Καλησπέρα έχω στίγμα, βγήκαν οι εξετάσεις αιματοκρίτης 38,8 κ σίδηρος 185 που διάβασα δεν είναι καλό διότι είναι υψηλό ..να ανησυχήσω ?
Για τον σίδηρο εννοείτε ασφαλώς ναι είναι ελαφρώς υψηλότερος του φυσιολογικού 170 ανάλογα τα εργαστήρια είναι η ανώτερη φυσιολογική, τώρα εσείς λόγω στίγματος ίσως πήρατε συμπληρώματα σε σιδήρου φεριτίνης, φυλλικού; δεν το γνωρίζω, πλέον τα διακόπτετε αλλά κυρίως δεν είναι να ανησυχείτε είστε πλησίον των φυσιολογικών. Περιορίζετε κι ότι διατροφικά περιέχει σίδηρο, όπως σπανάκι, συκώτι, μπρόκολο, πράσινα φυλλώδη λαχανικά κλπ. Σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, της τάξεως του ενός, δύο μηνών επανέλεγχος ώστε να δούμε εάν αποδώσει και η διατροφή.
Γενικός Γιατρός
Το ήξερες ότι μπορείς να κάνεις live chat με γενικό γιατρό και να βρεις τις απαντήσεις που θέλεις; Κάνε chat τώρα με το DO+
Live chat
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 22:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.
Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.