Anxiety and Stress, Pedion tou Areos
118

Health professionals for Anxiety and Stress near Pedion tou Areos

About the specialist

H Μπαμπίλη Αγγελική είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στο κέντρο της Αθήνας (πλησίον Πανεπιστημίου και Ομόνοιας). Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Ως Ψυχοθεραπεύτρια έχει εκπαιδευτεί στο Γνωσιακό Συμπεριφορικό μοντέλο από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής (τριετής εκπαίδευση). Ακόμη, έχει ολοκληρώσει διετή εκπαίδευση στην Θεραπεία των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής από την Α΄ Πανεπιστημιακή κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ). Στα πλαίσια της συνεχούς κατάρτισης παρακολουθεί σεμινάριο βασικής εκπαίδευσης στην Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης, προσέγγιση που ανήκει στην τρίτη γενιά των γνωσιακών συμπεριφορικών θεραπειών ενώ στο παρελθόν έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την ενσυνειδητότητα. Στο πλαίσιο της κλινικής πρακτικής άσκησης, πραγματοποίησε ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες στην Μονάδα διαταραχών πρόσληψης τροφής του Αιγινήτειου νοσοκομείου. Ακόμη, έχει μετεκπαιδευτεί στην Κλινική Ψυχοπαθολογία από το Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. Στο παρελθόν, έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος στην Εθνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Στήριξης 10306. Στο πλαίσιο εθελοντισμού και πρακτικής άσκησης, έχει απασχοληθεί σε δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. Στο παρόν, παρέχει στο ιδιωτικό της γραφείο εξειδικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση κατάθλιψης, αγχωδών διαταραχών, ειδικών φοβιών και διαταραχών πρόσληψης τροφής (ψυχογενής ανορεξία, ψυχογενής βουλιμία, διαταραχή υπερφαγίας). Επιπλέον, αναλαμβάνει ψυχοθεραπευτικά αιτήματα που αφορούν προβλήματα ύπνου, διαχείρισης θυμού, αλλαγών ζωής, χαμηλής αυτοεκτίμησης, διαπροσωπικών δυσκολιών, διεκδικητικής συμπεριφοράς και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων.

Ακαδημίας 85 (8ος όροφος), Exarcheia

Next availability See all
About the specialist

Η Τζουμέρκα Βίκυ MSc είναι Ψυχολόγος και ειδικεύεται στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχολογία στο University of Derby και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία από το University of East London. Επιπλέον, είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση την Ψυχολογία. Διαθέτει εμπειρία σε ποικίλα πλαίσια ψυχικής υγείας, έχοντας συνεργαστεί με ιδιωτικά θεραπευτικά κέντρα, καθώς και με φορείς υποστήριξης παιδιών, εφήβων και ευάλωτων πληθυσμών. Παράλληλα, έχει εμπλακεί ενεργά σε παρεμβάσεις ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο. Επί του παρόντος διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στα Εξάρχεια, όπου αναλαμβάνει ατομικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες ενηλίκων, παιδιών και εφήβων.

Σόλωνος 99, Exarcheia

Next availability See all
Person-Centered Psychotherapy Cognitive Behavioral Therapy (CBT)
About the specialist

Το κέντρο ψυχοθεραπείας MindΒloom γεννήθηκε από το όραμα της κλινικής ψυχολόγου και ψυχοθεραπεύτριας Φωτεινής Καναλουπίτη για την δημιουργία ενός ασφαλούς ψυχοθεραπευτικού χώρου, ο οποίος να διακρίνεται από τις αξίες της συμπεριληπτικότητας, της συνεργατικότητας, της απο-παθολογικοποίησης, της άνευ όρων αποδοχής, της ειλικρινούς ενσυναίσθησης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Σήμερα η ομάδα του κέντρου MindBloom απαρτίζεται από τέσσερις επαγγελματίες ψυχικής υγείας, τη Φωτεινή Καναλουπίτη, τη Δανάη Γιαννακοπούλου, τη Δήμητρα Ζαφειροπούλου και τη Μαρίνα Μιχαλάτου, που τις ενώνει η κοινή αξία για την παροχή εξειδικευμένων επιστημονικών υπηρεσιών χωρίς διακρίσεις, σε ένα πλαίσιο που η ψυχοθεραπεία και η κοινωνική δικαιοσύνη είναι αλληλένδετες. Οι ψυχοθεραπεύτριες της ομάδας του Mindbloom είναι ξεχωριστά διαπιστευμένες σε τέσσερις διαφορετικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις: Θεραπεία Σχημάτων, Προσωποκεντρική Θεραπεία, Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία και Αφηγηματική Θεραπεία. Αυτό, σε συνδυασμό με την ποικιλία στην εκπαιδευτική εξειδίκευση και την εργασιακή εμπειρία του κάθε μέλους της ομάδας, επιτρέπει την κάλυψη εύρους θεραπευτικών αιτημάτων (δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις, διαχείριση ψυχιατρικών διαγνώσεων και συμπτωμάτων, παροχή υποστήριξης στην εξάρτηση και διασύνδεση με σχετικούς φορείς, υποστήριξη στην εξερεύνηση της ταυτότητας φύλου και της σεξουαλικότητας, υποστήριξη γονεϊκού ρόλου, κ.α.). Η διαδικασία για την έναρξη συνεδριών στο κέντρο MindBloom βασίζεται στην λήψη βασικών πληροφοριών για το ενδιαφερόμενο άτομο και το θεραπευτικό του αίτημα ώστε να του προταθεί η θεραπεύτρια που κρίνεται πιο κατάλληλη και έμπειρη για την υποστήριξή του με βάση τις εξατομικευμένες ανάγκες του.

Λίγα λόγια για τη συντονίστρια της ομάδας του MindBloom:

Η Φωτεινή Καναλουπίτη είναι Kλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια MSC. Σπούδασε και εργάστηκε στην Ολλανδία (BA,University of Groningen- MSC Clinical Psychology, University of Leiden) ενώ εκπαιδεύτηκε στην Θεραπεία Σχημάτων (Λονδίνο, British Psychological Society,Part 1) και στις Διατροφικές Διαταραχές (Αθήνα, Κέντρο Εκπαίδευσης Διατροφικών Διαταραχών και British Psychological Society). Η πρώτη της εμπειρία σαν θεραπεύτρια έλαβε χώρα στην εταιρία Antiloneliness (Χάγη και Λάιντεν, 2018) όπου εργάστηκε υποστηρίζοντας άτομα από όλο τον κόσμο τα οποία αντιμετώπιζαν δυσκολίες προσαρμογής, σχέσεων, ψυχιατρικές διαταραχές κ.α. ενώ παράλληλα έλαβε και την πρώτη της εκπαίδευση ως Ψυχοθεραπέυτρια. Η κλινική της εκπαίδευση συνεχίστηκε στον φορέα ΚΛΙΜΑΚΑ (Αθήνα, 2020), όπου εργάστηκε για περίπου δύο χρόνια αποκτώντας εμπειρία στην ψυχοπαθολογία και κυρίως στον αυτοκτονικό ιδεασμό, στηρίζοντας άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές και τελώντας εικοσιτετράωρες εφημερίες στην Εθνική Γραμμή για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας (1018). Οι σπουδές της αλλά και η εμπειρία της με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, της έδωσαν την ευκαιρία να χρησιμοποιεί ένα ολιστικό μοντέλο θεραπείας τόσο διαφορετικό και δυναμικό, όσο και η ανθρώπινη φύση. Στο μοντέλο αυτό υπάρχουν στοιχεία από την Θεωρία Σχημάτων, η οποία έχει αποτελέσει την βασική της ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, την Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία, την Gestalt, και πολλά άλλα. Στόχος της, είναι η συνεχής ενημέρωση και γνώση νέων εργαλείων προσανατολισμένων στην ανακούφιση και υποστήριξη. Ο άνθρωπος είναι κατεξοχήν δυναμικό όν, αλλάζει, προσαρμόζεται και εξελίσσεται. Έτσι ακριβώς αντιλαμβάνεται το θεραπευτικό ταξίδι και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους λόγους που την γοήτευσε και συνεχίζει να την γοητεύει.

Λεωφόρος Κηφισίας 36, Ampelokipoi

Next availability See all
About the specialist

Η Βρυώνη Ηλέκτρα είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στη συνέχεια Child Development στο τμήμα Ψυχολογίας του University of Central Lancashire και ολοκλήρωσε τις σπουδές με Μετεκπαίδευση στην Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και αναλαμβάνει ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες οικογένειας. Τα τελευταία χρόνια έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος σε Κέντρα Ειδικών Θεραπειών. Τέλος, έχει ιδιαίτερη εμπειρία στις αγχώδεις διαταραχές, στις συναισθηματικές διαταραχές, καθώς και στη συμβουλευτική γονέων.

28is Oktovriou (Patision) 139, Patisia

Next availability See all
Integrated Psychotherapy
About the specialist
Η Βαλέρια Κουδουμογιαννάκη είναι ψυχολόγος και θεραπεύτρια μέσω τεχνών με σκοπό τη ψυχική άνθιση

Βαλέρια Κουδουμογιαννάκη, Ζωοδόχου Πηγής 33 , Exarcheia

Next availability See all
About the specialist

Η Κουτρουμπά Μαρία Εμμανουέλα είναι αδειούχος Ψυχολόγος με αριθμό άδειας 50160/2021 και διατηρεί το ιδιωτικό της ιατρείο στους Αμπελόκηπους. Κατέχει δεύτερο τίτλο προπτυχιακών σπουδών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Φιλολογία με κατεύθυνση τη Γλωσσολογία. Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική και Γνωσιακή Νευροψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Έχει εκπαιδευτεί στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (CBT) από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής.

Στο παρόν, πραγματοποιεί δεύτερο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Αναπτυξιακή και Εφηβική Υγεία. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων. Μερικά από αυτά είναι το σεμινάριο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας ''Παναγιώτης Ουλής'' της Ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το σεμινάριο Σχολικής Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το σεμινάριο της Προαγωγής ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει βιωματικά εργαστήρια και σεμινάρια που αφορούν στην ευαισθητοποίηση σε ΛΟΑΤΚΙ+ (LGBTQ+) θέματα στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία, ενώ εκπαιδεύεται σε ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού, έκφρασης, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου, παρέχοντας υπηρεσίες με ασφάλεια, μέσω του ετήσιου σεμιναρίου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα από το Orlando LGBT+ «ψυχική υγεία χωρίς στίγμα».

Εργάζεται ως ψυχολόγος-νευροψυχολόγος στην Εταιρία Alzheimer Αθηνών, ενώ στο παρελθόν συνεργαζόταν και με το Αναπτυξιακό Κέντρο Ειδικών Θεραπειών "Ψυχογραφείν", όπου πραγματοποιούσε συνεδρίες ψυχοθεραπείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, καθώς και Συμβουλευτική γονέων. Επιπλέον, έχει εργασθεί, στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης, ως νευροψυχολόγος στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και στο Μπενάκειο - Κοργιαλένειο Νοσοκομείο (Ερυθρός Σταυρός), ενώ προσφέρει εθελοντικές υπηρεσίες στο Χαμόγελο του παιδιού και στον Σύλλογο Αγκαλιά.

Βαθέος 9, Ampelokipoi

Next availability See all
About the specialist

Η Λώνα Ελισάβετ είναι Ψυχολόγος με ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του University of East London και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Κλινική Ψυχολογία του ίδιου πανεπιστημίου. Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία. Συμμετέχει σε ποικίλα συνέδρια του κλάδου της. Εργάζεται σε δομή με άτομα στο φάσμα του αυτισμού. Τέλος, είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων.

ΛΩΝΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ , Μπενάκη Εμμανουήλ 18, Omonoia

Next availability See all
About the specialist

Η Ποπ Ολυμπία MSc είναι Ψυχολόγος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, όπου δραστηριοποιείται στον τομέα της ψυχολογικής αξιολόγησης, ψυχοθεραπείας και της συμβουλευτικής. Έχει λάβει το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, που αναγνωρίστηκε μετέπειτα από το ΔΟΑΤΑΠ. Μετεκπαιδεύτηκε στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία με ειδίκευση στην Συμβουλευτική από το Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας. Έχει συνεργαστεί και προσφέρει τις υπηρεσίες ψυχολόγου σε διάφορες ιδιωτικές και δημόσιες δομές όπως: κοινωνική υπηρεσία των δημοτικών ιατρείων Αγίου Ελευθερίου, κοινωνική υπηρεσία Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Έχει εκπαιδευτεί και προσφέρει εποπτευόμενες υπηρεσίες ψυχολόγου στους ακόλουθους τομείς: αξιολόγηση ανηλίκων και συμβουλευτική γονέων από το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής, αξιολόγηση τρίτης ηλικίας και συμβουλευτική φροντιστών από το Κέντρο Alzheimer της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας Νέστωρ και ομαδική υποστήριξη στο τμήμα επανένταξης 18 άνω. Από το 2009 είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Tritis Septemvriou 45, Omonoia

Next availability See all
About the specialist

Η Μυρτώ Ντέντε είναι Ψυχολόγος, Ψυχοσεξολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια, με ιδιωτικό γραφείο στην Κυψέλη, όπου παρέχει συνεδρίες δια ζώσης και online.

Έχει λάβει διπλό πτυχίο Ψυχολογίας από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Deree) και το Open University του Ηνωμένου Βασιλείου. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Central Lancashire στην Ψυχοσεξουαλική Θεραπεία. Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής στην Αθήνα.

Στην επαγγελματική της πορεία έχει εργαστεί με ποικίλους πληθυσμούς: από ηλικιωμένους σε μονάδες φροντίδας —παρέχοντας ψυχοθεραπευτική υποστήριξη και ψυχομετρικές αξιολογήσεις— έως παιδιά και εφήβους σε παιδικές κατασκηνώσεις. Έχει συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας του Δρ. Θάνου Ασκητή, αναλαμβάνοντας κλινικά περιστατικά, καθώς και με το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής της πρακτικής.

Έχει διατελέσει εισηγήτρια στο 4ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Σεξολογίας, παρουσιάζοντας εργασία με θέμα «Η Τελειομανία και η Επίδρασή της στις Σεξουαλικές Λειτουργίες». Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων στους τομείς της ψυχικής και σεξουαλικής υγείας & κατέχει βεβαίωση χορήγησης του εργαλείου νοημοσήνης ενηλίκων WAIS IV.

