Άλλαξε την ψυχολογία σου! Μίλα online με σύμβουλο ψυχικής υγείας.
Άλλαξε την ψυχολογία σου! Μίλα online με σύμβουλο ψυχικής υγείας.
Γιατροί Εξετάσεις Εξειδίκευση

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

Χρειάζεσαι γιατρό; Βρες γιατρούς με βιντεοκλήση ή άμεσα διαθέσιμους μέσω chat
Κολπική μαρμαρυγή

Αναγνώρισε τα συμπτώματα εγκαίρως και θεραπεύσου

Αθανασίου Μηνάς
Ελέγχθηκε από τον Αθανασίου Μηνά
Καρδιολόγος
14 Ιουνίου 2018
Βαχλιώτης Βασίλειος
Ελέγχθηκε από τον Βαχλιώτη Βασίλειο
Καρδιολόγος
14 Ιουνίου 2018
Διαιτολογικό γραφείο
Ελέγχθηκε από την Ρίτσου Μαρία & Συνεργάτες
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
14 Ιουνίου 2018

Κόστος θεραπείας κολπικής μαρμαρυγής

Το κόστος της θεραπείας της κολπικής μαρμαρυγής εξαρτάται από το γιατρό που θα επιλέξεις, αλλά και από τη μέθοδο θεραπείας. Στο συνολικό κόστος θα πρέπει να συμπεριληφθούν τα φάρμακα που λαμβάνεις, οι επισκέψεις στο γιατρό και το κόστος της κατάλυσης (ablation) αν τελικά επιλεγεί ως μέθοδος θεραπείας.

Πώς να βρεις τον κατάλληλο γιατρό

Για να αντιμετωπίσεις την κολπική μαρμαρυγή θα πρέπει να απευθυνθείς σε καρδιολόγο/ καρδιοχειρουργό. Ο κατάλληλος γιατρός θα πρέπει να είναι εξειδικευμένος στην εν λόγω πάθηση.

Για να επιλέξεις τον καλύτερο γιατρό, θα πρέπει να λάβεις υπόψιν την εμπειρία του στην αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών, αλλά και να μπορείς να τον εμπιστευθείς και να νιώσεις ότι είσαι σε καλά χέρια.

Μπορείς να διαβάσεις τις αξιολογήσεις άλλων ασθενών που επισκέφθηκαν το γιατρό πριν από εσένα για να αποφασίσεις σε ποιον θέλεις να απευθυνθείς.

Ειδική προετοιμασία για την εξέταση

Επειδή η διάρκεια της επίσκεψης είναι περιορισμένη, καλό θα ήταν να είσαι προετοιμασμένος/η πριν από το ραντεβού για αυτά που θέλεις να ρωτήσεις το γιατρό σου.

Συνήθως ο ασθενής πηγαίνει στο ιατρείο με κάποιον συγγενή του, γιατί δεν είναι πάντα σε θέση να το κάνει μόνος του. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι:

  • Ενημερώσου για τις εργαστηριακές ή απεικονιστικές εξετάσεις που θα χρειαστεί να φέρεις μαζί σου κατά την εξέταση.
  • Κατάγραψε όλα τα συμπτώματα. Ο γιατρός θα ζητήσει να μάθει λεπτομέρειες για το τι νιώθεις, πότε ξεκινά, πότε σταματά, πότε επιδεινώνεται, πότε βελτιώνεται.
  • Πάρε μαζί σου όλες τις εξετάσεις, το βιβλιάριο και οτιδήποτε αφορά στο ατομικό ιατρικό ιστορικό σου. Είναι σημαντικό ο γιατρός να γνωρίζει αν λαμβάνεις κάποια αγωγή για σακχαρώδη διαβήτη, οποιαδήποτε καρδιαγγειακή νόσο, προηγούμενο εγκεφαλικό επεισόδιο ή άλλες παθολογικές καταστάσεις.
  • Αν παίρνεις φάρμακα, σημείωσε ποια παίρνεις. Αν τυχόν λαμβάνεις και κάποιο συμπλήρωμα διατροφής, θα πρέπει να το συμπεριλάβεις κι αυτό. Μην ξεχάσεις να γράψεις και τη δοσολογία του κάθε φαρμάκου, καθώς και το διάστημα που τα λαμβάνεις.
Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Πηγές

1. Paulus KirchhofStefano BenussiDipak KotechaAnders AhlssonDan Atar Barbara CasadeiManuel CastellaHans-Christoph DienerHein Heidbuchel Jeroen HendriksGerhard HindricksAntonis S ManolisJonas Oldgren Bogdan Alexandru PopescuUlrich SchottenBart Van PuttePanagiotis Vardas ESC Scientific Document Group. '2016 ESC Guidelines for the management of atrial fibrillation developed in collaboration with EACTS', European Heart Journal, Volume 37, Issue 38, 7 October 2016, Pages 2893–2962

2. Clinical Cardiology current practice Guidelines oxford Demothenes G. Katritsis, Bernad S. Gersh,John A. Camm

3. 4. The EXC Textbook of Cardiovasgular Mesicinesecond edition edited by A.John Camm,Thomaw F. Luscher,Patric W. Serruys. Oxford

4. BRAUN WALD'S Heart Disease. "A Textbook of cardiovascular Medicine", Ninth Edition. Bonow, Mann, Zipes,Libby

5. Manual of cardiovasgular Medicine. Fourth Edition. Editor: Brian P. Griffin. Associate editors: Thomaw D. Callahan, Venu Menon, Guest Editors: Willis M. Wu, Clay A. Cauthen, Justin M. Duun. Fourth edition

6. 2016 ESC Guidelines for the management of atrial fibrillation developed in collaboration with EACTS. The Task force for the management of atrial fibrillation of the European Society of Cardiology (ESC). Developed with the special contribution of the European Heart Rhythm Association (EHRA) of the ESC Endorsed by the European Stroke Organisation (ESO)

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.
Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα.

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.

Μοιράσου την εμπειρία σου ανώνυμα

Μέσα στην ιστορία σου θα μπορούσες να συμπεριλάβεις πράγματα όπως: τα αποτελέσματα από την θεραπεία/ες που δοκίμασες, αν βίωσες πόνο ή φοβίες και πώς το αντιμετώπισες, τι θα πρότεινες σε κάποιον/α για να τον/την βοηθήσεις.

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει