Find a specialist
1758

Mental Health and Counseling results

About the specialist

Η Αλατσά Χρυσάνθη ειναι Ψυχολόγος- Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στο Παγκράτι. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας απο το ΕΚΠΑ , ενώ έχει ολοκληρώσει Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία στο Université de Bordeaux. Έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας στη Γαλλία, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, καθώς και στην Κλινική Λυράκου. Στο ιδιωτικο της γραφειο αναλαμβάνει ενήλικες, οικογένειες και ζευγάρια έχοντας στο επίκεντρο την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των εξατομικευμένων αναγκών του κάθε θεραπευόμενου.

Χρυσάνθη Αλατσά Ψυχολόγος, Περιοχή Χίλτον, Pagrati

Next availability See all
About the specialist

H Αθανασίου Κατερίνα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια με ιδιωτικά γραφεία στα Ιωάννινα και στο Κολωνάκι. Παράλληλα, είναι ιδρυτικό μέλος και Θεραπεύτρια στο Κέντρο Συστημικής Θεραπείας και Συμβουλευτικής Κε.Συ.Θε.Σ. στα Ιωάννινα, αναγνωρισμένο Κέντρο Εκπαίδευσης της E.F.T.A.. Είναι ειδικευμένη στη Συστημική Θεραπεία Οικογένειας και Ανθρωπίνων Συστημάτων (άτομα, οικογένειες, οργανισμούς) από την Εταιρία Συστημικής Θεραπείας και Παρέμβασης Ανθρωπίνων Συστημάτων. Επιπλέον, έχει ειδικευτεί στο Νευρο-Γλωσσικό Προγραμματισμό στο Reframe Greece και έχει παρακολουθήσει πολλές εκπαιδεύσεις στο Systemic Thinking & Coaching. Είναι μέλος στο δίκτυο της HEAP (Hellas Employee Assistance Programs), τακτικό μέλος της EFTA (European Family Therapist Association) και μέλος της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής. Εργάζεται, ως Systemic Coach και Mindset Motivator, με εξειδίκευση στις Οικογενειακές Επιχειρήσεις, στο εργασιακό στρες και στην καθοδήγηση Στελεχών και Επιχειρηματιών για την προσωπική τους ανάπτυξη και ολοκλήρωση του οράματός τους. Ασχολείται κυρίως με θέματα όπως: διαχείριση και βελτίωση ποιότητας ζωής και ευεξίας(Ομάδες Διαχείρισης Βάρους), διαχείριση άγχους για εργαζόμενους και μη, διαχείριση αλλαγών ζωής, κατάθλιψης, νοηματοδότηση ζωής, συνειδητός διαχωρισμός από γάμο ή σχέση, ενδυνάμωση για επίτευξη σχέσης ή επαγγελματικής επιτυχίας, οικογενειακές συγκρούσεις και δημιουργία νέων οικογενειακών στόχων, υποστήριξη και ενδυνάμωση για Επιχειρηματίες, Στελέχη Επιχειρήσεων και ομάδες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τον εαυτό τους, την ομάδα τους και κατά συνέπεια την επιχείρησή τους, Οικογενειακές Επιχειρήσεις και διαχείριση θεμάτων διαδοχής, συγκρούσεις με συγγενικά πρόσωπα, κλπ., μονογονείς με προβλήματα διαχείρισης συντρόφων και παιδιών. Τέλος, αρθρογραφεί σε περιοδικά όπως Psychology Now, Εναλλακτική Δράση, Επιχειρώ, Μετάλογος, ενώ λαμβάνει τακτικά μέρος σε συνέδρια και ημερίδες.

Marasli 29, Kolonaki

Next availability See all
About the specialist
Η Κατερίνα Φουρκιώτη είναι κλινική Ψυχολόγος με εκπαίδευση στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία.

Κύπρου 1, Κύπρου 1, Katerini

Next availability See all
About the specialist

Ο Νεκτάριος Κοσμάς παρέχει συνεδρίες Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας σε έφηβους και ενήλικες στο γραφείο του που εδρεύει στην Αθήνα στην περιοχή της Κυψέλης.Είναι απόφοιτος σπουδών Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας (Diploma in Counciling Mentla Health) και Βιοθυμικής Ψυχοθεραπείας & Κλινικής Ύπνωσης (Advanced Diploma in Clinical Hypnosis - Bioaffective Psychotherapy), Accredited Training από την GHSC της Μεγάλης Βρετανίας, του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής.Επίσης έχει πιστοποιημένη εξιδείκευση στην Ιατρική Ψυχολογία από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Αθηνών.Ολοκλήρωσε διατμηματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών - Δρομοκαΐτειο στις: Δεξιότητες και Τεχνικές στο Γνωσιακό και Συμπεριφερικό μοντέλο κατά Aaron Beck από το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Συνθετικής Προσέγγισης Επίσης είναι πιστοποιημένος NLP Practitioner από την IOSSC Certification. Το 2022 απέκτησε το European Certificate of Counselor Accreditation ECCac από την European Association Consulting.Επιμορφώθηκε στην ΛΟΑΤΚΙ Συμβουλευτική και έκανε επιπλέον επιμόρφωση στη Συνθετική Θεραπεία Ζεύγους στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Συνθετικής Προσέγγισης.Αυτό το διάστημα ολοκληρώνει πρόγραμμα σπουδών Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας (Advanced Professional Diploma in Psychodynamic Psychotherapy) του European International University μέσω του Mediterranean Professional Studies.Χρησιμοποιεί μία συνθετική θεραπευτική προσέγγιση εξατομικευμένη ανάλογα με τις ανάγκες του θεραπευόμενου με διάφορες τεχνικές όλων των προαναφερόμενων εκπαιδεύσεων.Δέχεται κατόπιν ραντεβού και πραγματοποιεί μόνο συνεδρίες διά ζώσης.

Krinis 5 - 7, Kypseli

Next availability See all
About the specialist

Η Γκατζέλια Νίκη είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπεύτρια - Κλινική Υπνοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Νέο Ηράκλειο. Σπούδασε στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας, με ειδίκευση στην Ψυχολογία, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκτοτε, στα πλαίσια της εξειδίκευσης και της κατάρτισής της στην Ψυχολογία, έχει παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών σεμιναρίων και προγραμμάτων. Ειδικότερα, ενδεικτικά στην Κλινική Υπνοθεραπεία, στη Γνωσιακή - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, στην αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού, στις αγχώδεις διαταραχές και στις διαταραχές διάθεσης.

Prasinou Lofou 15, Neo Irakleio

Next availability See all
Person-Centered Psychotherapy
About the specialist

Ο Βασιλάκης Κωστής είναι Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και προσφέρει ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες σε εφήβους και ενήλικες. Στόχος του είναι η δημιουργία μιας θεραπευτικής σχέσης με ενσυναίσθηση και αποδοχή, όπου το άτομο μπορεί να εξερευνήσει τον εαυτό του και να αναπτύξει τις έμφυτες δυνατότητές του σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και κατανόησης.

Έχει εργαστεί σε οργανισμούς, όπως το Υπουργείο Εργασίας, και ιδιωτικά θεραπευτικά πλαίσια, παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, χορηγώντας ψυχομετρικά εργαλεία και συνεργαζόμενος στενά με οικογένειες.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Θεραπεία και εξειδικεύεται στην Προσωποκεντρική και Focusing/Βιωματική Ψυχοθεραπεία. Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί σε θέματα LGBTQIA+, προκειμένου να παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη σε άτομα της κοινότητας.

Τιμολέοντος Βάσσου 10, Platia Mavili

Next availability See all
About the specialist

Η Τελιανίδη Λένα είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Μενίδι. Διαθέτει πτυχίο Ψυχολογίας από το London Metropolitan University του Λονδίνου και παρακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Κλινική ψυχολογία στο Universtiteit Leiden της Ολλανδίας. Επιπλέον εξειδικεύτηκε στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ΑΚΤΙΟ και στο Κέντρο Ημέρας Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων "Franco Basaglia". Τέλος, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με τον κλάδο της ψυχολογίας και τις εφαρμογές της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας σε ενήλικες και νεαρούς ενήλικες.

Agiou Dionysiou 128, Acharnes

Next availability See all
About the specialist
Η Ιωάννα Σαμαρά, εξειδικεύεται στη Νευροψυχολογία,την Ειδική Αγωγή και το EMDR στη Θεσσαλονίκη.
Nous Psychology

Αγγελάκη 1, Thessaloniki

Next availability See all
About the specialist

Ο Τζοβάρας Αλέξιος είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στα Ιωάννινα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφικής, Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ψυχολογία από το Plymouth University της Μεγάλης Βρετανίας. Επιπροσθέτως, κατέχει δίπλωμα Συστημικού Θεραπευτή, κατόπιν παρακολούθησης 4ετούς προγράμματος στην Συστημική προσέγγιση. Την πρακτική του εξάσκηση την πραγματοποίησε στο ΚΕΘΕΑ Ήπειρος. Τέλος, ο κ. Τζοβάρας είναι μέλος της Ελληνικής, καθώς και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής.

Gounari 2, Ioannina

Next availability See all
About the specialist

Ο Δρ Κανελλάκης Σπυρίδων είναι Ψυχολόγος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Ηλιούπολη και στον Κολωνό. Είναι απόφοιτος Ψυχολογίας από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος School of Medicine & Therapeutics από το University of Aberdeen και Διδάκτορας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Στο γραφείο του αναλαμβάνει περιστατικά που άπτονται σε όλο το φάσμα της ψυχολογίας.

Levidiou 23, Kolonos

Next availability See all
About the specialist

We all have a lot to tackle with. Daily routine can be daunting at times. I m here to help you balance everything, deal with the stress of what needs to be achieved, find harmony in all major areas of life and seek happiness and high levels of satisfaction. Together we can carve a path for you and adjust any and all things that need to be worked on. I m your ally for everything that happens and for everything you want to create for yourself.

Vissarionos 4, Kolonaki

Next availability See all
About the specialist

Pedakakis Tasos MSc is a Psychologist - Trainee Psychotherapist and conducts sessions online. He holds a degree in Psychology from Panteion University and an MSc in Community Psychology from London School of Economics. He conducts training in systemic, narrative and collaborative - dialogic psychotherapy at the National and Kapodistrian University of Athens (in collaboration with Institutes and Training Centers such as TAOS Institute, Houston Galveston Institute, Evanston Family Therapy Center, USA and Grupo Campos Elíseos, Mexico). In addition, he has worked as a psychologist and psychosocial worker in various mental health and psychosocial support programs since the beginning of the refugee crisis (2016) in Greece (Athens, Lesvos, Samos) with the International Organization for Migration and Médecins Sans Frontières. He has also worked in Latin America (Colombia, Bolivia) in mental health, psychosocial support and non-formal education programs with refugees, migrants, internally displaced persons and indigenous communities. In conclusion, he undertakes online sessions, personalised with the needs of each individual client.

Remote availability

Next availability See all
Integrated Psychotherapy
About the specialist

Η Κοκκινίδη Εμμανουέλα είναι Συνθετική Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Αγία Παρασκευή. Είναι πιστοποιημένη στη Συνθετική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας – Synthetic Counselling Psychology από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής (Applied Psychotherapy & Counselling Center), ενώ είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ) και της European Association for Counselling (ΕΑC). Η Συνθετική Προσέγγιση που έχει ειδικευθεί, δίνει βαρύτητα τόσο στις σκέψεις, όσο στα συναισθήματα και τη συμπεριφορά, και χρησιμοποιεί μείξη τεχνικών από διαφορετικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Επιπλέoν, έχει μετεκπαιδευτεί στις Δεξιότητες και Τεχνικές του Τρίτου Κύματος του Γνωσιακού Συμπεριφορικού Μοντέλου Ψυχοθεραπείας (Third Wave CBT). Μια ομάδα αναδυόμενων προσεγγίσεων στην ψυχοθεραπεία (Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία – Μindfulness – Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία – Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης – Θεραπεία εστιασμένη στη Συμπόνια) που αντιπροσωπεύουν την εξέλιξη και επέκταση των παραδοσιακών προσεγγίσεων ΓΣΘ, δίνοντας προτεραιότητα στην ολιστική προώθηση των ψυχολογικών και συμπεριφορικών διαδικασιών που σχετίζονται με την υγεία και την ευεξία, έναντι της μείωσης ή της εξάλειψης των ψυχολογικών και συναισθηματικών συμπτωμάτων (Άγχος, Κρίσεις Πανικού, Κατάθλιψη – Θλίψη, κ.α.). Επίσης, έχει εκπαιδευτεί σε θέματα ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων & οικογενειών (Θέματα Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Φύλου, Coming Out, Θέματα που προκύπτουν στις σχέσεις κ.α.). Συνεργάζεται με καταξιωμένο στο χώρο του κέντρο ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής, ενώ παρέχει τις υπηρεσίες της Ατομικά, σε Ομάδες και με Σεμινάρια τα οποία διοργανώνει. Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής της εξέλιξης, έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί πληθώρα σεμιναρίων σχετικά με την ψυχική υγεία, συνεχίζει τη μελέτη και εξάσκησή της στη φιλοσοφία και τις τεχνικές της Ενσυνειδητότητας & Διαλογισμού – Mindfulness & Meditation.

Αυτό το διάστημα εκπαιδεύεται και στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία. Έχει εκπαιδευτεί ως εθελόντρια στη Μέριμνα και έχει συνεργαστεί με το Χαμόγελο του παιδιού ως εθελόντρια. Το πρώτο της πτυχίο ήταν στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Hellenic Open University). Για αρκετά χρόνια, εργάστηκε στον κόσμο των επιχειρήσεων και εξελίχθηκε επαγγελματικά. Στη διαδρομή της αυτή κέρδισε πολύτιμες γνώσεις, εμπειρία και ένα πολύπλευρο και ολιστικό τρόπο οπτικής και διαχείρισης των θεμάτων που προκύπτουν σε μία επιχείρηση και τα στελέχη της. Όλο αυτό όμως το διάστημα, το μεράκι της – το χόμπι της ήταν η έρευνα και η μελέτη τόσο των Κοινωνικών Επιστημών όσο και της Ανατολικής Φιλοσοφίας. Έτσι, αποφάσισε να κάνει το μεράκι της επάγγελμα και να αλλάξει την επαγγελματική πορεία της ζωής της. Άφησε τον επιχειρηματικό κόσμο και αφιερώθηκε σε αυτό που της αρέσει και απολαμβάνει περισσότερο. Την ανθρώπινη Ψυχολογία…

Lamprou Katsoni 30, Agia Paraskevi

Next availability See all
About the specialist

Η Κονταξοπούλου Διονυσία, MSc, PhD, είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια - Νευροψυχολόγος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στους Αμπελόκηπους. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Στην συνέχεια, αποφοίτησε με Άριστα από το τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην «Κλινική Νευροψυχολογία» που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το University of Texas, Health Science Center και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στην Β΄ Νευρολογική Κλινική του Αττικού Νοσοκομείου, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, την οποία και ολοκλήρωσε με Άριστα. Έχει εκπαιδευτεί στην Γνωσιακή -Συμπεριφοριστική Θεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Έχει εργαστεί ως κύρια ερευνήτρια σε ερευνητικά προγράμματα και φαρμακευτικές μελέτες ενώ παράλληλα έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια. Έχει εργαστεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης στην Β΄ Νευρολογική Κλινική του του Π.Γ.Ν. “Αττικόν” ενώ στην παρούσα φάση εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στην A΄ Νευρολογική Κλινική στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, ΕΚΠΑ. Τα τελευταία έτη διδάσκει μαθήματα Ψυχολογίας και Νευροψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Tμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία ενώ έχει διδάξει στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο – University of East London. Τέλος, είναι μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας (ΕΝΨΕ).

Michalakopoulou 155, Ampelokipoi

Next availability See all
About the specialist

H Ζέρβα Σταυρούλα & Συνεργάτες είναι Ψυχολόγος - Υπνοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικά γραφεία στο Μαρούσι και στην Καλαμάτα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία στο American Liberty University, εκπαίδευση στη Γνωσιακή - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στην Ακαδημία Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής και εξειδίκευση στη θεραπευτική ύπνωση, κατέχοντας πολλαπλούς τίτλους στην Κλινική Υπνοθεραπεία. Διαθέτει εμπειρία 18 χρόνων σε ατομικές συνεδρίες και ομάδες παρέχοντας τη δυνατότητα για συνεδρίες συμβουλευτικής μέσω διαδικτύου για όσους κατοικούν σε άλλα μέρη της Ελλάδας και στο εξωτερικό. Τέλος, έχει στην ομάδα της καταρτισμένους συνεργάτες στην θεραπευτική ύπνωση και στα δύο γραφεία της στο Μαρούσι και την Καλαμάτα.Με την εποπτεία της και τη δημιουργία από την Σταυρούλα της κατάλληλης θεραπείας που χρειάζεται ο κάθε θεραπευόμενος, αναλαμβάνουν ατομικές συνεδρίες και θεραπείες ζεύγους.

Rodou 4, Marousi

Next availability See all
About the specialist

Η Μούγιου Αθανασία είναι Ψυχολόγος με ιδιωτικό γραφείο στην Πάτρα. Είναι απόφοιτη Ψυχολογίας και κάτοχος μεταπτυχιακού στη Ψυχική Υγεία Παιδιού και Εφήβου. Έχει εκπαιδευτεί στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία καθώς και στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας. Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία, έχοντας συνεργαστεί με διεπιστημονικά κέντρα παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και συμβουλευτική γονέων. Έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε κέντρο διαχείρισης έμφυλων ανισοτήτων και σε συλλόγους ψυχικής υγείας. Τέλος, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων με θεματικές όπως ο αυτισμός, η ΔΕΠΥ, η σχολική ψυχολογία, η ειδική αγωγή, το άγχος και η συμβουλευτική γονέων.

Remote availability

Next availability See all
Systemic Therapy Existential Psychotherapy
About the specialist

Η Διονυσακοπούλου Σέβη είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην περιοχή του Βύρωνα-Παγκρατίου. Έλαβε το πτυχίο της από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ). Διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Δημόσια Υγεία από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και είναι υποψήφια διδάκτωρ του ίδιου πανεπιστημίου. Έχει εξειδικευτεί στη Συστημική Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία και Θεραπεία Οικογένειας και έχει μετεκπαιδευτεί στην Κλινική Ψυχοπαθολογία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, καθώς και στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στην 9η κλινική του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δαφνί». Έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έχει συνεργαστεί με δομές ψυχικής υγείας, με προγράμματα παρέμβασης σε οικογένειες, παιδιά και εφήβους, καθώς και ευάλωτους πληθυσμούς. Εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, παιδιά - εφήβους, ζευγάρια και οικογένειες που επιθυμούν να επεξεργαστούν δυσκολίες, οι οποίες εμφανίζονται με τη μορφή ψυχοπαθολογικών συμπτωμάτων και διαταραχών (πχ διαταραχές της διάθεσης, διαταραχές άγχους, διαταραχές της συμπεριφοράς) ή ψυχοσωματικών εκδηλώσεων ή αφορούν δυσλειτουργικές σχέσεις ή κρίσιμα γεγονότα ζωής (πχ απώλεια, ασθένεια, γέννηση παιδιού, αλλαγή φάσης οικογένειας) ή επιθυμούν να διευρύνουν το πεδίο της αυτογνωσίας τους.

Dikearchou 113, Vironas

Next availability See all
About the specialist

Η Κυριαζή Βίκυ είναι Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη του χώρου Ψυχολογικής Υποστήριξης και Προσωπικής Ανάπτυξης "Insieme", στο Περιστέρι και στο Γαλάτσι. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη "Ψυχολογία των εκτάκτων αναγκών" από το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα στην Ιταλία. Ολοκλήρωσε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στη Διαπολιτισμική Μεσολάβηση κι έχει συνεργαστεί με το Τμήμα Μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάντοβα και με την Πολιτική Προστασία, ενώ συμμετείχε στην υλοποίηση αρκετών projects ενσωμάτωσης ευάλωτων ομάδων στα σχολεία και σε κοινωνικούς χώρους στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Επιπλέον, παρακολούθησε το πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική και Οικογενειακή Θεραπεία, στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. Διετέλεσε στέλεχος της Ομάδας Έργου "Σχολές Γονέων" του Υπουργείου Παιδείας και Υπεύθυνη Εκπαίδευσης προγραμμάτων δια βίου μάθησης, ενώ έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος και Υπεύθυνη στο πεδίο του προσφυγικού για τα Παιδικά Χωριά SOS και την οργάνωση Caritas Αθήνας. Τέλος, παρακολουθεί πλήθος συνεδριών, σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στα πλαίσια της επιστημονικής ενημέρωσης και της συνεχούς κατάρτισης.

PSaron 1 & Flemingk, Peristeri

Next availability See all
About the specialist
Μοντέρνα ψυχοθεραπεία με ισχυρή επιστημονική βάση που έχει σκοπό πραγματικές αλλαγές ζωής.

Vasileos Irakleiou 40, Thessaloniki

Next availability See all
About the specialist

Η Κυπραίου Αρετή είναι Ψυχολόγος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Αγία Παρασκευή. Ειδικεύεται στους τομείς της ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας, της οικογενειακής θεραπείας, της συμβουλευτικής ζεύγους και της συμβουλευτικής εφήβων. Παράλληλα, συντονίζει ομάδες γονέων . Πραγματοποίησε τις σπουδές και το μεταπτυχιακό της στην Ψυχολογία και την Συμβουλευτική στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια, εκπαιδεύτηκε στο Συντονισμό Ομάδων Γονέων στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων (μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για την Εκπαίδευση των Γονέων - Federation Internationale pour l' Education des Parents) του οποίου είναι και συνεργάτης. Συνεχίζει την εκπαίδευση της μ εξειδικευμένα σεμινάρια σε διάφορα θέματα που αφορούν στη θεραπεία του ατόμου. Τέλος, πραγματοποιεί συχνά ομιλίες και σεμινάρια σε γονείς, εφήβους και εκπαιδευτικούς, αρθρογραφεί σε εφημερίδες και είναι επιστημονική συνεργάτης σε ιστοσελίδες που αφορούν θέματα ψυχολογίας και διαπαιδαγώγησης.

Sifnou 12, Agia Paraskevi

Next availability See all

Log in or register to continue
Log in or register to continue

Continue with

or register with your email address

The password should contain at least 6 characters and 1 capital letter
Create a new password

Enter the email you used to register in doctoranytime and we'll send you a link to create new password

Your data is in good hands
doctor-graphic doctor-graphic

doctoranytime takes your health as well as your data protection very seriously!

In order to ensure you that:

  • you will continue to get the best possible treatment from the affiliated doctors and diagnostic centers
  • you will continue to book your appointments easily and quickly by having at the same time the right of evaluation
  • we will be able to contact you immediately in case of a change in your appointment
  • you will continue to receive our newsletter and health suggestions that may interest you

it is essential for us to collect and process your personal data to the extent that you allow.

For this reason, we would like to inform you that we take all the necessary measures in order to protect your personal data, according to the New European General Data Protection Regulation (“GDPR”), the terms of the doctoranytime Privacy Policy (that you can read in detail here) and the law requirements.

If you have any questions regarding your privacy protection by doctoranytime or in case you wish to exercise your GDPR rights (information, access, correction, deletion, limitation of processing, portability of your data, objection and right to lodge a complaint with the Personal Data Protection Authority) you can contact the Data Protection Officer of doctoranytime on: [email protected].

Terms of Use

Congratulations!!

Your registration has completed.

Make a Video Consultation with a healthcare practitioner

Book your Video Consultation in 3 clicks and see your practitioner from your mobile, tablet or pc.

home
Consult your practitioner from the comfort of your home
time
Get an appointment immediately
data
Secure your personal data

You only have to select the option book an appointment for a Video Consultation.

BOOK AN APPOINTMENT
Unfortunately, no specialists are available now...
 doctor

Share your email and we will contact you if a practitioner is available for an instant consultation.

Your email has been submitted successfully

We will notify you by email if a practitioner becomes available. Meanwhile, feel free to search for other specialists available today or in the coming days.

Cognitive Behavioral Therapy (CBT)
mental health

What it is

Cognitive Behavioural Therapy (CBT) is a form of psychotherapy applied to problems such as depression, anxiety disorders, abuse, relationship and marriage problems, eating disorders and serious mental illness.The therapist emphasizes what is happening in the current life rather than the past and what led to the difficulties.

Approach

Identifying the distortions in a person's thinking that are causing problems and then examining these in the light of reality. Understanding the behaviour and motivations of others and using problem-solving skills to deal with difficult situations. Dealing with fears rather than avoiding them. Role-playing to better prepare for potentially problematic interactions with others. You become your own self-therapist.

How it could benefit you

Helps the individual to change dysfunctional thought patterns and behaviors. Improves your functioning and quality of life by helping to change patterns and behaviours. Teaches you to be your own self-therapist.

Dialectical Behavioural Therapy (DBT)
mental health

What it is

It is a form of psychotherapy that teaches a person to identify negative thought patterns and change them. DBT reinforces the acceptance that all your thoughts are valid, as they are part of your life experiences and who you are. The person acts by doing the best they can for the moment. It is used for people with suicidal behavior, post-traumatic stress disorder, substance use disorder, bipolar disorder, eating disorders, ADHD, depression, anxiety.

Approach

DBT focuses on acceptance and change. It helps the person to get to know themselves better, to think about why they do what they do, without judgment. Replacing a negative behavior or habit with ones that can improve the quality of life. Dialectic is the idea that two different things can be true at the same time. At the same time as accepting yourself exactly as you are, comes the recognition of your effort to change.

How it could benefit you

It helps you make positive changes in the way you act. It identifies your negative thought patterns and changes them, helping to make positive changes in the way you act. Teaches you ways to manage intense emotions and stressful thoughts when they occur.

Humanistic psychotherapy
mental health

What it is

Humanistic therapy is a form of psychotherapy in which self-awareness and self-acceptance are considered the keys to personal growth. It emphasizes creativity, collaboration and interaction between the individual and the therapist, using techniques such as role-play.

Approach

Each person is a combination of mind, emotions, body and soul with unique experiences and events. No single life event, personality trait or psychological diagnosis defines you.

How it could benefit you

It improves self-awareness and self-confidence, helps you understand how your past affects your present, how to deal effectively with stressful situations, improves human relationships and helps you better manage your emotions.

Psychodynamic psychotherapy
mental health

What it is

Psychodynamic psychotherapy is talk therapy that aims to understand current thoughts and feelings through the behaviours shaped by past experiences and the past. Understanding the past can help you avoid repeating unhelpful patterns that have existed in it and facilitate your quality of life alongside relief from distressing symptoms. It is used in depression, anxiety, interpersonal problems, addictions, trauma, eating disorders, personality disorder.

Approach

Psychodynamic psychotherapy provides a space to explore and understand how unhelpful patterns from the past may be influencing our current difficulties. Defence mechanisms are explored and how our feelings and behaviours in the present are shaped by our past experiences.

How it could benefit you

It helps people to live a healthier life. There may be things in a person's unconscious that they are not aware of that cause them pain or keep them stuck in the past. Identifying these and understanding them can lead you to move forward.

Systemic psychotherapy
mental health

What it is

Systemic psychotherapy focuses on the interactions and relationships between the group to help them deal with any problems and move forward. It gives all group members the opportunity to explore their feelings and say what they think in a safe, non-judgmental environment. It is applicable to family conflict/problems, family dynamics, child and adolescent behaviour problems, addictions, anger management, mood disorders, anxiety, eating disorders.

Approach

Therapy seeks to identify deep-rooted patterns within the individual's relationships and with group members. The process helps to uncover the ways in which members communicate and behave within a system, based on beliefs about their respective roles. Circular questions, narrative techniques, reframing and restructuring are used.

How it could benefit you

It helps to understand and improve the dynamics within the family and relationships. Changes dysfunctional patterns of communication and behaviour in the system, enhances empathy, helps build stronger relationships and pushes the team to overcome their problems.

Your health deserves the best

Enjoy unlimited free initial sessions and a 20% discount on consultations with the largest network of psychologists and mental health professionals in Greece! Join doctoranytime+ today for only €49/year.

Subscribe to MindTime Pro for €49/year and get:

  • Every first session for free, with select specialists

    so that you can meet specialists at no extra cost whenever you want, until you find the right one. Finding the ideal specialist takes time.

  • 20% off on your therapy sessions

    from our exclusive network of mental health specialists.

Start your mental health journey confidently

1500+ specialists in the network

Your subscription upgrade was successful.

Access your MindTime Pro benefits now to make health management easier and friendlier than ever.

Get the app!

Scan the code to download our mobile app for convenient access, anywhere.

qr-code
Filters
  • MindTime Pro
    Discover the MindTime Pro specialists

    Log in to discover mental health specialists who offer free initial full-length sessions and preferential rates

  • Availability
  • Profession
  • Means of payment
  • Additional filters
  • Languages
  • Services
  • Gender
  • Theoretical Approaches
  • Therapeutic Techniques