ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
HIV-AIDS

Μάθε τα πάντα για τα συμπτώματα και τη μετάδοση του aids

Βαλσαμίδου Φωτεινή
Ελέγχθηκε από την Βαλσαμίδου Φωτεινή
Ομοιοπαθητικός
23 Απριλίου 2019

Συμβουλές και πρόληψη για τον HIV/Aids

Αν διαγνώστηκες θετικός/ή στον HIV παράλληλα με τη φαρμακευτική θεραπεία που θα λάβεις, συνιστάται να ακολουθήσεις και κάποιες συμβουλές.

Υγιεινή διατροφή

Υγιεινή διατροφή και γυμναστική (lifestyle interventions)

Ο ιός HIV αποτελεί ένα χρόνιο φλεγμονώδες νόσημα, όπως η ψωρίαση, η ρευματοειδής αρθρίτιδα που επιβαρύνει τα αγγεία σου. Ως εκ τούτου ισχύουν οι γενικές οδηγίες επιβάλλουν διακοπή καπνίσματος, μέτρια άσκηση 150 λεπτών ανά εβδομάδα και αποφυγή κορεσμένων λιπών στη διατροφή, χαμηλή πρόσληψη άλατος, δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες (μεσογειακή διατροφή).

Ατσάλη Λίλιαν
Η Ατσάλη Λίλιαν - Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος λέει:

“H διακοπή καπνίσματος είναι κύριας σημασίας. Έχει βρεθεί από πρόσφατες μελέτες ότι το κάπνισμα μειώνει τη διάρκεια ζωής των οροθετικών ασθενών.”

Μην αμελείς τον εμβολιασμό σου

Ο εμβολιασμός θα αποτελέσει έναν δυνατό σύμμαχό σου ενάντια σε επικίνδυνους ιούς και μικρόβια. Μην ξεχνάς ότι η άμυνά σου δεν λειτουργεί σωστά, άρα θα πρέπει να τη θωρακίσεις. Με τον εμβολιασμό μπορείς να εμποδίσεις τις επιπλοκές μιας πνευμονίας ή μιας γρίπης.

καλή ψυχολογία

Διατήρησε καλή ψυχολογία

Η ψυχολογία σου είναι πολύ βασική για να παραμείνει η υγεία σου σε καλό επίπεδο. Αν νιώθεις ότι δυσάρεστες σκέψεις σε καταβάλλουν και δεν μπορείς να διαχειριστείς το νόσημα αυτό, μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας. Έτσι, θα μπορέσει να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις καλύτερα την καθημερινότητά σου.

HIV-Aids και ομοιοπαθητική

Η ομοιοπαθητική θεραπεία κατέχει σημαντική θέση στην αντιμετώπιση του HIV. Ο κάθε ασθενής θεραπεύεται βάσει των συμπτωμάτων που έχει και αφού ληφθεί υπόψιν η ιδιοσυγκρασία του, όπως ακριβώς δρα και με κάθε άλλη ασθένεια. Ο οροθετικός ασθενής μπορεί να λάβει επικουρικά (δηλαδή παράλληλα με την αντιρετροϊκή αγωγή του) ομοιοπαθητική θεραπεία για να ενισχύσει την άμυνά του και να καθυστερήσει την εξέλιξη της νόσου.

Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι η ομοιοπαθητική θεραπεία δρα παράλληλα με την αντιρετροϊκή αγωγή και δεν την υποκαθιστά. Όλοι οι ασθενείς πρέπει να λαμβάνουν κανονικά τη θεραπεία που τους έχει χορηγήσει ο θεράπων ιατρός τους και σε καμία περίπτωση να μη διακόψουν ή λάβουν οποιαδήποτε αγωγή χωρίς να τον έχουν συμβουλευτεί πριν.

Παράλληλα, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του, ο κάθε ασθενής μπορεί να λάβει ομοιοπαθητικά φάρμακα, τα οποία είναι φυτικά και ασφαλή και στοχεύουν στη βελτίωση της άμυνας και στη μείωση του στρες, το οποίο αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην αντιμετώπιση του HIV-Aids και στη δράση των φαρμάκων που λαμβάνει.

Βαλσαμίδου Φωτεινή
Η Βαλσαμίδου Φωτεινή - Ομοιοπαθητικός ιατρός λέει:

“Αν ο ασθενής ακολουθεί σωστά τις οδηγίες του γιατρού του και παράλληλα έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τότε η υγεία του μπορεί να παραμείνει σε πολύ καλό επίπεδο για πολλά χρόνια παρά το ότι είναι οροθετικός.”

Στόχος της ομοιοπαθητικής αγωγής είναι να εξισορροπήσει τον οργανισμό σε όλα τα επίπεδα: σωματικό, ψυχικό και νοητικό. Βασικό ρόλο σε μια επιτυχημένη θεραπεία παίζει το στρες και η ψυχολογία του ασθενή.

Όσο ένας ασθενής καταφέρνει να διατηρήσει υπό έλεγχο το άγχος του, τόσο αυξάνει την αποτελεσματικότητα και τη δραστικότητα της θεραπείας, αυξάνοντας έτσι το προσδόκιμο ζωής του. Η σωστή διατροφή και ο υγιεινός τρόπος ζωής, χωρίς καταχρήσεις και υπερβολές (π.χ. κάπνισμα, αλκοόλ), θα καθυστερήσουν την εξέλιξη σε Aids και θα βελτιώσουν την άμυνα απέναντι στις λοιμώξεις από τις οποίες κινδυνεύει ο οροθετικός ασθενής.

Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Πηγές

1. www.tandfonline.com/toc/caic20/current

2. www.keelpno.gr/hiv-loimoxi-prokatartika-epidimiologika-dedomena-oktovrios-2018/

3. www.nhs.uk/conditions/hiv-and-aids/symptoms/

4. www.webmd.com/hiv-aids/understanding-aids-hiv-symptoms

5. www.mayoclinic.org/diseases-conditions/hiv-aids/symptoms-causes/syc-20373524

6. Γ. Βυθούλκας, «Ομοιοπαθητική: η ιατρική για τη νέα χιλιετία», Εκδόσεις Παρισιάνου, Βιβλίο ISBN: 960-394-066-6

7. www2.keelpno.gr/blog/?p=4765

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.

Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα.

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.