ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ουλίτιδα - Περιοδοντίτιδα

Συμπτώματα, θεραπεία και κόστος αντιμετώπισης

Λαμπρόπουλος Παναγιώτης
Ελέγχθηκε από τον Λαμπρόπουλο Παναγιώτη
Οδοντίατρος
30 Ιουνίου 2018
Κοντογιάννη Βικτώρια
Ελέγχθηκε από την Κοντογιάννη Βικτώρια
Οδοντίατρος
30 Ιουνίου 2018

Κόστος θεραπείας ουλίτιδα - περιοδοντίτιδα

Το κόστος της θεραπείας για την ουλίτιδα και την περιοδοντίτιδα εξαρτάται από το στάδιο και την έκταση του προβλήματος. Βάσει αυτού θα επιλεχθεί από το γιατρό η καταλληλότερη μέθοδος θεραπείας και θα καθοριστεί το κόστος. Το κόστος μπορεί να περιλαμβάνει από έναν απλό καθαρισμό δοντιών μέχρι και τη χειρουργική επέμβαση αντιμετώπισης της περιοδοντίτιδας.

cost icon

Μέσο κόστος και εύρος τιμών

Μέσο κόστος επίσκεψης

107€

από

632

γιατρούς

ΠεριοχήΜέσο κόστος
Αττική 109€
Κρήτη 117€

Ειδική προετοιμασία για την εξέταση

Αν νιώθεις ότι τα δόντια σου σε ενοχλούν ή παρουσιάζουν συμπτώματα, κλείσε ένα ραντεβού στον οδοντίατρο για έλεγχο. Επειδή ο χρόνος σου στο ιατρείο θα είναι περιορισμένος σκέψου από πριν και σημείωσε αυτά που θα ήθελες να πεις στο γιατρό, αλλά και αυτά που θέλεις να μάθεις από εκείνον.

  • Κατάγραψε τα ακριβή συμπτώματα που νιώθεις (αν ματώνουν τα ούλα όταν πλένεις τα δόντια σου, αν έχεις παρατηρήσει κακοσμία του στόματός σου, αν νιώθεις ότι σε πονάνε τα δόντια σου)
  • Ανάφερε στο γιατρό τις παθήσεις που έχεις (χρόνιες και μη)
  • Σημείωσε όλα τα φάρμακα που λαμβάνεις (συμπεριλαμβανομένων των συμπληρωμάτων διατροφής)

Διάρκεια αποθεραπείας

Η διάρκεια εφαρμογής της θεραπείας αλλά και αποθεραπείας εξαρτάται τόσο από το στάδιο της πάθησης όσο και σε μεγάλο βαθμό και από τη συμμόρφωση του ασθενή με τις οδηγίες του γιατρού του.

Αν ως ασθενής τηρείς αυτά που σου λέει ο γιατρός σου και εφαρμόζεις τους κανόνες υγιεινής που πρέπει, τότε η θεραπεία ολοκληρώνεται επιτυχώς γρηγορότερα και ταυτόχρονα, μειώνεται η πιθανότητα να χρειαστεί να προχωρήσεις σε χειρουργική επέμβαση για περιοδοντίτιδα. Παράλληλα, ελαχιστοποιείς και τον κίνδυνο επιπλοκών.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως η περιοδοντίτιδα είναι μια χρόνια νόσος. Ακόμη και μετά την θεραπεία της πρέπει να ακολουθείς το πρόγραμμα επανεξετάσεων που θα ορίσει ο γιατρός σου, προκειμένου να μην υποτροπιάσει.

Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.

Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα.

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.