Πριν από 5 μήνες έκανα πολυπεκτομή με αφαίρεση πολύποδα 1,5 εκ., και τοποθέτηση 3 μεγάλων ενδοσκοπικών κλιπς. Μέχρι σήμερα δεν μπορώ να φάω εκτός από 3 τροφές και έχω χάσει 15 κιλά. Ο γιατρός μου μου είπε ότι δεν είναι από τα κλιπς γιατί είναι βιοδιασπώμενα και θα τα απορροφήσει ο οργανισμός. Σήμερα με ενημέρωσαν, έπειτα από αξονική, για έντονη επασβέστωση κοιλιακής αορτής. Πιστεύετε ότι και τα 2 προβλήματά μου προέρχονται από τα κλιπς?
Θεωρώντας ότι εννοείτε πολύποδα εντέρου, η συγκεκριμένη ενδοσκοπική πράξη δεν επηρεάζει με κάποιο τρόπο τη διατροφή σας (πόσο μάλλον μετά πάροδο 5μήνου). Το ίδιο ισχύει και για την επασβέστωση της αορτής.
Τα ενδοσκοπικά κλιπς τοποθετούνται σε σημεία πολυποδεκτομής για να εμποδίσουν πιθανή αιμορραγία για τις επόμενες λίγες ημέρες. Με την κίνηση του περιεχομένου του εντέρου παρασύρονται και απορρίπτονται εντός ημερών.
Γαστρεντερολόγος
|
Νέο Ηράκλειο
Καλησπέρα σας.
Κανένα από τα προβλήματα σας δεν οφείλεται στην τοποθέτηση κλιπ.
Θα πρέπει να υποβληθείτε σε έλεγχο από έναν Παθολόγο ως προς την απώλεια βάρους.
Γαστρεντερολόγος
|
Μαρούσι
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 23:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.
Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.