Καλησπέρα σας και καλή ανάρρωση. Συνηθίζουμε να αποφορτίζουμε την περιοχή του κατάγματος ακόμη και σταθερού απαρεκτοπιστου κατάγματος . Μπορεί να επιτραπεί φόρτιση — αλλά προοδευτικά και μόνο αν το κάταγμα είναι σταθερό.
Αυτό σημαίνει ότι:
Τις πρώτες μέρες μόνο με πατερίτσες, χωρίς να πατάτε με όλο το βάρος .Μετά από 5–7 μέρες αν ο γιατρός επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει πόνος/αστάθεια, μπορείς να αρχίσετε μερική φόρτιση (να πατάτε δηλαδή ελαφρά με το Aircast).
Αν όλα πάνε καλά, σε 2–3 εβδομάδες γίνεται πλήρης φόρτιση με τον νάρθηκα και εφόσον γίνει μια απεικονιστική επιβεβαίωση με ακτινογραφία.
Ορθοπαιδικός Χειρουργός | Νέο Ψυχικό
Το ήξερες ότι μπορείς να κάνεις live chat με γενικό γιατρό και να βρεις τις απαντήσεις που θέλεις; Κάνε chat τώρα με το DO+
Live chat
Ανάλογα με το κάταγμα , συνήθως κατ ελάχιστο μετά 4 εβδομάδες
Ορθοπαιδικός - Ορθοπαιδικός Χειρουργός | Εύοσμος
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 23:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.
Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.