Καλημέρα! Έχω εμβολιασει το παιδί μου με μια δόση bexsero στην ηλικία των 3 περίπου ετών..Έχει περάσει σχεδόν από τότε μια 3ετια..πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι η δεύτερη δόση πρέπει να γίνει γύρω στο 6μηνο για να παράγει το μεγιστο αριθμό αντισωματων ..ισχύει κάτι τετοιο; αν κάνω τώρα τη δεύτερη δόση το παιδί δε θα είναι τόσο καλυμμένο όσο αν θα την είχε κάνει νωρίτερα; Σας ευχαριστώ εκ των προτερων!
Το ιδανικό μεσοδιάστημα είναι όντως οι 2 μίνες για ΡΗ δεύτερη δόση .Όμως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνετε τη δεύτερη δόση έστω και τώρα και θα μπορούσατε να κάνετε και έλεγχο αντισωμάτων σε επόμενη αιμοληψία ( αν και δεν είναι απαραίτητο).
Παιδίατρος - Παιδιατρική Δερματολογία
|
Αγία Παρασκευή
Με το που θα γίνει τώρα η δόση θα είναι σχεδόν το ίδιο καλυμμένο από το αν την είχε λάβει στο 6μηνο μετά την πρώτη δόση. Υπάρχει ανοσολογική μνημη
Παιδίατρος
|
Αμπελόκηποι
Μπορειτε χωρις αγχος να κανετε τη 2η δοση , χωρις να σας ανησυχει το διαστημα που περασε απο την 1η δοση
Παιδίατρος
|
Αγία Παρασκευή
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 23:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.
Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.