• Διάφραγμα μύτης
 • Υποβλήθηκε 25/03/2023

Πόση ώρα κρατάει το χειρουργείο για στραβό διάφραγμα? Πονάει? Έχω θέμα ότι με πιάνει πανικός αν δεν μπορέσω να αναπνεύσω απ την μύτη πως αντιμετωπίζεται αυτό μετά το χειρουργείο που θα είναι βουλωμένη η μύτη μου. Τέλος γίνεται η διορθωση με υπέρηχο η laser που έχω ακούσει?

6 ειδικοί απάντησαν

 • Η διάρκεια του χειρουργείου είναι συνάρτηση του μεγέθους του προβλήματός σας και των τεχνικών που θα χρησιμοποιηθούν για να φτιαχτεί. Μια συνηθισμένη διάρκεια είναι 40 λεπτά αλλά μπορεί να κρατήσει και περισσότερο. Υπάρχουν ειδικοί πωματισμοί μύτης με σωληνάκια που επιτρέπουν τον αέρα να περάσει όσο έχουμε κλειστή τη μύτη, αλλά η αλήθεια είναι ότι συνήθως είναι αναποτελεσματικά. Ο γιατρός σας θα σας δώσει κάποιο ηρεμηστικό για να σας βοηθήσει και καλό είναι να έχετε στο μυαλό σας ότι αξίζει να ταλαιπωρηθείτε 3 μέρες για να έχετε έπειτα καλή αναπνοή για μια ζωή!

  Νούλης Βασίλειος

  Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ)

  Ρόδος

 • το χειρουργείο διαρκεί περίπου μία ώρα. Με τις σύγχρονές μεθόδους: 1ον η μύτη δεν είναι κλειστή ή βουλωμένη καθόλου. Μόλις ξυπνήσει από την νάρκωση ο ασθενής η μύτη είναι ανοιχτή και αναπλέει κανονικά. (δεν μπαίνει ταμπόν στην μύτη). 2ον ο πόνος αντιμετωπίζεται με παυσίπονα και είναι εντελώς αμελητέος. 3ον ούτε laser ούτε υπέρηχο. Χρησιμοποιούμε ραδιοσυχνότητες.

  Παπαγεωργίου Ευστράτιος

  Χειρουργός Ωτών - Ρινός - Λάρυγγος ενηλίκων - παίδων

  Γλυφάδα

 • Η διάρκεια της επέμβασης μαζί με την αναισθησία δεν ξεπερνά τη μια ωρα. Δεν πονάει. Δεν γίνεται η διόρθωση του ρινικου διαφράγματος με υπέρηχο ή laser. Κάποιος μπορει να μπερδεύει την χρήση τους για καυτηριασμό των ρινικων κογχων. Για μια μέρα μονο το πολυ , θα ειναι βουλωμένη η μύτη και στη συνεχεια αφαιρούνται οι γάζες( εκει μονο μπορει να υπάρξει πονοσ Που ομως διαρκεί δευτερόλεπτα). Έπειτα ακολουθεί για ενα μήνα περίπου μετεγχειρητική παρακολουθηση όπου θα πρεπει να γίνονται καθαρισμοί της μύτης απο τις κρουστες που θα δημιουργούνται λόγω επούλωσης. Με τη σωστή χρήση αλοιφων απο τον ασθενή αυτη ειναι μια εύκολη διαδικασία.

  Βαλσαμίδης Κωνσταντίνος

  Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ)

  Θεσσαλονίκη

 • Το χειρουργείο για στραβό διάφραγμα κρατάει περίπου μία ώρα, ανάλογα με το πόσο στραβό είναι (δεν είναι όλα τα στραβά διαφράγματα το ίδιο στραβά), αλλά η διάρκεια του χειρουργείου δε θα έπρεπε να σας απασχολεί και τόσο, αφού θα έχετε λάβει γενική αναισθησία - θα "κοιμάστε" και δεν θα καταλαβαίνετε τίποτα. Δεν πονάει καθόλου. Θα μπορέσετε να αναπνευσετε άμεσα, η μύτη δεν θα είναι βουλωμένη με γάζες ή ταμπον και το όποιο λίγο μπούκωμα από μυξουλες αντιμετωπίζεται εύκολα με spray όπως Otrivin, Dexarhina και Physiomer. Η διόρθωση γίνεται με υπέρηχο, laser αλλά και άλλες μεθόδους, που μόνο ο εξειδικευμένος και έμπειρος χειρουργός γνωρίζε... Διάβασε περισσότερα

  Dr. med. Παπασπύρου Κωνσταντίνος

  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Ενηλίκων - Παίδων

  Παγκράτι

 • Δεν γίνεται με υπέρηχο ή laser η διόρθωση του διαφράγματος. Όλες τις απορίες και ερωτήσεις θα σας τις λύσει ο γιατρός που θα επιλέξετε να σας χειρουργήσει.

  Καλπακτσόγλου Ελισσαίος

  Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ)

  Άλιμος

 • Το χειρουργείο ευθειασμού ρινικού διαφράγματος είναι ένα καλά ανεκτό (πια) χειρουργείο, διάρκειας περίπου μιας ώρας. Δεν έχει πόνους, πρηξίματα, μαυρίλες (αυτά είναι στην πλαστική της μύτης) και κυρίως δεν έχει μετά ταμπόν στη μύτη. Μετά το χειρουργείο βαζουμε στην μύτη φύλλα σιλικόνης με σωληνάκια , οπότε περνάει αέρας και φεύγουν πολύ εύκολα και ανώδυνα. Ραδιοσυχνότητες χρησιμοποιούμε για τον καυτηριασμό των ρινικών κογχών.

  Αβούρης Ιωάννης

  Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ)

  Πειραιάς

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
 • Επιτρέπονται

  • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

  • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

 • Δεν επιτρέπονται

  • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

  • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

  • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime