Καλησπέρα, έκανα τεστ παπ τον Δεκέμβριο 2023 και μου έδειξε πια φλεγμονή κόλπου - τραχήλου με πιθανή HPV συμμετοχή και ο ιικός τύπος είναι (39) καθώς δεν είχα κάνει το αντίστοιχο εμβόλιο. Είμαι 29 ετών. Έχω ξεκινήσει τις βιταμίνες react από hypervital, οι επαφές που έχω είναι μόνο με προφύλαξη και προσέχω τον ύπνό μου και όσο μπορώ την διατροφή μου και περπατάω-γυμνάζομαι. Ωστόσο λόγω μιας ξαφνικής απώλειας την περσινή χρονιά έπεσε το ανοσοποιητικό μου και για αυτό εμφάνισα το θέμα υγείας. Είναι εφικτό να ξεπεραστεί και αν ναι σε πόσο διάστημα?
Καλησπέρα σας. Οι λοιμώξεις από HPV είναι πολύ συχνές και στις περισσότερες γυναίκες ο οργανισμός τον απομακρύνει μόνος του μέσα σε 1–2 χρόνια. Η φλεγμονή στο τεστ Παπ δεν σημαίνει κάτι επικίνδυνο αλλά απλώς δείχνει ότι υπάρχει μια λοίμωξη που παρακολουθούμε.
Ευτυχώς μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό λοιμώξεων επιμένει και ένα ακόμη μικρότερο εξελίσσεται αλλά αυτό δεν ξεφεύγει όταν γίνεται σωστός έλεγχος. Να είστε σίγουρη οτι με τακτική παρακολούθηση είστε ασφαλής. Δεν υπάρχει πραγματικά κανένας λόγος να ζείτε με τον φόβο ότι κάτι θα σας συμβεί. Ελπίζω να σας καθησύχασα.
Γυναικολόγος - Μαιευτήρας | Πανόρμου
Το ήξερες ότι μπορείς να κάνεις live chat με γενικό γιατρό και να βρεις τις απαντήσεις που θέλεις; Κάνε chat τώρα με το DO+
Live chat
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 22:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.
Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.