Online chat με γιατρό. Δες τις νέες ειδικότητες! Δοκίμασέ το τώρα!
Online chat με γιατρό. Δες τις νέες ειδικότητες! Δοκίμασέ το τώρα!
Γιατροί Εξετάσεις Εξειδίκευση

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

Χρειάζεσαι γιατρό; Βρες γιατρούς με βιντεοκλήση ή άμεσα διαθέσιμους μέσω chat
Τριχόπτωση

Θεραπείες τριχόπτωσης και τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών

Παπαγγελόπουλος Ιωάννης
Ελέγχθηκε από τον Παπαγγελόπουλο Ιωάννη
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
20 Ιουλίου 2018
Μιχάλη Ηλιάνα
Ελέγχθηκε από την Μιχάλη Ηλιάνα
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
20 Ιουλίου 2018

Συχνές ερωτήσεις σε γιατρούς για την τριχόπτωση

Μπορείς να πάθεις τριχόπτωση από έλλειψη βιταμινών;

Μπορείς να πάθεις τριχόπτωση από έλλειψη βιταμινών;

Η έλλειψη βιταμινών, όπως του σιδήρου, είναι «σύμμαχος» της τριχόπτωσης. Ακόμη, η έλλειψη πρωτεΐνης, ψευδαργύρου, βιταμινών του συμπλέγματος Β προκαλούν απώλεια μαλλιών, όπως και η υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Α, η οποία περιέχεται σε συμπληρώματα ή φάρμακα.
Επομένως, η διατροφή μας παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών μας και μία ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα είναι το Α και το Ω για τον οργανισμό μας.

Από ποια ηλικία και μετά μπορώ να κάνω μεταμόσχευση μαλλιών;

Από ποια ηλικία και μετά μπορώ να κάνω μεταμόσχευση μαλλιών;

Κάποιος μπορεί να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών από την ηλικία των 18 ετών και άνω, υπό την προϋπόθεση ότι το επιθυμεί και το έχει αποφασίσει ο ίδιος ο ασθενής και εφόσον πληρούνται όλες οι απαραίτητες ιατρικές προδιαγραφές. Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μία απόφαση που λαμβάνεται από τον ίδιο τον ασθενή, όταν νιώσει έτοιμος να αλλάξει την εικόνα των μαλλιών του, αλλά πάντα σε συνεργασία με τον ιατρό του, καθώς η επιλογή ενός έμπειρου δερματοχειρουργού θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα αισθητική του εικόνα.

Υπάρχει περίπτωση με τη μεταμόσχευση μαλλιών να βλάψω τα μαλλιά που ήδη έχω;

Υπάρχει περίπτωση με τη μεταμόσχευση μαλλιών να βλάψω τα μαλλιά που ήδη έχω;

Η μεταμόσχευση μαλλιών πρέπει να γίνεται μόνο από δερματοχειρουργό που διαθέτει εμπειρία, τεχνογνωσία, εξειδίκευση, αλλά και από εξειδικευμένο και κατάλληλα καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό. Επομένως, κάνουμε σωστή επιλογή γιατρού για να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες. Ένας έμπειρος δερματοχειρουργός θα μας δώσει σίγουρα το οπτικό αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών και δεν θα βλάψει τα υπάρχοντα μαλλιά, εφόσον διαθέτει την εμπειρία και την κατάλληλη τεχνογνωσία.

Υπάρχουν παρενέργειες από τη μεταμόσχευση μαλλιών;

Υπάρχουν παρενέργειες από τη μεταμόσχευση μαλλιών;

Δεν υπάρχουν παρενέργειες από τη μεταμόσχευση μαλλιών. Είναι μία ιατρική πράξη, που δεν ακολουθείται από πονοκεφάλους ή οποιαδήποτε άλλη παρενέργεια για τον οργανισμό. Ορισμένες φορές μπορεί να παρουσιαστεί προσωρινό μετωπιαίο μετεγχειρητικό οίδημα, πλέον όμως, με τα νέα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται, το οίδημα εμφανίζεται σπανιότατα. Σημειώνω ότι το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται πάντα από την εμπειρία που διαθέτει ο δερματολόγος- δερματοχειρουργός.

Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.
Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα.

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.

Μοιράσου την εμπειρία σου ανώνυμα

Μέσα στην ιστορία σου θα μπορούσες να συμπεριλάβεις πράγματα όπως: τα αποτελέσματα από την θεραπεία/ες που δοκίμασες, αν βίωσες πόνο ή φοβίες και πώς το αντιμετώπισες, τι θα πρότεινες σε κάποιον/α για να τον/την βοηθήσεις.

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει