Online chat με γιατρό. Δες τις νέες ειδικότητες! Δοκίμασέ το τώρα!
Online chat με γιατρό. Δες τις νέες ειδικότητες! Δοκίμασέ το τώρα!
Γιατροί Εξετάσεις Εξειδίκευση

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

Χρειάζεσαι γιατρό; Βρες γιατρούς με βιντεοκλήση ή άμεσα διαθέσιμους μέσω chat
Διαβήτης

Ενημερώσου και μην αγνοείς τις ενδείξεις!

Μπαλαμπάνης Κωνσταντίνος
Ελέγχθηκε από τον Μπαλαμπάνη Κωνσταντίνο
Διαβητολόγος
10 Νοεμβρίου 2017
Ράλλης Ιωάννης
Ελέγχθηκε από τον Ράλλη Ιωάννη
Ενδοκρινολόγος
10 Νοεμβρίου 2017
Κούνα Ελευθερία
Ελέγχθηκε από την Κούνα Ελευθερία
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
10 Νοεμβρίου 2017

Θεραπείες κατά του διαβήτη

therapies-1

Διαβήτης τύπου Ι

Ο διαβήτης τύπου Ι αντιμετωπίζεται μόνο με ινσουλίνη. Υπάρχουν η βασική και η ταχείας δράσης ινσουλίνη. Η φαρμακευτική αγωγή επιλέγεται βάσει του αν ο ασθενής παρουσιάζει υπογλυκαιμίες ή αν είναι ρυθμισμένο το σάκχαρο.

therapies-2

Διαβήτης τύπου ΙΙ

Ο διαβήτης τύπου ΙΙ είναι λίγο πιο σύνθετος. Αρχικά, απαιτείται συνήθως φαρμακευτική αγωγή με χάπια μιας ή δύο κατηγοριών, αλλαγές στον τρόπο ζωής και μπορεί να χρειαστούν ακόμα και ενέσιμες θεραπείες, συμπεριλαμβανομένης και της ινσουλίνης. Με βάση το ιστορικό και την κλινική εικόνα του ασθενούς, η θεραπεία εξατομικεύεται και ο γιατρός επιλέγει ποιο θεραπευτικό σχήμα είναι το κατάλληλο και πιο αποτελεσματικό για τον καθένα.

therapies-3

Διαβήτης κύησης

Ο διαβήτης κύησης είναι μια ιδιαίτερη και παροδική μορφή διαβήτη, που εμφανίζεται από τη μέση της εγκυμοσύνης και μετά. Συνήθως αντιμετωπίζεται αρχικώς με ειδικό πρόγραμμα διατροφής και, αν χρειαστεί, με χορήγηση ινσουλίνης.

Η ινσουλίνη χορηγείται μόνο κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, καθώς μετά τον τοκετό θεωρείται ότι δεν υπάρχει πια ο διαβήτης κύησης. Όλες οι γυναίκες που διανύουν περίοδο εγκυμοσύνης θα πρέπει να υποβάλλονται σε καμπύλη σακχάρου μεταξύ 24ης και 28ης εβδομάδας της κύησης.

Rallis Ioannis
Ο Ράλλης Ιωάννης - Ενδοκρινολόγος/ Διαβητολόγος λέει:

“Οι διαβητικοί δεν πρέπει να ξεχνούν να μετρούν το σάκχαρό τους. Δεν χρειάζεται ούτε να φοβόμαστε ούτε όμως να αγνοούμε το διαβήτη. Χρειάζεται σεβασμός για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί από την αρχή, ώστε να έχει καλή πρόγνωση”.

Κόστος

Το κόστος επίσκεψης σε γιατρούς για τη διάγνωση και τη θεραπεία του διαβήτη ποικίλλει και καθορίζεται από τον ιατρό που θα επιλέξεις. Δες παρακάτω το κόστος για επίσκεψη στο γιατρό που θέλεις, σύγκρινε τιμές και διάβασε τις αξιολογήσεις που έχουν γράψει οι ασθενείς που έχουν ήδη επισκεφθεί αυτό το γιατρό.

cost icon

Μέσο κόστος και εύρος τιμών

Μέσο κόστος επίσκεψης

39

από

103

γιατρούς

ΠεριοχήΜέσο κόστος

Πώς να βρεις τον κατάλληλο γιατρό

Ο κατάλληλος γιατρός για την αντιμετώπιση του διαβήτη δεν είναι μόνο ένας, αλλά μία ομάδα γιατρών. Αναλόγως με την περίπτωση μπορεί να χρειαστεί να απευθυνθείς σε διαβητολόγο, ενδοκρινολόγο, κλινικό διαιτολόγο, οφθαλμίατρο και αγγειοχειρουργό. Στην περίπτωση του διαβήτη κύησης πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ του γυναικολόγου και του διαβητολόγου.

Οι γιατροί θα πρέπει να είναι εξειδικευμένοι και να έχουν εμπειρία σε περιστατικά ασθενών με διαβήτη, ενώ θα πρέπει να μπορούν να συνεργαστούν ομαλά μεταξύ τους. Είναι σημαντικό να μπορούν να εφαρμόσουν τις πιο σύγχρονες μεθόδους θεραπείας, με τα πιο άριστα ποιοτικά αποτελέσματα. Συνήθως ο διαβήτης αντιμετωπίζεται με ένα συνδυασμό αλλαγών του τρόπου ζωής και φαρμακευτικής αγωγής. Ο γιατρός θα επιλέξει αν και σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται η λήψη φαρμακευτικής αγωγής.

Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Πηγές

1. Riserus U, Willett WC, Hu FB (January 2009). "Dietary fats and prevention of type 2 diabetes". Progress in Lipid Research. 48 (1): 44–51. doi:10.1016/j.plipres.2008.10.002

2. Lambert P, Bingley PJ (2002). "What is Type 1 Diabetes?". Medicine. 30: 1–5. doi:10.1383/medc.30.1.1.28264

3. Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, Κατευθυντήριες Οδηγίες για τη Διαχείριση του Διαβητικού Ασθενούς, 2018., www.ede.gr/wp-content/uploads/2012/odigies.pdf

4. World Health Organisation, "Definition, Diagnosis and Classification of Diabetes Mellitus and its Complications" (1999). Archived (PDF)from the original on 2003-03-08.

5. Rockefeller, J. D. (2015-06-18). 'Diabetes: Symptoms, Causes, Treatment and Prevention'. ISBN 9781514603055. Archived from the original on 2017-09-06

6. Ripsin CM, Kang H, Urban RJ (January 2009). "Management of blood glucose in type 2 diabetes mellitus" (PDF). American Family Physician

7. World Health Organization, 'About diabetes', Archived from the original on 31 March 2014. Retrieved 4 April 2014.

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.
Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα.

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.

Μοιράσου την εμπειρία σου ανώνυμα

Μέσα στην ιστορία σου θα μπορούσες να συμπεριλάβεις πράγματα όπως: τα αποτελέσματα από την θεραπεία/ες που δοκίμασες, αν βίωσες πόνο ή φοβίες και πώς το αντιμετώπισες, τι θα πρότεινες σε κάποιον/α για να τον/την βοηθήσεις.

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει