Online chat με γιατρό. Δες τις νέες ειδικότητες! Δοκίμασέ το τώρα!
Online chat με γιατρό. Δες τις νέες ειδικότητες! Δοκίμασέ το τώρα!
Γιατροί Εξετάσεις Εξειδίκευση

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

Χρειάζεσαι γιατρό; Βρες γιατρούς με βιντεοκλήση ή άμεσα διαθέσιμους μέσω chat
Ψωρίαση

Απαλλάξου από τα σημάδια της στο σώμα σου

Καζάκος Χαράλαμπος
Ελέγχθηκε από τον Καζάκο Χαράλαμπο
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
10 Δεκεμβρίου 2017
Κουράκου Μαρία-Σοφία
Ελέγχθηκε από την Κουράκου Μαρία-Σοφία
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
10 Δεκεμβρίου 2017
Παλαιολόγου Ροζίνα
Ελέγχθηκε από την Παλαιολόγου Ροζίνα
Ψυχολόγος - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
10 Δεκεμβρίου 2017

Συμβουλές καταπολέμησης της ψωρίασης

Η ψωρίαση μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Ο ίδιος μας ο οργανισμός γεννά τη νόσο, αφού είναι γραμμένη στο DNA του καθενός. Φρόντισε την υγεία σου, μείνε σε καλά χέρια και απόφυγε τις εξάρσεις της.

Κάνε συχνά ιατρικές εξετάσεις

Μην αμελείς τον ετήσιο προληπτικό σου έλεγχο. Το check up πρέπει να μπει στο to do list σου και μάλιστα, θα μπορούσες να το προγραμματίσεις συγκεκριμένη εποχή (εκτός απροόπτου βεβαίως) για να σου είναι πιο εύκολο να το θυμάσαι. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να κλείσεις ένα ραντεβού για check up είτε είσαι άνδρας είτε γυναίκα.

Κάνε συχνά ιατρικές εξετάσεις

Η διατροφή σου, το φάρμακό σου

Το ήξερες ότι με τη διατροφή σου μπορείς να προλάβεις δεκάδες ασθένειες ή και τις υποτροπές τους; Τα αυτοάνοσα νοσήματα φαίνεται ότι επιτείνονται όταν η διατροφή του πάσχοντος σε συνδυασμό με την ψυχολογία του δεν είναι καλή.

Ασκήσου τακτικά

Ασκήσου τακτικά, φρόντισε το σώμα σου

Το σώμα σου πρέπει να το βλέπεις ως όλον. Δεν αρκεί να τρως σωστά και να ελέγχεις την υγεία σου. Πρέπει ταυτόχρονα να γυμνάζεσαι συστηματικά. Προτίμησε το είδος γυμναστικής που σου αρέσει περισσότερο και ξέρεις ότι θα είσαι συνεπής στις προπονήσεις.

Απόφυγε το στρες

Απόφυγε το στρες

Το ξέρουμε ότι αυτό είναι δύσκολο... αλλά τουλάχιστον προσπάθησε. Η καλή ψυχολογία είναι το Α και το Ω, τόσο για την εμφάνιση μιας πάθησης όσο και για την εξέλιξη ή την υποτροπή της. Εξίσου σημαντικό είναι να έχεις καλή ψυχολογία και κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας. Ειδικά για τα νοσήματα τα οποία είτε είναι αυτοάνοσα είτε οφείλονται σε γονιδιακούς παράγοντες, η ψυχολογία παίζει πρωταρχικό ρόλο, αφού μπορεί να επιτείνει το πρόβλημα.

Bonus συμβουλή από το doctoranytime: Προτίμησε τη γυμναστική στο ύπαιθρο. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να βελτιώσεις την υγεία και την εικόνα του σώματός σου, να νιώσεις πιο χαρούμενος και παράλληλα θα εκτεθείς στον ήλιο, ο οποίος έχει αποδειχθεί ότι κάνει καλό στα δερματικά σημάδια της ψωρίασης. Φυσικά, η έκθεση στον ήλιο πρέπει να γίνεται με προσοχή και με τη χρήση ειδικής αντηλιακής προστασίας.

Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.
Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα.

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.

Μοιράσου την εμπειρία σου ανώνυμα

Μέσα στην ιστορία σου θα μπορούσες να συμπεριλάβεις πράγματα όπως: τα αποτελέσματα από την θεραπεία/ες που δοκίμασες, αν βίωσες πόνο ή φοβίες και πώς το αντιμετώπισες, τι θα πρότεινες σε κάποιον/α για να τον/την βοηθήσεις.

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει