ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ουλίτιδα - Περιοδοντίτιδα

Συμπτώματα, θεραπεία και κόστος αντιμετώπισης

Λαμπρόπουλος Παναγιώτης
Ελέγχθηκε από τον Λαμπρόπουλο Παναγιώτη
Οδοντίατρος
30 Ιουνίου 2018
Κοντογιάννη Βικτώρια
Ελέγχθηκε από την Κοντογιάννη Βικτώρια
Οδοντίατρος
30 Ιουνίου 2018

Συμβουλές για την πρόληψη της ουλίτιδας - περιοδοντίτιδας

Το υγιές χαμόγελο είναι και το ωραιότερο χαμόγελο!

Οι οδοντικές παθήσεις οφείλονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό σε αμέλεια του ίδιου του ασθενή και σε φτωχή στοματική υγιεινή. Οι δύο βασικές παθήσεις που προκύπτουν από αυτά τα προβλήματα είναι η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα. Αν η ουλίτιδα δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως και αφεθεί χωρίς θεραπεία είναι πιθανό να οδηγήσει σε περιοδοντίτιδα.

Μάθε ποια είναι τα 4 μυστικά που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις σε βάθος χρόνου τη στοματική σου υγιεινή.

Καθαρισμός δοντιών

Καθάρισε σχολαστικά τα δόντια σου

Το σχολαστικό βούρτσισμα των δοντιών αμέσως μετά από κάθε γεύμα και με τη χρήση ειδικής οδοντόκρεμας θα αποτρέψει την εμφάνιση περιοδοντικών νόσων.

στοματικό διάλυμα οδοντικό νήμα

Χρησιμοποίησε στοματικό διάλυμα και οδοντικό νήμα

Το στοματικό διάλυμα έχει την ικανότητα να απομακρύνει τα βακτήρια του στόματος, ενώ ταυτόχρονα, επιταχύνει τη φυσική ανάπλαση των ούλων. Το οδοντικό νήμα θα απομακρύνει κάθε ίχνος τροφής που μπορεί να έχει κολλήσει ανάμεσα στα δόντια. Έτσι, θα μειωθεί ο κίνδυνος σχηματισμού οδοντικής πλάκας.

Κατανάλωσε προβιοτικά

Κατανάλωσε προβιοτικά

Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που αν ληφθούν σε συγκεκριμένη ποσότητα ωφελούν πολύ το άτομο που τα καταναλώνει. Έχουν την ικανότητα να αποκαθιστούν τη φυσική χλωρίδα του στόματος και να αποτρέπουν την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών. Επιπλέον, τα προβιοτικά ενισχύουν και την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε μυκητιάσεις κάθε είδους. Τροφές με προβιοτικά είναι το γιαούρτι και το κεφίρ.

Απόφυγε τα γλυκά

Απόφυγε τα γλυκά

Τα γλυκά, τα μπισκότα, τα παγωτά και γενικώς η ζάχαρη βλάπτουν στο μέγιστο βαθμό τα δόντια μας. Γι΄ αυτό είναι απαραίτητο κάθε φορά που καταναλώνεις ένα γλυκό να πλένεις στη συνέχεια τα δόντια σου, ώστε να μην μένουν υπολείμματα ανάμεσα στα δόντια. Οι οδοντίατροι συνιστούν να τρως γλυκά μία φορά την ημέρα και αμέσως μετά να πλένεις καλά τα δόντια σου, διότι όσες περισσότερες φορές τρως τόσο αυξάνεις τον κίνδυνο.

Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.

Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα.

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.