Καλησπέρα σας, Έκανα αυχενική την 12η εβδομάδα και το μήκος τραχήλου βρέθηκε 29mm. Εκτός από επανέλεγχο πιστεύετε ότι χρειάζεται να λαμβάνω προγεστερόνη ή να κάνω περίδεση; Σας ευχαριστώ πολύ
Καλησπέρα σας. Με μήκος τραχήλου κάτω από 25mm στην αυχενική διαφάνεια θεωρούμε οτι έχουμε αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού. Το 29mm είναι οριακό, αλλά δεν αποτελεί από μόνο του ένδειξη για περίδεση. Κατά τη γνώμη μου η προγεστερόνη μπορεί να χορηγηθεί προληπτικά, ειδικά αν υπάρχει ιστορικό πρόωρου τοκετού ή άλλοι παράγοντες κινδύνου.
Για να σας δώσω μια πιο σαφή απάντηση , θα έπρεπε να γνωρίζω το πλήρες ιστορικό σας (αν είχατε πρόωρο τοκετό, χειρουργεία τραχήλου, αίμα, συσπάσεις κ.λπ.). Συζητήστε το με τον γιατρό σας, εκείνος έχει όλα τα δεδομένα και θα σας καθοδηγήσει σωστά. Σας εύχομαι οτι καλύτερο για τη συνέχεια.
Γυναικολόγος - Μαιευτήρας
|
Πανόρμου
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 23:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.
Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.