Online chat με γιατρό. Δες τις νέες ειδικότητες! Δοκίμασέ το τώρα!
Online chat με γιατρό. Δες τις νέες ειδικότητες! Δοκίμασέ το τώρα!
Γιατροί Εξετάσεις Εξειδίκευση

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

Χρειάζεσαι γιατρό; Βρες γιατρούς με βιντεοκλήση ή άμεσα διαθέσιμους μέσω chat
Τριχόπτωση

Θεραπείες τριχόπτωσης και τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών

Παπαγγελόπουλος Ιωάννης
Ελέγχθηκε από τον Παπαγγελόπουλο Ιωάννη
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
20 Ιουλίου 2018
Μιχάλη Ηλιάνα
Ελέγχθηκε από την Μιχάλη Ηλιάνα
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
20 Ιουλίου 2018

Τριχόπτωση ανδρών

Η πλειοψηφία των ανδρών εμφανίζει κάποια στιγμή αλωπεκία, η οποία ξεκινά με τριχόπτωση. Η ευρέως γνωστή ως «φαλάκρα» δεν απειλεί μόνο άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά τείνει να απαντάται ολοένα και συχνότερα και σε νεαρότερης ηλικίας άνδρες. Η τριχόπτωση εκδηλώνεται κυκλικά, δηλαδή υπάρχουν εποχές που αυξάνεται και εποχές που μειώνεται. Αυτοί οι άνδρες που καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους παρατηρούν μεγάλη απώλεια τριχών, παρουσιάζουν τριχόπτωση λόγω κάποιας εκφύλισης της τρίχας.

Αίτια ανδρικής τριχόπτωσης:

 • Κληρονομικότητα

  Κληρονομικότητα

 • Άγχος

  Άγχος

 • Θυρεοειδοπάθεια

  Θυρεοειδοπάθεια

 • Χρόνιες παθήσεις

  Χρόνιες παθήσεις

 • Έλλειψη σιδήρου

  Έλλειψη σιδήρου

 • Κακή διατροφή

  Κακή διατροφή

 • Φάρμακα

  Φάρμακα

 • Βακτηριακές/μυκητιασικές λοιμώξεις

  Βακτηριακές/μυκητιασικές λοιμώξεις

Συμπτώματα ανδρικής τριχόπτωσης

Ο ασθενής παρατηρεί ότι χάνει πολύ γρήγορα μεγάλη ποσότητα τριχών, ενώ δεν βγαίνουν νέες το ίδιο γερές στη θέση τους. Οι περισσότεροι άνδρες χάνουν τα μαλλιά τους στην περιοχή του μετώπου και στην κορυφή του κεφαλιού.

Θεραπείες για την ανδρική τριχόπτωση

Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Άρα, και η θεραπεία που θα εφαρμοστεί πρέπει να είναι διαφορετική και να απαντά στις εκάστοτε ανάγκες του ατόμου. Η θεραπεία της αλωπεκίας εξαρτάται από το σημείο που εμφανίζεται, από το στάδιό της και από τη συνολικότερη υγεία του οργανισμού. Η εφαρμογή της κατάλληλης θεραπείας μπορεί να στοχεύει ακόμη και στην καθυστέρηση της εξέλιξης της αλωπεκίας ή την πρόληψής της αν υπάρχουν πολλοί παράγοντες κινδύνου.

Οι φαρμακευτικές αγωγές περιλαμβάνουν: φιναστερίδη και μινοξιδίλη. Η τριχόπτωση επανεμφανίζεται όταν ο ασθενής σταματά τη λήψη τους.

Για πιο μόνιμα αποτελέσματα μπορείς να εφαρμόσεις:

Laser τριχόπτωση άνδρες

Laser

Μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε ασθενείς με διάχυτη όσο και σε ασθενείς με γυροειδή αλωπεκία. Στοχεύει στην αύξηση της τρίχας σε μήκος και πάχος. Μέσα σε περίπου 2 μήνες το αποτέλεσμα θα είναι ορατό. Η δράση του laser έγκειται στην απορρόφησή του από τα κύτταρα της κεφαλής, τη διέγερση του μεταβολισμού των κυττάρων και τη σύνθεση πρωτεΐνης. Το laser αυτό έχει πολύ χαμηλή απορρόφηση από τον οργανισμό, άρα είναι ασφαλές στη χρήση του.

Μεσοθεραπεία τριχόπτωση άνδρες

Μεσοθεραπεία

Όταν γίνει η ακριβής διάγνωση του είδους της τριχόπτωσης ή αλωπεκίας, αποφασίζεται ποιο «κοκτέιλ» πολυβιταμινούχων φαρμακευτικών σκευασμάτων θα εφαρμοστεί υπό μορφής έγχυσης στις περιοχές ενδιαφέροντος. Μέσα σε 8 μήνες και χωρίς παρενέργειες, τα αποτελέσματα έχουν ολοκληρωθεί. Η μέθοδος στοχεύει στην ενδυνάμωση και ταυτόχρονη επανέκφυση των τριχών. Ο ασθενής θα είναι σε θέση ήδη από τον πρώτο μήνα να αντιληφθεί τη διαφορά. Οι θεραπείες πραγματοποιούνται μία φορά το μήνα για έως 8 μήνες.

Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.
Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα.

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.

Μοιράσου την εμπειρία σου ανώνυμα

Μέσα στην ιστορία σου θα μπορούσες να συμπεριλάβεις πράγματα όπως: τα αποτελέσματα από την θεραπεία/ες που δοκίμασες, αν βίωσες πόνο ή φοβίες και πώς το αντιμετώπισες, τι θα πρότεινες σε κάποιον/α για να τον/την βοηθήσεις.

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει