Έχω κάνει πριν 4 έτη κολονοσκόπηση κ γαστροσκόπηση. Βρήκαν εκκολπώματα όλα καθαρά Κάθε πότε πρέπει να κάνω κολονοσκόπηση είμαι 60 ετών Όταν περπατάω τελευταία χωρίς κορσέ με πονά λίγο η αριστερή πλευρά της κοιλιάς του εντέρου... Παίρνω δύο μήνες προβιοτικά, γιατί είχα διάρροιες καθαρές... Πρέπει να κάνω κολονοσκόπηση κάθε πότε? Ή αξονική
Σε ότι αφορά κατ'αρχήν τον πόνο θα πρέπει να σας δει γιατρός (πόνος στο περπάτημα μοορέι να σημαίνει φλεγμονή) και πιθανότατα θα χρειαστείτε αξονική. Όσο για την επανάληψη της κολονοσκόπησης, η σύσταση που κάνω στους δικούς μου ασθενείς που έχουν αρκετά εκκολπώματα είναι να επαναλαμβάνονται οι κολονοσκοπήσεις ανά 4ετία, λόγω αυξημένης πιθανότητας να χαθούν πολύποδες.
Επεμβατικός γαστρεντερολόγος | Μαρούσι
Το μέγιστο διάστημα μεταξύ δύο επαναλήψεων κολονοσκόπησης είναι 5 χρόνια. Εάν η εξέταση είχε συγκεκριμένα ευρήματα (συνήθως πολύποδες) ή εάν το έντερο δεν ήταν επαρκώς καθαρό κατά την προηγούμενη εξέταση, το διάστημα αυτό μειώνεται.
Γαστρεντερολόγος | Νέο Ηράκλειο
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 23:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.
Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.