Online chat με γιατρό. Δες τις νέες ειδικότητες! Δοκίμασέ το τώρα!
Online chat με γιατρό. Δες τις νέες ειδικότητες! Δοκίμασέ το τώρα!
Γιατροί Εξετάσεις Εξειδίκευση

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

Χρειάζεσαι γιατρό; Βρες γιατρούς με βιντεοκλήση ή άμεσα διαθέσιμους μέσω chat
Τριχόπτωση

Θεραπείες τριχόπτωσης και τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών

Παπαγγελόπουλος Ιωάννης
Ελέγχθηκε από τον Παπαγγελόπουλο Ιωάννη
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
20 Ιουλίου 2018
Μιχάλη Ηλιάνα
Ελέγχθηκε από την Μιχάλη Ηλιάνα
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
20 Ιουλίου 2018

Κόστος θεραπείας και διάγνωση τριχόπτωσης και μεταμόσχευσης μαλλιών

Το κόστος της θεραπείας της τριχόπτωσης εξαρτάται από το γιατρό που θα επιλέξεις και από τη μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί.

cost icon

Μέσο κόστος και εύρος τιμών

Μέσο κόστος επίσκεψης

46

από

19

γιατρούς

ΠεριοχήΜέσο κόστος

Διάγνωση και εξετάσεις για την τριχόπτωση

Για να γίνει η διάγνωση θα πρέπει να απευθυνθείς στον κατάλληλο γιατρό που είναι ο δερματολόγος. Θα χρειαστεί να γίνει κλινική εξέταση, ενώ είναι απαραίτητες και οι εργαστηριακές εξετάσεις. Είναι σημαντικό να αναφέρεις στο γιατρό το πλήρες οικογενειακό και ατομικό ιστορικό σου. Οι εξετάσεις που θα σου ζητηθούν είναι:

Αιματολογικός έλεγχος: Θα βοηθήσει να ανιχνευθούν παθολογικές καταστάσεις που σχετίζονται με την τριχόπτωση.

Βιοψία και γονιδιακός έλεγχος: Ο γιατρός λαμβάνει δείγμα δέρματος ή τρίχες από το κεφάλι για να εξετάσει τα αίτια πρόκλησης.

Μικροσκοπικός έλεγχος: Ο γιατρός με τη χρήση ενός ειδικού εργαλείου εξετάζει τις τρίχες που έχουν βγει από τη ρίζα τους.

Τριχομέτρηση: Γίνεται ενδελεχής έλεγχος των τριχών, καταγραφή της πυκνότητας και της ποιότητας των μαλλιών. Στη συνέχεια, γίνεται και μέτρηση με ειδικά εργαλεία στα σημεία όπου παρουσιάζεται η αραίωση.

Τριχοριζόγραμμα: Τεστ ανίχνευσης του είδους της αλωπεκίας, για να καθοριστεί στη συνέχεια, το θεραπευτικό σχήμα που θα εφαρμόσει ο γιατρός.

Οι εξετάσεις αυτές ζητώνται κατά περίπτωση και δεν είναι απαραίτητο να γίνουν όλες σε κάθε ασθενή.

Ειδική προετοιμασία για την εξέταση

Είναι σημαντικό να πας προετοιμασμένος στο ραντεβού σου με το γιατρό, καθώς πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι θα έχεις λίγη ώρα στη διάθεσή σου και έτσι, συνιστάται να καταγράψεις από πριν αυτά για τα οποία θέλεις να τον ενημερώσεις.

  • Θυμήσου όλα τα πρόσφατα γεγονότα που μπορεί να σου προκάλεσαν άγχος και στενοχώρια. Όλες τις αλλαγές που μπορεί να σε στρέσαραν για κάποιο λόγο.
  • Σημείωσε όλα τα συμπτώματα που νιώθεις, όπως φαγούρα, πόνο, ερυθρότητα, ξηροδερμία, αλλαγή διάθεσης ή οποιαδήποτε αλλαγή έχεις παρατηρήσει στο σώμα σου.
  • Σημείωσε όλα τα φάρμακα, τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής που τυχόν λαμβάνεις τον τελευταίο καιρό, ακόμη και αυτά που θεωρείς ότι είναι άσχετα με την περίπτωση.
  • Κατάγραψε όλες τις ερωτήσεις και τις απορίες που έχεις και θα ήθελες να συζητήσεις μαζί του κατά την επίσκεψη. Αυτό θα σου εξασφαλίσει ότι δεν θα γυρίσεις στο σπίτι μετά έχοντας ξεχάσει να του αναφέρεις σημαντικές πληροφορίες.
Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.
Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα.

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.

Μοιράσου την εμπειρία σου ανώνυμα

Μέσα στην ιστορία σου θα μπορούσες να συμπεριλάβεις πράγματα όπως: τα αποτελέσματα από την θεραπεία/ες που δοκίμασες, αν βίωσες πόνο ή φοβίες και πώς το αντιμετώπισες, τι θα πρότεινες σε κάποιον/α για να τον/την βοηθήσεις.

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει