Αρχικά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξει ένα άτομο αν λαμβάνει αντιπηκτικά ως μέρος της θεραπείας του, είναι να αποφεύγει τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Κ, καθώς η συγκεκριμένη βιταμίνη βοηθά την πήξη του αίματος και συνεπώς, κάτι τέτοιο θα επηρεάσει τη δράση των αντιπηκτικών. Φυσικά, δεν χρειάζεται να αποφεύγουμε τις τροφές που περιέχουν βιταμίνη Κ, αλλά να κρατάμε την ποσότητα αυτών των τροφών σταθερή μέρα με τη μέρα. Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Κ είναι κυρίως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το κουνουπίδι, το μαρούλι, το σπανάκι, το λάχανο, αλλά και άλλες τροφές όπως οι φακές, το συκώτι, η μουστάρδα και η μαγιονέζα.