Η κλινική της εξειδίκευση περιλαμβάνει:

  • Σεξουαλικές δυσλειτουργίες
  • Διατροφικές διαταραχές
  • Διαταραχές άγχους, φοβίες, κρίσεις πανικού και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD)
  • Αντιμετώπιση τραυματικών εμπειριών
  • Διαπροσωπικές δυσκολίες
  • Οικογενειακά ζητήματα & ζητήματα σχέσεων

Mytilinis 55, Kypseli

Next availability See all
About the specialist

Ο Κουκόπουλος Δημήτρης είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής και διατηρεί το ιδιωτικό του γραφείο στους Αμπελόκηπους.Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας. Στο ιδιωτικό του γραφείο αναλαμβάνει πλήθος περιστατικών έχοντας πάντα στο επίκεντρο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των εξατομικευμένων αναγκών κάθε ανθρώπου.

Alexandras 192A, Ampelokipoi

Next availability See all
About the specialist

Ο Πυροβολισιάνος Διονύσης είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Κυψέλη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου με θέμα "Μέθοδοι Έρευνας και Ψυχολογία" από το City University of London. Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία (Cognitive-Behavioral Therapy) - CBT στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών και στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Τέλος, εξειδικεύεται στις διαταραχές άγχους και διάθεσης, στα θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και στη ταυτότητας φύλου.

Kefallinias 9, Kypseli

Next availability See all
Integrated Psychotherapy
About the specialist

Ο Καλοβάδης Γιώργος είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής - Ψυχοσεξολόγος και διατηρεί το ιδιωτικό του γραφείο στην Κυψέλη. Είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Ψυχοσεξουαλική Θεραπεία (Master of Science Psychosexual Therapy), Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής από το Athens Synthesis Center (Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας), καθώς και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου για όλη την επικράτεια από την Περιφέρεια Αττικής. H εμπειρία του αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της πολύχρονης συνεργασίας του, ως ψυχολόγος, σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, καθώς και στο ιδιωτικό του γραφείο που διατηρεί, αντιμετωπίζοντας πλήθος περιστατικών, όπως για παράδειγμα οι διαταραχές άγχους, οι φοβίες, οι ανεπιθύμητες σκέψεις, οι διαταραχές της διάθεσης, διαταραχές προσωπικότητας αλλά και θέματα σχέσεων κι επικοινωνίας ζευγαριών, καθώς και σεξουαλικές δυσλειτουργίες. Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων και έχει συμμετάσχει σε ομάδες ψυχοθεραπείας τόσο ως θεραπευόμενος όσο και ως θεραπευτής. Και επειδή η εξέλιξη, τόσο βιωματική όσο και θεωρητική, δεν σταματάει ποτέ, βρίσκεται σε συνεχιζόμενη ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση και εποπτεία. Ολοκλήρωσε την τετραετή εκπαίδευση του στην Συνθετική Προσέγγιση Ψυχοθεραπείας, μία μέθοδος που συνθέτει τις διάφορες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις και δημιουργεί ένα προσωπικό θεραπευτικό μοντέλο το οποίο ταυτίζεται με τις γνώσεις και την εμπειρία του ώστε να μπορέσει να επέμβει επιτυχώς σε όλα τα επίπεδα του ανθρώπινου ψυχισμού, νοητικό, συναισθηματικό, συμπεριφοράς και διαπροσωπικών σχέσεων, διευκολύνοντας έτσι τους θεραπευόμενους του να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Τα επιστημονικά και ερευνητικά ενδιαφέροντα του στον τομέα της ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας εστιάζονται στους συναισθηματικούς δεσμούς πρόσδεσης που δημιουργούνται κατά την πρώιμη ηλικία και πως αυτοί επηρεάζουν τη μετέπειτα ζωή του ατόμου, καθώς και στην αξιολόγηση και διερεύνηση των αλλαγών στην θεραπευτική σχέση. Θεωρεί τον αλτρουισμό ως πηγή ευτυχίας και ταυτόχρονα ο εθελοντισμός και η παροχή βοηθείας στον συνάνθρωπό μας αποτελεί βασική αρχή και προτεραιότητα του. Έτσι προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά, σε δομή ψυχικής υγείας του Δήμου Αθηναίων. Στο γραφείο του αναλαμβάνει πλήθος περιστατικών έχοντας πάντα στο επίκεντρο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των εξατομικευμένων αναγκών, κάθε θεραπευόμενου που αναλαμβάνει.

Syrou 30, Kypseli

Next availability See all
About the specialist

Ως πιστοποιημένη Ψυχολόγος και Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια, είμαι επαγγελματικά εκπαιδευμένη να εφαρμόζω την κλινική εξειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT). Η ακαδημαϊκή μου πορεία άρχισε με την ολοκλήρωση των προπτυχιακών μου σπουδών στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Η επιδίωξη εξειδίκευσης με οδήγησε στην παρακολούθηση του ετήσιου προγράμματος στη Σχολική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Επιπλέον, συμμετείχα ενεργά στο σεμινάριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης. Για περαιτέρω εξειδίκευση, ολοκλήρωσα διετή κατάρτιση στη Γνωσιακή και Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής (ΚΕ.ΨΥ.ΣΥ). Πραγματοποιώ τη θεραπευτική μου εργασία τόσο στον ιδιωτικό μου χώρο, όπου διεξάγω ατομικές συνεδρίες με ενήλικες και εφήβους, όσο και μέσω των συνεργασιών μου με ιδιωτικούς θεσμούς ψυχικής υγείας. Με δέσμευση και επαγγελματικότητα, προσφέρω βοήθεια και καθοδήγηση στα άτομα καθ’ όλη την διάρκεια της ψυχολογικής τους διαδρομής, διασφαλίζοντας τον απόλυτο σεβασμό και εχεμύθεια.

Σεβαστουπόλεως 114 - 116, Ampelokipoi

Next availability See all
About the specialist

Η Γκίκα Αθανασία είναι Ψυχολόγος με εξειδίκευση στην Κλινική Νευροψυχολογία και τη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT), διατηρώντας ενεργή παρουσία στον τομέα της ψυχικής υγείας μέσω της κλινικής της εμπειρίας και της συνεχιζόμενης εκπαίδευσής της.

Η ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία κατανόησης, αποδοχής και αλλαγής — μια ευκαιρία να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να ανακουφιστούμε από το βάρος που συχνά κουβαλάμε σιωπηλά.

Εργάζομαι με ανθρώπους που βιώνουν άγχος, καταθλιπτική διάθεση, δυσκολίες στις σχέσεις ή περιόδους εσωτερικής σύγχυσης, βοηθώντας τους να βρουν ξανά ισορροπία και νόημα στην καθημερινότητά τους.

Ως Ψυχολόγος με εξειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT) και την Κλινική Νευροψυχολογία, συνδυάζω επιστημονικά τεκμηριωμένες προσεγγίσεις με μια ουσιώδη και ζεστή στάση. Μαζί μπορούμε να δουλέψουμε πάνω σε μοτίβα σκέψης και συμπεριφοράς που σας κρατούν πίσω, να διαχειριστούμε το άγχος, να μειώσουμε τα συμπτώματα της κατάθλιψης και να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση και την ψυχική ανθεκτικότητα.

Παρέχω ατομικές συνεδρίες ενηλίκων και εφήβων, τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά, με σεβασμό στον προσωπικό ρυθμό και τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου.

Στόχος μου είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς θεραπευτικού χώρου, όπου μπορείτε να εκφραστείτε ελεύθερα, να κατανοήσετε βαθύτερα τον εαυτό σας και να αρχίσετε σταδιακά να αλλάζετε ό,τι σας δυσκολεύει.

Η επιστημονική μου εκπαίδευση περιλαμβάνει Πτυχίο Ψυχολογίας και Μεταπτυχιακό στην Κλινική Νευροψυχολογία, καθώς και συνεχιζόμενη εκπαίδευση στην Γνωσιακή Συμπεριφορική θεραπεία και την Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία.

Έχω συνεργαστεί με σημαντικούς οργανισμούς, όπως ο “Ευαγγελισμός” και ο “Άκτιος Α.Ε.”, αποκτώντας εμπειρία τόσο σε θεραπευτικό όσο και ερευνητικό πλαίσιο.

Αν βρίσκεστε σε μια φάση που νιώθετε πίεση, άγχος ή απώλεια ενδιαφέροντος, ίσως αυτή να είναι η στιγμή να ξεκινήσετε τη δική σας ψυχοθεραπευτική διαδρομή.

Λεωφόρος Μεσογείων 8, Ampelokipoi

Next availability See all
About the specialist

Ο Ιάσονας Κυριακούλης είναι ψυχολόγος ψυχαναλυτικού προσανατολισμού. Κύριο μέλημά του στη θεραπεία, πέρα από μοντέλα και προσεγγίσεις, είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους που χτυπούν την πόρτα του να τα βγάλουν πέρα με τις δυσκολίες της ζωής τους, όποια μορφή κι αν παίρνουν αυτές. Να τους βοηθήσει δηλαδή να βρουν έναν δικό τους τρόπο να ανταπεξέρχονται, μια δική τους απάντηση στα ερωτήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι. Αυτή η επιθυμία τον οδήγησε άλλωστε και στο δίκτυο «Συνύπαρξη», όπου εργάστηκε εθελοντικά για 4 χρόνια παρέχοντας συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης σε απόρους. Από το 2010 που αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης οι θεωρητικές του αναζητήσεις τον οδήγησαν στην πρώτη του μετεκπαίδευση στη Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία, ενώ από το 2020 συνεχίζει να εκπαιδεύεται στη λακανική ψυχανάλυση στην Ακαδημία Κλινικών Σπουδών της Αθήνας. Από το 2019 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στους Αμπελόκηπους. 

Spurou Vikatou 6, Ampelokipoi

Next availability See all
About the specialist

Η Τασίου Ασπασία (Μάρσια) είναι Ψυχολόγος, αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία στο ίδιο πανεπιστήμιο. Είναι, επίσης, πτυχιούχος του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακόμη, είναι πτυχιούχος της σχολής Πιάνου του Εθνικού Ωδείου. Μετά τις σπουδές της στην Ψυχολογία, έλαβε πλήρη ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία από το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, εμπλουτίζοντας έκτοτε τη θεραπευτική της εργασία με κατάρτιση στα μοντέλα του Τρίτου Κύματος της Γνωσιακής, της Θεραπείας σχημάτων αλλά και της σύνδεσης της Γνωσιακής με την Υπαρξιακή ψυχοθεραπεία και τις θεωρίες του δεσμού. Διαθέτει 20ετή εμπειρία στην ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική παιδιών εφήβων και οικογένειας καθώς και στη συμβουλευτική γονέων νευροτυπικών και μη παιδιών και εφήβων. Επιπλέον, προσφέρει ατομική ψυχοθεραπεία ενηλίκων με θέματα άγχους και θλίψης καθώς και διαχείρισης στρεσογόνων γεγονότων ζωής. Έχει ειδική εκπαίδευση και εμπειρία στην υποστήριξη και επεξεργασία διαδικασιών πένθους μετά από απώλεια αγαπημένου καθώς και άλλων τραυματικών γεγονότων ζωής, όπως σοβαρή ασθένεια και ειδικό ενδιαφέρον σε θέματα καρκίνου και καρκινοπαθών με ca μαστού και παρέχει συμβουλευτική και βελτίωση της επικοινωνίας ζεύγους.

Έχει εργαστεί στην γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 για υποστήριξη του πληθυσμού επί COVID αλλά και μετά επί 2,5 έτη και, προηγουμένως, εθελοντικά. Επί σειρά ετών αναπληρώτρια σε ΚΕΔΑΣΥ και άλλες δομές του υπουργείου παιδείας, και εμπειρία επίσης από δομές, όπως ιατροπαιδαγωγικά κέντρα και δομές παιδιών εφήβων. Σημαντικό ζήτημα στη θεραπεία είναι ότι η θεραπευτική σχέση θεραπευτή-θεραπευόμενου, είναι η βάση για κάθε αλλαγή. Αυτή η σχέση είναι μια σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας ισότιμων ανθρώπων, που αυτή τη στιγμή της ζωής τους συναντιούνται και προωθούν αλλαγές για το θεραπευόμενο, μέσα από τις οποίες, επιπροσθέτως- και μέσα από τη δική του προσωπική θεραπεία,-εμπλουτίζεται και ο θεραπευτής. Είναι μια δουλειά που απαιτεί αντοχή, εμπιστοσύνη και πίστη στη δυνατότητά μας να αλλάξουμε, ακόμα κι αν αυτό φαίνεται αδύνατον ή είναι πολύ δύσκολο, που συνήθως είναι. Είναι μια διαδικασία πιο πολύ υπομονής, ενσυναίσθησης και κουράγιου, παρά μαγείας και γρήγορου εντυπωσιασμού. Πολλές φορές είναι μια επώδυνη διαδικασία αναζήτησης μιας αλήθειας για τον εαυτό μας και για τις σχέσεις μας με τους άλλους, αλλά και συνειδητοποίησης ότι η όποια αλήθεια συχνά δεν είναι μόνο μία. Είναι μία συζήτηση με Νόημα για κάποιο Νόημα που μπορεί να αναζητούμε, το οποίο συχνά μας διαφεύγει, και που είναι σημαντικό να το βρίσκουμε σε κάθε πτυχή της ζωντανής μας ύπαρξης, που συνδέεται με τους άλλους και με μας τους ίδιους .

Δορυλαίου 18, Platia Mavili

Next availability See all
About the specialist

Ο Πατσίλη Θανάσης είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην περιοχή του Γκύζη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και ολοκλήρωσε με επιτυχία την 6ετή ειδίκευση στην Υπαρξιακή - Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο "Αντίστιξη". Επιπλέον, συνεχίζει να παρακολουθεί εξειδικευμένα σεμινάρια, μετεκπαιδευτικά προγράμματα και επιμορφώσεις με εστίαση στα παιδιά, τους εφήβους και τους ενήλικες, παρεχόμενα από αξιόπιστους επιστημονικούς φορείς στην Ελλάδα. Ενδεικτικά τα προγράμματα αυτά αφορούν την κλινική ψυχοπαθολογία, τις αναπτυξιακές διαταραχές (ΔΕΠ-Υ, αυτισμός), την ψυχοθεραπεία παιδιών μέσα από το παιχνίδι, κλίμακες αξιολόγησης (WISC-V). Η εμπειρία του ως Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής είναι επικεντρωμένη στα ζευγάρια, τις οικογένειες, τους ενήλικες και τους εφήβους, και προκύπτει από την εμπιστοσύνη που του έχει δοθεί από τους ανθρώπους αυτούς, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Έχει εργαστεί στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με εστίαση στη υποστήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Με παιδιά - εφήβους, γονείς και οικογένειες συνεχίζει και εργάζεται, σε συνεργασία με ιδιωτικά κέντρα θεραπειών σε συμβουλευτικό - ψυχοθεραπευτικό επίπεδο. Ταυτόχρονα ασκεί ιδιωτικά την ψυχοθεραπευτική του ιδιότητα με ενήλικες, άτομα ή ζευγάρια, οικογένειες καθώς και εφήβους. Σήμερα, συνεχίζει την εκπαίδευση και κατάρτισή του σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα και παρέχει τις υπηρεσίες του ως Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, με γνώμονα την ανάδειξη των ανθρώπων, μέσα από την συνάντηση μαζί τους σε αυτά που τους δυσκολεύουν αλλά και στις υπερβάσεις τους, στο θάρρος τους και στο πείσμα τους να επιθυμούν να είναι κάτι περισσότερο από τα δοσμένα τους. Τέλος, είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας και πραγματοποιεί συνεδρίες δια ζώσης ή/και διαδικτυακά.

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 136, Gizi

Next availability See all
About the specialist

Ο Μάριος Μπαγιάστας είναι Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, εξειδικευμένος στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT) και στη χρήση τεχνικών Mindfulness. Παρέχει δια ζώσης συνεδρίες στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας αλλά και online ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες, δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό να λάβουν ψυχολογική υποστήριξη από την άνεση του προσωπικού τους χώρου. Διαθέτει πτυχίο Ψυχολογίας από το University of East London και μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία από το Euraka, ενώ έχει ολοκληρώσει και δεύτερο μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία από το London Metropolitan University. Επιπλέον έχει παρακολουθήσει μετεκπαίδευση στις Αγχώδεις και Καταθλιπτικές Διαταραχές από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Κατά τη διάρκεια των συνεδριών του, ενσωματώνει τεχνικές Mindfulness, βοηθώντας τους θεραπευόμενους να εστιάσουν στο "εδώ και τώρα", να διαχειριστούν το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις και να ενισχύσουν τη συναισθηματική τους ισορροπία. Η χρήση Mindfulness έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική στη μείωση του άγχους, των κρίσεων πανικού και της κατάθλιψης, ενισχύοντας τη συνολική ψυχική ευεξία. Με σημαντική εμπειρία σε φορείς Ψυχικής Υγείας όπως οι Ψυχαγκάλη, Roe, Mytherapist και Milamou, ο Μάριος Μπαγιάστας έχει συνεργαστεί με άτομα που αντιμετωπίζουν: Αγχώδεις Διαταραχές, Κατάθλιψη, Κρίσεις Πανικού και Φοβίες, Διαταραχές Διατροφής, Διαχείριση Θυμού και Διαχείριση Πένθους. Οι συνεδρίες που προσφέρει έχουν σχεδιαστεί για να προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε θεραπευόμενου, προσφέροντας ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον. Με στόχο τη δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης και αποδοχής, βοηθά τους θεραπευόμενους να ενδυναμώσουν την αυτογνωσία τους, να αποκτήσουν ψυχική ανθεκτικότητα και να ζήσουν μια ζωή γεμάτη ισορροπία και ευεξία. Οι αξίες που διέπουν τη δουλειά του είναι η ενσυναίσθηση, η αποδοχή, το πραγματικό ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και η αγάπη για την επιστήμη της Ψυχολογίας.

Σταδίου 51 (3' από τον σταθμό μετρό «Ομόνοια» και 5' από τον σταθμό μετρό «Πανεπιστήμιο»), Omonoia

Next availability See all
About the specialist
Bobovnikova Olga is Psychologist - Psychotherapist who provides online psychotherapy sessions.

Ακαδημίας 76, Exarcheia

Next availability See all
About the specialist

Grigoropoulou Chrysa is a Psychologist and runs her private practice in Ampelokipoi. She holds a degree in Psychology from the Aristotle University of Thessaloniki and a Master's degree in Health Psychology from the Medical School of the University of Nottingham, UK. Additionally, she has a Master's degree in Health Promotion in the Elderly from the Department of Public and Community Health at the University of Western Attica. She is currently undergoing training in Systemic Psychotherapy and Counseling at the Center for Systemic Studies and Therapy in Athens.

She completed her internship at the Psychiatric Department for Adults at the General Hospital of Thessaloniki "G. Papanikolaou" and has worked as a Researcher and Program Coordinator at the Prolepsis Institute, as well as a Psychologist at the My Thalpi Elderly Care Unit.

Currently, she is the Head of Humanitarian Programs at the Prolepsis Institute and a Co-Founder and Psychologist at WellnessLab in Athens. In her welcoming office, she offers a wide range of services, respecting the unique needs of each client.

Efpatorias 8, Ampelokipoi

Next availability See all

Need help?

Log in or register to continue
Log in or register to continue

Continue with

or register with your email address

The password should contain at least 6 characters and 1 capital letter
Create a new password

Enter the email you used to register in doctoranytime and we'll send you a link to create new password

Your data is in good hands
doctor-graphic doctor-graphic

doctoranytime takes your health as well as your data protection very seriously!

In order to ensure you that:

  • you will continue to get the best possible treatment from the affiliated doctors and diagnostic centers
  • you will continue to book your appointments easily and quickly by having at the same time the right of evaluation
  • we will be able to contact you immediately in case of a change in your appointment
  • you will continue to receive our newsletter and health suggestions that may interest you

it is essential for us to collect and process your personal data to the extent that you allow.

For this reason, we would like to inform you that we take all the necessary measures in order to protect your personal data, according to the New European General Data Protection Regulation (“GDPR”), the terms of the doctoranytime Privacy Policy (that you can read in detail here) and the law requirements.

If you have any questions regarding your privacy protection by doctoranytime or in case you wish to exercise your GDPR rights (information, access, correction, deletion, limitation of processing, portability of your data, objection and right to lodge a complaint with the Personal Data Protection Authority) you can contact the Data Protection Officer of doctoranytime on: [email protected].

Terms of Use

Congratulations!!

Your registration has completed.

Make a Video Consultation with a healthcare practitioner

Book your Video Consultation in 3 clicks and see your practitioner from your mobile, tablet or pc.

home
Consult your practitioner from the comfort of your home
time
Get an appointment immediately
data
Secure your personal data

You only have to select the option book an appointment for a Video Consultation.

BOOK AN APPOINTMENT
Cognitive Behavioral Therapy (CBT)
mental health

What it is

Cognitive Behavioural Therapy (CBT) is a form of psychotherapy applied to problems such as depression, anxiety disorders, abuse, relationship and marriage problems, eating disorders and serious mental illness.The therapist emphasizes what is happening in the current life rather than the past and what led to the difficulties.

Approach

Identifying the distortions in a person's thinking that are causing problems and then examining these in the light of reality. Understanding the behaviour and motivations of others and using problem-solving skills to deal with difficult situations. Dealing with fears rather than avoiding them. Role-playing to better prepare for potentially problematic interactions with others. You become your own self-therapist.

How it could benefit you

Helps the individual to change dysfunctional thought patterns and behaviors. Improves your functioning and quality of life by helping to change patterns and behaviours. Teaches you to be your own self-therapist.

Dialectical Behavioural Therapy (DBT)
mental health

What it is

It is a form of psychotherapy that teaches a person to identify negative thought patterns and change them. DBT reinforces the acceptance that all your thoughts are valid, as they are part of your life experiences and who you are. The person acts by doing the best they can for the moment. It is used for people with suicidal behavior, post-traumatic stress disorder, substance use disorder, bipolar disorder, eating disorders, ADHD, depression, anxiety.

Approach

DBT focuses on acceptance and change. It helps the person to get to know themselves better, to think about why they do what they do, without judgment. Replacing a negative behavior or habit with ones that can improve the quality of life. Dialectic is the idea that two different things can be true at the same time. At the same time as accepting yourself exactly as you are, comes the recognition of your effort to change.

How it could benefit you

It helps you make positive changes in the way you act. It identifies your negative thought patterns and changes them, helping to make positive changes in the way you act. Teaches you ways to manage intense emotions and stressful thoughts when they occur.

Humanistic psychotherapy
mental health

What it is

Humanistic therapy is a form of psychotherapy in which self-awareness and self-acceptance are considered the keys to personal growth. It emphasizes creativity, collaboration and interaction between the individual and the therapist, using techniques such as role-play.

Approach

Each person is a combination of mind, emotions, body and soul with unique experiences and events. No single life event, personality trait or psychological diagnosis defines you.

How it could benefit you

It improves self-awareness and self-confidence, helps you understand how your past affects your present, how to deal effectively with stressful situations, improves human relationships and helps you better manage your emotions.

Psychodynamic psychotherapy
mental health

What it is

Psychodynamic psychotherapy is talk therapy that aims to understand current thoughts and feelings through the behaviours shaped by past experiences and the past. Understanding the past can help you avoid repeating unhelpful patterns that have existed in it and facilitate your quality of life alongside relief from distressing symptoms. It is used in depression, anxiety, interpersonal problems, addictions, trauma, eating disorders, personality disorder.

Approach

Psychodynamic psychotherapy provides a space to explore and understand how unhelpful patterns from the past may be influencing our current difficulties. Defence mechanisms are explored and how our feelings and behaviours in the present are shaped by our past experiences.

How it could benefit you

It helps people to live a healthier life. There may be things in a person's unconscious that they are not aware of that cause them pain or keep them stuck in the past. Identifying these and understanding them can lead you to move forward.

Systemic psychotherapy
mental health

What it is

Systemic psychotherapy focuses on the interactions and relationships between the group to help them deal with any problems and move forward. It gives all group members the opportunity to explore their feelings and say what they think in a safe, non-judgmental environment. It is applicable to family conflict/problems, family dynamics, child and adolescent behaviour problems, addictions, anger management, mood disorders, anxiety, eating disorders.

Approach

Therapy seeks to identify deep-rooted patterns within the individual's relationships and with group members. The process helps to uncover the ways in which members communicate and behave within a system, based on beliefs about their respective roles. Circular questions, narrative techniques, reframing and restructuring are used.

How it could benefit you

It helps to understand and improve the dynamics within the family and relationships. Changes dysfunctional patterns of communication and behaviour in the system, enhances empathy, helps build stronger relationships and pushes the team to overcome their problems.

Filters
  • Specialties