Online chat με γιατρό. Δες τις νέες ειδικότητες! Δοκίμασέ το τώρα!
Online chat με γιατρό. Δες τις νέες ειδικότητες! Δοκίμασέ το τώρα!
Γιατροί Εξετάσεις Εξειδίκευση

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

Χρειάζεσαι γιατρό; Βρες γιατρούς με βιντεοκλήση ή άμεσα διαθέσιμους μέσω chat
Ψωρίαση

Απαλλάξου από τα σημάδια της στο σώμα σου

Καζάκος Χαράλαμπος
Ελέγχθηκε από τον Καζάκο Χαράλαμπο
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
10 Δεκεμβρίου 2017
Κουράκου Μαρία-Σοφία
Ελέγχθηκε από την Κουράκου Μαρία-Σοφία
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
10 Δεκεμβρίου 2017
Παλαιολόγου Ροζίνα
Ελέγχθηκε από την Παλαιολόγου Ροζίνα
Ψυχολόγος - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
10 Δεκεμβρίου 2017

Συμπτώματα και διάγνωση

Οι βλάβες εμφανίζονται ως ψωριασικές πλάκες με λευκά λέπια από τον υπερπολλαπλασιασμό των δερματικών κυττάρων. Η νόσος εκδηλώνεται στους αγκώνες, στα γόνατα, στο κάτω μέρος της πλάτης και στο κεφάλι (τριχωτό της κεφαλής). Επιπλέον, είναι πιθανό να εμφανιστεί στη γεννητική περιοχή, στα νύχια, στις παλάμες και στα πέλματα. Στο πρόσωπο είναι σπανιότατο να εμφανιστεί.

Συμπτώματα και διάγνωση 1 ΠΡΟΣΩΠΟ ΟΜΦΑΛΟΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΝΥΧΙΑ ΧΕΡΙΩΝ ΓΟΝΑΤΑ ΝΥΧΙΑ ΠΟΔΙΩΝ
Συμπτώματα και διάγνωση 2 ΚΕΦΑΛΙ ΑΦΤΙΑ ΜΑΣΧΑΛΗ ΑΓΚΩΝΕΣ ΓΛΟΥΤΙΑΙΑ ΠΤΥΧΗ

Στις περιοχές που πλήττονται μπορεί να πέσουν τα μαλλιά, ωστόσο ξαναβγαίνουν σύντομα. Οι νεαροί ενήλικες είναι πιο συχνά τα θύματα αυτής της ασθένειας. Είναι σπάνιο να εμφανιστεί σε ηλικιωμένους. Για την ακρίβεια, μερικές φορές παρουσιάζεται βελτίωση ή ακόμη και εξαφάνιση των σημαδιών της νόσου μετά την ηλικία των 50 ετών.

Διάγνωση της ψωρίασης

Η διάγνωση της ψωρίασης είναι κατά κανόνα κλινική και πραγματοποιείται στο ιατρείο του δερματολόγου και του ρευματολόγου. Ο ασθενής απευθύνεται σε εξειδικευμένο ιατρό και μετά από κλινική εξέταση, μπορεί να τεθεί η διάγνωση. Το κύριο χαρακτηριστικό της ψωρίασης είναι η ροδαλή πλάκα με το λευκό λέπι στην επιφάνεια. Ο γιατρός θα ελέγξει και το σώμα για να δει αν υπάρχουν ενδείξεις ότι συνυπάρχει και κάποια άλλη μορφή ψωρίασης.

Υγιές δέρμα Ψωρίαση στο δέρμα

Σε κάποιες περιπτώσεις, ο γιατρός μπορεί να προχωρήσει σε λήψη κομματιού δέρματος από την πάσχουσα περιοχή για τον έλεγχό του στο εργαστήριο για επιβεβαίωση (ιστολογική εξέταση). Σε περιπτώσεις υποψίας ψωριασικής αρθρίτιδας μπορεί να χρειαστεί ειδικός αιματολογικός έλεγχος και ακτινογραφία για την ανεύρεση ενδείξεων για φλεγμονή στις αρθρώσεις.

Διαφορική διάγνωση- Με ποιες άλλες παθήσεις μοιάζει η ψωρίαση;

Η ψωρίαση πολύ συχνά συγχέεται με το χρόνιο έκζεμα, τη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, την καντιντίαση, τη σύφιλη, τη δερματομυκητίαση, τη ροδόχρουν πιτυρίαση, το φαρμακευτικό εξάνθημα κ.ά. Είναι σημαντικό, επομένως, ο ειδικός γιατρός να είναι σε θέση να διαγνώσει σωστά τη νόσο και να τη διαχωρίσει από όλες τις παραπάνω, ώστε να μπορέσει να δώσει στον ασθενή την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και να αντιμετωπίσει τη νόσο στην αρχή της.

Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.
Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα.

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.

Μοιράσου την εμπειρία σου ανώνυμα

Μέσα στην ιστορία σου θα μπορούσες να συμπεριλάβεις πράγματα όπως: τα αποτελέσματα από την θεραπεία/ες που δοκίμασες, αν βίωσες πόνο ή φοβίες και πώς το αντιμετώπισες, τι θα πρότεινες σε κάποιον/α για να τον/την βοηθήσεις.

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει