενο και κανείς δε μπορεί να σας πει πόσο θα διαρκέσει
Φυσικοθεραπευτής | Γλυφάδα
Φυσιολογικό κ θα συμβαίνει για λίγους μηνες
Ορθοπαιδικός - Ορθοπαιδικός Χειρουργός | Εύοσμος
Καλησπέρα σας. Το πρήξιμο μετά από κάταγμα έξω σφυρού, ειδικά κατά τη φάση που ξεκινά η πλήρης φόρτιση, είναι αρκετά συχνό και φυσιολογικό. Καθώς το πόδι αρχίζει να δέχεται βάρος μετά από εβδομάδες ακινησίας, οι ιστοί χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν ξανά στη φόρτιση και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.
Το οίδημα μπορεί να διατηρηθεί για αρκετές εβδομάδες και να αυξομειώνεται ανάλογα με τη δραστηριότητα μέσα στη μέρα. Συνήθως υποχωρεί σταδιακά με την πρόοδο της φυσικοθεραπείας, τις ασκήσεις κινητικότητας και την ενδυνάμωση των μυών της ποδοκνημικής.
Μπορείτε να βοηθήσετε τη διαδικασία κρατώντας το πόδι ψηλά όταν ξεκουράζ...εστε και εφαρμόζοντας ήπιες αντλητικές κινήσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του φυσικοθεραπευτή σας. Αν το πρήξιμο συνοδεύεται από έντονο πόνο, ερυθρότητα ή θερμότητα, ενημερώστε τον γιατρό σας για να αποκλειστεί κάποια φλεγμονή.
Διάβασε περισσότερα
Φυσικοθεραπευτής | Πειραιάς
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 22:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.
Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.