Diet and nutrition
477

Health professionals for Diet and nutrition

About the specialist

Η Συψή Μαρία είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στον Άγιο Δημήτριο. Σπούδασε στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και διαθέτει παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια. Έχει εργαστεί σε νοσοκομεία της Αττικής, στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης, και έχει ενεργό συμμετοχή σε συνέδρια και ημερίδες με σκοπό τη διαρκή ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις πάνω σε θέματα διατροφής.

  • Αντιμετώπιση παχυσαρκίας

Διαιτολογικό Γραφείο Nutrima¦Συψή Μαρία, Μενελάου 58, Agios Dimitrios

Next availability See all
About the specialist

Ο κύριος Λάιος Παναγιώτης είναι Παιδίατρος - Αναπτυξιολόγος - Ομοιοπαθητικός γιατρός με ιδιωτικό ιατρείο στη Νέα Σμύρνη. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και υπ. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου LMU Μονάχου. Κατά την διάρκεια των σπουδών διεξήγε με υποτροφίες πρακτική άσκηση σε μεγάλα νοσοκομεία όπως Karonlinska στην Στοκχόλμη , Meyer στην Φλωρεντία, στην μοναδική ιδιωτική ιατρική σχολή Witten - Herdecke της Γερμανίας και στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ευρώπης AKH Wien στην Βιέννη. Έχει εκπαιδευθεί σε μεγάλα παιδιατρικά κέντρα σε Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία, στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων "Παναγιώτη & Αγλαϊα Κυριακού" και στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων "Ελπίδα". Επίσης, έχει διεξάγει πρωτότυπη έρευνα στο αντικείμενο της Μοριακής Νεογνολογίας στο Πανεπιστήμιο LMU του Μονάχου, στα πλαίσια της Διδακτορικής του Διατριβής. Οι ποικίλες μετεκπαιδεύσεις του αφορούν στους τομείς της Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας (Πανεπιστήμίο Χαϊδελβέργης), αναγνωρισμένη από το ΚΕΣΥ, του Παιδιατρικού Υπερήχου (πανεπιστήμιο Χαϊδελβέργης & Ιένας), αναγνωρισμένη από το ΚΕΣΥ, της Παιδοκαρδιολογίας & Αναπτυξιακών διαταραχών, μέσα από την εμπειρία του σε ιδιωτικά παιδιατρικά ιατρεία σε Γερμανία και Ελβετία και της Παιδοπνευμονολογίας & Αλλεργιολογίας, ως συνεργάτης της πανεπιστημιακής κλινικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχοντας πολύχρονη εμπειρία σε νεογνολογικές κλινικές της Ευρώπης και στο μαιευτήριο Λητώ και παρακολουθώντας σεμινάρια μητρικού θηλασμού έχει συμμετάσχει στην διαδικασία πιστοποίησης ως σύμβουλος γαλουχίας IBCLC . Ακόμα, έχει μεγάλη εμπειρία σε παιδιά προσχολικής ηλικίας μέσα από την εκτενή συνεργασία του ως παιδίατρος σε 9 δήμους της επικράτειας αλλά και σε παιδιά με χρόνιες παθήσεις δουλεύοντας μέχρι και σήμερα σε δομές αρωγής ατόμων ΑμΕΑ. Ο γιατρός έχει λάβει μέρος σε πλήθος συνεδρίων σε Ελλάδα και Ευρώπη και ενημερώνεται συνεχώς πάνω στις εξελίξεις του αντικειμένου του ώστε να παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες στις ιδιαίτερες κι εξελισσόμενες ανάγκες των παιδιών. Στο πλήρως εξοπλισμένο & ανακαινισμένο παιδιατρικό ιατρείο του στην Νέα Σμύρνη παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες για την παρακολούθηση παιδιών από τη νεογνική μέχρι και την εφηβική ηλικία καθώς και για τη διάγνωση, παρακολούθηση και αντιμετώπιση κάθε παιδιατρικής πάθησης και επείγοντος περιστατικού, καθώς και συμβουλευτική στους γονείς για θέματα εμβολιασμού, ανάπτυξης παιδιών και νεογνών, διατροφής κ.α. Παρέχει συμβουλευτική μητρικού θηλασμού. Τέλος, πραγματοποιεί και επισκέψεις κατ’ οίκον.

Agias Foteinis 14, Nea Smirni

Next availability See all
About the specialist

Η Ευαγγελία Ραφαέλα Μαρινάκη είναι Ψυχολόγος , Ψυχοθεραπεύτρια Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας ενηλίκων, εφήβων και παιδιών. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Neapolis University Pafos της Κύπρου. Έχει μετεκπαιδευτεί στη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας (Cognitive Behavioral Therapy, CBT) στο κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής στη Θεσσαλονίκη. Επιπρόσθετα εξειδικεύτηκε στην Ανώτερη Πρακτική της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας καθώς και στη νέα γενιά σχημάτων. Επιπλέον εμπλούτισε τις σπουδές της πάνω στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία παιδιών και εφήβων.Τα τελευταία χρόνια εργάζεται παρέχοντας ψυχοθεραπεία σε ενήλικες ,εφήβους, ζευγάρια και οικογένειες. Στο παρελθόν έχει αποκτήσει εμπειρία δουλεύοντας με ευάλωτες ομάδες ( ψυχιατρικοί πληθυσμοί, εξαρτήσεις, ενδοοικογενειακή βία).

Nous Psychology

Αγγελάκη 1, Thessaloniki

Next availability See all
About the specialist

Ο Ζησιάδης Δημήτρης MD, MSc, PhDc, είναι Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών - Ψυχικού με ιδιωτικά ιατρεία σε Κηφισιά, Άγιο Δημήτριο, Ίλιον και Ψυχικό. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και με μεταπτυχιακό στην Βιοηθική από την Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί η εξειδίκευση του στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική από το Πανεπιστήμιο της Γαλλίας, στο Στρασβούργο στην Μικροεπεμβατική από στάση βουβωνοκήλης IRCAD και η εξειδίκευση στην υποβοηθούμενη ρομποτική της λαπαροσκοπικής. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα επεμβάσεων χιλιάδων ασθενών, βαρέων πασχόντων, κατά τη διάρκεια του χειρουργικού του έργου στο δημόσιο τομέα, καθώς και σε πληθώρα σύγχρονων χειρουργικών αποκαταστάσεων στο εξωτερικό, με επιμονή για την εκτέλεση των μεθόδων αυτών και στην Ελλάδα. Υπήρξε συνεργάτης Χειρουργός σε πολυάριθμα ιδιωτικά κέντρα σε Ελλάδα, Ιταλία και Αγγλία (Λονδίνο), και έλαβε μέρος σε πολλές επεμβάσεις γενικής, λαπαροσκοπικής και ρομποτικής χειρουργικής. Χρησιμοποιεί τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και τις πιο σύγχρονες τεχνικές παγκοσμίως. Εκπαιδεύτηκε επίσης στην αποκατάσταση της βουβωνοκήλης, της οσχεοκήλης και της κοιλιοκήλης με διπλό πλέγμα και τοπική αναισθησία. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια Χειρουργικής στην Ελλάδα και σε μαθήματα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας.

Danaon 69 kai Protesilaou, Ilion

Next availability See all
About the specialist

Ο Παπαδόπουλος Ανδρέας είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στον Εύοσμο. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει πραγματοποιήσει εκπαιδεύσεις πάνω στην παιδική Ψυχολογία. Αναλυτικότερα, κατέχει πιστοποίηση μαθησιακών δυσκολιών, έχει εξειδικευτεί στην Ψυχολογία του παιδιού και πραγματοποίησε μετεκπαίδευση στην Παιδική ανάπτυξη. Στη διάρκεια της καριέρας του, έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής στην Α΄ Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, στην Ένωση "Μαζί για το Παιδί", στην Κλινική Αποκατάστασης Raphael medical Centre, καθώς και στο "Κέντρο Ημέρας", όπου ασχολήθηκε με παιδιά και ενήλικες με αυτισμό. Επιπροσθέτως, στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ) Σάμου, ασχολήθηκε με την εξέταση των γνωστικών και λειτουργικών ικανοτήτων των παιδιών, βασιζόμενος στο ψυχομετρικό εργαλείο WISC. Τέλος, αποτελεί μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, ενώ καταμετρά πολυάριθμες συμμετοχές σε συνέδρια και σεμινάρια.

Εmpedokli 19, Nea Politeia, Evosmos

Next availability See all
About the specialist
Εξειδικευμένα προγράμματα ?διατροφής, λιπομέτρηση, παροχή ψυχολογικής στήριξης σε διατροφικά θέματα.
  • Αντιμετώπιση διαβήτη

Spirou Merkouri 66, Pagrati

Next availability See all
About the specialist

Η Απότα Ευδοκία είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Ηλιούπολη. Είναι απόφοιτη του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλίας, με εξειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity – ΚΕΑΔΔ). Κατά την ολοκλήρωση των σπουδών της πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, αποκτώντας πολύτιμη κλινική εμπειρία. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια και ημερίδες γύρω από την κλινική διατροφή, την παιδική παχυσαρκία και τη διαχείριση σωματικού βάρους. Παρέχει εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής με στόχο την προαγωγή της υγείας και την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής.

  • Αντιμετώπιση παχυσαρκίας

Νυμφών 66, Ilioupoli

Next availability See all
Psychodynamic Psychotherapy Psychoanalytic Psychotherapy
About the specialist

Η Χαρούλα Τσατσάνη είναι Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, και υπό πιστοποίηση Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια από το Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ). Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης για τη Σχεσιακή Ψυχανάλυση και Ψυχοθεραπεία (IARPP) και της Αμερικανικής Ένωσης Ομαδικών Ψυχοθεραπευτών (AGPA). Έχει ολοκληρώσει με άριστα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Κλινική Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων» στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και έχει πολυετή κλινική εμπειρία σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ψυχικής υγείας. Έχει συνεργαστεί με Κέντρα Ημέρας (Αριάδνη–ΚΜΟΠ, Γαλήνη–Προμηθέας), με τη Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης 10306, με σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως σχολική ψυχολόγος, καθώς και με νοσοκομεία όπως ο «Ευαγγελισμός». Έχει επιπλέον εμπειρία στη διάγνωση και θεραπεία σεξουαλικών δυσλειτουργιών, καθώς και στη στήριξη παιδιών και εφήβων σε ξενώνες ασυνόδευτων ανηλίκων. Σήμερα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Μετς, όπου παρέχει ψυχοθεραπεία σε ενήλικες και εφήβους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, ψυχικές διαταραχές, ψυχοσωματικά συμπτώματα, εξαρτήσεις και άλλες προκλήσεις. Παράλληλα συνεργάζεται με το ψυχοθεραπευτικό κέντρο «Ψυχόπλευση» στην Αθήνα και το γραφείο Κωνσταντάκου στη Δυτική Αττική. Διαθέτει Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου (7894/12.10.2016) και λαμβάνει σταθερή εποπτεία και εκπαίδευση, συνεχίζοντας διαρκώς την προσωπική και επαγγελματική της ανάπτυξη.

Χαρβούρη 8, Pagrati

Next availability See all
About the specialist

Η Βλασερού Ολυμπία είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, απόφοιτος του Τμήματος "Επιστήμης της Διαιτολογίας & Διατροφής" του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Ηλιούπολη. Είναι πιστοποιημένη επαγγελματίας στις διατροφικές διαταραχές, έχοντας αποκτήσει τον τίτλο Master Practitioner in eating disorders από το Κέντρο Εκπαίδευσης και αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ). Για την πτυχιακή της εργασία συμμετείχε στην επιδημιολογική μελέτη MEDIS (Mediterranean Islands Study), με ερευνητικό αντικείμενο "Κατανάλωση αφεψημάτων και ΔΜΣ, στην τρίτη ηλικία". Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης συνεργάστηκε με Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γ. Γεννηματάς" και Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Αλεξάνδρα". Έχει εργαστεί ως ανεξάρτητη συνεργάτιδα σε γυμναστήρια της Αθήνας όπως το "Holmes Place". Επιπροσθέτως, πραγματοποιεί συχνά ομιλίες εθελοντικά σε νηπιαγωγεία και σχολεία, ενώ υπήρξε και μέλος της τοπικής ομάδας του δήμου Αργυρούπολης - Αττικής, για το διεθνές πρόγραμμα "ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE". Τέλος, η κ. Βλασερού είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και της Ένωσης Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδος.

  • Αντιμετώπιση παχυσαρκίας

"Kentro Aisthitikis kai Diaitologias Nefer", Leoforos Vouliagmenis 429, Ilioupoli

Next availability See all
About the specialist

Ο Παπαθεοδώρου Γιάννης είναι Παθολόγος και διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία στο Νέο Ηράκλειο και στις Αχαρνές. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κραϊόβα και ειδικεύτηκε στην Παθολογία στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο "Άγιοι Ανάργυροι" και στην Α’ Παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Ευαγγελισμός", με κλινική ειδίκευση στις λοιμώξεις. Είναι συνεργάτης ιατρός της Eurodiet και συμμετέχει σε πλήθος ιατρικών συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συγγράψει μαζί με τη μικροβιολόγο ιατρό σύζυγό του, το βιβλίο "Η ερμηνεία των μικροβιολογικών εξετάσεων". Τέλος, ο ιατρός είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Γεροντολογικής & Γηριατρικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης & Έρευνας της Γήρανσης.

Aygis 29, Neo Irakleio

Next availability See all
About the specialist

Η Χαντζιάρα Κλειώ είναι Ενδοκρινολόγος με ιδιωτικό ιατρείο στο Γουδή. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος του ίδιου ιδρύματος. Κατέχει Bachelor of Arts στην Ψυχολογία και Βιολογία με πλήρη υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Harvard. Είναι συνεργάτης των Νοσοκομείων "Υγεία" και "Μητέρα". Έχει ειδικευθεί στην Ενδοκρινολογία στα St. Luke’s and Roosevelt Hospitals της Νέας Υόρκης, καθώς και στο τμήμα Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Ευαγγελισμός". Επιπλέον, έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια στη διενέργεια πρωτογενούς έρευνας σε όγκους εγκεφάλου, συγκεκριμένα στην απόπτωση και στην ανάλυση κλωνικότητας σε Εργαστήριο Νευροχειρουργικής στο Νοσοκομείο "Brigham and Women's" της Βοστώνης. Τέλος, αριθμεί αρκετές επιστημονικές δημοσιεύσεις και είναι μέλος αρκετών συλλόγων και επιστημονικών εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Pontou 20-22, Goudi

Next availability See all
About the specialist

Η Πυξαρά Σουζάνα είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και διατηρεί το γραφείο της στο Νέο Ηράκλειο. Σπούδασε στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Λάρισας και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.​ Η επαγγελματική της πορεία την οδήγησε να αντιληφθεί τον στενό δεσμό μεταξύ ψυχολογίας και διατροφής, κάτι που την οδήγησε στην εξειδίκευση ως "Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity" από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

  • Αντιμετώπιση παχυσαρκίας

Ναρκίσσων 3-5, Neo Irakleio

Next availability See all
About the specialist
Χειρουργική πεπτικού συστήματος, νοσογόνου παχυσαρκίας, χοληδόχου κύστης, ήπατος, κηλών, μορφωμάτων.

Ethnarchou Makariou 9 (Metropolitan Hospital), Piraeus

Next availability See all
About the specialist

Η Καραγεώργου Χρυσούλα είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια - Κλινική Υπνοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Καρδίτσα. Πραγματοποίησε τις σπουδές της στην Ψυχολογία στο State University of New York. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Ειδική Αγωγή στις δυσκολίες στη γλώσσα και τα μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας στον Βόλο. Επίσης, εκπαιδεύτηκε και επιμορφώθηκε σε θέματα ψυχολογίας, συμβουλευτικής, προπονητική ζωής, στη σχολική και κλινική ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην Κλινική Υπνοθεραπεία από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως ψυχολόγος σε δημόσια και ιδιωτικά ΔΙΕΚ, στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο ενώ από το 2017 ως σήμερα εργάζεται στην Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ - Πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ. Στο γραφείο της αναλαμβάνει περιστατικά που άπτονται στην ψυχική υγεία ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εξειδικεύεται στη γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, στη συμβουλευτική και στην κλινική υπνοθεραπεία.

Remote availability

Next availability See all
About the specialist

Η Γρέκα Αθηνά είναι Ειδικός Παθολόγος - master Διατροφολoγία - master Γεροντολoγία .Διιατηρεί ιδιωτικά ιατρεία σε Κυψέλη και Ωρωπό. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην "Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική" από το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ. Επίσης, διαθέτει μεταπτυχιακό στη Γεροντολογία από το European University Cyprus και μεταπτυχιακό διατροφολογίας, Dietetics and Nutricion Studies, Pearson Assurded από την Αγγλία. Η γιατρός παρακολουθεί και συμμετέχει με εργασίες σε πλήθος συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στα πλαίσια της συνεχούς κατάρτισης και έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά γενικού ενδιαφέροντος για θέματα υγείας. Αξίζει αναφερθεί ότι έχει βραβευθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, για την εθελοντική συμμετοχή στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, από την ΕΚΕΠΥ, για την εκπαίδευση και την εθελοντική συμμετοχή στις Ιατρικές Ομάδες Άμεσης Δράσης για επείγουσες καταστάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και έχει λάβει εύφημος μνεία για την εθελοντική της συμμετοχή στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Η κα Γρέκα είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και εθελοντής ιατρός στους Γιατρούς του Κόσμου. Στα ιατρεία της αντιμετωπίζονται θέματα της ευρύτερης παθολογίας και δίνονται λύσεις σε περιστατικά ευαλωτότητας. Επιπλέον, διεκπεραιώνονται επείγοντα και προγραμματισμένα περιστατικά της ευρύτερης παθολογίας, προσεγγίζονται θέματα πρόληψης υγείας, με έμφαση στην θεραπευτική αντιμετώπιση, συνδυαστικά με άσκηση και διατροφή, σε σχέση με τις υπάρχουσες συννοσηρότητες, εξατομικευμένα και ανά περίπτωση.

Patision 122, Kypseli

Next availability See all
About the specialist

Η Παπαγιαννοπούλου Γλυκερία MSc είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ιδιωτικό γραφείο στα Τρίκαλα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και διαθέτει μεταπτυχιακό με κατεύθυνση στον τομέα "Αθλητική Διατροφή" από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει σημαντική εργασιακή εμπειρία και έχει παρακολουθήσει και παρακολουθεί διαρκώς επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και τις σύνοδες νόσους αυτής. Χρησιμοποιώντας Τεχνικές Τροποποίησης Συμπεριφοράς (Behavioral Modification), δηλαδή τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αλλάξουμε το πώς σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε για το φαγητό, προσεγγίζει την αντιμετώπιση της παιδικής και ενήλικης παχυσαρκίας. Στο ιδιωτικό της γραφείο, παρέχει εξειδικευμένα προγράμματα διατροφής προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός. To "Εργαστήρι Διατροφής" αποτελεί τον πρώτο εξειδικευμένο χώρο στα Τρίκαλα για τη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών! Στεγάζεται στο διαιτολογικό γραφείο της Γλυκερίας Παπαγιαννοπούλου και είναι ένας φιλικά διαμορφωμένος χώρος για παιδιά. Μέσα από διασκεδαστικές και ευχάριστες διαδικασίες, που δεν είναι άλλες από το παιχνίδι και τη δράση, τα παιδιά μαθαίνουν πώς να τρέφονται ισορροπημένα και να κάνουν την άσκηση μέρος της ζωής τους! Η εκπαίδευση μπορεί να πραγματοποιηθεί ατομικά σε κάθε παιδί ή σε όλη την οικογένεια ή σε μια μικρή ομάδα παιδιών. Επιτραπέζια παιχνίδια, βιωματικές δραστηριότητες, κατασκευές, ζωγραφική, παραμύθια, παιδικά βιβλία διατροφής και πολλά διαδραστικά παιχνίδια, αποτελούν τα βασικότερα εργαλεία του Εργαστηρίου, προκειμένου τα παιδιά να κάνουν προσωπικό βίωμα τους και να αγαπήσουν την ισορροπημένη διατροφή και την καθημερινή σωματική δραστηριότητα.

  • Αντιμετώπιση παχυσαρκίας

Garivaldi 1, Trikala

Next availability See all
About the specialist

Ο Παντελής Αθανάσιος MD, MSc (QMUL), FMBS, SCOPE Cert., FACS, είναι Γενικός Χειρουργός και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Ίλιον. Είναι εξειδικευμένος στη Μεταβολική και Βαριατρική Χειρουργική, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών από το Queen Mary University of London και από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Έχει λάβει εξειδίκευση στη λαπαροσκοπική και ελάχιστα επεμβατική χειρουργική καθώς και στη χειρουργική της παχυσαρκίας και των μεταβολική νοσημάτων, με εκπαίδευση στα κορυφαία κέντρα Mohak της Ινδίας και Ponderas της Ρουμανίας, ως υπότροφος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής (EAES). Διαθέτει εμπειρία σε νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, έχοντας διατελέσει Επιμελητής Χειρουργός σε νοσοκομεία του Βουκουρεστίου και της Ινδίας. Σήμερα είναι Επιμελητής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικού και Επιστημονικός Συνεργάτης της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ιπποκράτειο». Έχει ενεργό ερευνητικό έργο, είναι συγγραφέας και κριτής σε διεθνή ιατρικά περιοδικά, ενώ συμμετέχει τακτικά σε διεθνή συνέδρια και εκπαιδευτικά προγράμματα. Εξειδικεύεται σε ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές (λαπαροσκοπική χειρουργική), στη χειρουργική παχυσαρκίας και μεταβολικών νοσημάτων, καθώς και στη σύγχρονη αντιμετώπιση των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος, νοσημάτων του πεπτικού και παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα. Η προσέγγισή του βασίζεται στη συνέπεια, την επιστημονική τεκμηρίωση και τον σεβασμό προς τον ασθενή.

Σύρου 59, Ilion

Next availability See all
About the specialist

Ο Συνετός Διονύσιος είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής και διατηρεί το ιδιωτικό του γραφείο στο Χαλάνδρι. Είναι απόφοιτος Bachelor Ψυχολογίας και κάτοχος Master Κλινικής Ψυχολογίας του University of East London, ενώ έχει ειδικευθεί στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT) στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής στην Καλλιθέα. Έχει κάνει πρακτική στο Κέντρο Ημέρας Alzheimer στο Μαρούσι και έχει αναλάβει περιστατικά στην Ψυχογηριατρική Εταιρία “ο Νέστωρ” στο πλαίσιο της πρακτικής (CBT) και εθελοντικά έως και σήμερα. Τέλος, έχει δουλέψει με άτομα με αυτισμό ιδιωτικά και εργάζεται στο Κέντρο Ημέρας του ΠΕΣΟΨΥ στο Βύρωνα.

Irodou Attikou 1, Chalandri

Next availability See all
About the specialist

Η Νότα Μαυρανδρέα είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, Υπ. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Αγία Παρασκευή. Συνεργάζεται με ενήλικες κι εφήβους με ψυχικές δυσκολίες, όπως διατροφικές διαταραχές, άγχος, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, εξαρτήσεις, δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις, χαμηλή αυτοεκτίμηση κι άλλες. Παράλληλα, υποστηρίζει γονείς στην ενδυνάμωση του ρόλου τους. Η προσέγγισή της βασίζεται στην ανάπτυξη μιας θεραπευτικής σχέσης, μέσα στην οποία ο θεραπευόμενος μπορεί με εμπιστοσύνη και ασφάλεια να κατανοήσει και να συνδεθεί με τον εαυτό του. Σχετικά με την εκπαίδευσή της, είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αντιμετώπιση Εξαρτήσεων.  Έχει εξειδικευτεί στη Γνωσιακή - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και παράλληλα ειδικεύεται στην Θεραπεία των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, όπου είναι κι Επιστημονικός συνεργάτης στην αντίστοιχη Μονάδα.

Τερζόπουλου 7, Agia Paraskevi

Next availability See all
About the specialist

Η Φλουράκη Γεωργία είναι Διατροφολόγος - Διαιτολόγος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Αιγάλεω. Είναι πτυχιούχος Διατροφολόγος - Διαιτολόγος Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και η πτυχιακή εργασία βασιζόταν στη αθλητική διατροφή - σε αθλητές Ξιφασκίας. Επίσης, έχει μετεκπαιδευτεί στην Κλινική Διατροφή στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατέχει πιστοποίηση στα συμπληρώματα διατροφής "Πρωτόκολλα Υγείας & Διατροφικές Προτάσεις" της Iso-Plus α.ε & ι.δ.μ.ε.. Κατά το παρελθόν, εργάστηκε στο Διαιτολογικό τμήμα ιδιωτικού Ενδοκρινολογικού Ιατρείου στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Έχει πολυετή εμπειρία στο σχεδιασμό εξατομικευμένων διαιτολογίων για παθολογικές καταστάσεις. Διατηρεί συνεργασία με Ενδοκρινολόγους για παρακολούθηση - διατροφική εκτίμηση - διατροφικές συστάσεις - σχεδιασμό εξατομικευμένων διαιτολογίων απόλυτα στις ανάγκες του εκάστοτε ασθενή και με Παιδίατρους για την παρακολούθηση διατροφικής κατάστασης νηπίων και παιδιών από δύο ετών και άνω, με θέματα μειωμένης ανάπτυξης, χαμηλού βάρους - ύψους - καμπύλες ανάπτυξης, άρνηση πρόσληψης τροφής, φάσμα αυτισμού και διατροφική εκπαίδευση σε γονείς και παιδιά. Παράλληλα, συνεργάζεται με την εταιρεία ΠΕΙΦΑΣΥΝ MEDI–ΣΥΝ, παρέχοντας διατροφική συμβουλευτική και υποστήριξη σε πελάτες φαρμακείων του Πειραιά και με τα περιοδικά Mom & Baby και MEDI - ΣΥΝ news για την εκπόνηση άρθρων. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε ημερίδες και συνέδρια με θέματα όπως "Παιδί διατροφή και Ανάπτυξη", "Σακχαρώδης Διαβήτης πρόληψη & αποκατάσταση", "Τροφική Αλλεργία & Διατροφή" κ.α.

  • Αντιμετώπιση διαβήτη

Pergamou 4, Aigaleo

Next availability See all

Diet and nutrition

See what is the best diet plan for you


Need help?

Log in or register to continue
Log in or register to continue

Continue with

or register with your email address

The password should contain at least 6 characters and 1 capital letter
Create a new password

Enter the email you used to register in doctoranytime and we'll send you a link to create new password

Your data is in good hands
doctor-graphic doctor-graphic

doctoranytime takes your health as well as your data protection very seriously!

In order to ensure you that:

  • you will continue to get the best possible treatment from the affiliated doctors and diagnostic centers
  • you will continue to book your appointments easily and quickly by having at the same time the right of evaluation
  • we will be able to contact you immediately in case of a change in your appointment
  • you will continue to receive our newsletter and health suggestions that may interest you

it is essential for us to collect and process your personal data to the extent that you allow.

For this reason, we would like to inform you that we take all the necessary measures in order to protect your personal data, according to the New European General Data Protection Regulation (“GDPR”), the terms of the doctoranytime Privacy Policy (that you can read in detail here) and the law requirements.

If you have any questions regarding your privacy protection by doctoranytime or in case you wish to exercise your GDPR rights (information, access, correction, deletion, limitation of processing, portability of your data, objection and right to lodge a complaint with the Personal Data Protection Authority) you can contact the Data Protection Officer of doctoranytime on: [email protected].

Terms of Use

Congratulations!!

Your registration has completed.

Make a Video Consultation with a healthcare practitioner

Book your Video Consultation in 3 clicks and see your practitioner from your mobile, tablet or pc.

home
Consult your practitioner from the comfort of your home
time
Get an appointment immediately
data
Secure your personal data

You only have to select the option book an appointment for a Video Consultation.

BOOK AN APPOINTMENT
Cognitive Behavioral Therapy (CBT)
mental health

What it is

Cognitive Behavioural Therapy (CBT) is a form of psychotherapy applied to problems such as depression, anxiety disorders, abuse, relationship and marriage problems, eating disorders and serious mental illness.The therapist emphasizes what is happening in the current life rather than the past and what led to the difficulties.

Approach

Identifying the distortions in a person's thinking that are causing problems and then examining these in the light of reality. Understanding the behaviour and motivations of others and using problem-solving skills to deal with difficult situations. Dealing with fears rather than avoiding them. Role-playing to better prepare for potentially problematic interactions with others. You become your own self-therapist.

How it could benefit you

Helps the individual to change dysfunctional thought patterns and behaviors. Improves your functioning and quality of life by helping to change patterns and behaviours. Teaches you to be your own self-therapist.

Dialectical Behavioural Therapy (DBT)
mental health

What it is

It is a form of psychotherapy that teaches a person to identify negative thought patterns and change them. DBT reinforces the acceptance that all your thoughts are valid, as they are part of your life experiences and who you are. The person acts by doing the best they can for the moment. It is used for people with suicidal behavior, post-traumatic stress disorder, substance use disorder, bipolar disorder, eating disorders, ADHD, depression, anxiety.

Approach

DBT focuses on acceptance and change. It helps the person to get to know themselves better, to think about why they do what they do, without judgment. Replacing a negative behavior or habit with ones that can improve the quality of life. Dialectic is the idea that two different things can be true at the same time. At the same time as accepting yourself exactly as you are, comes the recognition of your effort to change.

How it could benefit you

It helps you make positive changes in the way you act. It identifies your negative thought patterns and changes them, helping to make positive changes in the way you act. Teaches you ways to manage intense emotions and stressful thoughts when they occur.

Humanistic psychotherapy
mental health

What it is

Humanistic therapy is a form of psychotherapy in which self-awareness and self-acceptance are considered the keys to personal growth. It emphasizes creativity, collaboration and interaction between the individual and the therapist, using techniques such as role-play.

Approach

Each person is a combination of mind, emotions, body and soul with unique experiences and events. No single life event, personality trait or psychological diagnosis defines you.

How it could benefit you

It improves self-awareness and self-confidence, helps you understand how your past affects your present, how to deal effectively with stressful situations, improves human relationships and helps you better manage your emotions.

Psychodynamic psychotherapy
mental health

What it is

Psychodynamic psychotherapy is talk therapy that aims to understand current thoughts and feelings through the behaviours shaped by past experiences and the past. Understanding the past can help you avoid repeating unhelpful patterns that have existed in it and facilitate your quality of life alongside relief from distressing symptoms. It is used in depression, anxiety, interpersonal problems, addictions, trauma, eating disorders, personality disorder.

Approach

Psychodynamic psychotherapy provides a space to explore and understand how unhelpful patterns from the past may be influencing our current difficulties. Defence mechanisms are explored and how our feelings and behaviours in the present are shaped by our past experiences.

How it could benefit you

It helps people to live a healthier life. There may be things in a person's unconscious that they are not aware of that cause them pain or keep them stuck in the past. Identifying these and understanding them can lead you to move forward.

Systemic psychotherapy
mental health

What it is

Systemic psychotherapy focuses on the interactions and relationships between the group to help them deal with any problems and move forward. It gives all group members the opportunity to explore their feelings and say what they think in a safe, non-judgmental environment. It is applicable to family conflict/problems, family dynamics, child and adolescent behaviour problems, addictions, anger management, mood disorders, anxiety, eating disorders.

Approach

Therapy seeks to identify deep-rooted patterns within the individual's relationships and with group members. The process helps to uncover the ways in which members communicate and behave within a system, based on beliefs about their respective roles. Circular questions, narrative techniques, reframing and restructuring are used.

How it could benefit you

It helps to understand and improve the dynamics within the family and relationships. Changes dysfunctional patterns of communication and behaviour in the system, enhances empathy, helps build stronger relationships and pushes the team to overcome their problems.

Filters
  • Specialties