Καλησπέρα, ετών 37 άτεκνη. Πέρυσι HPV αρνητικό και ένα χρόνο μετά διαγνώστηκα με HPV 16 και η κολποσκόπηση έδειξε CIN2. Συγγενής ΖΜ. Μικρή περιοχή στη 12η ώρα με υπολευκό επιθήλιο. Ορατή ζώνη μετάπλασης. Είναι δυνατόν σε τόσο λίγο χρόνο να έκανε τέτοια αλλοίωση? Η γυναικολόγος μου πρότεινε 2 εκδοχές ή πάμε σε κωνοειδή εκτομή απευθείας που δεν εξασφαλίζει και αυτή την υποτροπή ή κάνω προσπάθεια για παιδί και το παρακολουθούμε στενά με ρίσκο να μην υποτροπιάσει. Μου πέταξε το μπαλάκι και δεν μπορώ να αποφασίσω, τι θα προτείνατε? Παρακαλώ βοηθήστε με! Μήπως πρέπει να κάνω την κωνοειδή και έπειτα προσπάθεια για παιδί?
Καλησπέρα. Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζουμε εάν το cin2 έχει επιβεβαιωθεί από βιοψίες ή αν είναι η κολποσκοπικη εντύπωση του γιατρού σας. Προφανώς και οι δύο λύσεις είναι αποδεκτές εφόσον υπάρχει το σωστό follow up.
Γυναικολόγος - Μαιευτήρας | Πανόρμου
Το ήξερες ότι μπορείς να κάνεις live chat με γενικό γιατρό και να βρεις τις απαντήσεις που θέλεις; Κάνε chat τώρα με το DO+
Live chat
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 22:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.
Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.