Βρες ειδικό

Βασιλείου Κωνσταντίνος

Λογοθεραπευτής στην Πάτρα

Αριθμός αδείας: 24634/387
  • Μαιζώνος 235, Πάτρα, Νομός Αχαΐας
Δεν υπάρχει δυνατότητα online ραντεβού
Εκδήλωσε το ενδιαφέρον σου

Πληροφορίες

Ο Βασιλείου Κωνσταντίνος είναι Λογοθεραπευτής και Επιστημονικά Υπεύθυνος του "Thera-Be|Κωνσταντίνος Βασιλείου". Αποφοίτησε από το τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ενώ κατά το βασικό του πτυχίο σπούδασε και στο Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης. Έπειτα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο UCL του Λονδίνου (University College London) στον τομέα των Νευροεπιστημών της Γλώσσας και της Επικοινωνίας ενώ σήμερα συνεχίζει με διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στον τομέα των Αναπτυξιακών Γλωσσικών Διαταραχών. Επιπλέον κατέχει Πιστοποίηση Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), πτυχίο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος και πτυχίο συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ). Επίσης, έχει εξειδικευτεί στην παιδιατρική Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (S.I.) ενώ κατέχει πολυάριθμες πιστοποιήσεις θεραπευτικών μεθόδων. Έχει εργαστεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία", για αρκετά έτη ως Πανεπιστημιακός Υπότροφος του τμήματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών, ως συνοδός/φροντιστής ατόμων με αναπηρία σε κατασκηνωτικά προγράμματα για ΑμεΑ μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.), ως Εξωτερικός Συνεργάτης - Λογοθεραπευτής στο Σύλλογο για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Ψ.Υ.) Πάτρας αλλά και ως Εκπαιδευτικός του τμήματος Βοηθών Εργοθεραπευτών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360. Επιπλέον, εργάστηκε ως Ιατρικός Διερμηνείας σε Νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και ως Ερευνητής - Λογοθεραπευτής σε τμήματα ένταξης και Ειδικά Σχολεία του Λονδίνου. Τέλος, εξειδικεύεται στη Δυσφαγία - διαταραχές κατάποσης, στον Τραυλισμό και στις Αναπτυξιακές διαταραχές.

Την περιγραφή επιμελείται η ομάδα του doctoranytime βασισμένη σε επαληθευμένες πληροφορίες.

Πρόσβαση

  • Μαιζώνος 235, Πάτρα, Νομός Αχαΐας
 • Λεωφορείο

  • 1,09km PATRAS
  • 1,32km ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΑΧΑΙΑΣ
 • Parking

  • 239m ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ MYMARKET
  • 281m PARKING PATRAS DESPOINA MANTZOROU
  • 308m ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Τρόποι πληρωμής

  • Πληρωμή με κάρτα
  • Μετρητά

Υπηρεσίες

 • Απλή επίσκεψη

Βιογραφικό και καριέρα

Σπουδές

 • Διδακτορικό Αναπτυξιακές Γλωσσικές διαταραχές, Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 2019-2022
 • Μεταπτυχιακό Νευροεπιστήμες Γλώσσας & Επικοινωνίας, Faculty of Psychology Sciences, University College London, 2012-2013
 • Πτυχίο Λογοθεραπείας, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, 2006-2010

Επαγγελματική εμπειρία

 • Επιστημονικά Υπεύθυνος, Thera-Be|Βασιλείου Κωνσταντίνος, Thera-Be|Βασιλείου Κωνσταντίνος, 2013 έως σήμερα
 • Επιστημονικός Συνεργάτης, Παιδοψυχιατρική Κλινική Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία"
 • Πανεπιστημιακός Υπότροφος του τμήματος Λογοθεραπείας, Πανεπιστήμιο Πατρών

Μέλος συλλόγων

 • Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ)
 • Citizens of Europe

Ξένες γλώσσες

 • Αγγλικά
 • Ισπανικά

Απαντήσεις σε ερωτήσεις ασθενών

 • Αυτισμός

  Γεια σας! Είμαι 37 ετών, γυναίκα και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου όταν είμαι καθιστή και ΜΟΝΟ όταν είμαι στο σπίτι μου κουνάω τον κορμό μου μπρος-πίσω, ειδικά όταν έχω έντονο άγχος. Έξω δεν το κάνω ποτέ. Όταν το κάνω νιώθω λίγο καλύτερα από θέμα άγχους. Έχω αδελφό μεγαλύτερο από μένα που είναι στο φάσμα του αυτισμού. Δεν παρουσιάζω κάποιο άλλο χαρακτηριστικό του αυτισμού και κατά τα άλλα έχω μία φυσιολογική ζωή με πολλές σπουδές στην εκπαίδευση και αντίστοιχη εργασία. Είναι πιθανό να είμαι κι εγώ στο φάσμα; Πώς μπορώ να το εξακριβώσω;

  • Καλησπέρα. Από μόνη της η υπερκινητικότητα αν αυτό περιγράφετε, δεν επαρκεί για να σας δοθεί διάγνωση αυτισμού. Ελάχιστοι ψυχίατροι στην Αθήνα που έχουν και σχετική εκπαίδευση θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να το διερευνήσετε περαιτέρω, αν σας ενδιαφέρει κάτι επίσημο. Ανεπίσημα, ίσως οποιοδήποτε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών θα μπορούσε να βοηθήσει σχετικά.

   Βασιλείου Κωνσταντίνος

 • Αυτισμός

  Το αγοράκι μας 26 μηνών κάνει όταν χαίρεται αρκετά μια επαναλαμβανόμενη κίνηση χτυπώντας τα χέρια του πάνω στα ποδαράκια του ή την κοιλιά του. Σαν να φτερουγίζει από χαρά. Το έχει ξεκινήσει από όταν στεκόταν στα πόδια του κ περπάτησε. Η αγωνία μου είναι αν παραπέμπει αυτό το σημάδι στο φάσμα αυτισμού. Ο παιδίατρος βέβαια με καθησύχασε ότι κάποια παιδάκια το κάνουν. Υπάρχει βλεμματική επαφή και το λεξιλόγιο είναι αρκετά πλούσιο, δηλαδή κάνει ήδη προτάσεις πέντε λέξεων και λέει τραγουδάκια. Ευχαριστώ πολύ.

  • Καλησπέρα σας,

   Από μόνο του το "συμπτωμα" που μου αναφέρατε δε μας παραπέμπει σε αυτισμό. Ο αυτισμός είναι συνδρομικός, δηλαδή χρειάζεται πληθώρα περαιτέρω συμπτωμάτων για να αποδοθεί ως διάγνωση. Αν δε βλέπετε άλλες συμπεριφορές, δυσλειτουργικές, και εφόσον ο γιατρός σας επίσης δεν εντοπίζει κάτι, θα πρότεινα να μην ανησυχείτε. Αν απ' την άλλη εντοπίζετε επιπλέον συμπεριφορές, μια αρχική τηλεφωνική επικοινωνία παιδοψυχίατρο, αναπτυξιολόγο ή ειδικό θεραπευτή που εμπιστέυεστε, θα ήταν βοηθητική.

   Βασιλείου Κωνσταντίνος

 • Αυτισμός

  Εδώ και χρόνια βρίσκω δυσκολίες στην καθημερινότητα μου με τον τρόπο που κατανοώ και επικοινωνώ. Γενικά ο τρόπος που σκέφτομαι είναι ξεκάθαρα διαφορετικούς από τους άλλους μετά από χρόνια που μου έχει υποθει από όλους γύρω μου. Θα ήθελα να ξέρω ποιον χρειαζομαι να επικοινωνήσω για πιθανή διάγνωση δεπυ ή δαφ ή κάποια άλλης πιθανότητας;

  • Καλησπέρα σας,

   Κάποιοι ψυχίατροι στην Ελλάδα ειδικεύονται σε σχετικές διαταραχές. Δεν είναι πολλοί αυτοί αλλά θα μπορούσατε να κάνετε σχετικά ενημερωτικά τηλέφωνα για να δείτε αν ψυχίατροι στην περιοχή σας θα αναλάμβαναν. Τώρα αν δε χρειάζεται το εντελώς τυπικό μίας διάγνωσης, και από ειδικούς θεραπευτές (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους) που δουλεύουν με ενήλικες θα μπορούσατε να προσεγγίσετε μία αξιολόγηση ή άτυπη διάγνωση.

   Βασιλείου Κωνσταντίνος

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής

Το doctoranytime είναι ένα end-to-end solution που υποστηρίζει τον χρήστη από τη στιγμή που αντιμετωπίζει ένα ιατρικό σύμπτωμα μέχρι τη στιγμή της λύσης του, δίνοντάς του τη δυνατότητα να βρεί ειδικό, να ζητήσει καθοδήγηση μέσω chat και να μιλήσει μαζί του μέσω βιντεοκλήσης. Οι πληροφορίες του συγκεκριμένου προφίλ έχουν συλλεχθεί από αξιόπιστες πηγές, όπως η προσωπική σελίδα του γιατρού/επαγγελματία υγείας και έχουν ελεγχθεί από την ομάδα του doctoranytime.
ΔΕΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Τα μέλη μας έχουν πρόσβαση στις τιμές και τις υπηρεσίες μας
Τα μέλη μας έχουν πρόσβαση στις τιμές και τις υπηρεσίες μας

Συνέχεια με

ή κάνε εγγραφή με το email σου

Ο κωδικός πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 6 χαρακτήρες (λατινικά γράμματα, αριθμούς, σύμβολα) και 1 κεφαλαίο.
Δημιουργήστε νέο κωδικό

Συμπλήρωσε το email που χρησιμοποιείς στο doctoranytime και θα λάβεις σύνδεσμο για τη δημιουργία νέου κωδικού

Τα στοιχεία σου είναι σε καλά χέρια
doctor-graphic doctor-graphic

Στο doctoranytime λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν τόσο την υγεία σου όσο και τα προσωπικά σου δεδομένα!

Για να εξασφαλίσουμε ότι:

 • θα έχεις τη βέλτιστη δυνατή μεταχείριση από τους συνεργαζόμενους γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα
 • θα μπορείς να κλείνεις εύκολα και γρήγορα τα ραντεβού σου διατηρώντας το δικαίωμα της αξιολόγησης
 • θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου για έκτακτες αλλαγές σχετικά με το ραντεβού σου
 • θα έχεις τη δυνατότητα να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και προτάσεις για θέματα υγείας που μπορεί να σε ενδιαφέρουν

είναι απαραίτητο για εμάς να συλλέγουμε και να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σου δεδομένα στο βαθμό που μας επιτρέπεις.

Γι αυτό το λόγο θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων, σύμφωνα με τον Νέο Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (“GDPR”), τους όρους της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του doctoranytime (τους οποίους μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά εδώ) και τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας.

Για οποιαδήποτε απορία αναφορικά με την προστασία της ιδιωτικότητας σου από τo doctoranytime ή εάν επιθυμείς να ασκήσεις τα δικαιώματα που σου παρέχει ο GDPR ως προς τα προσωπικά σου δεδομένα (ενημέρωση, πρόσβαση, διόρθωση, διαγραφή, περιορισμός της επεξεργασίας, φορητότητα των δεδομένων σου, εναντίωση και δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα) μπορείς να επικοινωνήσεις με τον Data Protection Officer του doctoranytime στο e-mail: [email protected].

Όροι χρήσης

Συγχαρητήρια!!

Η εγγραφή σου ολοκληρώθηκε.

Λάβαμε το αίτημά σου

Συμπλήρωσε το email σου και θα σε ειδοποιήσουμε όταν ο ειδικός ενεργοποιήσει τα online ραντεβού.

Το αίτημα εστάλη

Θα σε ενημερώσουμε μόλις ο ειδικός ενεργοποιήσει τα online ραντεβού.

Είστε Βασιλείου Κωνσταντίνος?

Επικοινωνήστε άμεσα