Καλησπέρα σας έχω μια κόρη 8 ετών και μετά από επίσκεψη σε ορθοδοντικό και λήψη πανοραμικής ακτινογραφίας μου είπε ότι λείπουν 2 κοπτήρες και 2 προγόμφιοι από τα μόνιμα δόντια που δεν φαίνονται στην πανοραμική. Υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν αργότερα?
Αν και σπάνιο, υπάρχει περίπτωση οι προγόμφιοι να εμφανιστούν έως τα 12 περίπου. Παρόλα αυτά, η εικόνα που περιγράφετε μάλλον φαίνεται να είναι μια συγγενής έλλειψη μονίμων δοντιών. Οι άνω πλάγιοι και οι κάτω δεύτεροι προγόμφιοι είναι τα δόντια που λείπουν πιο συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις, μετά φυσικά από τους φρονιμήτες που είναι τα δόντια που λείπουν συχνότερα από όλα.
Ορθοδοντικός
|
Μαρούσι
Καλημέρα σας, εφόσον πρόκειται για ανοδοντία δυστυχώς δεν θα σχηματιστούν στο μέλλον.
Ορθοδοντικός
|
Άγιος Δημήτριος
ΟΧΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Ορθοδοντικός
|
Άνω Πατήσια
Καλημέρα! Μάλλον όχι θα έλεγα. Ειδικά οι κοπτήρες.
Ορθοδοντικός
|
Αμπελόκηποι
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 23:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.
Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.