Καλησπέρα έχω ένα φρονιμίτη πάνω αριστερα που έχει κάνει ένα μικρο απόστημα και το διπλανό δόντι με πονάει αρκετα υπάρχει περίπτωση να το χάλασε ο φρονιμίτης;
Καλησπέρα! Η κατάσταση που περιγράφεις είναι αρκετά κοινή και μπορεί να προκαλεί ανησυχία. Ο φρονιμίτης (τρίτος γομφίος) μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα στα διπλανά δόντια, ειδικά αν δεν έχει ανατείλει σωστά ή αν υπάρχει περιοδοντίτιδα.
Ένα μικρό απόστημα στον φρονιμίτη μπορεί να δημιουργήσει πίεση ή μόλυνση που επηρεάζει το διπλανό δόντι, προκαλώντας πόνο. Υπάρχει πιθανότητα η φλεγμονή ή η μόλυνση από τον φρονιμίτη να έχει επηρεάσει τον διπλανό δόντι, είτε προκαλώντας τερηδόνα είτε προκαλώντας περιοδοντική νόσο.
Είναι σημαντικό να επισκεφτείς τον οδοντίατρο το συντομότερο δυνατό για να αξιολογήσει την κατάσταση. Ο ο...δοντίατρος θα μπορέσει να καθαρίσει την περιοχή, να αποστραγγίσει το απόστημα αν χρειαστεί, και να σου προτείνει την κατάλληλη θεραπεία, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει αντιβιοτικά ή ακόμα και εξαγωγή του φρονιμίτη αν κριθεί απαραίτητο.
Μην αφήνεις την κατάσταση χωρίς να την αντιμετωπίσεις, γιατί μπορεί να χειροτερέψει και να επηρεάσει την υγεία του στόματος σου συνολικά.
Διάβασε περισσότερα
Οδοντίατρος | Γουδή
Το ήξερες ότι μπορείς να κάνεις live chat με γενικό γιατρό και να βρεις τις απαντήσεις που θέλεις; Κάνε chat τώρα με το DO+
Live chat
δυστυχως ειναι αρκετα συχνο φαινομενο ο φρονιμιτης να χαλαει τον δευτερο γομφιο.
Οδοντίατρος | Αχαρνές
Καλησπέρα. Δυστυχώς υπάρχει τέτοια πιθανότητα γι' αυτο καλό θα ήταν να το βγάλετε.
Χειρουργός Οδοντίατρος - Προσθετολόγος | Άγιος Δημήτριος
Καλημερα σας,δυστηχως υπαρχει το ενδεχομενο ο φρονιμιτης να χαλασε το διπλανο δοντι.
Οδοντίατρος | Λάρισα
Υπάρχει περίπτωση. Θα το δείξει η κλινική και ακτινογραφική εικόνα. Μπορεί όμως να πονάει επειδή επηρεάζεται από το απόστημα.
Οδοντίατρος | Χαϊδάρι
Καλησπέρα σας. Πολλές φορές λόγω της κλίσης ανατολής των φρονημιτων, ή της μη πλήρους ανατολής τους , ή κ την δυσκολία τήρησης σωστής στοματικής υγιεινής στην περιοχή, οι φρονημίτες μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα περιοδοντικής -ουλικης φύσεως ή κ τερηδονικες βλάβες στα διπλανά τους δόντια. Σε τέτοιες περιπτώσεις συστήνεται η εξαγωγή τους. Σας ευχαριστούμε.
Οδοντίατρος | Ηράκλειο Κρήτης
Τα αποστήματα δεν έχουν όρια.Να βγάλετε τον φρονιμίτη και να φτιάξετε και το δίπλα δόντι
Οδοντίατρος | Πατήσια
Καλησπέρα, είναι αρκετά σύνηθες να χαλάνε τα δόντια δίπλα στους φρονιμίτες ειδικά αν αυτοί δε βρίσκονται σε σωστή θέση γιατί είναι δύσκολο να καθαριστούν σωστά. Έτσι μπορεί να εμφανιστεί τερηδόνα ή κάποια περιοδοντική φλεγμονή.
Οδοντίατρος | Παγκράτι
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 23:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.
Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.