• Τραχηλίτιδα
  • Υποβλήθηκε 26/11/2022

Το καλοκαίρι πρώτη φορά είχα ουρεοπλασμα . Πήραμε θεραπεία με τον σύντροφό μου και μετά βγήκαμε και οι δύο αρνητικοί . Τώρα ξανα έχω ουρεοπλασμα και μύκητες . Πώς μπορεί να το ξανά κόλλησα; υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος; επαφές μόνο με προφυλάξεις πάντα! Ευχαριστώ

16 ειδικοί απάντησαν

  • Το ουρεόπλασμα δεν υποχωρεί πάντα με την θεραπεία. Επανεμφανίζεται συχνά. Εφόσον είστε ασυμπτωματική και δεν υπάρχει εγκυμοσύνη δεν υπάρχει πρόβλημα. Για τους μύκητες πρέπει να πάρετε θεραπεία.

    Κατσανδρής Λεωνίδας

    Γυναικολόγος - Μαιευτήρας

    Γλυφάδα

  • Το ωραίο πράγμα από τη στιγμή που το κολλάμε συγκαταλέγεται στη φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου παρόλα αυτά αν υπάρχουν ενοχλήσεις ναι παίρνουμε θεραπεία όσον αφορά τους μύκητες δυστυχώς μπορεί να υποτροπιάσουν πολύ συχνά χρειάζεται πάλι καλλιέργεια και ίσως διαφορετική αγωγή

    Σαββούρας Οδυσσέας

    Γυναικολόγος - Μαιευτήρας

    Παλαιό Φάληρο

  • Τα μικρόβια υπάρχουν παντού στη φύση, όλοι ερχόμαστε σε επαφή με αυτά, αλλά δεν τα κολλάμε όλοι. Υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν το επίπεδο άμυνας του οργανισμού μας και τους οποίους πρέπει να διερευνήσετε - θεωρώντας ως δεδομένο ότι λάβατε την ενδεδειγμένη και για το σωστό χρονικό διάστημα θεραπεία.

    Χατζηδάκη Βάλυ

    Γυναικολόγος - Μαιευτήρας

    Νέο Ψυχικό

  • Όση αντιβίωση και να πήρατε αυτό υποτροπιαζει έπρεπε να σας είχαν ενημερώσει συνεχίστε να λειτουργείτε φυσιολογικα δεν παθαίνετε τίποτα με το Ουρεοπλασμα

    Αϊνατζόγλου Κωνσταντίνος

    Γυναικολόγος - Μαιευτήρας

    Θεσσαλονίκη

  • Το ουρεόπλασμα είναι σεξοθαλικό μεταδιδόμενο το πιπ πιθανό ειναι να μην είχε εκριζωθεί την πρώτη φορά που λάβατε αγωγή

    Αλεξοπούλου Άρτεμις

    Γυναικολόγος - Μαιευτήρας

    Νέο Ψυχικό

  • Το ουρεοπλασμα ειναι συχνοτατο. Πολλες φορες ειναι ασυμπτωματικο, μπορει να θεωρηθει ως μερος του μικροβιωματος του τραχηλου. Δεν ειναι απολυτως υποχρεωτικη η εκριζωση του, οταν δεν υπαρχει πχ πλανο για κυηση / ιστορικο αποβολων.
    Περαν των καλλιεργειών, πιο εξειδικευμενη εξεταση ειναι η PCR τραχηλικου υγρου.
    Επιλογη σωστης αγωγής: vibramycin ή zithromax.
    Απαραιτητη η ταυτόχρονη θεραπεια ολων των συντροφων και χρηση προφυλακτικου μέχρι την ολοκληρωση αυτής και επανελεγχο.
    Μεταδιδεται μονο σεξουαλικώς.
    Σε επαναλαμβανομενες λοιμωξεις, μπορει να ζητηθει αντιβιογραμμα.

    Κοχιαδάκης Κωνσταντίνος

    Γυναικολόγος - Μαιευτήρας

    Ηλιούπολη

  • Καλησπέρα σας!
    Τεν χρειαζεται να πανικοβάλλεστε σε καμμία περίπτωση. Το ουρεόπλασμα ειναι ενα μικρόβιο που όντως μεταδίδεται με την σεξουαλική επαφή. Αρκετές φορές όμως χρειάζεται να γίνει και ενας δευτερος κύκλος χορήγησης θεραπείας γιατί μπορεί να είναι δύσκολη η εκρίζωση του. Σωστά κάνατε επαναληπτικές καλλιέργεια αλλά θα χρειαστεί ξανάνκάποια θεραπεία. ´οσον αφορά τους μύκητες ειναι ενα συχνό φαινόμενο, ειδικά μετά το καλοκαίρι, και υπάρχουν πολλές θεραπείες σχετικά.

    Μπούτας Ιωάννης MD, MSc, PhD, MRBS

    Γυναικολόγος - Μαιευτήρας

    Αμπελόκηποι

  • Καλησπέρα σας. Πολλές φορές, περίπου στο 80% των περιπτώσεων το ureaplasma αποτελεί μέρος της φυσιολογικής κολπικής χλωρίδας μιας γυναίκας. Φυσικά όταν μια γυναίκα έχει συμπτώματα και το μόνο μικρόβιο που απομονώνεται σε μια καλλιέργεια είναι το ureaplasma συνήθως το θεραπεύουμε. Επίσης σε ένα 20 με 30% των γυναικών και η Candida albicans (μύκητας) αποτελεί μέρος της φυσιολογικής χλωρίδας του κόλπου. Συμπερασματικά θεωρώ ότι για κάποιο λόγο έχει διαταραχθεί η ισορροπία της χλωρίδας του κόλπου σας. Εάν δεν έχετε συμπτώματα θα σας συμβουλευα να μην κάνετε τίποτα εάν από την άλλη έχετε ενοχλήσεις ίσως να χρειαστεί να λάβετε αγωγή και για το urea... Διάβασε περισσότερα

    Αλ-Αχμάρ Σάμερ Νικόλαος

    Γυναικολόγος - Μαιευτήρας

    Πανόρμου

  • Μπορει να ειναι επαναλοιμωξη ή να μην εχει εκριζωθει σαν μικροβιο ακομη και με σωστη θεραπεια. χρειαζεται επανεξεταση και νεες οδηγιες ανα περιπτωση.

    Παντατοσάκης Εμμανουήλ

    Γυναικολόγος - Μαιευτήρας

    Μαρούσι

  • Το ουρεοπλασμα δεν δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα στην γυναίκα. Ανάλογα με την θεραπεία που πήρατε μπορεί να υπάρξει αναζωπυρωση και στον άντρα και την γυναίκα μπορεί να μην έχει γίνει πλήρης ίαση και να επανεμφανιστει.

    Αυγερινός Αντώνιος

    Γυναικολόγος - Μαιευτήρας

    Πλατεία Μαβίλη

  • Το πιθανότερο είναι ότι δεν κάνατε σωστή θεραπεία και δεν εκριζώθηκε πλήρως το ουρεόπλασμα οπότε κάνατε υποτροπή. Οι μύκητες εμφανίζονται λόγω της διαβίωσης που δημιουργεί το ουρεόπλασμα. Με άλλα λόγια το ουρεοπλασμα δεν αφήνει τα καλά μικρόβια της χλωρίδας του κόλπου να αναπτυχθούν και κάνετε μυκητιάσεις.

    Δρ Φουντά Χριστίνα

    Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος

    Αμπελόκηποι

  • Το ουρεοπλασμα είναι ένα από τα μικρόβια που δύσκολα εκριζώνονται και κάποιες φορές χρειάζεται επαναληπτική εξέταση και θεραπεία. Είναι συνήθως σεξουαλικως μεταδιδόμενο ωστόσο τα τελευταία χρόνια θεωρείται μικροοργανισμός της χλωρίδας του κόλπου. Ο μύκητας μπορεί να προκύψει είτε από σεξουαλικη επαφή, συγκεκριμένες αντιβιωσεις ή λόγω πτώση της άμυνας του οργανισμού! Και στις δυο περιπτώσεις η τοπική άμυνα του κόλπου παίζει σημαντικό ρόλο στις επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις και φλεγμονές.

    Παυλίδη Όλγα

    Γυναικολόγος - Μαιευτήρας

    Καλαμαριά

  • Το ουρεαπλασμα είναι ένα μικρόβιο που συνυπάρχει πάντα με κατι αλλο οπως στην περίπτωση σας με τον μύκητα Candida Albicans και κατά δεύτερο έχει πολύ δύσκολη εκρίζωση. Σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται περίπου ένας χρόνος με θεραπεία για να φύγει τελείως. Εαν όμως δεν αντιμετωπισθει σωστά την πρώτη φορά θα δημιουργεί προβλήματα για αρκετό καιρό με επαναλημωξεις και θα συνυπάρχει πάντα και με κάτι άλλο. Α ! και φυσικά μεταδίδεται με την σεξουαλική επαφή. ανήκει στα STDs.
    Πιστεύω να σας κάλυψα.
    Στην διάθεση σας για οτι χρειασθείτε.

    Αργυράκης Κωνσταντίνος

    Γυναικολόγος - Μαιευτήρας

    Μαρούσι

  • Κατά πάσα πιθανότητα το δεύτερο δείγμα ήταν ψευδώς αρνητικό

    Σύριος Κωνσταντίνος

    Γυναικολόγος - Μαιευτήρας

    Ιλίσια

  • Τι εννοείτε βγήκε και ο σύντροφός σας αρνητικός έκανε δηλαδή σπερμοδιάγραμμα και καλλιέργεια σπέρματος σε κέντρο γονιμότητας και ήταν η καλλιέργεια του αρνητική για ουρεόπλασμα; Ξέρετε ενώ η γυναίκα πρέπει να πάρει 12 με 14 μέρες αντιβίωση ο άντρας αν έχει ουρεόπλασμα στο σπέρμα πρέπει να πάρει ως και 25-30 μέρες αντιβίωση

    Μπαγιώκος Βασίλειος

    Γυναικολόγος - Μαιευτήρας

    Αμπελόκηποι

  • Αγαπητή φίλη.
    Το ουρεόπλασμα, δεν προκαλεί κάποιο ιδιαίτερο σύμπτωμα στη γυναίκα και ανευρίσκεται τυχαία σε καλλιέργεια κολπικών υγρών, οπότε και συστήνεται κατάλληλη αντιβίωση και για τους δύο συντρόφους.
    Επίσης, δεν εξαφανίζεται από τον οργανισμό μετά από τη θεραπεία αλλά κάπου κοιμάται σε κάποια κύτταρα.
    Αυτό σημαίνει ότι η ανεύρεσή του σε επόμενη καλλιέργεια δεν σημαίνει καινούρια μόλυνση αλλά ενεργοποίηση της παλιάς.
    Π.Κ.

    Κοφινάκος Παναγιώτης

    Γυναικολόγος - Μαιευτήρας

    Περιστέρι

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
  • Επιτρέπονται

    • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

    • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

  • Δεν επιτρέπονται

    • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

    • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

    • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime