Online chat με γιατρό. Δες τις νέες ειδικότητες! Δοκίμασέ το τώρα!
Online chat με γιατρό. Δες τις νέες ειδικότητες! Δοκίμασέ το τώρα!
Γιατροί Εξετάσεις Εξειδίκευση

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

Χρειάζεσαι γιατρό; Βρες γιατρούς με βιντεοκλήση ή άμεσα διαθέσιμους μέσω chat
Τριχόπτωση

Θεραπείες τριχόπτωσης και τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών

Παπαγγελόπουλος Ιωάννης
Ελέγχθηκε από τον Παπαγγελόπουλο Ιωάννη
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
20 Ιουλίου 2018
Μιχάλη Ηλιάνα
Ελέγχθηκε από την Μιχάλη Ηλιάνα
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
20 Ιουλίου 2018

Μεταμόσχευση μαλλιών

Η μεταμόσχευση μαλλιών συνιστάται σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να έχει μόνιμο αποτέλεσμα. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών, οι οποίες μπορούν να εξασφαλίσουν αυτό το αποτέλεσμα. Για να επιλεγεί η κατάλληλη μέθοδος θα πρέπει να προηγηθεί η διάγνωση του είδους της αλωπεκίας, να ληφθεί υπόψιν η ηλικία του ασθενή, καθώς και ο θεραπευτικός στόχος.

Πώς γίνεται η μεταμόσχευση μαλλιών;

Αρχικώς, επιλέγεται ένα μέρος από το τριχωτό του κεφαλιού που έχει υγιή τριχοθυλάκια. Στη συνέχεια, θα ελεγχθεί αν έχει την κατάλληλη έκταση, πυκνότητα και ελαστικότητα, ώστε να αποτελέσει τη δότρια περιοχή. Συνήθως ως δότρια περιοχή επιλέγεται το πίσω μέρος του κεφαλιού ή τα πλαϊνά.

Λαμπρόπουλος Παναγιώτης
Ο Παπαγγελόπουλος Ιωάννης Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος λέει:

“Για το πρόβλημα της τριχόπτωσης και της αλωπεκίας, εμπιστευθείτε μόνο εξειδικευμένες κλινικές με παρουσία γιατρού.”

Ποιες είναι οι τεχνικές μεταμόσχευσης που εφαρμόζονται;

1

Micro Strip

Εφαρμόζεται όταν δε γίνεται να ληφθούν μοσχεύματα με την κλασική μέθοδο λόγω της μικρής δότριας περιοχής. Τα πλεονεκτήματά της είναι ότι δεν αφήνει καμία ουλή ή σημάδι, έχει μικρή διάρκεια επέμβασης και μπορείς να επιστρέψεις άμεσα στις δραστηριότητές σου.

2

Strip (FUT)

Είναι η κλασική μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών. Λαμβάνονται τριχοθυλάκια από τη δότρια περιοχή (συνήθως στο πίσω μέρος του κεφαλιού ή στο πλάι) και μετεμφυτεύονται στην περιοχή που παρουσιάζει αραίωση. Τα πλεονεκτήματά της είναι ότι είναι ανώδυνη, επιτρέπει την άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα, δεν αφήνει σημάδια και δεν χάνονται μοσχεύματα λόγω της χρήσης στερεοσκοπικού μικροσκοπίου.

3

FUE

Κάθε τριχοθυλάκιο λαμβάνεται ξεχωριστά, από διαφορετικές δότριες περιοχές. Στη συνέχεια, τα τριχοθυλάκια τοποθετούνται στην περιοχή που παρουσιάζει αραίωση. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι χάνονται αρκετά μοσχεύματα κατά τη διάρκεια της αφαίρεσής τους, λόγω της διαφορετικότητας της τρίχας σε κάθε περιοχή που βρίσκεται. Γι’ αυτό προτιμάται να εφαρμόζεται σε μικρές περιοχές όπως τα φρύδια ή τα γένια.

Πώς θα πετύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα όλων των τεχνικών μεταμόσχευσης μαλλιών είναι φυσικό και ομοιόμορφο. Οι σύγχρονες μέθοδοι που εφαρμόζονται είναι απόλυτα ασφαλείς και μπορούν να εγγυηθούν 100% το αποτέλεσμα. Τα μικροσκοπικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται επιτρέπουν στις μεθόδους να παραμείνουν ανώδυνες και να μην προκαλούν ενόχληση ή παρενέργειες.

Για να είναι εγγυημένη η αποτελεσματικότητα θα πρέπει να επιλέξεις η μεταμόσχευση να γίνει μόνο από γιατρό, και πιο συγκεκριμένα, από έμπειρη ιατρική ομάδα και σε εξειδικευμένη κλινική που τηρεί τις προϋποθέσεις ασφαλείας και είναι πιστοποιημένη.

Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι μόνιμο, εφόσον οι έμπειροι επιστήμονες μπορούν να επιλέξουν τα πιο υγιή τριχοθυλάκια.

Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.
Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα.

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.

Μοιράσου την εμπειρία σου ανώνυμα

Μέσα στην ιστορία σου θα μπορούσες να συμπεριλάβεις πράγματα όπως: τα αποτελέσματα από την θεραπεία/ες που δοκίμασες, αν βίωσες πόνο ή φοβίες και πώς το αντιμετώπισες, τι θα πρότεινες σε κάποιον/α για να τον/την βοηθήσεις.

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει