Ο υιός μου 16 ετών και 5 μηνών έκανε καρδιολογικό έλεγχο προληπτικά χωρίς να έχει συμπτώματα. Βρέθηκε ένα λειτουργικό φύσημα που δεν τον επηρεάζει κάπου μας είπε ο γιατρός. Ωστόσο, η ρίζα της αορτής μετρήθηκε στα 39 χιλιοστά. Ο γιατρός τη θεωρεί μεγάλη για την ηλικία του. Το πρόβλημα είναι ότι ο υιός μου θέλει να μπει στη Σχολή Ικάρων και να γίνει Πιλότος σε μαχητικά. Ο καρδιολόγος τον αποθάρρυνε. Η έκθεση σε πολλά g στις μανούβρες θεωρεί ότι θα βλάψουν περαιτέρω την αορτή με αποτέλεσμα να παρουσιάσει, πιθανώς, ανεύρυσμα σε νεαρή ηλικία. Ο υιός μου είναι 1.75 και 73 κιλά. Έχετε κάποια γνώμη?
Έχω την ίδια γνώμη με τον συνάδελφο
Καρδιολόγος
|
Εύοσμος
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 23:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.
Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.