Καλησπέρα σας, Έχω επισκεφτεί 3 οφθαλμίατρους τα τελευταία 3 χρόνια για την μέτρηση της μυωπίας μου και οι 3 έχουν συμφωνήσει στο -3,25. Οι δύο τελευταίοι ήταν τους τελευταίους μήνες. Το θέμα είναι ότι σήμερα που πήγα να μου γράψουν γυαλιά μυωπίας η γιατρός του ΕΟΠΥΥ μου καθώς μου έβαζε νούμερα (βεβαίως δεν προχώρησε σε μικρότερους αριθμούς, αλλά έμεινε σε μέγεθος σχετικά μέτριο) μου είπε κακώς που φοράω 3,25 και ότι θα μπορούσα να φοράω -3. Υπάρχει περίπτωση να είναι πρόχειρη εκτίμηση καθώς δεν μου έβαλε πολλές ταμπέλες με αριθμούς? Και με το 3 να μην βλέπω λεπτομέρειες μακριά? Επίσης, θεωρεί ότι στους φακούς καλό είναι να βάζω 3. Θα ήθελα, παρακαλώ πολύ, και τη δική σας εκτίμηση πριν πάω και σε 5ο οφθαλμίατρο. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
Καλησπέρα σας,
Αν τρεις διαφορετικές μετρήσεις, οι δύο μάλιστα πρόσφατες, συμφωνούν σε -3,25 D, δεν θα θεωρούσα από μόνο του το -3,00 D «καλύτερο». Μια πρόχειρη/σύντομη μέτρηση χωρίς πλήρη υποκειμενική διάθλαση μπορεί πράγματι να δώσει διαφορετικό αποτέλεσμα.
Με -3,25 αντί -3,00 η διαφορά είναι μικρή, αλλά μπορεί να γίνει αντιληπτή κυρίως σε λεπτομέρειες μακριά, πινακίδες κ.λπ. Το σωστό είναι να επιλεγεί η μικρότερη διόρθωση με την οποία βλέπετε καθαρά και άνετα, όχι αυθαίρετα το μικρότερο νούμερο.
Για τους φακούς επαφής, η συνταγή δεν μεταφέρεται πάντα αυτούσια από τα γυαλιά, λόγω της διαφορετικής απόστασ...ης του φακού από τον κερατοειδή. Στα -3,25 η διαφορά συνήθως είναι μικρή, αλλά η τελική επιλογή πρέπει να γίνει με δοκιμαστικό φακό και έλεγχο της όρασης.
Δεν θα πήγαινα απαραίτητα σε 5ο οφθαλμίατρο. Θα ζητούσα απλώς μια πλήρη υποκειμενική διάθλαση και, αν θέλετε φακούς επαφής, ξεχωριστή προσαρμογή φακού.
Διάβασε περισσότερα
Χειρουργός Οφθαλμίατρος | Αμπελόκηποι
Το ήξερες ότι μπορείς να κάνεις live chat με γενικό γιατρό και να βρεις τις απαντήσεις που θέλεις; Κάνε chat τώρα με το DO+
Live chat
Η μία μέτρηση με την άλλη έχουν τόσο μικρή διαφορά που δεν θεωρείται καν συζητήσιμη
Οφθαλμίατρος | Θεσσαλονίκη
Γεια σας. Η διαφορά μεταξύ -3.25 και -3 είναι πολύ μικρή και πρακτικά αμελητέα. Εφόσον οι περισσότεροι γιατροί που σας εξέτασαν κατέληξαν στο -3.25 τότε μπορείτε να επιλέξετε αυτό τον βαθμό (με την προϋπόθεση πως δεν έχει περάσει πάνω από ένα έτος από την τελευταία εξέταση πριν πάτε στο ιατρείο του ΕΟΠΥΥ). Σχετικά με τους φακούς επαφής είναι προτιμότερο να πάρετε το -3.
Οφθαλμίατρος | Καλαμαριά
Η διαφορά του 0.25 είναι ελάχιστη,δεν είναι αξια λογου
Οφθαλμίατρος | Παλαιό Φάληρο
Εξαρτάται από την ηλικία σας. Αν είστε κοντά στα 35 φορέστε 3.Αν είστε μικρότερη 3.25.Άν φοράτε ήδη πρεσβυωπία γυαλιά βάλτε3.25 και προσαρμόστε το κοντινό γυαλί.
Οφθαλμίατρος | Άνω Πατήσια
Σας έχουν δει τρεις οφθαλμίατροι και συμφωνούν στο -3.25. Θα βάλλεται αυτό το νούμερο.
Μη ταλαιπωρειστε άλλο.
Η διαφορά είναι πολύ μικρή και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Οφθαλμίατρος | Νέο Ψυχικό
Το 325 και το 3.0 είναι το ίδιο. Ο ίδιος οφθαλμίατρος το πρωί δυνατόν να σου βρει 3.0 και το βράδυ 325 ή το αντίθετο. Η μυωπία είναι δυναμικό μέγεθος Δεν έχει στατικότητες. Όπως πχ η χοληστερίνη σου. Το ίδιο εργαστήριο σήμερα θα στη μετρήσει 200 κι αύριο 190. Μη κολλάμε σε ανούσιες λεπτομέρειες.
Νέος συνεργάτης |
Οφθαλμίατρος | Θήβα
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 22:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.
Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.